|
Cevizli Kadayıf |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3998
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
4,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. tel kadayıf
1,5 Küçük paket margarin (185-190 Gr.)
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Su bardağı sıcak su
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
1/2 Limon suyu
1 Çukur bir kaba tel kadayıfları koyunuz.
2 Üzerine eritilmiş margarin dökünüz. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayınız.
3 Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyiniz.
4 Üzerine dövülmüş ceviz yayınız.
5 Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam seriniz.
6 Orta ısıdaki fırında kızartınız.
7 Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdiriniz.
8 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletiniz ve üzerine soğuk şurup dökünüz.
9 Bir saat sonra kare kare keserek servis yapınız.
ŞURUP HAZIRLIĞI:
1 Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatınız. 1/2 limon suyu ilâve ediniz.
2 Koyulaşınca ateşten alınız soğutunuz.
Not: Kadayıf soğumuşsa şurubu sıcak olarak üzerine dökünüz.
ML® Cevizli Kadayıf için tıklayın
|
Telkadayıf Cevizli |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5296
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
4,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr telkadayıf
200 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı tepeleme ceviziçi
Yarım bardak süt
Şurubu;
750 gr tozşeker
2,5 bardak su
YAPILIŞI
Kadayıfı, didikleyerek tel tel ayırın ve içindeki hamur kısımları çıkartın.
Bir kapta yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Elinizle altüst yaparak yağın kadayıflara karışmasını sağlayın.
Uygun bir tepsiye kadayıfın yarısını yerleştirin. Üzerine kıyılmış ceviz serpin ve kalan kadayıfı döşeyin.
Orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin. Yarım bardak kaynar sütü üzerine serpiştirin ve kapak örtülü olarak 5 dk yumuşamasını sağlayın.
Orta koyulukta hazırladığınız soğuk şurubu üzerine boşaltın. Üstü örtülü olarak 2-3 saat bekletin.
Kadayıfın, kare veya baklava biçimi kesip servis yapın. Dilerseniz üzerine kaymak koyun.
ML® Çikolatalı Tel Kadayıf için tıklayın
|
CEVİZLİ KADAYIF |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8935
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
19,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMLER:
500gr tel kadayıf
3 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada antepfıstığı
250 gr tereyağı (ben terem yağı kullandım)
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı ceviz ya da antepfıstığı
200 gr Kaymak
HAZIRLANMASI:
Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunuda ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin, kadayıfları geniş bir tepsinin içine alın ve elinizle didikleyerek parçalayın ve üzerine tereyağını gezdirin. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayfı ikiye bölün
30 - 40 cm lik alüminyum tepsiyi yağlayın (ben kendi fırın tepsime yaptım). Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırarak iyice sıkıştırın. Üzerine cevizi serpiştirin ve kalan kadayıfıda cevizlerin üzerine yayıp yine elinizle bastırarak iyice sıkıştırın. (Aslında bu aşamadada kadayıfın iyice sıkışması ve keserken dağılmaması için tepsiyi hazırladıktan sonra üzerine ağır bir tepsi daha koyup en az 1 saat beklemek gerekliki kadayıflar tam olarak birbirine tutunsun. Ama benim vaktim yoktu böyle yapamadım. O nedenle biraz dağıldı keserken ama yinede güzeldi.) 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızaran kadar pişirin.
Şerbeti fırından çıkan sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. isteğe göre üzerini ceviz ya da kaymakla süsleyip servis yapın.
ML® Cevizli Krak için tıklayın
|
Cevizli Telkadayıf |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10688
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
7,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr telkadayıf
2 su bardağı ceviz içi
1 paket margarin
yarım fincan tarçın
4+3/4 su bardağı tozşeker
3+3/4 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
İyice didiklenerek saçaklandırılmış telkadayıfın yarısı 24-26 cm çapındaki yuvarlak bir tepsiye yayılır. Cevizler iyice çekilir ve tarçınla karıştırılıp telkadayıfın üzerine serpilir. Kadayıfın diğer yarısı da cevizlerin üzerine yayılır. Eritilmiş yağ üzerine dökülür ve tepsi orta hararetli fırına konur. Kadayıfın altı ve üstü kızanncaya kadar, (45 dakika) fırında tutulur. Diğer tarafta bir tencereye su, şeker ve limon suyu konur. 5 dakika kaynatılır, şurup orta koyulukta olunca fırından çıkarılmış, yağı süzdürülmüş telkadayıfın üzerine sıcak sıcak dökülür. Kadayıf soğuyunca küçük parçalar halinde kesilir ve tabaklara konur, servis yapılır. İstenirse telkadayıfın üzerine 1 tutam çekilmiş ceviz konur. Telkadayıfın çok yumuşak olması istenmiyorsa, kadayıfın sert olması için fınndan çıkanldıktan sonra soğutulmuş kadayıfla ılık şurup dökülür.
ML® Kadayıf Yuvası için tıklayın
ML® Kadayıf Yuvası (görsel)
|
CEVİZLİ TEL KADAYIFI |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10910
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
9,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
800 gr. tel kadayıf
1,5 küçük paket yağ, tercihan 150 gram tereyağı
2 bardak çekilmiş ceviz
Yarım ufak limonun suyu «1,5 kaşık kadar»
2,5 bardak su
2,5 bardak şeker
Yapılışı:
Kadayıfın yarısı kenarlı bir tepsinin içine sıkıştırılmadan, saçaklanarak yayılır. Üzerine eldeki ceviz muntazaman yayılarak yerleştirilir ve bunların da üstüne kadayıfın kalan yarısı gene aynı tarzda yerleştirilir. Yağ hafif eritilerek kadayıfın üzerine gezdirilerek dökülür. Bundan sonra tepsi orta ısıya ayarlı fırında yarım saat kadar tutulur ve kadayıfların iyice nar gibi kızarmış olduğu görülünce fırından alınır. Üstten bir kapakla basılıp yağı tamamen süzülür. Kadayıf fırında iken bir tencereye konan su, limon suyu ve şeker kaynatılarak bir şurup haline getirilip bu şurup fırından alman nar gibi kızarmış olan tel kadayıfın üzerine kaynar kaynar gezdirilerek dökülür ve tepsinin kapağı kapanıp soğumaya bırakılır. Kadayıf sıcaksa şerbet soğuk, kadayıf soğuksa şerbet sıcak olmalıdır. Eğer fırın yoksa, ateşi yayılmış bir mangal üzerine bir kiremit koyarak onun üzerinde tepsiyi silkerek ve altı kızarınca çevirip üstünü de kızartarak yapmak mümkündür. Şurubu ilâve edilirken hem şurup hem de kadayıf sıcak olmamalıdır.
|
Cevizli Tel Kadayıf |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc19785
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
10,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kadayıf,
150 gr. ceviz içi,
500 gr. şeker,
1 küçük margarin,
1 limon,
1,5 bardak süt veya su.
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Öncelikle şerbet için, su ve şekeri kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ilave edin ve soğutun.
Kadayıfları küçük tepsiye koyunuz.
Yağı eriterek kadayıfların üzerine gezdirerek dökünüz.
Elle yavaş yavaş alt üst ederek yağı her tarafa yediriniz.
Yarısını ayrı kaba ayırıp tepsidekileri tepsiye muntazam yayınız.
Üzerine kıyılmış veya dövülmüş cevizi döküp yayınız.
Cevizin üzerine ayırdığımız kadayıfları koyup her tarafını aynı kalınlığa getiriniz.
Elle hafif bastırıp orta hararetli fırında altını üstüne pembe renkte kızartınız.
fırından alır almaz üzerine 1-1,5 bardak sıcak süt veya su serpip hemen ağzını kapatınız (hafif yumuşaması için).
Şerbet soğukken sıcak kadayıfın üzerine döküp soğuyuncaya kadar bekleyiniz.
Tatlı soğuyunca karelere veya baklavalara kesip tatlı tabaklarına koyunuz.
Arzu ederseniz tatlıların üzerine birer parça kaymak koyup servis yapınız.
|
CEVİZLİ KADAYIF |
|
şikemperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23936
Gönderme Tarihi: 19.May.2008
3,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo kadayıf
100 gr sıvı yağ
250 gr ceviz içi
100 gr tereyağı
Şurubu:
4 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Bir tencerede su ve şeker karıştıra karıştıra kaynatılır. Limon suyunu da ilave ettikten sonra ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içine açarak kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvı yağ üzerine dökerek elle yağı hafif hafif ovalayarak yedirilir. Yağlanmış tepsiye yarısını düzenli bir şekilde serdikten sonra elle iyice bastırılır. Kızgın fırına verilir. Kapağı açık olarak pişirilir.
Sonra fırından çıkarıp bir düz tahtaya, veya bir tepsinin arkasına kadıyıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırınız. Bu şekilde kadayıfın altı üste gelmiş olur. Ve hemen fırına sürüp 10 dakika daha aynı şekilde pişirin. Fırından çıkardıktan sonra şurubu üzerine dökün.
|
TEL KADAYIFI (CEVİZLİ) |
|
usare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc39834
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2009
4,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr tel kadayıfı
1,5 bardak sadeyağ
2 bardak iç-ceviz
Şurubu için :
5 bardak toz şeker
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon
Orta bor bir tepsiye, kadayıf hamuru iyice didiklendikten sonra yarısı döşenir, üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Kadayıf hamurunun artan yarısı cevizlerin üzerine didikleyerek yayılır. Sadeyağ eritilir, tepsiye dökülür ve fırına sürülür. Isı fırının altından verilir. Böylece yarım saat pişirilir. Kadayıf fırında iken, bir tencere alınır ve buna yandaki ölçülere göre su, şeker ve limon suyu konularak 5 dakika kaynatılıp şurup haline getirilir. Diğer taraftan kadayıf iyice kızarınca, fırından alınır, yağı süzülerek üzerine hemen kaynar durumdaki şurup kadayıfa yedirile yedirile dökülür ve tepsinin üzerine bir kapak kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca, tepsi alt üst edilir ve kesilip tabaklara alınarak servis yapılır.
|
Cevizli Tel Kadayıf |
|
aza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc46974
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2010
4,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
300 gr. taze kadayıf
100 gr. tereyağı
200 gr. ceviz içi
3 bardak toz şeker
2 bardak su
yarım limon suyu
Yapılışı
Aynı boyda iki tepsi alınır. Kadayıfın - pişirileceği tepsiye yağın hepsi oda sıcaklığında yumuşatılıp sıvanır. Eğer kadayıf tazeyse düz olarak boylamasına yerleştirilir. Tepsinin altı görünmeyecek gibi olunca kıyılan cevizler yerleştirilip üzerine geriye kalan kadayıflar yerleştirilir. Kadayıflar tepsiye yerleştirilince üzerine bir naylon koyulup bir tepsi yerleştirilir. Onun üzerine de bir ağırlık koyulup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat beklenir. Daha sonra İyice basılan kadayıf orta hararetli fırına sokularak hafif pembe renkte pişirilir. Tepsi fırından çıkarılıp, aynı büyüklükte kî ikinci tepsiye dağıtmadan ters çevrilir. Tekrar fırına sokulup üstü nar gibi kızartılır. Diğer yandan şeker ve su kaynatılır ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyulup ateşten indirilir. Fırından çıkarılan kadayıfa sıcak sıcak dökülür.
Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır. Şurubunun da mutlaka şeker 3, su 2 ölçüsünde koyu bir şurup olması lazımdır. O zaman kadayıf kıtır olur.
|
Cevizli Kadayıf |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64171
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
3,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kg. kadayıf
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti, soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.
|
Cevizli Tel Kadayıf |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64974
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
4,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tel kadayıf (Yarım kg)
Pekmez (2 çorba kaşığı)
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Ceviz içi (1,5 su bardağı)
Şerbeti için:
Su (3-4 su bardağı, sıcak)
Limon (Yarım adet)
Şeker (Yarım kg.)
Yarım kg tel kadayıfı tel tel ayırın. Derin cam bir kaba koyun. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritin. Eriyen yağı tel kadayıfının içine dökün. Yağın kadayıfa iyice yayılması için karıştırın.
2 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı pekmezi karıştırarak tepsiye iyice yayın. Üzerine yarım su bardağı ceviz içini bütün halinde sırayla dizin.
Tel kadayıfının yarısını bir kat tepsiye dizin. 1 su bardağı cevizi rendeleyin ya da dibekte dövün. Tel kadayıfın üzerine dövülmüş cevizleri her tarafa gelecek şekilde yayarak serpin. Üzerine 2. kat olarak kalan tel kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
Pişen tel kadayıfı bir başka fırın tepsisine ters çevirerek koyun. Böylece alta dizdiğiniz cevizler üste gelecektir.
Bu sırada tencereye 3-4 su bardağı sıcak su dökün. Suyun içine yarım kesilmiş limonu ve yarım kg. şekeri koyun. Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti soğuttuktan sonra bir kepçe yardımıyla sıcak kadayıfın üzerine dökün. Tel kadayıfınız servise hazır.
|
Cevizli Kadayıf Tatlısı |
|
seyyare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc66455
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011
9,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr tereyağı
Yarım kg tel kadayıf
250 gr dövülmüş ceviz
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 limonun suyu
Önce şerbeti hazırlayın. Şekerle suyu ateşe koyun. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir tepside tereyağını eritin. Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın. Yarısını ayrı bir yere alın. Kalan yarısını tepsiye düzgünce yayın. Dövülmüş cevizi her yerine eşit biçimde serpiştirin. Kalan kadayıfı da üstüne serin. Elinizle hafif bastırın. Tepsiyi sıcak fırına atın. Üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Cevizli Kadayıf |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66782
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
3,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. ceviz içi
1/2 kg tel kadayıf
1 kg şeker
2,5 su bardağı su
200 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı dut pekmezi
Şekerle suyu ateşe koyalım, 5 dakika kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Geniş bir tepsiyi yağlayalım. Üzerine 1 yemek kaşığı pekmez döküp elimizle her yerine sıvayalım. Cevizi dövelim. Yağı eritip soğuttuktan sonra kadayıfla harmanlayalım. Kadayıfın yarısını tepsiye serelim. Üzerine elimizle iyice bastıralım. Üstüne cevizi eşit biçimde dağıtalım. Kalan kadayıfı onun üstüne serpelim, tekrar iyice bastıralım. Kadayıfı 200 (turbo 180) derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim. Sıcak kadayıfın üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirelim.
|
Kadayıf |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67428
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
4,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
500 gr. tel kadayıf
250 gr. tereyağı
250 gr. ceviz
Şurubu İçin;
750 gr toz şeker
4 su bardağı süt
Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi rondodan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfa cevizleri yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın.
|
Cevizli Telkadayif |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70086
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
3,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr hazır telkadayıfı
195 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
90 gr (1/2 su bardağı) ceviziçi (dövülmüş)
350 gr (1+1/2 su bardağı) şeker
1+1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (250°C) getirip, ısıtınız.
Küçük bir tepsiyi, 3 çorba kaşığı (45 gr) eritilmiş yağla yağlayınız. Kadayıfı iyice didikleyip tel tel ayırdıktan sonra, yarısını yağlanmış tepsiye dizip, üstüne ceviziçini serpiniz. Kalan kadayıfı cevizlerin üstüne döşedikten sonra, kalan 15 gr (10 çorba kaşığı) eritilmiş yağı üstüne döküp, tepsiyi fırına sürünüz. Kadayıfı 20-25 dakika, üstü hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, üstüne aynı boyda bir başka tepsi koyarak ters-yüz ediniz. Tepsiyi yeniden fırına sürüp, kadayıfı 15-20 dakika daha pişiriniz.
Bu arada, küçük bir tencerede şeker ve suyu orta ateşte ısıtınız. Sürekli karıştırarak şekeri eritip, limon suyunu ekleyiniz. Şerbeti 5-10 dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alınız.
Tepsiyi fırından alıp, kaynar haldeki şerbeti üstüne dökerek oda sıcaklığında soğutunuz. Kadayıfı el büyüklüğünde parçalara kesip, servis ediniz.
|
Kadayıf Tatlısı |
|
zilha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70778
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
5,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg tel kadayıf
250 gr iç ceviz
100 gr sıvıyağ
100 gr tereyağı
Şurubu:
4 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır. Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır. Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır. Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür. Not: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır
|
TEL KADAYIF |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75627
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
4,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg. tel kadayıf
250 gram ceviz
350 gram margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
1250 gram tozşeker
1 litre su
1/4 adet limonun suyu
Üzeri için:
Kaymak
İlk önce, kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır. Bunu da deneyerek, öğrenebiliriz. Onun için, ilk döşeyeceğimiz kadayıf ince ya da kalın olabilir.
Satın aldığımız kadayıfı, iyice didikleyelim. Ondan sonra, 250 gram erittiğimiz margarin ile iyice yoğuralım.
Kadayıf tepsisini, 50 gram margarinle yağlayalım.
Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp, yağladığımız tepsinin dibine yapıştıralım. Geri kalanını, makineden çekelim.
Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim. Elimizle iyice bastırarak, ezelim
Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp, kadayıfın üzerine serpelim. Geri kalan kadayıfı da düzgünce tepsiye serip, gene iyice bastıralım.
50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp ters yüz ederek, tekrar fırına verelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.
1.250 gram tozşekerle 1 litre suyu bir tencereye koyup, kaynatalım.
Şurubu kaynatıp, kıvama gelince, limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatarak, ocaktan indirelim.
Pişmiş olan kadayıfı fırından çıkarıp, kaynar şekilde olan şuruptan üzerine kepçe kepçe gezdirelim ve şurubu emdirelim.
Biraz soğuduktan sonra kesip, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım.
|
Cevizli Kadayıf Tatlısı |
|
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83311
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
3,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kadayıf
200 gram kıyılmış ceviz
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Öncelikle kadayıfları elinizle ince ince dağıtın. Tepsiyi yağlayıp üzerine ince bir tabaka kadayıf döşeyin. Kıyılmış cevizi bolca üzerine serpin. Tekrar kadayıfı döşeyip üzerine iyice bastırın. Eritilmiş sıcak tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti için su ve şekeri kaynatıp fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin. Çıtır çıtır ikram edin. Hem sıcak hem soğuk olarak yenebilen nefis bir tatlıdır.
|
TEL KADAYIFI (Cevizli) |
|
mtfk
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88673
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013
3,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. Tel kadayıf
3,5 bardak toz şeker
2 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak tereyağı
3 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
Kadayıfların yarısını kenarlı bir tepsiye yayarak koyunuz. Üzerine çekilmiş cevizi muntazam bir şekilde serpiniz. Kadayıfların diğer yansını da cevizlerin üstünü örtecek şekilde tepsiye yerleştiriniz. Diğer tarafta tereyağını eritip, kadayıfın üzerinde gezdiriniz. Daha sonra tepsiye orta ısılı fırına koyunuz. Üstleri kızarıncaya kadar 30 - 40 dakika kadar pişiriniz.
Bir tencerede şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatarak koyuca bir şurup hazırlayınız. Bu şurubu tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz yağını süzünüz. Bu süzülmüş kadayıfa kaynamakta olan şurubu her tarafına gezdirecek dökünüz.
Tepsinin üzerine derhal bir kapak kapatıp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra da kareler halinde parçalara bölüp, alt üst ederek servis yapınız.
Not: Tel kadayıf, pişince tel tel olabilmesi için; beyaz telleri ince, hamursuz olmalıdır. Kadayıfların ne çok yaş, ne de kuru olmamasına dikkat edilmelidir. Bu tatlıda önemli bir husus da yağ miktarıdır. Tel kadayıf bol yağlı pişirilmelidir. Yağın kalanı 'atlı piştikten sonra süzülerek alınıp, bir başka tatlıda kullanılabilir. Az yağda pişen kadayıflar, fırında az kalırsa lâpa gibi ezik, çok kalırsa katı, sert olur.
|
Cevizli Tel Kadayıf |
|
efem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2013
Mesajlar: 46 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc93189
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2013
3,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tel kadayıf
250 gr. tereyağı
250 gr. ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kadayıfı didikleyip tereyağıyla karıştırın. Yarısını yağlanmış tepsiye yayıp iyice bastırın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı üzerine döşeyip bastırın. Üzerine ağırlık koyup 10 dakika bekletin. 210 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
Fotoğraf "civan mert" tarafından gönderildi. 18.09.2018
|
|