|
Hamsi Buğulama |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc865
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
12,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. Hamsi
5-6 adet patates
3 adet soğan
1 adet limon
3 adet domates
1 adet defneyaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Yarım tabaka yağlı kâğıt
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp süzgeçte 15 dakika bekletin. Domates, soğan, patates ve limonu daire şeklinde doğrayın. Tepsiye balıkları tek sıra dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştirin. En üste aralıklı olarak limon ve defneyaprağı koyun. Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirin. Fırından alarak sıcak servis yapın.
|
Hamsi Buğulama |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc2192
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
7,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım demet maydanoz
1 kg hamsi
1 kuru soğan
1 limon
1 bardak su
2 defne yaprağı
2 çarliston biber
2 domates
50 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi filetolarını yıkayıp, süzün. Eğer kendiniz ayıklayacaksanız, hamsiyi, sırtı sol elinizin avuç içine gelecek şekilde yerleştirin. Kafasının alt kısmından baş parmak ve işaret parmağınızla tutun. Sağ elinizle de balığın kafasından tutup öne eğin ve etinden kopartıp yavaşça kuyruğa doğru çekerek kemiğini alın, yıkayıp süzgeçe koyun.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesin çekirdeklerini çıkartarak ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Bir kapta tereyağını eriterek, soğan, domates ve çarliston biberleri katarak 5 dakika ateşte çevirin. İçine 1 bardak su koyup, kaynatın. Bu malzemelerin bir kısmını tepsi veya fırına dayanıklı cam bir kabın içerisine yayın, hamsi filetolarını üzerine dizin. Üzerine kalan malzemeleri gezdirerek dökün. Yarım limonun suyunu da üzerinde gezdirin. 1 limonun kabuklarını soyup dilimleyin. Limon dilimlerini ve defne yapraklarını üstüne yerleştirin. tuz ve toz karabiberi serpin. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkınca ayıklanıp doğranmış maydanozları üzerine serpin, sıcak olarak servis yapın.
ML® Dereotlu Balık Buğulama için tıklayın
|
Hamsi Buğulaması |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc6873
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
5,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gram hamsi,
yarım yemek kaşığı un,
5 adet taze soğan,
yarım demet maydanoz,
tuz,
karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
1 limon,
1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Yapılışı:
Hamsi filetolarını hazırlayın. Taze soğanları halkalar halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın ve yapraklarını kıyın. Limonu yuvarlak dilimleyin ve çekirdeklerini temizleyin. Buğulamayı pişirmekte kullanacağınız bir sahana hamsileri, taze soğanı, maydanozu, karabiberi ve tuzu koyun. Balıkları zedelemeden karıştırın. Kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizin. Kekiği serpin, limon dilimlerini koyun. Zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte balıkları kendi suyu ile 5 dakika pişirin. Hamsi buğulamayı taze soğan yerine kuru soğan ile de yapabilirsiniz.
ML® Hamsi Köftesi için tıklayın
|
Hamsi Buğulama |
|
Rana İlden
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc14981
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
5,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
Tereyağı 1 Çorba Kaşığı
Soğan 2 Adet
Maydanoz 4 Dal
Domates 1 Adet
Limon 2 Adet
Kekik 1 Çay Kaşığı
Defne yaprağı 1 Adet
Tuz, karabiber İsteğe Bağlı
Sivri biber 3 Adet
Hamsi 1 Kg
Balıkların kafası kesilir ve çıkarılır, karnı temizlenir ve bütün kılçık çıkartılır. Bol suyla yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır.
Soğan, biber ve domates temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Soğanlar tereyağında pembeleştirilip biber ve domates ilave edildikten sonra beş dakika daha pişirilir. Kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber katıldıktan sonra bir su bardağı sû konulur ve bir dakika kaynatılır.
25-30 cm çapında bir fırın tepsisine sosun yarısı konulur. Üzerine balıklar yerleştirilir. Kalan sos balıkların üzerine dökülür. En üste kabukları soyulmuş ve limon dilimleri yerleştirilir. Tepsi 200°C'de ısıtılmış fırına verilerek 15 dakika civarında pişirilir. Daha sonra üzerine maydanoz ve biraz limon suyu ilave edilir. Servis yapılır. Garnitür olarak sade pilav verilebilir.
Balık çok taze ise buğulama yapılması tavsiye edilir.
Balığın tazeliği; gözlerinin parlaklığından ve karnının yırtık olmayışından belli olur. Aynı zamanda, taze hamsi kötü kokmaz.
|
Hamsi Buğulama |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4289
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
5,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincani zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yapragi
Tuz, karabiber
1 Çay bardagi su
YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarini ve kilçiklarini çikartip bol suda iyice yikayin.
Hafifçe yagladiginiz tepsiye baliklari bir sira halinde dizin.
Üzerine halka halka dogradiginiz soğanlari dizin.
Soganlarin üzerine yuvarlak kestiginiz domatesleri ve incecik dogradiginiz maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerlestirin, defne yapraklarini aradaki bosluklara sikistirin.
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardagi suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincani zeytinyağıni gezdirin.
Tepsinin agzina yagli kagidi veya alüminyum folyoyu kapatip orta isili firinda pisirin.
Hamsi bugulamayi firindan alip sogutmadan yesil salata ile servis yapin.
ML® İstavrit Buğulaması için tıklayın
|
Hamsi Buğulama |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60801
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2011
4,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi (ayıklanmış ve kılçıkları çıkarılmış)
1/2 su bardağı zeytinyağı yada rafine yağ
1/2 su bardağı domates suyu
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
1 limon (dilimlenmiş)
1 sivri biber (sapları koparılıp ortadan ikiye kesilmiş)
1 domates (dilimlenmiş)
1 taze soğan (çok ince dilimlenmiş)
Ayıklanmış balıkları iyice yıkadıktan sonra derince bir tepsiye diziniz. Orta boy bir kaseye domates suyunu, limon suyunu, tuzu, karabiberi, rafine yağı, dereotunu, maydanozu, taze soğanı koyduktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırınız. Karışımı tepsideki balıkların üstüne ince bir tabaka halinde dökünüz. Parmaklarınızla her tarafa eşit oranda dağılmasını sağlayınız. Tepsiyi bir kenarda 20 dakika kadar bekletiniz.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Limon ve domates dilimlerini, sivri biberi ve defne yaprağını balıkların üstüne yerleştirdikten sonra, tepsinin üstünü hava almayacak biçimde alüminyum mutfak kağıdıyla kaplayarak fırına sürünüz. 15 dakika pişirdikten sonra defne yapraklarını ve sivri biberi çıkarıp atarak servis ediniz.
|
Hamsi Buğulama |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25055
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
4,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 kg. kılçığı alınmış hamsi,
3 baş soğan,
3 tane domates,
3 tane biber,
2 defne yaprağı,
tuz,
su,
1 çorba kaşığı tereyağ,
maydanoz
Yapılışı:
Temizlenip yıkanmış hamsileri fırına dayanıklı bir tepsiye serin. Üstüne piyaz kesilmiş soğan, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberle birlikte maydanozu ekleyip, tuz, su, bir çorba kaşığı tereyağı da ekleyip fırında pişirin.
|
Hamsi Buğulaması |
|
selamet
Yamak
Kayıt: 17.05.2011
Mesajlar: 8 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63745
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011
4,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo hamsi balığı
1 çay fincanı zeytinyağı
2 iri soğan
1 kahve kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve kaşığı tuz
1 Temizlenmiş balıkları bol suyla yıkadıktan sonra, yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine tuz ve biberi ekin. Soğanları da iri halkalar halinde kesip döşeyin.
2 Zeytinyağı dökün.
3 Tepsinin üstünü tencere kapağı ile örtüp fınnda 15 dakika pişirin.
4 Sıcak servis yapın.
|
HAMSİ BUĞULAMASI |
|
SiBemol
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2007
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16245
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
4,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Orta boy hamsi
1 Demet maydanoz
1 Çay' fincanı zeytinyağı
1 Limon
2 Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber.
Hamsi balıklarını temizleyip bol suyla iyice yıkayınız. Bir tepsiyi zeytinyağın birazıyla yağlayınız. Balıkları diziniz. Üstlerine tuz, biber ekiniz. Soğanları çok kalın keserek halkalar halinde balıkların üstüne koyunuz. Maydanozu ince ince keserek serpiniz. Üstüne halka halinde kesilmiş limonu yerleştiriniz. Geri kalan zeytinyağı da dökünüz. Bir kapakla tepsinin üstünü örtünüz. Tepsiyi orta ısıda fırına sokarak 10 -15 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
|
HAMSİ BUĞULAMASI |
|
müberra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc46762
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010
4,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg. hamsi
2 baş soğan
2 domates
1 demet maydanoz
yarım limon
1 kaşık yağ
tuz
YAPILIŞI
Hamsileri temizleyip yıkayınız. Tepsiye diziniz. Domatesi dilimleyip üzerine kapatınız. Soğanı ince ince doğrayıp üzerine serpiniz. Limonu kabuğu ile ince dilimleyip üzerine diziniz. Maydanozu ince kıyıp üzerine serpiniz. Sıvı yağ ve tuzu üzerine serpiniz. Bir bardak su koyup hafif ateşte veya orta sıcaklıktaki fırında yarım saat pişirip sıcak olarak servis yapınız.
|
Hamsi Buğlama |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc71201
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
4,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hamsi
2 fincan zeytinyağı
2 fincan su
1 adet limon
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Biraz Tuz
Balıkların içlerini de temizledikten sonra güzelce yıkayıp tepsiye dizin. Balıkların üzerine su, tuz, kıyılmış dereotu ve maydanoz halkalar halinde kesilmiş limon dizip üzerine de zeytinyağını gezdirin ve fırına verin. Orta ısıda 10 dk pişirin. Fırından çıkarmadan pişip pişmediklerini kontrol edin.
|
HAMSİ BUĞULAMA |
|
karavana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2008
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22694
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
4,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo hamsi
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Limon
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsilerin kılçığını ve başlarını çıkararak ayıklayıp yıkayın. Kıyılmış taze soğan, maydanoz ve tuzu, balıklarla harmanlayıp bir tepsiye yayın. Üzerine domatesleri yuvarlak olarak kesin ve limonları dilimleyin.Tepsinin üzerini kapatın ve kısık ateşte pişirin.
|
Hamsi Buğulama |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110484
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015
3,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g hamsi
1 adet domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hamsiler fileto haline getirildikten sonra yıkanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan konur ve karıştırılır. İnce doğranmış domatesler bu karışımın üzerine yayılır. Hazırlanmış hamsiler kabın üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 15 dakika oda sıcaklığında bekletilir ve yayvan bir tepsiye konur. Limon ince dilimler halinde kesilerek hamsilerin üzerine dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
|
Hamsi Buğulama |
|
tanver
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117538
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016
2,024 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yüksel Blazer
Hamsi Soğan
Patates
Zeytinyağı
Maydanoz
Hamsiler güzelce ayıklanır. Tavanın altına bolca soğan soyulur. Üzerine hamsiler dizilir, bir kat patates kesilip dizilir. En üzerine de yine hamsi dizilir, üste de maydanoz doğranır. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
|
Hamsi Buğulama |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123643
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
1,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Hamsi 500 gr
Domates 250 gr
Tatlı biber 150 gr
Limon 120 gr
Soğan 100 gr
Balığın içini temizleyin, kafasını kesin, balığa tuz sürün. Sarımsağı bıçakla doğrayın. Soğan ile biberi doğrayın, limon ve domatesi halka olarak kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini zeytin yağı (10 ml) ile yağlayın ve malzemeleri tabaka tabaka olarak aşağıdaki sırayla düzenli koyun: soğan, hamsi, sarımsak ve baharat, biber, domates, limon. Sonra tuz ekleyin ve üzerine zeytin yağı (20 ml) serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Hamsi Buğulama |
|
tuzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc136131
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
1,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamsi
Kuru soğan
Sarımsak
Zeytinyağı
Domates
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Limon suyu
Yarım su bardağı su,
Pul biber
3, 4 defne yaprağı
Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir.
Sos hazır olduğunda, geniş bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa, hamsilerin arasına o oranda sos konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir.
Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir. Gerek görülürse, tencerenin dibine kalacak şekilde biraz su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğlama hazır olacaktır.
|
Hamsi Buğulaması |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126328
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
1,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo hamsi balığı
1/2 bardak sirke
2 çorba kaşığı tuz
1 limon
1 baş soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 defne yaprağı
Karabiber
Balıkları temizledikten sonra su ile ısıttığınız sirkeyi balıkların üstüne dökün ve soğuk bir yerde birkaç dakika bekletin. Diğer taraftan büyükçe bir tencereye zeyinyağını, limon suyunu, kıydığınız soğanı, karabiberi, defne yaprağım koyup, biraz su ilave ederek pişirin. Sonra sirkeli sudan balıklan çıkarın, hazırladığınız sosun bulunduğu tencereye dizip, üstlerine limon dilimlerini yerleştirin, 15-20 dakika kadar pişirin, soğutup servis yapın.
|
Hamsi Buğulama |
|
cep
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc133478
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018
1,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın. 15 dakika kadar hafif ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.
Not: Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya
|
Hamsi Buğulama |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145521
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
1,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://kuzeydenlezzetler.com
1 kilogram hamsi
4 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet limonun suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip,yıkıyoruz. soğanlarımızı halkalar halinde kesip tepsiye diziyoruz. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştiriyoruz. Limon suyu, zeytinyağını ve baharatları çırpıp balıkların üzerine döküyoruz. Zeytinyağı yerine küçük parçalar halinde tereyağı da koyabiliriz tepsimize. 175 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
|
Hamsi Buğulama |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152554
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
548 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
1 kg hamsi
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet limon
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
5-6 adet defneyaprağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Hamsi balıklarının kafaları ve kılçıkları çıkarılıp bol su ile iyice yıkanır.
Yağlanmış bir tepsiye bir sıra hâlinde balıklar dizilir.
Soğanlar halka şeklinde doğranır ve hamsilerin üzerine dizilir.
Domatesler yuvarlak kesilip soğanların üzerine ilave edilir.
Maydanozlar ince doğranarak domateslerin üzerine serpilir.
En üste de limon dilimleri yerleştirilir, aradaki boşluklara defne yaprakları yerleştirilir.
Tuz, karabiber, bir çay bardağı su ve sıvı yağ ilave edilir.
Tepsinin üzerine alüminyum foly kapatılıp orta ısılı fırında 25-30 dakika pişirilir.
Fırından alınıp sıcak olarak yeşil salata ve limon dilimleri ile servis yapılır.
|
|