|
HAMSİ BUĞULAMASI |
|
SiBemol
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2007
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16245
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
4,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Orta boy hamsi
1 Demet maydanoz
1 Çay' fincanı zeytinyağı
1 Limon
2 Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber.
Hamsi balıklarını temizleyip bol suyla iyice yıkayınız. Bir tepsiyi zeytinyağın birazıyla yağlayınız. Balıkları diziniz. Üstlerine tuz, biber ekiniz. Soğanları çok kalın keserek halkalar halinde balıkların üstüne koyunuz. Maydanozu ince ince keserek serpiniz. Üstüne halka halinde kesilmiş limonu yerleştiriniz. Geri kalan zeytinyağı da dökünüz. Bir kapakla tepsinin üstünü örtünüz. Tepsiyi orta ısıda fırına sokarak 10 -15 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
|
Hamsi Buğulama |
|
Rana İlden
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14981
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
5,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
Tereyağı 1 Çorba Kaşığı
Soğan 2 Adet
Maydanoz 4 Dal
Domates 1 Adet
Limon 2 Adet
Kekik 1 Çay Kaşığı
Defne yaprağı 1 Adet
Tuz, karabiber İsteğe Bağlı
Sivri biber 3 Adet
Hamsi 1 Kg
Balıkların kafası kesilir ve çıkarılır, karnı temizlenir ve bütün kılçık çıkartılır. Bol suyla yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır.
Soğan, biber ve domates temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Soğanlar tereyağında pembeleştirilip biber ve domates ilave edildikten sonra beş dakika daha pişirilir. Kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber katıldıktan sonra bir su bardağı sû konulur ve bir dakika kaynatılır.
25-30 cm çapında bir fırın tepsisine sosun yarısı konulur. Üzerine balıklar yerleştirilir. Kalan sos balıkların üzerine dökülür. En üste kabukları soyulmuş ve limon dilimleri yerleştirilir. Tepsi 200°C'de ısıtılmış fırına verilerek 15 dakika civarında pişirilir. Daha sonra üzerine maydanoz ve biraz limon suyu ilave edilir. Servis yapılır. Garnitür olarak sade pilav verilebilir.
Balık çok taze ise buğulama yapılması tavsiye edilir.
Balığın tazeliği; gözlerinin parlaklığından ve karnının yırtık olmayışından belli olur. Aynı zamanda, taze hamsi kötü kokmaz.
|
Hamsi Buğulaması |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc6873
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
5,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gram hamsi,
yarım yemek kaşığı un,
5 adet taze soğan,
yarım demet maydanoz,
tuz,
karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
1 limon,
1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Yapılışı:
Hamsi filetolarını hazırlayın. Taze soğanları halkalar halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın ve yapraklarını kıyın. Limonu yuvarlak dilimleyin ve çekirdeklerini temizleyin. Buğulamayı pişirmekte kullanacağınız bir sahana hamsileri, taze soğanı, maydanozu, karabiberi ve tuzu koyun. Balıkları zedelemeden karıştırın. Kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizin. Kekiği serpin, limon dilimlerini koyun. Zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte balıkları kendi suyu ile 5 dakika pişirin. Hamsi buğulamayı taze soğan yerine kuru soğan ile de yapabilirsiniz.
ML® Hamsi Köftesi için tıklayın
|
Hamsi Buğulama |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4289
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
5,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincani zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yapragi
Tuz, karabiber
1 Çay bardagi su
YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarini ve kilçiklarini çikartip bol suda iyice yikayin.
Hafifçe yagladiginiz tepsiye baliklari bir sira halinde dizin.
Üzerine halka halka dogradiginiz soğanlari dizin.
Soganlarin üzerine yuvarlak kestiginiz domatesleri ve incecik dogradiginiz maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerlestirin, defne yapraklarini aradaki bosluklara sikistirin.
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardagi suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincani zeytinyağıni gezdirin.
Tepsinin agzina yagli kagidi veya alüminyum folyoyu kapatip orta isili firinda pisirin.
Hamsi bugulamayi firindan alip sogutmadan yesil salata ile servis yapin.
ML® İstavrit Buğulaması için tıklayın
|
Hamsi Buğulama |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc2192
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
7,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım demet maydanoz
1 kg hamsi
1 kuru soğan
1 limon
1 bardak su
2 defne yaprağı
2 çarliston biber
2 domates
50 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi filetolarını yıkayıp, süzün. Eğer kendiniz ayıklayacaksanız, hamsiyi, sırtı sol elinizin avuç içine gelecek şekilde yerleştirin. Kafasının alt kısmından baş parmak ve işaret parmağınızla tutun. Sağ elinizle de balığın kafasından tutup öne eğin ve etinden kopartıp yavaşça kuyruğa doğru çekerek kemiğini alın, yıkayıp süzgeçe koyun.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesin çekirdeklerini çıkartarak ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Bir kapta tereyağını eriterek, soğan, domates ve çarliston biberleri katarak 5 dakika ateşte çevirin. İçine 1 bardak su koyup, kaynatın. Bu malzemelerin bir kısmını tepsi veya fırına dayanıklı cam bir kabın içerisine yayın, hamsi filetolarını üzerine dizin. Üzerine kalan malzemeleri gezdirerek dökün. Yarım limonun suyunu da üzerinde gezdirin. 1 limonun kabuklarını soyup dilimleyin. Limon dilimlerini ve defne yapraklarını üstüne yerleştirin. tuz ve toz karabiberi serpin. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkınca ayıklanıp doğranmış maydanozları üzerine serpin, sıcak olarak servis yapın.
ML® Dereotlu Balık Buğulama için tıklayın
|
Hamsi Buğulama |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc865
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
12,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. Hamsi
5-6 adet patates
3 adet soğan
1 adet limon
3 adet domates
1 adet defneyaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Yarım tabaka yağlı kâğıt
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp süzgeçte 15 dakika bekletin. Domates, soğan, patates ve limonu daire şeklinde doğrayın. Tepsiye balıkları tek sıra dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştirin. En üste aralıklı olarak limon ve defneyaprağı koyun. Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirin. Fırından alarak sıcak servis yapın.
|
|