Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bulgur Köfte Tarifleri > Kadınbudu Köfte (37 adet - 3,276,045 defa bakıldı)

Kadınbudu Köfte


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kadınbudu Köfte

Mavi Ay
Italiano Admin

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc499
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2005
4,602 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı haşlanmış pirinç
yarık kilo kıyma
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
4 adet yumurta
1 su bardağı un
kimyon
köftebaharı
tuz
Kızartmak için sıvıyağ

1 çorba kaşığı margarinde küçük doğranmış soğanları soteleyin, kıymanın yarısını ilave edin, kavurmaya devam edin. Suyunu tam çekmeden ocaktan alın. Baharatları, 1 adet yumurtayı, tuzu kalan kıymayı da tencereye ekleyin. İyice yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, yassılaştırın. Önce una, sonra çırpılmış 3 adet yumurtaya bulayarak, kızgın yağda kızartın.



Kadınbudu Köfte

aysel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc561
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2005
4,005 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. koyun kıyması
1 fincan pirinç
3 adet yumurta
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta tozu
1 su bardağı margarin
Tuz
Karabiber

İnce doğranmış soğan, 1 kaşık yağ ile kavrulu, ateşten indirilir, kıyma, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz, karabiber ialve edilir, iyice yoğurulur. Hazırlanan et hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır, yassılaştırılır. Önce una çırpılmış yumurtaya sonra galeta tozuna bulanarak, kızgın yağda kızartılır. Kızarmış pataes,pilav ve domates dilimleriyle servis yapılır.



KADIN BUDU KÖFTE

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1278
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006
3,804 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:
750 gr. dana kıyma
2 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
Yarım demet maydanoz
1 bardak ayçiçek veya zeytinyağı (kızartmak için)
3- 4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
2- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
3- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
5- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.


ML® Çayır Köftesi için tıklayın



Fotoğraf "fazlı" tarafından gönderildi. 01.06.2015


Kadınbudu Köfte

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1639
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
3,834 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

Pirinç haşlanır ve süzülür. Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur. Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özleşmesidir (Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır. Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytinyağında altın engini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süslenerek servis edilir.


ML® Şehriyeli Köfte için tıklayın



Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020


Kadınbudu Köfte

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc2341
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
3,550 defa indirildi / yazdırıldı




1 baş soğan
4 adet yumurta
1 kg koyun kıyma
1.5 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı zeytinyağı
2 kahve kaşığı karabiber
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
Tuz

Bir tencereye margarin ve ince kıydığınız soğanı koyun, soğanlar pembeleşinceye dek karıştırak kavurun. Sonra tencereye sıcak su ve ayıklanmış pirinci ilave edin. Biraz tuz serptikten sonra tencerenin kapağını örtüp, orta ateşte pirinci pişirin. Pirinçler lapa kıvamına gelmek üzereyken ateşten alıp, soğutun. Diğer yanda kıymanın üçte ikisini, yağsız bir tavaya koyun. Kuvvetli ateşte, kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye dek, karıştırarak kavurun. Daha sonra kıymayı soğumaya bırakın. Kıyma soğuduğunda çiğ kıymayla karıştırıp yoğurun. Bu kıymaya rendelediğiniz peynir, karabiber, bir adet yumurta, tuz ve soğuttuğunuz pirinci katın. Karışımı 5 dakika kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz bu karışımdan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Bir kapta 3 adet yumurtayı hafifçe çırpın. Bir tavaya zeytinyağı koyup kuvvetli bir ateşte kızdırın, sonra, köfteleri yumurtaya bulayıp tavaya atın. Köftelerin her tarafı nar gibi kızardığında kevgirle alıp, servis tabağına koyun ve sıcak servis yapın.


ML® Dilli Köfte için tıklayın




Kadınbudu Köfte

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc2342
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
3,352 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. az yağlı kıyma
2 baş soğan
1 fincan pirinç
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber

Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun. Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun. Oval formda köfteler yapın. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.


ML® Tire Köfte için tıklayın




Kadınbudu Köfte

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8037
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
3,474 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kıyma
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı pirinç
5 kaşık zeytin ya da sadeyağ
1 baş soğan
Yeteri kadar tuz, biber ve baharat
4 adet yumurta

Et bir kez makineden çekilir. Bir kap içinde ve bir kaşık yağda iki baş ince kıyılmış soğan kızartılır. Kıymanın üçte ikisi soğanla karıştırılır. Orta ateşte kıyma hafifçe öldürülür, süzgece çıkarılır. Geri kalan çiğ kıyma, pişmiş kıyma soğuduktan sonra halledilir. Tekrar yumurta geçirilir, içine tuz, biber, baharat, kıyılmış maydanoz, bir yumurta, üç çorba kaşığı pişmiş pirinç, iyice yoğrulur. Arzu edilen şekilde yuvarlanır. Yeneceği zaman hafif una, yumurtaya bulanıp dört kaşık sadeyağda azar azar, hızlı ateşte kızartılır. Yanma arzu edilen garnitür konur.


ML® Meyaneli Köfte için tıklayın




KIZARTMA KADIN BUDU KÖFTE

tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc20261
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
2,450 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı pirinç,
1 soğan
1/4 çay kaşığı karabiber
2 yumurta,
8-10 dal maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ

Pirinci bir bardak su ile pişiriniz. Rendelenmiş soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiber katıp karıştırınız. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil veriniz. Yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartınız.


Fotoğraf "ironii" tarafından gönderildi. 17.12.2014


Kadınbudu Köfte

cemre02
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Adıyaman
Kısa URL: https://ml.md/lc22236
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008
2,247 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg köftelik kıyma
3 soğan
4 yumurta
Yarım demett maydanoz
2 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kekik
1 kase un
Kızartma için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Süsleme için:
Birkaç maydanoz yaprağı
5-6 kiraz domates

Pirinci yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Soğanları soyup rendeleyin, maydanozu kıyın.
Kıymayı derin bir kaba alın. 3 yumurta, soğan, maydanoz, pirinç, kekik, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval bir şekil verin.
Kalan yumurtayı bir kasede çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Köfteleri servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ve domatesle süsleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.



Kadınbudu Köfte

gökkuşağı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc22653
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,066 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. kıyma
2 adet soğan
3 çorba kaşığı pirinç
Biraz maydanoz
1 yumurta
Karabiber
Tuz
Galeta unu

Soğanı rendeleyin. Pirinçleri ayıklayıp yıkayıp, maydanozları kıyın. Kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp hamur yapın. İri köfte şekli verin. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartın.



Kadınbudu Köfte

Baki
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25544
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
1,981 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg yağsız kıyma
2 büyük boy soğan
1 su bardağı pirinç
4 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 bardak sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
1 fincan un

Pirinçleri ayrı bir kapta 10 dakika haşlayın. Bir taraftan da kıymanın yarısını yağsız olarak kavurun. İyice kavrulan kıymayı diğer kıyma ile karıştırın, sonra içine rendelediğiniz ioğanları, ince doğranmış maydanozu, 2 yumurtayı, baharatları ve haşlanmış pirinçleri suyunu iyice süzerek ekleyin; iyice yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp oval yassı şekiller verin. Kalan 2 adet yumurtayı bir kapta çırparak hazırladığınız köfteleri teker teker önce una, sonra yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.



Kadınbudu Köfte

davet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2009
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34211
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009
2,097 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram kıyma (yağsız)
4 yumurta
150 gram soğan (2 büyük)
1,5 bardak su
65 gram pirinç (1 kahve fincanı)
220 gram margarin (1 bardak)
30 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
Tuz ve karabiber

1 Küçük bir tencereye; bir buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 orta baş soğan koyarak, soğanlar pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara; bir buçuk bardak su, 1 kahve fincanı pirinç ile 2 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek pirinç iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak soğumaya bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan da yağsız ya da çok az yağlı ve kemiksiz olarak tartılmış 750 gram kıymanın yansını, içinde yağ olmayan bir tencereye koyarak, çok kuvvetli ateşte kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar kıymayı yağsız kavurmalı, sonra tencereyi ateşten alarak, bunlara bir tarafa bırakmış olduğumuz kıymanın diğer yarısını ilâve ederek, hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra da bunları et makinesinden bir kez daha geçirmelidir. (İyice yoğuruiacak olursa makineden geçirmeden de olabilir.)
3 Kıymaların çekilmeleri sona erince, bunlara; 2 adet yumurta, arzu edilirse bir kahve kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile soğumaya bırakmış olduğumuz soğanlı pirinçleri de ilâve ederek, beş dakika kadar daha yoğurmah, sonra da bu pirinçli kıymadan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları iki avuç içinde yuvarlamak, sonra da üstlerine bastırmak suretiyle bunlara, oval yassı köfte şekilleri verdirmeli ve bir tarafa sıralamalıdır.
4 Köftelerin şekillendirilmesi sona erince; bunları teker teker alarak bir tabak içinde çalkalanmış 2 adet yumurtaya bulamalı, sonra da yumurtaya bulanmış her köfteyi içinde dumanı. tütercesine kızdırılmış 1 bardak çiçekyağı ya da margarin olan tavaya atarak, köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle her iki tarafı da nar gibi oluncaya kadar kızartmah ve delikli kepçe ile tabağa alarak servis yapmalıdır.



Kadın Budu Köfte

dosta
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc68738
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011
2,141 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr köftelik kıyma
1 kahve fincanı pirinç
½ çay bardağı galeta unu
½ çay bardağı buğday unu
2 adet soğan
2 adet yumurta
1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber

Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın.Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.


Fotoğraf "oflu" tarafından gönderildi. 21.08.2019


Kadınbudu Köfte

körpe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc94035
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013
1,629 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kıyma
150 gram pirinç
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Tuz, karabiber
1 adet soğan
Kimyon, kekik

Öncelikle içine koyduğunuz pirincin iyi pişmesi gerekiyor. 500 gram kıymaya 150 gram haşlanmış pirinç yeterli olacaktır. Kıymanın sadece yarısı kavrulacağı için yarısını rendelenmiş soğanla tavada kavurun. Diğeri çiğ olmalı diğer kalan kıymayı bir kaba alıp içine pirinç ve baharatları ekleyin. Kavrulmuş ılınmış kıymayı da içine aktarın ve yoğurun. En önemli nokta içine çok yumurta koyarsanız toparlayamazsınız yumuşak olur. Yapımı da zorlaşır. Yumurtaları çırpın ve şekil verdiğiniz köfteleri önce una bulayın ardından yumurtaya, sonra da kızdırılmış yağa atıp pişirin. Kadınbudu köfte daima az yağda pişirilmelidir.


Fotoğraf "Yavuzz" tarafından gönderildi. 23.08.2014


Kadınbudu Köfte

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95330
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014
1,780 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


1400 g kuzu-dana kıyması karışımı
50 g tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
100 g ince doğranmış kuru soğan
50 g haşlanmış pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak için:
250 g sıvı yağ
3 adet iyi çırpılmış yumurta
100 g un

Yağla soğan bir tencerede kavrulur. Soğanlar renklenince kıymanın yarısı eklenir.
Kavrulan kıyma ve kalan malzeme iyice yoğrulur.
Eşit parçalara ayrılarak ovel şekil verlir.
Tavada yağ kızdırılır.
Köfteler önce una sonra da yumurtaya batırılarak kızgın yağda sağa sola çevrilerek tek tek kızartılır.
Yanında patates ve ıspanak püresi ile servis yapılır.



Kadınbudu Köfte

canik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc100565
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014
1,659 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram kavrulmuş kıyma
250 gram çiğ kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
Kimyon ve karabiber
Tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
Kızartmak için yağ

Yoğurma kabının içine kavrulmuş kıymayı, çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, baharatları ve haşlanmış pirinci ekleyip güzelce yoğurun. Daha sonra şekil verip una ve çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk ikram edin.



Kadınbudu Köfte

ıhlamur gölgesi
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.06.2015
Mesajlar: 12
Şehir: Çankaya-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc108452
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015
1,407 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 yumurta
1 soğan
2 çorba kaşığı un

Kıymanın yarısıyla rendelenmiş soğanı tavada 5 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra da içine pişmeyen kıymayı, haşlanmış pirinci, baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Daha sonra şekil verip una sonra da yumurtaya bulayıp yağda kızartın.


Fotoğraf "özle" tarafından gönderildi. 01.11.2019


Kadınbudu Köfte

maddi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc117895
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
1,191 defa indirildi / yazdırıldı




Armağan Arık

600 g köftelik kıyma (az yağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Galeta unu

Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın). Yoğurma kabına soğumuş kıyma çiğ kıyma haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.



Kadınbudu Köfte

ruhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc123657
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
986 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Kıyma – 500 gr
Haşlanmış pirinç – 100 gr
Soğan – 100 gr
Yumurta – 100 gr (2 adet)
Kuru ekmek kırıntısı – 80 gr
Un – 50 gr
Limon suyu – 10 gr
Bitkisel Yağ – 60 ml
Tuz
Baharatlar

Soğanı doğrayın ve kıymaya (250 gr) ekleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 30 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın.
Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye kıyma ile soğanı koyun. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin.
Sonra “İptal/Isıtma” tuşuna basın. Hazır kıymayı ayrı kaba koyun ve soğutun, sonra çiğ kıyma ile karıştırarak limon suyunu, pirinç, yumurta (1 ad.), tuz ve baharatları ekleyin ve homojen hale getirin.
Soğuması için 1 saat buzdolabında bekletin. Yumurtayı (1 ad.) ayrı kapta çırpın. Kıymadan 100 gr’lık köfteleri yapın. Her köfteyi önce una, sonra yumurtaya ve ekmek kırıntısına batırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 30 ml ayçiçek yağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine köfte ekleyin. Kapağı kapatmayın.
Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce köfteleri çevirin. Kapağı kapatmadan çalışma modu bitene kadar pişirin.



Kadınbudu Köfte

hacı çıkmazı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.02.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc131638
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2018
848 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr yağsız dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Dış kaplama için:
3 adet yumurta
Galeta unu

Pirinci 1,5 su bardağı kaynayan suda yavaş şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kıymanın yarısını tencereye alıyoruz, soğanları rendeleyip kıymaya ilave ediyoruz. Kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan kıymayı karıştırma kabına alıp, çiğ kıymayı ilave ediyoruz.
İnce doğradığımız maydanozu, yumurtayı, baharatları ilave edip yoğuruyoruz.
En son soğuyan pirinci ilave edip pirinçleri fazla zedelemeden tekrar yoğuruyoruz. Cevizden büyük parçalara ayırıp köftelere oval şekil veriyoruz. Köfteleri önce galeta ununa bulayıp çırpılmış yumurtaya bandırıp kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartıp, süzerek tabağa alıyoruz.







Kadınbudu Köfte Tarifleri Bulgur Köfte Tarifleri



(37 adet Kadınbudu Köfte 3,276,045 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort