| 
 
 
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Mavi Ay 
Italiano Admin 
 
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc499 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2005 
4,749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
yarık kilo kıyma
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
kimyon
 
köftebaharı
 
tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
1 çorba kaşığı margarinde küçük doğranmış soğanları soteleyin, kıymanın yarısını ilave edin, kavurmaya devam edin. Suyunu tam çekmeden ocaktan alın. Baharatları, 1 adet yumurtayı, tuzu kalan kıymayı da tencereye ekleyin. İyice yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, yassılaştırın. Önce una, sonra çırpılmış 3 adet yumurtaya bulayarak, kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2005 
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc561 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2005 
4,135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. koyun kıyması
 
1 fincan pirinç
 
3 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı galeta tozu
 
1 su bardağı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İnce doğranmış soğan, 1 kaşık yağ ile kavrulu, ateşten indirilir, kıyma, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz, karabiber ialve edilir, iyice yoğurulur. Hazırlanan et hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır, yassılaştırılır. Önce una çırpılmış yumurtaya sonra galeta tozuna bulanarak, kızgın yağda kızartılır. Kızarmış pataes,pilav ve domates dilimleriyle servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1278 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006 
3,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER:
 
750 gr. dana kıyma
 
2 soğan
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken  kullanılır.)
 
Yarım demet maydanoz
 
1 bardak ayçiçek veya zeytinyağı (kızartmak için)
 
3- 4 çorba kaşığı galeta unu
 
Tuz ve karabiber
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
 
2- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
 
3- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
 
4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
 
5- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
 
 
 ML® Çayır Köftesi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "fazlı" tarafından gönderildi. 01.06.2015
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1639 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006 
3,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI 
 
50 gr PİRİNÇ 
 
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI 
 
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet ) 
 
1/2 demet MAYDANOZ 
 
TUZ
 
KARABİBER
 
KIZARTMA YAĞI
 
UN
 
 
Pirinç haşlanır ve süzülür. Soğan yemeklik  olarak  doğranır ve tavaya çok az  miktarda sıvı yağ konarak  öldürülür. Üzerine  kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur. Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın  sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmış  maydanoz ilave edilerek  tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan  sonra 6  dakika kadar  yoğurulur. Önemli  olan malzemenin  birbiriyle iyice özleşmesidir (Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım  ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval  şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır. Bir kase  içinde bir yumurta  ile diğer  bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytinyağında altın engini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan  çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süslenerek servis edilir.
 
 
 ML® Şehriyeli Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2341 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
3,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 baş soğan
 
4 adet yumurta 
 
1 kg koyun kıyma
 
1.5 su bardağı su 
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1.5 su bardağı zeytinyağı
 
2 kahve kaşığı karabiber 
 
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
 
Tuz
 
 
Bir tencereye margarin ve ince kıydığınız soğanı koyun, soğanlar pembeleşinceye dek karıştırak kavurun. Sonra tencereye sıcak su ve ayıklanmış pirinci ilave edin. Biraz tuz serptikten sonra tencerenin kapağını örtüp, orta ateşte pirinci pişirin. Pirinçler lapa kıvamına gelmek üzereyken ateşten alıp, soğutun. Diğer yanda kıymanın üçte ikisini, yağsız bir tavaya koyun. Kuvvetli ateşte, kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye dek, karıştırarak kavurun. Daha sonra kıymayı soğumaya bırakın. Kıyma soğuduğunda çiğ kıymayla karıştırıp yoğurun. Bu kıymaya rendelediğiniz peynir, karabiber, bir adet yumurta, tuz ve  soğuttuğunuz pirinci katın. Karışımı 5 dakika kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz bu karışımdan,  yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Bir kapta 3 adet yumurtayı hafifçe çırpın. Bir tavaya zeytinyağı koyup kuvvetli bir ateşte kızdırın, sonra, köfteleri yumurtaya bulayıp tavaya atın. Köftelerin her tarafı nar gibi kızardığında kevgirle alıp, servis tabağına koyun ve sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Dilli Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2342 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
3,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. az yağlı kıyma 
 
2 baş soğan
 
1 fincan pirinç 
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı margarin 
 
Yarım demet maydanoz 
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
 
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
 
Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun. Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun.  Oval formda  köfteler yapın. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.
 
 
 ML® Tire Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Hakime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2006 
Mesajlar: 26
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7920 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006 
3,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. orta yağlı kıyma
 
2 baş soğan
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
5 yumurta
 
1/2 demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
4 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymanın üçte ikisi, rendelenmiş soğan ve bir kaşık yağı, ısıtılmış termik tabanlı tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ayıklanıp yıkanmış pirinci ayrı bir yerde yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıymayı ateşten alıp içine kalan çiğ kıymayı, haşlanmış ve suyu süzülmüş pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve 3 yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Malzemeyi yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırın ve yassılaştırarak şekil verin. Bunları galeta unu veya un serpilmiş tepsiye dizin. Üstlerine un serpin. Hazırladığınız köfteleri, çırpılmış diğer 2 yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
 
 
 ML® Sosyete Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8037 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
3,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kıyma
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
5 kaşık zeytin ya da sadeyağ
 
1 baş soğan 
 
Yeteri kadar tuz, biber ve baharat
 
4 adet yumurta
 
 
Et bir kez makineden çekilir. Bir kap içinde ve bir kaşık yağda iki baş ince kıyılmış soğan kızartılır. Kıymanın üçte ikisi soğanla karıştırılır. Orta ateşte kıyma hafifçe öldürülür, süzgece çıkarılır. Geri kalan çiğ kıyma, pişmiş kıyma soğuduktan sonra halledilir. Tekrar yumurta geçirilir, içine tuz, biber, baharat, kıyılmış maydanoz, bir yumurta, üç çorba kaşığı pişmiş pirinç, iyice yoğrulur. Arzu edilen şekilde yuvarlanır. Yeneceği zaman hafif una, yumurtaya bulanıp dört kaşık sadeyağda azar azar, hızlı ateşte kızartılır. Yanma arzu edilen garnitür konur.
 
 
 ML® Meyaneli Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
KIZARTMA KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
tijenöztüfek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20261 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. yağsız kıyma
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 su bardağı pirinç, 
 
1 soğan
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
2 yumurta, 
 
8-10 dal maydanoz
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Pirinci bir bardak su ile pişiriniz. Rendelenmiş soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiber katıp karıştırınız. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil veriniz. Yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "ironii" tarafından gönderildi. 17.12.2014
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
cemre02 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Adıyaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22236 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008 
2,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg köftelik kıyma
 
3 soğan
 
4 yumurta
 
Yarım demett maydanoz
 
2 kahve fincanı pirinç
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 kase un
 
Kızartma için sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Süsleme için:
 
Birkaç maydanoz yaprağı
 
5-6 kiraz domates
 
 
Pirinci yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Soğanları soyup rendeleyin, maydanozu kıyın.
 
Kıymayı derin bir kaba alın. 3 yumurta, soğan, maydanoz, pirinç, kekik, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval bir şekil verin.
 
Kalan yumurtayı bir kasede çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Köfteleri servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ve domatesle süsleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
gökkuşağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22653 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008 
2,182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. kıyma
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
Biraz maydanoz
 
1 yumurta
 
Karabiber
 
Tuz
 
Galeta unu
 
 
Soğanı rendeleyin. Pirinçleri ayıklayıp yıkayıp, maydanozları kıyın. Kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp hamur yapın. İri köfte şekli verin. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Baki 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25544 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008 
2,110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yağsız kıyma
 
2 büyük boy soğan
 
1 su bardağı pirinç
 
4 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 bardak sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 fincan un
 
 
Pirinçleri ayrı bir kapta 10 dakika haşlayın. Bir taraftan da kıymanın yarısını yağsız olarak kavurun. İyice kavrulan kıymayı diğer kıyma ile karıştırın, sonra içine rendelediğiniz ioğanları, ince doğranmış maydanozu, 2 yumurtayı, baharatları ve haşlanmış pirinçleri suyunu iyice süzerek ekleyin; iyice yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp oval yassı şekiller verin. Kalan 2 adet yumurtayı bir kapta çırparak hazırladığınız köfteleri teker teker önce una, sonra yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
davet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34211 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009 
2,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kıyma (yağsız)
 
4 yumurta
 
150 gram soğan (2 büyük)
 
1,5 bardak su
 
65 gram pirinç (1 kahve fincanı)
 
220 gram margarin (1 bardak)
 
30 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
 
Tuz ve karabiber
 
 
1 Küçük bir tencereye; bir buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 orta baş soğan koyarak, soğanlar pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara; bir buçuk bardak su, 1 kahve fincanı pirinç ile 2 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek pirinç iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak soğumaya bırakmalıdır.
 
2 Diğer taraftan da yağsız ya da çok az yağlı ve kemiksiz olarak tartılmış 750 gram kıymanın yansını, içinde yağ olmayan bir tencereye koyarak, çok kuvvetli ateşte kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar kıymayı yağsız kavurmalı, sonra tencereyi ateşten alarak, bunlara bir tarafa bırakmış olduğumuz kıymanın diğer yarısını ilâve ederek, hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra da bunları et makinesinden bir kez daha geçirmelidir. (İyice yoğuruiacak olursa makineden geçirmeden de olabilir.)
 
3 Kıymaların çekilmeleri sona erince, bunlara; 2 adet yumurta, arzu edilirse bir kahve kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile soğumaya bırakmış olduğumuz soğanlı pirinçleri de ilâve ederek, beş dakika kadar daha yoğurmah, sonra da bu pirinçli kıymadan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları iki avuç içinde yuvarlamak, sonra da üstlerine bastırmak suretiyle bunlara, oval yassı köfte şekilleri verdirmeli ve bir tarafa sıralamalıdır.
 
4 Köftelerin şekillendirilmesi sona erince; bunları teker teker alarak bir tabak içinde çalkalanmış 2 adet yumurtaya bulamalı, sonra da yumurtaya bulanmış her köfteyi içinde dumanı. tütercesine kızdırılmış 1 bardak çiçekyağı ya da margarin olan tavaya atarak, köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle her iki tarafı da nar gibi oluncaya kadar kızartmah ve delikli kepçe ile tabağa alarak servis yapmalıdır.
 
 
 
  
 | 
Kadın Budu Köfte | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68738 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011 
2,250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr köftelik kıyma
 
1 kahve fincanı pirinç
 
½ çay bardağı galeta unu
 
½ çay bardağı buğday unu
 
2 adet soğan
 
2 adet yumurta
 
1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber
 
 
Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın.Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "oflu" tarafından gönderildi. 21.08.2019
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
körpe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94035 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013 
1,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
150 gram pirinç
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
Tuz, karabiber
 
1 adet soğan
 
Kimyon, kekik
 
 
 
Öncelikle içine koyduğunuz pirincin iyi pişmesi gerekiyor. 500 gram kıymaya 150 gram haşlanmış pirinç yeterli olacaktır. Kıymanın sadece yarısı kavrulacağı için yarısını rendelenmiş soğanla tavada kavurun. Diğeri çiğ olmalı diğer kalan kıymayı bir kaba alıp içine pirinç ve baharatları ekleyin. Kavrulmuş ılınmış kıymayı da içine aktarın ve yoğurun. En önemli nokta içine çok yumurta koyarsanız toparlayamazsınız yumuşak olur. Yapımı da zorlaşır. Yumurtaları çırpın ve şekil verdiğiniz köfteleri önce una bulayın ardından yumurtaya, sonra da kızdırılmış yağa atıp pişirin. Kadınbudu köfte daima az yağda pişirilmelidir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Yavuzz" tarafından gönderildi. 23.08.2014
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95330 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
1,891 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1400 g kuzu-dana kıyması karışımı
 
50 g tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
100 g ince doğranmış kuru soğan
 
50 g haşlanmış pirinç
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
Kızartmak için:
 
250 g sıvı yağ
 
3 adet iyi çırpılmış yumurta
 
100 g un
 
 
Yağla soğan bir tencerede kavrulur. Soğanlar renklenince kıymanın yarısı eklenir.
 
Kavrulan kıyma ve kalan malzeme iyice yoğrulur.
 
Eşit parçalara ayrılarak ovel şekil verlir.
 
Tavada yağ kızdırılır.
 
Köfteler önce una sonra da yumurtaya batırılarak kızgın yağda sağa sola çevrilerek tek tek kızartılır.
 
Yanında patates ve ıspanak püresi ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
canik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100565 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014 
1,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kavrulmuş kıyma
 
250 gram çiğ kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
Kimyon ve karabiber
 
Tuz
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
Kızartmak için yağ
 
 
Yoğurma kabının içine kavrulmuş kıymayı, çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, baharatları ve haşlanmış pirinci ekleyip güzelce yoğurun. Daha sonra şekil verip una ve çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
ıhlamur gölgesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.06.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108452 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015 
1,524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 yumurta
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Kıymanın yarısıyla rendelenmiş soğanı tavada 5 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra da içine pişmeyen kıymayı, haşlanmış pirinci, baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Daha sonra şekil verip una sonra da yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "özle" tarafından gönderildi. 01.11.2019
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
maddi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117895 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016 
1,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Armağan Arık
 
 
600 g köftelik kıyma (az yağlı)
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 çay kaşığı kimyon
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Galeta unu
 
 
Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın). Yoğurma kabına soğumuş kıyma çiğ kıyma haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123657 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Kıyma  500 gr
 
Haşlanmış pirinç  100 gr
 
Soğan  100 gr
 
Yumurta  100 gr (2 adet)
 
Kuru ekmek kırıntısı  80 gr
 
Un  50 gr
 
Limon suyu  10 gr
 
Bitkisel Yağ  60 ml
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Soğanı doğrayın ve kıymaya (250 gr) ekleyin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 30 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın.
 
Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye kıyma ile soğanı koyun. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
Sonra İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır kıymayı ayrı kaba koyun ve soğutun, sonra çiğ kıyma ile karıştırarak limon suyunu, pirinç, yumurta (1 ad.), tuz ve baharatları ekleyin ve homojen hale getirin.
 
Soğuması için 1 saat buzdolabında bekletin. Yumurtayı (1 ad.) ayrı kapta çırpın. Kıymadan 100 grlık köfteleri yapın. Her köfteyi önce una, sonra yumurtaya ve ekmek kırıntısına batırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 30 ml ayçiçek yağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine köfte ekleyin. Kapağı kapatmayın.
 
Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce köfteleri çevirin. Kapağı kapatmadan çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |