| 
 
 
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181086 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2025 
173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
3 adet soğan
 
1 adet limon
 
6-7 adet tatlı sivri biber
 
3 adet domates
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 bardak su
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
 
Halka halka kesilmiş soğanlarınızı fırın kabınızın altına yerleştirin ve üzerine hamsilerinizi dizin.
 
Kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış olan domateslerinizi halka şeklinde hamsilerinizin üzerini kaplayacak şekilde dizin.
 
Dizilmiş domateslerin üzerine kalan hamsilerinizi ve ince yuvarlak dilimler halinde limonlarınızı yerleştirin.
 
Birkaç parçaya bölünmüş biberlerinizi ve defne yaprağını en üste koyduktan sonra zeytinyağınızı ve suyu üzerinde eşit bir şekilde gezdirin.
 
Buğulamanızın tuzunu ve karabiberini koyup önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 – 30 dakika pişirin.
 
Hamsi buğulamanızı fırından çıkarınca üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179352 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024 
147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kılçıksız hamsi
 
2 adet küçük boy soğan
 
1 adet limon
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın. Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin. Soğanınızı halka doğrayın.
 
Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın.Üzerine fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin. Dilim limonları ekleyin. Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin.
 
 
Not: Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur. Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz, ancak pişirimde karardığı için tercih etmiyorum.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179351 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024 
132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg Hamsi (kılçıklarını isteğe göre ayıklayabilirsiniz)
 
2 adet kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
4-5 diş sarımsak
 
2 adet limon
 
1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Hamsiler temizlenip isteğe göre kılçıkları ayıklanabilir (ben ayıkladım). Soğanlar ince kıyılır ve zeytinyağı ile karıştırılıp tepsiye serilir. Üzerine hamsiler dizilir. Daha sonra limonun bir tanesinin kabuğunu soyup küçük tüpçükler haline getirip hamsinin üzerine yayılır. Maydanozlar ince kıyılıp hamsilerin üstüne serilir ve diğer limonu da dilimleyip üzerini süsleyebilirsiniz. Ev yapımı biber salçamızı sulandırıp hamsilerin üzerine dökülür. Alüminyum folyoyla üzerini örtüp 200 derece ısıtılmış fırında 45 pişirilip afiyetle yiyebilirsiniz.
 
 
Not: Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur. Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz, ancak pişirimde karardığı için tercih etmiyorum.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175678 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023 
205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 tane orta boy kuru soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
 
Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın. Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.
 
Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun. Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.
 
Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin. En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin. Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165809 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022 
376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 adet limon
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber ve pul biber
 
 
Ayıkladığınız hamsileri yıkayın ve süzgece alın. Hamsileri tuzlayarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yuvarlak bir fırın kabının tabanına halka halka doğradığınız soğanların bir kısmını dizin. Soğanların üzerine hamsileri ve ardından kalan soğanları da dizin. En üstte kalacak şekilde halka doğranmış domatesleri de dizin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirdikten sonra baharatlarını serpin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için folyoyu çıkarın ve 10 dakika üzeri açık olarak tekrar fırınlayın.
 
 
Not: Buğulamadan önce balıkları tuzlayarak bekletmek, balığın lezzetini artırır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163118 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022 
344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi, temizlenmiş, kılçığı çıkarılmış ve tuzlanmış
 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
3 orta boy olgun, sulu domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
 
3 orta boy soğan, yuvarlak ve ince kesilmiş
 
3 adet limon, yıkanmış ve yuvarlak dilimlenmiş
 
7-8 dal maydanoz
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
 
Büyük ve derin bir tavaya önce dilimlediğimiz soğanları dizin.
 
Üzerine sırayla balıkları, domatesleri ve limonları düzgünce koyun.
 
Zeytinyağı gezdirin malzemelerin üzerine ve tuz, pul biber serpin.
 
15 dakika kısık ateşte ve kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
 
Ardından irice doğradığınız maydanozları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158145 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
2 soğan
 
2 domates
 
2 limon
 
4-5 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Karabiber
 
2 çay bardağı su
 
 
Hamsileri ayıklayıp bol suda yıkayalım.
 
Soğan, domates ve limonları ince halkalar şeklinde dilimleyelim.
 
Maydanozu yaprak yaprak ayıralım.
 
Hamsileri derin bir kap içerisine alalım.
 
Karabiber, tuz ve sıvıyağı karıştıralım.
 
Düz tabanlı bir tencere içerisine balıklarımızı yerleştirelim.
 
2 çay bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirelim.
 
Sıcak olarak servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152554 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 kg hamsi 
 
1 adet orta boy kuru soğan 
 
3 adet limon 
 
2 adet orta boy domates 
 
1 çay bardağı sıvı yağ 
 
1 demet maydanoz 
 
5-6 adet defneyaprağı 
 
1 çay bardağı su 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
 
Hamsi balıklarının kafaları ve kılçıkları çıkarılıp bol su ile iyice yıkanır.
 
Yağlanmış bir tepsiye bir sıra hâlinde balıklar dizilir. 
 
Soğanlar halka şeklinde doğranır ve hamsilerin üzerine dizilir. 
 
Domatesler yuvarlak kesilip soğanların üzerine ilave edilir. 
 
Maydanozlar ince doğranarak domateslerin üzerine serpilir. 
 
En üste de limon dilimleri yerleştirilir, aradaki boşluklara defne yaprakları yerleştirilir.
 
Tuz, karabiber, bir çay bardağı su ve sıvı yağ ilave edilir.
 
Tepsinin üzerine alüminyum foly kapatılıp orta ısılı fırında 25-30 dakika pişirilir.
 
Fırından alınıp sıcak olarak yeşil salata ve limon dilimleri ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145521 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019 
1,171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://kuzeydenlezzetler.com
 
 
1 kilogram hamsi
 
4 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 adet limonun suyu
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip,yıkıyoruz. soğanlarımızı halkalar halinde kesip tepsiye diziyoruz. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştiriyoruz. Limon suyu, zeytinyağını ve baharatları çırpıp balıkların üzerine döküyoruz. Zeytinyağı yerine küçük parçalar halinde tereyağı da koyabiliriz tepsimize. 175 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
tuzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136131 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018 
1,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Kuru soğan
 
Sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Domates
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon suyu
 
Yarım su bardağı su,
 
Pul biber
 
3, 4 defne yaprağı
 
 
Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir.
 
Sos hazır olduğunda, geniş bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa, hamsilerin arasına o oranda sos konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir.
 
Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir. Gerek görülürse, tencerenin dibine kalacak şekilde biraz su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğlama hazır olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
cep 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133478 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018 
1,166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. hamsi
 
1 adet iri olgun domates
 
2 demet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın. 15 dakika kadar hafif ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya
  
 | 
Hamsi Buğulaması | 
  | 
deli-dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2016 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126328 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017 
1,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi balığı
 
1/2 bardak sirke
 
2 çorba kaşığı tuz
 
1 limon
 
1 baş soğan
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 defne yaprağı
 
Karabiber
 
 
Balıkları temizledikten sonra su ile ısıttığınız sirkeyi balıkların üstüne dökün ve soğuk bir yerde birkaç dakika bekletin. Diğer taraftan büyükçe bir tencereye zeyinyağını, limon suyunu, kıydığınız soğanı, karabiberi, defne yaprağım koyup, biraz su ilave ederek pişirin. Sonra sirkeli sudan balıklan çıkarın, hazırladığınız sosun bulunduğu tencereye dizip, üstlerine limon dilimlerini yerleştirin, 15-20 dakika kadar pişirin, soğutup servis yapın.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123643 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Hamsi  500 gr
 
Domates  250 gr
 
Tatlı biber  150 gr
 
Limon  120 gr
 
Soğan  100 gr
 
 
Balığın içini temizleyin, kafasını kesin, balığa tuz sürün. Sarımsağı bıçakla doğrayın. Soğan ile biberi doğrayın, limon ve domatesi halka olarak kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini zeytin yağı (10 ml) ile yağlayın ve malzemeleri tabaka tabaka olarak aşağıdaki sırayla düzenli koyun: soğan, hamsi, sarımsak ve baharat, biber, domates, limon. Sonra tuz ekleyin ve üzerine zeytin yağı (20 ml) serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
tanver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117538 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yüksel Blazer
 
 
Hamsi Soğan
 
Patates
 
Zeytinyağı
 
Maydanoz
 
 
Hamsiler güzelce ayıklanır. Tavanın altına bolca soğan soyulur. Üzerine hamsiler dizilir, bir kat patates kesilip dizilir. En üzerine de yine hamsi dizilir, üste de maydanoz doğranır. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110484 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015 
3,765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g hamsi
 
1 adet domates
 
2 demet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsiler fileto haline getirildikten sonra yıkanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan konur ve karıştırılır. İnce doğranmış domatesler bu karışımın üzerine yayılır. Hazırlanmış hamsiler kabın üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 15 dakika oda sıcaklığında bekletilir ve yayvan bir tepsiye konur. Limon ince dilimler halinde kesilerek hamsilerin üzerine dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
  
 | 
Hamsi Buğlama | 
  | 
Yurdal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2011 
Mesajlar: 61 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71201 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011 
4,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 fincan zeytinyağı
 
2 fincan su
 
1 adet limon
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
Biraz Tuz
 
 
Balıkların içlerini de temizledikten sonra güzelce yıkayıp tepsiye dizin. Balıkların üzerine su, tuz, kıyılmış dereotu ve maydanoz halkalar halinde kesilmiş limon dizip üzerine de zeytinyağını gezdirin ve fırına verin. Orta ısıda 10 dk pişirin. Fırından çıkarmadan pişip pişmediklerini kontrol edin.
  
 | 
Hamsi Buğulaması | 
  | 
selamet 
Yamak 
 
  
Kayıt: 17.05.2011 
Mesajlar: 8 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63745 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011 
4,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi balığı
 
1 çay fincanı zeytinyağı
 
2 iri soğan
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1 kahve kaşığı tuz
 
 
1 Temizlenmiş balıkları bol suyla yıkadıktan sonra, yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine tuz ve biberi ekin. Soğanları da iri halkalar halinde kesip döşeyin.
 
2 Zeytinyağı dökün.
 
3 Tepsinin üstünü tencere kapağı ile örtüp fınnda 15 dakika pişirin.
 
4 Sıcak servis yapın.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60801 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2011 
4,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi (ayıklanmış ve kılçıkları çıkarılmış)
 
1/2 su bardağı zeytinyağı yada rafine yağ
 
1/2 su bardağı domates suyu
 
1/2  limonun suyu
 
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
 
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
1 defne yaprağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
kahve kaşığının ucuyla karabiber
 
1 limon (dilimlenmiş)
 
1 sivri biber (sapları koparılıp ortadan ikiye kesilmiş)
 
1 domates (dilimlenmiş)
 
1 taze soğan (çok ince dilimlenmiş)
 
 
Ayıklanmış balıkları iyice yıkadıktan sonra derince bir tepsiye diziniz. Orta boy bir kaseye domates suyunu, limon suyunu, tuzu, karabiberi, rafine yağı, dereotunu, maydanozu, taze soğanı koyduktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırınız. Karışımı tepsideki balıkların üstüne ince bir tabaka halinde dökünüz. Parmaklarınızla her tarafa eşit oranda dağılmasını sağlayınız. Tepsiyi bir kenarda 20 dakika kadar bekletiniz.
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Limon ve domates dilimlerini, sivri biberi ve defne yaprağını balıkların üstüne yerleştirdikten sonra, tepsinin üstünü hava almayacak biçimde alüminyum mutfak kağıdıyla kaplayarak fırına sürünüz. 15 dakika pişirdikten sonra defne yapraklarını ve sivri biberi çıkarıp atarak servis ediniz.
  
 | 
HAMSİ BUĞULAMASI | 
  | 
müberra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46762 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010 
4,371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 kg. hamsi
 
2 baş soğan
 
2 domates
 
1 demet maydanoz
 
yarım limon
 
1 kaşık yağ
 
tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Hamsileri temizleyip yıkayınız. Tepsiye diziniz. Domatesi dilimleyip üzerine kapatınız. Soğanı ince ince doğrayıp üzerine serpiniz. Limonu kabuğu ile ince dilimleyip üzerine diziniz. Maydanozu ince kıyıp üzerine serpiniz. Sıvı yağ ve tuzu üzerine serpiniz. Bir bardak su koyup hafif ateşte veya orta sıcaklıktaki fırında yarım saat pişirip sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25055 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
4,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1/2 kg. kılçığı alınmış hamsi,
 
3 baş soğan,
 
3 tane domates,
 
3 tane biber,
 
2 defne yaprağı,
 
tuz,
 
su,
 
1 çorba kaşığı tereyağ,
 
maydanoz
 
 
Yapılışı:
 
Temizlenip yıkanmış hamsileri fırına dayanıklı bir tepsiye serin. Üstüne piyaz kesilmiş soğan, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberle birlikte maydanozu ekleyip, tuz, su, bir çorba kaşığı tereyağı da ekleyip fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |