| 
 
 
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
tanver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117538 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yüksel Blazer
 
 
Hamsi Soğan
 
Patates
 
Zeytinyağı
 
Maydanoz
 
 
Hamsiler güzelce ayıklanır. Tavanın altına bolca soğan soyulur. Üzerine hamsiler dizilir, bir kat patates kesilip dizilir. En üzerine de yine hamsi dizilir, üste de maydanoz doğranır. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123643 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Hamsi  500 gr
 
Domates  250 gr
 
Tatlı biber  150 gr
 
Limon  120 gr
 
Soğan  100 gr
 
 
Balığın içini temizleyin, kafasını kesin, balığa tuz sürün. Sarımsağı bıçakla doğrayın. Soğan ile biberi doğrayın, limon ve domatesi halka olarak kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini zeytin yağı (10 ml) ile yağlayın ve malzemeleri tabaka tabaka olarak aşağıdaki sırayla düzenli koyun: soğan, hamsi, sarımsak ve baharat, biber, domates, limon. Sonra tuz ekleyin ve üzerine zeytin yağı (20 ml) serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
tuzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136131 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018 
1,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Kuru soğan
 
Sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Domates
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon suyu
 
Yarım su bardağı su,
 
Pul biber
 
3, 4 defne yaprağı
 
 
Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir.
 
Sos hazır olduğunda, geniş bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa, hamsilerin arasına o oranda sos konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir.
 
Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir. Gerek görülürse, tencerenin dibine kalacak şekilde biraz su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğlama hazır olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145521 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019 
1,171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://kuzeydenlezzetler.com
 
 
1 kilogram hamsi
 
4 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 adet limonun suyu
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip,yıkıyoruz. soğanlarımızı halkalar halinde kesip tepsiye diziyoruz. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştiriyoruz. Limon suyu, zeytinyağını ve baharatları çırpıp balıkların üzerine döküyoruz. Zeytinyağı yerine küçük parçalar halinde tereyağı da koyabiliriz tepsimize. 175 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152554 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 kg hamsi 
 
1 adet orta boy kuru soğan 
 
3 adet limon 
 
2 adet orta boy domates 
 
1 çay bardağı sıvı yağ 
 
1 demet maydanoz 
 
5-6 adet defneyaprağı 
 
1 çay bardağı su 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
 
Hamsi balıklarının kafaları ve kılçıkları çıkarılıp bol su ile iyice yıkanır.
 
Yağlanmış bir tepsiye bir sıra hâlinde balıklar dizilir. 
 
Soğanlar halka şeklinde doğranır ve hamsilerin üzerine dizilir. 
 
Domatesler yuvarlak kesilip soğanların üzerine ilave edilir. 
 
Maydanozlar ince doğranarak domateslerin üzerine serpilir. 
 
En üste de limon dilimleri yerleştirilir, aradaki boşluklara defne yaprakları yerleştirilir.
 
Tuz, karabiber, bir çay bardağı su ve sıvı yağ ilave edilir.
 
Tepsinin üzerine alüminyum foly kapatılıp orta ısılı fırında 25-30 dakika pişirilir.
 
Fırından alınıp sıcak olarak yeşil salata ve limon dilimleri ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158145 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
2 soğan
 
2 domates
 
2 limon
 
4-5 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Karabiber
 
2 çay bardağı su
 
 
Hamsileri ayıklayıp bol suda yıkayalım.
 
Soğan, domates ve limonları ince halkalar şeklinde dilimleyelim.
 
Maydanozu yaprak yaprak ayıralım.
 
Hamsileri derin bir kap içerisine alalım.
 
Karabiber, tuz ve sıvıyağı karıştıralım.
 
Düz tabanlı bir tencere içerisine balıklarımızı yerleştirelim.
 
2 çay bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirelim.
 
Sıcak olarak servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163118 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022 
344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi, temizlenmiş, kılçığı çıkarılmış ve tuzlanmış
 
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
3 orta boy olgun, sulu domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
 
3 orta boy soğan, yuvarlak ve ince kesilmiş
 
3 adet limon, yıkanmış ve yuvarlak dilimlenmiş
 
7-8 dal maydanoz
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
 
Büyük ve derin bir tavaya önce dilimlediğimiz soğanları dizin.
 
Üzerine sırayla balıkları, domatesleri ve limonları düzgünce koyun.
 
Zeytinyağı gezdirin malzemelerin üzerine ve tuz, pul biber serpin.
 
15 dakika kısık ateşte ve kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
 
Ardından irice doğradığınız maydanozları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165809 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022 
376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 adet limon
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber ve pul biber
 
 
Ayıkladığınız hamsileri yıkayın ve süzgece alın. Hamsileri tuzlayarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yuvarlak bir fırın kabının tabanına halka halka doğradığınız soğanların bir kısmını dizin. Soğanların üzerine hamsileri ve ardından kalan soğanları da dizin. En üstte kalacak şekilde halka doğranmış domatesleri de dizin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirdikten sonra baharatlarını serpin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için folyoyu çıkarın ve 10 dakika üzeri açık olarak tekrar fırınlayın.
 
 
Not: Buğulamadan önce balıkları tuzlayarak bekletmek, balığın lezzetini artırır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175678 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023 
205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 tane orta boy kuru soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
 
Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın. Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.
 
Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun. Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.
 
Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin. En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin. Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181086 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2025 
173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
3 adet soğan
 
1 adet limon
 
6-7 adet tatlı sivri biber
 
3 adet domates
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 bardak su
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
 
Halka halka kesilmiş soğanlarınızı fırın kabınızın altına yerleştirin ve üzerine hamsilerinizi dizin.
 
Kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış olan domateslerinizi halka şeklinde hamsilerinizin üzerini kaplayacak şekilde dizin.
 
Dizilmiş domateslerin üzerine kalan hamsilerinizi ve ince yuvarlak dilimler halinde limonlarınızı yerleştirin.
 
Birkaç parçaya bölünmüş biberlerinizi ve defne yaprağını en üste koyduktan sonra zeytinyağınızı ve suyu üzerinde eşit bir şekilde gezdirin.
 
Buğulamanızın tuzunu ve karabiberini koyup önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 – 30 dakika pişirin.
 
Hamsi buğulamanızı fırından çıkarınca üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |