| 
 
 
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Baki 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25544 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008 
2,110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yağsız kıyma
 
2 büyük boy soğan
 
1 su bardağı pirinç
 
4 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 bardak sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 fincan un
 
 
Pirinçleri ayrı bir kapta 10 dakika haşlayın. Bir taraftan da kıymanın yarısını yağsız olarak kavurun. İyice kavrulan kıymayı diğer kıyma ile karıştırın, sonra içine rendelediğiniz ioğanları, ince doğranmış maydanozu, 2 yumurtayı, baharatları ve haşlanmış pirinçleri suyunu iyice süzerek ekleyin; iyice yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp oval yassı şekiller verin. Kalan 2 adet yumurtayı bir kapta çırparak hazırladığınız köfteleri teker teker önce una, sonra yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın. Daha sonra servis tabağına alarak sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
mensup 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.02.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47694 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010 
2,083 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
600 gr kıyma
 
350 gr soğan (4 büyük)
 
1/2 bardak pirinç
 
75 gr rendelenmiş kaşar
 
1 demet  maydanoz
 
1 demet dereotu
 
1/2 çorba kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
Kızartmak için:
 
1 bardak rafine çiçek yağı
 
2 kahve fincanı un
 
3 yumurta
 
 
Yağsız ve et makinesinde iki defa çekilmiş koyun kıymasına doğranmış soğan katılarak bir kere daha makinden çekilir. Buna ölçülere göre haşlanmış pirinç, rendelenmiş kaşar, kıyılmış maydanoz ve tereotu, kekik, karabiber ve tuz ilâve edilerek 5 dakika iyice yuğrulur.
 
Bu kıymadan küçük yumurta çapında parçalar koparılarak ıslak iki avuç içinde yuvarlanır ve bastırılarak yassı bir biçim verilir. Daha sonra bir tabağa un konulur ve bütün köfteler unda yuvarlanmak suretiyle unlanır. Bu iş bitince bir kap içine yumurtalar kırılır ve çalkalanır.
 
Köfteler bu çalkalanmış yumurtaya bulanır. Bir tavaya rafine çiçek yağı konulup kızdırılır ve köfteler iki taraflı, nar gibi kızartılır, delikli kepçe ile tavadan alınarak tabağa dizilir ve servis yapılır.
  
 | 
Kadın Budu Köfte | 
  | 
tercüman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27221 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2008 
2,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gr. orta yağlı kıyma
 
2 adet soğan
 
3 adet yumurta
 
3 kaşık galeta unu yada un
 
Biraz maydanoz
 
2 çorba kaşığı pirinç
 
3-4 kaşık margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Kıymanın yarısından biraz fazlası doğranmış soğan bir kaşık yağda et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Pirinç ayıklanıp yumuşayıncaya kadar bol suda haşlanır. Kıyma ateşten alınıp içine kalan çiğ kıyma, haşlanmış ve suyu süzülmüş pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek yumurtalarda kırılıp iyice yoğrulur. Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp oval şekil verilir. Galeta unu yada un serpilmiş tepsiye köfteler konur, ve üzerine de galeta unu yada un serpilir. Yemeğe yirmi dk. kala çırpılmış yumurtaya batırılıp kızartılır ve daha sonra kâğıt yayılmış bir tepsiye alınır. Yağı biraz sızdırıldıktan sonra servis tabağına konulup yanında garnitürle birlikte servis yapılır.
  
 | 
Kadın Budu Köfte | 
  | 
Berna Özsoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60779 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2011 
2,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
1 yumurta
 
karabiber
 
kimyon
 
tuz
 
kızartmak için:
 
sıvı yağ
 
2 yumurta
 
1 su bardağı galeta unu veya normal un
 
 
Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, sonra süzgüye koyun suyu süzülsün. Soğanı çok ince doğrayın. Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavurun. Soğumaya bırakın.
 
Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Özerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletin, köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.
 
Köfteleri tepsiye sıralayın, tepsinin kenarına galeta unu dökün, derin bir kâseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpın, köfteleri önce galeta ununa sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın, kızarttığınız köfteleri, önce kâğıt havlu koyduğunuz tabağa koyun, sonra servis tabağına alın, yanında domates, biber veya roka salatasıyla servis yapın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
tekaüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60634 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2011 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincam pirinç
 
2 küçük soğan (ince kıyılmış)
 
500 gr. yağsız kıyma (kuzu veya koyun)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı yağ	
 
Kızartmak için:
 
3 çorba kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
			
 
Pirinci ayıklayıp, kaynar suda 20 dakika haşlayıp süzdürün. Bir tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın. Soğanı ilave ederek, hafifçe sarartın. Kıymanın yarısını ilave edip, soğanla 5 dakika kavurunuz. Bir tepsiye boşaltıp, içine kalan çiğ kıymayı, toz, biber ve pirinci de ekleyip, iyice karıştırın.
 
Sonra eşit parçalara bölüp, yumurta gibi yuvarlayın. Parmaklarınızla hafifçe bastırarak yassıltın. Küçük bir kapta, köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp, kızgın yağda 3'er dakika alt üst çevirerek altın sarısı rengi alıncaya kadar kızartıp, servis yapın.
  
 | 
KADINBUDU KÖFTE | 
  | 
arzu kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2010 
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56511 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2010 
2,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yağlı tarafından olmak şartiyle, koyun eti kestirilip, iki defa et makinesinden çektirilmelidir.
 
Bu kıymanın içine, bir miktar pirinç koymalı, bir kaç yumurta kırmalı, soğan suyu, tuz ve baharatını da ilâve ederek köfte yoğurur gibi yoğurmalıdır.
 
Bu malzeme ile, bildiğimiz köftelerden daha uzunca ve yassı şekilde olarak köfteler tertip etmelidir.
 
Ayrıca, birkaç yumurta sarısı da çalkalanmalı ve köfteleri birer birer yumurtaya bulayarak tavada tereyağında kızartmalıdır.
 
Tavadan çıkarılan köfteleri, ocak kenarında kapalı bir sahanda toplamalıdır.
 
Nihayetinde, tavada kalan yanık tereyağını da nar gibi kızarmış, hoş manzaralı köfteler üzerine gezdirip sıcak sıcak ve büyük tatlılıkla ve güzel isminin hülyasiyle âfiyetle yeyiniz.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Asrın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2011 
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70286 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2011 
1,999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 Gr. Kıyma
 
1 Baş Büyük Soğan
 
3 Adet Yumurta
 
1 Çay Bardağı Pirinç
 
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanları minik minik doğrayın. Zeytinyağında kıymanın yansıyla beraber kavurun. Kıyma suyunu salıp çekince soğuması için ocaktan alın. Küçük bir tencerede pirinci haşlayın. Kavurduğunuz kıymaya kalan çiğ kıyma, 1 yumurta, tuz, karabiber ve süzülmüş pirinci ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı yarım saat buzdolabında dinlendirip yassı köfteler yapın. Kalan 2 yumurtayı da bir kâsede çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
yankı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25682 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2008 
1,994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kıyma
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 adet yumurta
 
Kızartma yağı
 
 
Soğan ince kıyılır. Tavada kıymanın yarısı kendi yağıyla çevrilir. Üzerine soğan katılır. Soğan yumuşayınca ateşten alınır ve soğutulur. Sonra çiğ kıymayla birleştirilir. Üzerine haşlanmış pirinç, tuz, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber katılır, yoğrulur. harçtan yumurta şeklinde köfteler hazırlanır. Köfteler çırpılmış yumurtaya bulanır. Ardında kızgın yağda altın renginde kızartılır.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
köfteci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54901 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010 
1,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak Malzemeler:
 
Kıyma (1 kg)
 
Soğan (1 adet)
 
Sarımsak (4 diş)
 
Un (1 su bardağı)
 
Yumurta (3 adet)
 
Maydanoz (Yarım demet)
 
Pirinç (1 Su bardağı haşlanmış)
 
Sıvıyağ (1 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ (1 su bardağı),
 
 
Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ dökün ve kızdırın. 1 adet soğanı ince ince ve küçük küçük kıyın. Yağ kızınca doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. 1 kg kıymanın yarısını tavaya koyun, diğer yarısını da derin çukur bir kaba koyun. Kıyma ile soğanları iyice karıştırarak kavurun. Yarım demet maydanozu ince ince kıyın ve diğer yarım kilo kıymayı koyduğunuz kaba ekleyin. 4 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın. Sarımsakları, yeterince tuz ve karabiberi de kaba ekleyin. Haşlanmış 1 su bardağı pirinci kaba boşaltın. Kavurduğunuz kıymayı soğutun. Kıyma soğuyunca kaba ekleyin ve iyice yoğurun. 1 adet yumurtayı kırın ve yoğurmaya devam edin. Yoğurma işleminiz bitince köftelere şekil vererek bir tabağa dizin.
 
Ayrı bir tavaya 1 su bardağı sıvıyağ dökün ve kızdırın. Bir kaba 1 su bardağı unu dökün. Diğer bir kaba iki adet yumurta kırın ve güzelce çırpın. Hazırladığınız köfteleri önce unlayın, sonra yumurtaya banın. Yağ iyice kızınca köfteleri tavada çevirerek kızartabilirsiniz. Köfteleri kızartmadan önce bir tabağın altına peçete koyun ve kızaran köfteleri peçetenin üzerine koyun ve köftelerin yağlarını iyice emdirin. Dilerseniz patates püresi veya ıspanak püresiyle servis yapabilirsiniz. Köftelerin yanında patates kızartması, domates dilimleri ve maydanoz servis edebilirsiniz.
  
 | 
KADINBUDU KÖFTE | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61297 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011 
1,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr yağsız koyun kıyması
 
1 iri soğan (rendelenmiş yada ince kıyılmış)
 
3 çorba kaşığı pirinç (kaynar suda 20 dakika haşlanmış)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
4 çorba kaşığı margarin
 
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
 
4 çorba kaşığı un
 
3 yumurta
 
 
Orta boy bir tencereye 4 çorba kaşığı margarini koyup kızdırınız. Soğanı ekleyip rengi değişene kadar hafifçe kavurunuz. Kıymanın yarısını tencereye atıp karıştırarak beş dakika daha kavurup, tencereyi ateşten indiriniz. Karışımı genişçe bir tepsiye boşaltıp, içine tuzu, dereotunu, karabiberi, pirinci ve kalan çiğ kıymayı ekleyip iyice karıştırınız. Harcı 20 eşit parçaya bölüp önce parmaklarınızla yuvarlayıp sonra hafifçe yassıltınız.
 
Unu bir tabağa eleyiniz. Yumurtaları da çukur bir kapta hafifçe çırpınız.
 
Orta boy bir tavaya rafine yağı koyup kızdırınız. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağa atınız. Köftelerin her iki tarafını 3'er dakika kızartıp, sıcak sıcak yada soğuttuktan sonra servis ediniz.
 
 
Not: Kadın budu köfteyi, yanında kızarmış patatesle servis edebilirsiniz.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64762 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
1,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1/2 demet maydanoz ve dereotu
 
1'er çay kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
 
Pirinci haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Rendelenmiş soğanı ve kıymanın yarısını sıvı yağda kavurun, soğumaya bırakın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, baharatları, haşlanmış pirinci, çiğ kıymayı ve kavrulmuş soğanlı kıymayı iyice yoğurun. Harçtan iri köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95330 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
1,891 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1400 g kuzu-dana kıyması karışımı
 
50 g tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
100 g ince doğranmış kuru soğan
 
50 g haşlanmış pirinç
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
Kızartmak için:
 
250 g sıvı yağ
 
3 adet iyi çırpılmış yumurta
 
100 g un
 
 
Yağla soğan bir tencerede kavrulur. Soğanlar renklenince kıymanın yarısı eklenir.
 
Kavrulan kıyma ve kalan malzeme iyice yoğrulur.
 
Eşit parçalara ayrılarak ovel şekil verlir.
 
Tavada yağ kızdırılır.
 
Köfteler önce una sonra da yumurtaya batırılarak kızgın yağda sağa sola çevrilerek tek tek kızartılır.
 
Yanında patates ve ıspanak püresi ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68954 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011 
1,799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
2 orta boy soğan
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
1 Adet yumurtanın sarısı
 
yeterince Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Yarım su bardağı yumurta (çırpılmış)
 
Yeterince un
 
Kızartmalık yağ
 
 
Kıymanın 1/3’ü , ince doğranmış soğanla beraber çok az zeytinyağında kavrulur. Soğuduktan sonra çiğ kıyma, yumurta, karabiber, tuz ve haşlanmış pirinç ile karıştırılır, yoğrulur ve köfte büyüklüğünde parçalar koparılarak önce una daha sonra köfteler çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
canik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100565 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014 
1,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kavrulmuş kıyma
 
250 gram çiğ kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
Kimyon ve karabiber
 
Tuz
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
Kızartmak için yağ
 
 
Yoğurma kabının içine kavrulmuş kıymayı, çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, baharatları ve haşlanmış pirinci ekleyip güzelce yoğurun. Daha sonra şekil verip una ve çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
körpe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94035 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013 
1,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
150 gram pirinç
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
Tuz, karabiber
 
1 adet soğan
 
Kimyon, kekik
 
 
 
Öncelikle içine koyduğunuz pirincin iyi pişmesi gerekiyor. 500 gram kıymaya 150 gram haşlanmış pirinç yeterli olacaktır. Kıymanın sadece yarısı kavrulacağı için yarısını rendelenmiş soğanla tavada kavurun. Diğeri çiğ olmalı diğer kalan kıymayı bir kaba alıp içine pirinç ve baharatları ekleyin. Kavrulmuş ılınmış kıymayı da içine aktarın ve yoğurun. En önemli nokta içine çok yumurta koyarsanız toparlayamazsınız yumuşak olur. Yapımı da zorlaşır. Yumurtaları çırpın ve şekil verdiğiniz köfteleri önce una bulayın ardından yumurtaya, sonra da kızdırılmış yağa atıp pişirin. Kadınbudu köfte daima az yağda pişirilmelidir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Yavuzz" tarafından gönderildi. 23.08.2014
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Duygu Sal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2013 
Mesajlar: 57 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91101 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2013 
1,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma 
 
150 gr. pirinç 
 
2 adet orta boy soğan 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
 
1 adet yumurta 
 
5 çorba kaşığı galeta unu 
 
2 adet yumurta 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Pirincin üzerine iki çay bardağı su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun. Soğuyunca pirinç, kalan kıyma, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun, parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
uras 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2013 
Mesajlar: 38 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92036 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2013 
1,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
150 gram haşlanmış pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı köfte baharatı
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
3 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı un
 
3 diş sarımsak
 
 
Tavada tereyağını eritip, doğranmış soğanı ve kıymanın yarısını ekleyip kavurun. Çok suyunu çektirmeyin. Bir kaba alıp içine diğer kıymayı, haşlanmış pirinci, kıyılmış maydanozu, bir yumurtayı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra şekil verip önce una sonrada çırpılmış yumurtaya bulayın. İki tarafını da kızartıp servis yapın.
  
 | 
KADINBUDU KÖFTE | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88845 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013 
1,590 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
500 gram yağsız kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı pirinç
 
3 adet yumurta
 
1 kaşık margarin
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
 
Bir kaşık margarin tavada eritilip, soğan ve kıymanın yarısı ile kavrulur. Pirinç, 2 çay bardağı su ile kısık ateşte haşlanır. Kıyma ve pirinç soğumaya bırakılır. Daha sonra kavrulan ve kalan çiğ kıyma, yoğurma kabına konularak iyice yoğrulur. Haşlanan pirincin içerisine yumurta, tuz ve kara biber atılarak 5 dakika daha yoğrulur. Yoğrulan köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak, yassı köfteler hazırlanır. 2 yumurta iyice çırpılır. Hazırlanan köfteler önce una, sonra yumurtaya bulanarak sıvı yağda kızartılır, sıcak servis yapılır.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
ıhlamur gölgesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.06.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108452 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015 
1,524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 yumurta
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Kıymanın yarısıyla rendelenmiş soğanı tavada 5 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra da içine pişmeyen kıymayı, haşlanmış pirinci, baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Daha sonra şekil verip una sonra da yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "özle" tarafından gönderildi. 01.11.2019
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
maddi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117895 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016 
1,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Armağan Arık
 
 
600 g köftelik kıyma (az yağlı)
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 çay kaşığı kimyon
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Galeta unu
 
 
Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın). Yoğurma kabına soğumuş kıyma çiğ kıyma haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |