| 
 
 
 | 
Kadın Budu Köfte | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7796 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006 
5,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
500 gr. orta yağlı kıyma, 
 
2 soğan, 
 
3 yumurta, 
 
3 kaşık un, 
 
3 dal maydanoz, 
 
2 kaşık pirinç, 
 
3 kaşık margarin, 
 
karabiber, 
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı: 
 
Uygun bir tencerede yağ eritilir. İçine ince doğranmış soğan ve kıymanın yarısı eklenerek kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış pirinçler bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ateşten alınan kıymanın içine kalan çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinç, kıyılmış maydanoz, kırılmış yumurtalar, tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğrulur. Limon büyüklüğünde parçalar alınarak oval şekli verilir. Un serpilmiş tepsiye konur ve tekrar üzerine un serpilir. Çırpılmış yumurtaya batırılarak kızartılır ve sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 ML® Rus Köftesi (Pajaski) için tıklayın
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Mavi Ay 
Italiano Admin 
 
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc499 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2005 
4,749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
yarık kilo kıyma
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
kimyon
 
köftebaharı
 
tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
1 çorba kaşığı margarinde küçük doğranmış soğanları soteleyin, kıymanın yarısını ilave edin, kavurmaya devam edin. Suyunu tam çekmeden ocaktan alın. Baharatları, 1 adet yumurtayı, tuzu kalan kıymayı da tencereye ekleyin. İyice yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, yassılaştırın. Önce una, sonra çırpılmış 3 adet yumurtaya bulayarak, kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2005 
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc561 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2005 
4,135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. koyun kıyması
 
1 fincan pirinç
 
3 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı galeta tozu
 
1 su bardağı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İnce doğranmış soğan, 1 kaşık yağ ile kavrulu, ateşten indirilir, kıyma, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz, karabiber ialve edilir, iyice yoğurulur. Hazırlanan et hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır, yassılaştırılır. Önce una çırpılmış yumurtaya sonra galeta tozuna bulanarak, kızgın yağda kızartılır. Kızarmış pataes,pilav ve domates dilimleriyle servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1639 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006 
3,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI 
 
50 gr PİRİNÇ 
 
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI 
 
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet ) 
 
1/2 demet MAYDANOZ 
 
TUZ
 
KARABİBER
 
KIZARTMA YAĞI
 
UN
 
 
Pirinç haşlanır ve süzülür. Soğan yemeklik  olarak  doğranır ve tavaya çok az  miktarda sıvı yağ konarak  öldürülür. Üzerine  kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur. Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın  sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmış  maydanoz ilave edilerek  tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan  sonra 6  dakika kadar  yoğurulur. Önemli  olan malzemenin  birbiriyle iyice özleşmesidir (Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım  ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval  şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır. Bir kase  içinde bir yumurta  ile diğer  bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytinyağında altın engini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan  çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süslenerek servis edilir.
 
 
 ML® Şehriyeli Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
  
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1278 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006 
3,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER:
 
750 gr. dana kıyma
 
2 soğan
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken  kullanılır.)
 
Yarım demet maydanoz
 
1 bardak ayçiçek veya zeytinyağı (kızartmak için)
 
3- 4 çorba kaşığı galeta unu
 
Tuz ve karabiber
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
 
2- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
 
3- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
 
4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
 
5- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
 
 
 ML® Çayır Köftesi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "fazlı" tarafından gönderildi. 01.06.2015
  
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
Pakize Paran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16012 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007 
3,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. az yağlı koyun  kıyması
 
2 baş soğan
 
6 çorba kaşığı sadeyağ
 
1 demet meydanoz
 
4 çorba kaşığı pirinç
 
2 kaşık galeta unu
 
4 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanlar incecik doğranır bir kaşık yağla tavada pembeleştirilir, 2 bardak su konur, pirinç alınır ve piiâv haline gelinceye kadar pişirilir, kıymanın yansı sade olarak kavrulur. Pirinçle beraber ayrılan çiğ kıyma katılır. 2 yumurta kırılır. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber atılır. Soğuduktan sonra ıslak avuç arasında, eşit miktarda yumurta kadar parçalar alınarak oval şekil verilir. Galeta unu serpilmiş bir tepsiye dizilir ve üzerlerine de galeta unu serpilir. Kalan 2 yumurta bir kaba kırılır, çatalla hafifçe çırpılır. Köfteler bulanarak bir tavada kızdırılmış yağ içinde kızartılır. Bir tencereye çıkartılır. Kapağı örtülür, içini çekmesi için 5 -10 dakika fırında ya da hafif ateş üzerinde buğulandırılır. Yemek zamanı dağıtım tabağına alınır.
 
 
ML® Kiremitte Köfte (görsel)
 
  
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9935 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
Yarım kilo yağsız kıyma 
 
1 çay kaşığı pirinç
 
3 yumurta
 
1 bardak  «200 Gr.» zeytin veya çiçek yağı
 
2 adet soğan
 
yarım küçük paket marg. yağı
 
 
Yapılışı:
 
Soğanlar ince doğranarak yağda penbeleşinceye kadar kavrulduktan sonra içine iki bardak sıcak su, pirinç tuz ilâve edilip pirinçler iyice pişince tencerenin altı söndürülüp soğumaya terkedilir. Kıymanın yarısı ayrılarak bir tencerede yağsız olarak ve harlı ateşte kıymalar suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur ve alınıp buna kıymanın kalan çiğ yarısı katılır ve iyice karıştırılır. Sonra bu et karışımına, evvelce hazırlanmış olan soğanlı pirinçler, yarım tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber ve yumurtalar da ilâve edilerek beş dakika kadar iyice yoğrulur. Bundan yumurta kadar, parçalar, koparılıp, avuçta şekil.verilerek yassıltılır ve bu parçalar çalkalanmış bir yumurtaya bulanarak içinde kızdırılmış zeytin veya çiçek yağı bulunan tavada iki tarafı da-nar gibi olana kadar kızartılır. Kızaran köfteler servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Fırında Kadınbudu Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7784 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006 
3,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
Yarım kilogram kıyma, 
 
1 adet orta büyüklükte kuru soğan, 
 
1 kahve fincanı pirinç, 
 
3 adet yumurta, 
 
1 su bardağı su, 
 
1 çorba kaşığı margarin, 
 
isteğe göre karabiber
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Margarin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra uygun büyüklükte bir tencereye su ilave edilir. Kaynayınca ayıklanmış pirinç eklenir. Pirinçlerin lapa durumuna gelmesi beklenir. Ateşten indirilip soğutulur. Diğer tarafta kıymanın üçte ikisi teflon tavaya konup kuvvetli ateşte suyunu salıp yeniden çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Soğumaya bırakılır. Soğanlı kıymayla çiğ kıyma karıştırılır. Karabiber, 1 yumurta, tuz ve lapa eklenir. Beş dakika yoğrulur. Sonra bu karışımdan yumurta iriliğinde parçalar alınıp ortaları bastırılarak köfteler oluşturulur. 2 yumurta, bir kâsede çırpılır. Köfteler yumurtaya batırılarak kızgın yağdaki tavada kızartılır. Sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 ML® Mola Köfte için tıklayın
 
  
 | 
KADINBUDU KÖFTE | 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12962 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2007 
3,716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 
 
1 kilo yağsız koyun kıyması, 
 
1 baş iri soğan, 
 
1 kahve fincanı pirinç, 
 
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri veya gravyer peyniri, 
 
4 yumurta 
 
1+1/2 bardak su, 
 
2 kahve kaşığı karabiber, 
 
yeteri kadar tuz, 
 
1+1/2 bardak rafine zeytinyağı veya susam yağı, 
 
1 çorba kaşığı sadeyağ. 
 
 
Yapımı: Bir kuşaneye sadeyağla kıyılmış soğanı koymalı ve soğanları pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurmalı. Sonra kuşaneye sıcak suyu ve ayıklanmış pirinci katmalı. Yeteri kadar tuz da serptikten sonra kuşanenin kapağını örtüp orta ısılı ateşte pirinci pişirmeli. Pirinçler lapamsı bir duruma gelince (eğer gelmemişse biraz daha su koyup öyle pişirmeli) kabı ateşten indirip bir kenara soğumaya bırakmalı.
 
Beri yanda kıymanın üçte ikisini içinde yağ bulunmayan bir tavaya koymalı. Gayet kuvvetli ateşte, kıyma suyunu salıp da yeniden çekinceye kadar karıştırarak tutmalı. Sonra kıymayı ateşten çekip soğutmalı.
 
Kıyma soğuyunca çiğ kıymayla karıştırmalı ve makineden geçirmeli. Kıymalar makineden geçirilince bunlara rendelenmiş peyniri, karabiberi, bir yumurtayı, yeteri kadar tuzu ve lapa durumuna geldikten sonra soğutulmuş pirinci katmalı. Karışımı beş dakika kadar yoğurup hepsini birbirine iyice karıştırmalı. Sonra karışımdan küçük yumurta iriliğinde parçalar almalı ve ıslak iki avuç arasında yuvarlayıp yumurta biçimine getirmeli. Bir porselen kâseye kırılacak üç yumurtayı hafifçe çırpıp sarılarıyle aklarını birbirine karıştırmalı. Kuvvetli bir ateşe konulacak tavadaki zeytinyağının kızmasını beklemeli. Yağ kızınca köfteleri yumurtaya bulayıp tavaya atmalı. Yumurtaların her yanı nar gibi kızarınca kevgirle alıp sıcak yerde tutulan servis tabağına koymalı Köftelerin pişirilmesi sona erince bunları sıcak sıcak sofraya çıkarmalı ve servis yapmalı.
 
 
 ML® Hamsi Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2341 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
3,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 baş soğan
 
4 adet yumurta 
 
1 kg koyun kıyma
 
1.5 su bardağı su 
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1.5 su bardağı zeytinyağı
 
2 kahve kaşığı karabiber 
 
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
 
Tuz
 
 
Bir tencereye margarin ve ince kıydığınız soğanı koyun, soğanlar pembeleşinceye dek karıştırak kavurun. Sonra tencereye sıcak su ve ayıklanmış pirinci ilave edin. Biraz tuz serptikten sonra tencerenin kapağını örtüp, orta ateşte pirinci pişirin. Pirinçler lapa kıvamına gelmek üzereyken ateşten alıp, soğutun. Diğer yanda kıymanın üçte ikisini, yağsız bir tavaya koyun. Kuvvetli ateşte, kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye dek, karıştırarak kavurun. Daha sonra kıymayı soğumaya bırakın. Kıyma soğuduğunda çiğ kıymayla karıştırıp yoğurun. Bu kıymaya rendelediğiniz peynir, karabiber, bir adet yumurta, tuz ve  soğuttuğunuz pirinci katın. Karışımı 5 dakika kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz bu karışımdan,  yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Bir kapta 3 adet yumurtayı hafifçe çırpın. Bir tavaya zeytinyağı koyup kuvvetli bir ateşte kızdırın, sonra, köfteleri yumurtaya bulayıp tavaya atın. Köftelerin her tarafı nar gibi kızardığında kevgirle alıp, servis tabağına koyun ve sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Dilli Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84448 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012 
3,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 çorba kaşığı yağ
 
2 küçük soğan, ince kıyılmış
 
500 gram yağsız kıyma (kuzu veya koyun)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
Kızartmak için:
 
4 çorba kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı rafine yağı
 
 
1) Pirinci ayıklayıp kaynar suda 20 dakika haşlayıp süzdürünüz.
 
2) Bir tencereye 1 kaşık yağ koyup kızdırınız. Soğanı ilâve ederek hafifçe sarartınız. Kıymanın yarısını ilâve edip soğanla 5 dakika kavurunuz.
 
3) Bir tepsiye boşaltıp içerisine kalan çiğ kıymayı, tuz, biber ve pirinci ilâve edip iyice karıştırınız.
 
4) Sonra malzemeyi 20 eşit parçaya bölüp yumurta gibi yuvarlayınız. Parmaklarınızla hafifçe bastırarak yassıltınız.
 
5) Küçük bir kapta köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda 3'er dakika altüst çevirerek altın sarısı gibi kızartıp servis yapınız.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
pelincerrahoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2007 
Mesajlar: 28 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18966 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2007 
3,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. orta yağlı kıyma
 
2 baş soğan
 
3 kaşık galete tozu
 
3-4 kaşık sade yağ
 
5 yumurta
 
1/4 demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymanın 3/2'sine doğranmış soğan ve 1 kaşık yağ koyarak soğanla et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
 
Pirinci ayıklayıp bol suyla yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
 
Kıymayı ateşten alıp içerisine kalan çiğ kıymayı, haşlanmış suyu süzülmüş pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, 3 yumurtayı kırıp iyice yoğurunuz.
 
1/2 limon büyüklüğünde parçalara ayırıp oval şekil veriniz.
 
Galete veya un serpilmiş tepsiye diziniz.
 
Üstlerine de galete tozu veya un serpiniz.
 
Yemeğe 20 dakika kala çırpılmış yumurtaya batınp kızartınız.
 
Kağıt yayılmış tepsiye alınız.
 
Servis tabağına dizip patates kızartmasıyla süsleyiniz. 10- Köftelerin saçaklı olmasına dikkat ediniz. (Bunun için de köfteleri kızgın yağa atıp kızartınız.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3711 
Gönderme Tarihi: 12.May.2006 
3,612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
600 gr Kiyma
 
1 Adet Sogan
 
1 Çay Kasigi Karabiber
 
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
 
2 Adet Yumurta Sarisi
 
1 Kahve Fincani Haslanmis Pirinç
 
1 Su Bardagi Un
 
Tuz
 
Ayçiçek Yagi
 
 
YAPILIŞI
 
Kiymayi genis bir kaba alin. Rendelediginiz kuru soğani, 1 çay kasigi karabiberi, kirmizibiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanin sarisi ile, daha önceden hasladiginiz pirinci de ilave edin. Tüm  malzemeleri iyice karistirip hamur yapin.
 
Elinizle köfte hamurundan bezeler koparip, büyükçe sekiller verin. Diger taraftan tencereye su koyun. Su kaynayinca köfteleri suyun içine atin.1-2 dakika tutup çikardiktan sonra önce una sonra yumurta sarisina buladiginiz köfteleri ayçiçek yaginda kizartip servis yapin.
 
 
 ML® Güvercin Bunu için tıklayın
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8037 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
3,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kıyma
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
5 kaşık zeytin ya da sadeyağ
 
1 baş soğan 
 
Yeteri kadar tuz, biber ve baharat
 
4 adet yumurta
 
 
Et bir kez makineden çekilir. Bir kap içinde ve bir kaşık yağda iki baş ince kıyılmış soğan kızartılır. Kıymanın üçte ikisi soğanla karıştırılır. Orta ateşte kıyma hafifçe öldürülür, süzgece çıkarılır. Geri kalan çiğ kıyma, pişmiş kıyma soğuduktan sonra halledilir. Tekrar yumurta geçirilir, içine tuz, biber, baharat, kıyılmış maydanoz, bir yumurta, üç çorba kaşığı pişmiş pirinç, iyice yoğrulur. Arzu edilen şekilde yuvarlanır. Yeneceği zaman hafif una, yumurtaya bulanıp dört kaşık sadeyağda azar azar, hızlı ateşte kızartılır. Yanma arzu edilen garnitür konur.
 
 
 ML® Meyaneli Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7314 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2006 
3,578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. yağsız kıyma
 
500 gr. pirinç
 
5-6 kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
4 yumurta
 
1 su bardağı un
 
karabiber
 
köfte baharı
 
tarçın
 
tuz
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
kızarma yağı
 
 
Soğanları ince kıyın, pirinci haşlayıp süzün, maydanozu kıyın. Yağı kızdırın soğanları kıymanın yarısıyla beraber kavurun. Karışımı bir kaba alın, yumurta ve un hariç diğer malzemeyi katıp yoğurun. Karışımdan iri parçalar alıp köfte şekli verin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın.
 
 
 ML® Ciğer Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
melda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2005 
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1480 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006 
3,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincanı pirinç
 
2 küçük ince kıyılmış soğan
 
yarım kilo yağsız kıyma
 
1 çorba kaşığı yağ
 
4 çorba kaşığı un
 
3 yumurta
 
karabiber
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
tuz
 
 
Pirinci ayıklayıp 20 dakika haşlayıp süzün, bir tencereye 1 kaşık yağ koyup soğanı 3-4 dakika kavurun. Bunları bir tepsiye boşaltıp diğer malzemenin hepsini katarak köfteler yapın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı gibi kızartın.
 
 
 ML® Bademli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2342 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
3,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. az yağlı kıyma 
 
2 baş soğan
 
1 fincan pirinç 
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı margarin 
 
Yarım demet maydanoz 
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
 
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
 
Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun. Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun.  Oval formda  köfteler yapın. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.
 
 
 ML® Tire Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12826 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2007 
3,436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 
 
1 Kg yağsız koyun kıyması 
 
1 Adet büyük boy soğan 
 
1 Kahve fincanı pirinç 
 
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 
 
4 Yumurta 
 
1.5 Su bardağı su 
 
2 Çay kaşığı karabiber 
 
Yeteri kadar tuz 
 
1.5 Su bardağı zeytinyağı 
 
1 Çorba kaşığı tereyağı 
 
1 Demet maydanoz
 
 
Hazırlanışı 
 
Yayvan bir tencereye tereyağı ve kıyılmış soğanı koyup, pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. 
 
Sonra tencereye sıcak suyu ve ayıklanmış pirinci ilave edin. 
 
Yeteri kadar tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını örtüp orta ısılı ateşte pirinci pişirin. 
 
Tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın. 
 
Diğer yandan kıymanın üçte ikisini, içinde yağ bulunmayan bir tavaya koyun. 
 
Yüksek ateşte kıyma suyunu salıp ta yeniden çekinceye kadar karıştırın. 
 
Sonra kıymayı ateşten alıp soğumaya bırakın. 
 
Kıyma soğuyunca geriye kalan çiğ kıymayı karıştırın. 
 
İçine rendelenmiş kaşar penirini, karabiberi, 1 yumurtayı, yeteri kadar tuzu, soğutulmuş pirinci ve kıyılmış maydanozu ekleyin. 
 
Karışımı 5 dakika kadar yoğurup, hepsini birbirine karıştırın. 
 
Sonra karışımdan küçük yumurta iriliğinde parçalar koparıp ıslak iki avuç arasında yuvarlayarak yumurta biçimine getirin. 
 
Bir kasede 3 yumurta, sarıları ve akları birbirine karışana kadar çırpın. 
 
Bir tavaya zeytinyağını koyarak kuvvetli ateşte kızdırın. 
 
Köfteleri yumurtaya bulayıp, kızgın yağın içine atın. 
 
Her yanı nar gibi kızarınca delikli kepçe ile alarak servis tabağıne koyup servis yapın.
 
 
 ML® Lor Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kadınbudu köfte | 
  | 
madlen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18166 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007 
3,343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme: 
 
500 gr kıyma
 
2  soğan
 
3  yumurta
 
1.5 çay bardağı pirinç 
 
Yarım demet maydanoz 
 
1'er çay kaşığı karabiber Kekik ve kimyon 
 
Kızartmak için;
 
sıvıyağ 
 
1 su bardağı un 
 
1 su bardağı galeta unu Tuz
 
 
Soğanları soyup kıyın. Pirinci tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.
 
Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, bir yumurta, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edip yoğurun. Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
 
Kalan 2 yumurtayı çırpın. Köfteleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp servis tabağına dizin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Hakime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2006 
Mesajlar: 26
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7920 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006 
3,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. orta yağlı kıyma
 
2 baş soğan
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
5 yumurta
 
1/2 demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
4 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymanın üçte ikisi, rendelenmiş soğan ve bir kaşık yağı, ısıtılmış termik tabanlı tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ayıklanıp yıkanmış pirinci ayrı bir yerde yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıymayı ateşten alıp içine kalan çiğ kıymayı, haşlanmış ve suyu süzülmüş pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve 3 yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Malzemeyi yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırın ve yassılaştırarak şekil verin. Bunları galeta unu veya un serpilmiş tepsiye dizin. Üstlerine un serpin. Hazırladığınız köfteleri, çırpılmış diğer 2 yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
 
 
 ML® Sosyete Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |