|
Kadınbudu Köfte |
|
AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17166
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
3,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. kuzu kıyması (yarısı kavrulmuş)
150 gr. haşlanmış pirinç
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Ayçiçek yağı
3 adet yumurta
125 gr. un (1 su bardağı)
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
Çiğ kıymanın içine pirinci, kavrulmuş kıymayı, tuzu ve biberi katıp yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Elinizi suya batırın, bu harçtan lokma büyüklüğünde parçalar koparın, iki avucunuzun arasında yuvarlayarak top biçiminde yada kalın ve uzun köfteler elde edin.
Bir kapta yumurtaları çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın. Ayçiçek yağında köfteleri kızartın. Süzdürerek yağdan alın.
Kızaran köfteleri bir servis tabağına aktarıp, sıcak servis yapın.
ML® Gindik Köfte için tıklayın
ML® Gindik Köfte Videosu
|
Kadınbudu Köfte |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67425
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
2,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
500 gr. az yağlı kıyma
2 baş soğan
1 fincan pirinç
3 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
Kıymanın yarısını tavada ince doğranmış soğan ile karıştırarak kavurun. Ayırdığınız diğer çiğ kıymayla kavurduğunuz kıymayı karıştırın. Diğer tarafta haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu, biberi, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun. Elinizle istediğiniz formda köfteler yapın. Bir kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.
|
KIZARTMA KADIN BUDU KÖFTE |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20261
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı pirinç,
1 soğan
1/4 çay kaşığı karabiber
2 yumurta,
8-10 dal maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
Pirinci bir bardak su ile pişiriniz. Rendelenmiş soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiber katıp karıştırınız. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil veriniz. Yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartınız.
Fotoğraf "ironii" tarafından gönderildi. 17.12.2014
|
Kadınbudu Köfte |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54294
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
400 gr. köftelik kıyma
2 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
köfte baharatı
Köftenin dışı için:
2 yumurta
1 kâse un
1/2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ve kıymanın yarısını ekleyelim, 3-4 dk. kıymanın suyu çekilene dek kavurup ateşten alalım. Pirinci bir tencereye alıp 2 çay bardağı su ekleyerek, suyunu iyice çekene dek haşlayalım. Çiğ kıymayı bir kaba alalım, içine kavrulmuş kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurta sarısını, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ekleyerek köfte harcını iyice yoğuralım ve buzdolabında 1/2 saat bekletelim. Köfte harcını dolaptan alıp yumurta iriliğinde parçalar kopararak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapalım.
|
Kadınbudu Köfte |
|
kadircan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67322
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
2,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
5 çorba kaşığı galeta unu veya un
2 adet yumurta
Sıvı yağ
Pirinci su ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Bir tavada ince kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun ve soğumaya bırakın.Derin bir kâseye pirinç, kıymanın tamamı, yumurta,antepfıstığı, tuz ve karabiber koyup yoğurun.
Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Her bir parçayı avucunuzun içinde yassılaştırıp istediğiniz şekli verin.Köfteleri önce galeta unu veya una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırın.Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
|
Kadınbudu Köfte |
|
oymakbeyi
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24189
Gönderme Tarihi: 30.May.2008
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. yağsız koyun, ya da orta yağlı dana kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı pirinç, ya da küçük bir porsiyon artmış sade pirinç pilavı
1 büyük soğan
6 yumurta
1 demet maydanoz
1 kahve kaşığı karabiber
1 fiske çimilmiş hindistancevizi
1 fiske yenibahar
1 çay bardağı un (tepsiyi unlamak için)
Kıymanın yarısını, yağ koymadan ve fazla kurutmadan, bir fiske tuz serperek kavurun; bir kenarda soğumaya bırakın. Pirinci iyice yıkayıp, üzerini dört parmak aşacak kadar soğuk suyla, suyunu çekinceye kadar pişirin ve onu da soğumaya bırakın.
Köfteyi yoğuracağınız kaba, soğanı rendeleyin; çiğ ve kavrulmuş kıymayı, pişmiş pirinç, ya da pirinç pilavını koyun. Bir yumurta kırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, hindistancevizini ve yenibaharı ilave ederek yoğurun. Fazla yumuşak olmaması için köfte hamurunu 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamurdan bir yurhurta büyüklüğünde parçalar alarak ıslak avuç içinde yassı oval biçim verin. Kenarlarıyla, orta kısmının aynı kalınlıkta olması için, parmağınızla sürekli düzeltin.
Hazırladığınız köfteleri, tercihan un serpilmiş bir tepsiye dizin.
Yumurtaların, önce iki tanesini dibi yuvarlak bir kaba kırın ve köpürterek çırpın. Kızartma sırasında yumurta miktarı azaldıkça diğer- ikisini kırarak köpürtün. Unlu köfteleri, yumurtaya da bulayarak, kızgın yağda kızartın.
Kızartma sırasında, köftelerin fazla ununu özenle silkeleyin ve içinin de pişmesi için ateşin harlı olmamasına dikkat edin.
Kızarttığınız köfteleri bir tencereye çıkartarak soğumamasını sağlayın.
|
Kadınbudu Köfte |
|
cemre02
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc22236
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg köftelik kıyma
3 soğan
4 yumurta
Yarım demett maydanoz
2 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kekik
1 kase un
Kızartma için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Süsleme için:
Birkaç maydanoz yaprağı
5-6 kiraz domates
Pirinci yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Soğanları soyup rendeleyin, maydanozu kıyın.
Kıymayı derin bir kaba alın. 3 yumurta, soğan, maydanoz, pirinç, kekik, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval bir şekil verin.
Kalan yumurtayı bir kasede çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Köfteleri servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ve domatesle süsleyin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
KADIN BUDU KÖFTE |
|
mensup
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc47698
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg koyun kol kürek kıyması (yağsız)
2 çorba kaşığı toz galeta
7 dal maydanoz
2 bardak zeytinyağı
2 baş soğan
1,5 avuç pirinç
5-6 yumurta
1 ceviz kadar sadeyağ
karabiber
tuz
Önce pirinçler ayıklanır, yıkanır, el dayanacak kadar sıcak bir suda 5 dakika tutulur. Soğanlar soyulup ince doğranır. Bir ceviz kadar yağ konulan küçük bir kapta soğan kızartılmadan kavrulur. Bir bardak su ilâve edilir. Tuz konur. Kaynadığı zaman pirinç ilâve edilir. Kapağı örtüldükten sonra hafif bir ateşte, pilâv pişirir gibi, suyunu tamamiyle çekinceye kadar pişirilir.
Kıymanın yarısı yağ konulmadan, biraz tuz konularak kavrulduktan sonra sıcak sıcak çiğ kıymayla karıştırılır. Pirinç de yarı sıcak durumda ilâve edilir. Kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz da atılır. İki yumurta kırılıp karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Sonra bir tepsiye, toz galetanın yarısı serpilir. Kıyma yarım yumurta büyüklüğünde parçalar halinde ıslak avuçta yuvarlanarak oval bir biçim verilir.
Galeta serpili tepsiye yanyana konur. Galetanın geri kalan kısmı da üzerine serpilir. Sonra yumurtalar yuvarlak içli, küçük bir tencereye kırılarak hafif ateşte telle çırpılır, bir parça köpürtülür. Köfteler bu yumurtaya bulanarak iki bardak zeytinyağı kızdırılmış tavaya konur. Kızartılır, kızaran köfteler başka bir kaba alınır. Üzeri örtülür. Çok hafif bir ateşte bir kaç dakika buğulandırılır, sıcak veya soğuk servis yapılır.
|
KADINBUDU KÖFTE |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75574
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
2,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
800 gram kıyma
2 fincan pirinç
2 adet büyük boy kuru soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
30 gram margarin
Tuz
Karabiber
Kekik
kızartmak için:
3 adet yumurta
Yeterince un
Sıvıyağ
Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim.
Soğanlar pembeleşince, kıymanın yarısını ilave edip, iyice kavuralım.
Kıymalar kavrulunca, yeterince tuz ve karabiber ilavesi ile 1 dakika daha kavurup, tencereyi ocaktan indirelim.
Kavurduğumuz kıymayı soğutalım ve kıymanın diğer yarısı ile karıştıralım.
Daha önceden yıkayıp haşladığımız pirinçleri süzüp, susuz ve soğuk olarak kıymaya katalım.
Yumurta ile ince kıydığımız maydanozları, yeterince tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edip, 1 dakika daha yoğurduktan sonra, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirelim.
Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, yassı oval köfteler hazırlayalım.
Önce una, sonra az çırptığımız yumurtalara bulayıp, bol yumurtalı olarak, kızgın sıvıyağda tersli yüzlü altın sarısı renginde kızartalım.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapalım.
|
Kadın Budu Köfte |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68738
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr köftelik kıyma
1 kahve fincanı pirinç
½ çay bardağı galeta unu
½ çay bardağı buğday unu
2 adet soğan
2 adet yumurta
1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber
Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın.Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.
Fotoğraf "oflu" tarafından gönderildi. 21.08.2019
|
Kadınbudu Köfte |
|
kod adı:
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46004
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2010
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
0.5 kg yağsız kıyma
1 fincan pirinç
1 baş soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 fincan un
3 yumurta
1 çay kaşığı yenibahar
bir tutam toz karanfil
maydanoz
kızartmak için yağ
tuz
karabiber.
Yapılışı
Pirinçler yıkanır. 1,5 bardak suda iyice haşlanır. Kıyma ikiye ayrılır, bir parçası yağda 10 dakika kavrulur. Soğan rendelenir. Maydanozlar ince olarak kıyılır. Tuz, karabiber, kıyma, soğan ve kavrulmuş kıyma hepsi birden yoğrularak bir hamuryapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır. Köfte şekli verilmiş parçalar önce una sonra çırpılmış yumurtalara bulanarak kızgın yağda pişirilir.
|
Kadınbudu Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36589
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 adet kuru soğan
750 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 yemek kaşığı ve 1 bardak yağ
4 adet yumurta
1,5 bardak su
Tuz, karabiber
Bir tavada 2 kaşık yağda çentilmiş 2 adet soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanlara 1,5 bardak su, 1 kahve fincan pirinç, 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve pirinçler iyice yumuşuncaya kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Kıymanın yarısı, yağsız bir tencerede suyunu salıp, çekene kadar kavrulur (isteğe bağlı). Bu kıyma diğer yarıya ilave edilir. Hepsi birlikte iyice yoğrulur ve robottan geçirilir. İçine 2 yumurta, karabiber, tuz ve pirinçli karışım ilave edilir. Hepsi birlikte yoğrulur. Pirinçli kıymadan küçük topaklar alınıp, iki avuç arasında yuvarlanır. Oval yassı köfteler haline getirilir. 2 adet yumurta bir tabakta iyice çırpılır. Köfteler, bu yumurtalara batırılarak, kızgın yağda kızartılır.
|
Kadınbudu Köfte |
|
yorulmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36244
Gönderme Tarihi: 06.May.2009
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik
1 kg yağsız koyun kıyması
1 adet iri soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı rendelenmiş
kaşar peyniri
4 adet yumurta
1,5 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
1,5 su bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
Yayvan bir tencereye tereyağını koyun. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sonra tencereye sıcak suyu ve ayıklanmış pirinci ilave edin. Yeteri kadar da tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını örtüp, orta ısılı ateşte pirinci yumuşayana dek pişirin. Kabı ateşten indirip soğumaya bırakın. Diğer yandan kıymanın üçte ikisini, içinde yağ bulunmayan bir tavaya koyun. Hararetli ateşte, kıyma suyunu salıp da yeniden çekinceye kadar karıştırın. İçine rendelenmiş peyniri, karabiberi, bir yumurtayı, yeteri kadar tuzu, soğutulmuş pirinci, çiğ kıymayı ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Karışımı, 5 dakika kadar yo-ğurup, hepsini birbirine karıştırın. Sonra karışımdan küçük yumurta iriliğinde parçalar koparıp ıslattığınız avuçlarınızın arasında yuvarlayarak yumurta biçimine getirin. Tekrar bıstırarak yassıltm. Bir porselen kasede, üç yumurtayı sarıları ve akları birbirine karışana kadar çırpın. Bir tavaya zeytinyağı koyarak, kuvvetli ateşte kızdırın. Köfteleri yumurtaya bulayıp, tavaya atın. Her yanı nar gibi kızarınca kevgirle alarak soğumaya bırakın.
|
Kadınbudu Köfte |
|
davet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34211
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009
2,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kıyma (yağsız)
4 yumurta
150 gram soğan (2 büyük)
1,5 bardak su
65 gram pirinç (1 kahve fincanı)
220 gram margarin (1 bardak)
30 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
Tuz ve karabiber
1 Küçük bir tencereye; bir buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 orta baş soğan koyarak, soğanlar pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğanlara; bir buçuk bardak su, 1 kahve fincanı pirinç ile 2 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek pirinç iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak soğumaya bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan da yağsız ya da çok az yağlı ve kemiksiz olarak tartılmış 750 gram kıymanın yansını, içinde yağ olmayan bir tencereye koyarak, çok kuvvetli ateşte kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar kıymayı yağsız kavurmalı, sonra tencereyi ateşten alarak, bunlara bir tarafa bırakmış olduğumuz kıymanın diğer yarısını ilâve ederek, hepsini iyice bir karıştırdıktan sonra da bunları et makinesinden bir kez daha geçirmelidir. (İyice yoğuruiacak olursa makineden geçirmeden de olabilir.)
3 Kıymaların çekilmeleri sona erince, bunlara; 2 adet yumurta, arzu edilirse bir kahve kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile soğumaya bırakmış olduğumuz soğanlı pirinçleri de ilâve ederek, beş dakika kadar daha yoğurmah, sonra da bu pirinçli kıymadan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları iki avuç içinde yuvarlamak, sonra da üstlerine bastırmak suretiyle bunlara, oval yassı köfte şekilleri verdirmeli ve bir tarafa sıralamalıdır.
4 Köftelerin şekillendirilmesi sona erince; bunları teker teker alarak bir tabak içinde çalkalanmış 2 adet yumurtaya bulamalı, sonra da yumurtaya bulanmış her köfteyi içinde dumanı. tütercesine kızdırılmış 1 bardak çiçekyağı ya da margarin olan tavaya atarak, köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle her iki tarafı da nar gibi oluncaya kadar kızartmah ve delikli kepçe ile tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Kadınbudu Köfte |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22653
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. kıyma
2 adet soğan
3 çorba kaşığı pirinç
Biraz maydanoz
1 yumurta
Karabiber
Tuz
Galeta unu
Soğanı rendeleyin. Pirinçleri ayıklayıp yıkayıp, maydanozları kıyın. Kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp hamur yapın. İri köfte şekli verin. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartın.
|
KADIN BUDU KÖFTE |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58961
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010
2,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sok.com.tr/
500 gr köftelik kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 kuru soğan
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
Bulamak (pane yapmak) için:
1 yumurta
3 kaşık un
2 kaşık galeta unu
Kuru soğanı incecik kıyın. Kıymanın yarısını soğanla birlikte bir tavaya koyup et pişene kadar kavurun.
Haşlanmış pirinç, kalan çiğ kıyma, soğanlı kavrulmuş kıyma, ekmek içi, tuz ve baharatları bir kaba alıp güzelce karıştırarak yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde biraz yassılaştırın.
Yumurtayı bir tabakta çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağa bırakın. Altı pişince köfteyi çevirin. Hepsini kızartarak pişirin. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
|
KADIN BUDU KÖFTE |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23504
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008
2,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
750 gr dana kıyma
2 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
3-4 çorba kaşığı galeta tozu
1 bardak ayçicek veya zeytinyağı (kızartmak için)
Yapılışı:
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir. Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır. Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır. Önce galeta tozuna, sonra çatalla çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
|
Kadınbudu Köfte |
|
yasemin1963
Aşçı
Kayıt: 31.05.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Germany |
Kısa URL: https://ml.md/lc37388
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2009
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kilo yağsız Kıyma
2 kahve fincanı Pirinç
1 büyük Soğan
2 Yumurta
4 kaşık Un
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
Pirinci ayıklayın ve yıkayın.Ocakta 20 dakika haşlayın ve süzün.
Bir tencereye biraz yağ koyun. İnce doğranmoş soğanları 4 dakika kavurun.sonra kıymayı ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Ayrı bir kapta kavrulmuş kıymayı, süzülmüş pirinci, baharatları, 1 yumurtayı, tuzu karıştırın. Elinizle biraz irice köfteler hazırlayın.
1 yumurtyı çırpın. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayın. Kızgın tavada her iki tarafınıda kızartın ve servis yapın.
Not: kadınbudu köftenin yanında, patates püresi ve haşlanmış sebzeyi tavsiye ederim
www.nefissofra.com
|
KADINBUDU KÖFTE |
|
derya&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc44607
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
Yarım kilo koyun kıyması
4 çorba kaşığı sadeyağ veya mutfak margarini veya likit yağ
1 büyük baş soğan
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kekik
1 kahve fincanı pirinç
1 demet maydanoz
4 tane yumurta
2 kahve fincanı un
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçekyağı (likit yağ)
yarım limon.
Kıyma iki kere makineden çekilir, bir kaba konulur, soğan rende yapılır, margarin yağda veya likit yağda kavrulur. Kıymaya ilave edilir. Tuz, karabiber, kekik ve irice kesilen maydanoz konarak iyice yoğurulur. Sade suda haşlanmış ve suyu süzdürülmüş pirinç ilave edilir, tekrar karıştırılır. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ellerimizi limon suyu ile ıslatıp köfteler yuvarlanır, yassıltılır. Una ve yumurtaya bulanarak orta kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Yanına patates garnisi koymak istersek, aynı yağda patatesleri de kızartabiliriz.
|
KADIN BUDU KÖFTE |
|
jülide
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58540
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun kıyması
150 gr. pirinç
400 gr. sâde yağ
15 gr. un
7 âdet yumurta
Bir demet maydanoz
Biraz galeta tozu
Tuz
Biber
150 gr. soğan incecik doğranır. 75 gr. yağ ile sararıncaya kadar kavrulur. 3 desilitre su ilâve edilir. Ayıklanarak 30 dakika evvelden ılık suda ıslatılmış pirinç ilâve edilir. Yavaş yavaş pilâv hâline gelinceye kadar pişirilir. Kıymanın yarısı yağsız olarak kavrulur. Kalan kıymaya ilâve edilir. Pişen pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, biber, 3 yumurta ilâve edilip yoğurulur. İki ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek yuvarlanır. Oval şekil verilir. Galeta tozuna bulanır. Kalan yumurtalar yumurta tenceresinde kırılır. Hafif ateş üzerinde, yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar çarpılır. Un ilâve edilir. Köfteler bulunarak kızdırılmış yağda kızartılır. Garnitür olarak patates ilâve edilir.
|
|