| 
 
 
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3998 
Gönderme Tarihi: 23.May.2006 
4,776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 Kg. tel kadayıf
 
1,5 Küçük paket margarin (185-190 Gr.)
 
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
 
1 Su bardağı sıcak su
 
3 Su bardağı toz şeker
 
3 Su bardağı su
 
1/2 Limon suyu
 
 
1 Çukur bir kaba tel kadayıfları koyunuz.
 
2 Üzerine eritilmiş margarin  dökünüz. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayınız.
 
3 Yarısını  35-40  cm. çapında tepsiye muntazam döşeyiniz.
 
4 Üzerine dövülmüş ceviz yayınız.
 
5 Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam seriniz.
 
6 Orta ısıdaki fırında kızartınız.
 
7 Fırından  çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdiriniz.
 
8 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletiniz ve üzerine soğuk şurup dökünüz.
 
9 Bir saat sonra kare kare keserek servis yapınız.
 
ŞURUP HAZIRLIĞI:
 
1 Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatınız. 1/2 limon suyu ilâve ediniz.
 
2 Koyulaşınca ateşten alınız soğutunuz.
 
 
Not: Kadayıf soğumuşsa şurubu sıcak olarak üzerine dökünüz.
 
 
 ML® Cevizli Kadayıf için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Cevizli Tel Kadayıf | 
  | 
tijenöztüfek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19785 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007 
10,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kadayıf, 
 
150 gr. ceviz içi, 
 
500 gr. şeker, 
 
1 küçük margarin, 
 
1 limon, 
 
1,5 bardak süt veya su.
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Öncelikle şerbet için, su ve şekeri kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ilave edin ve soğutun. 
 
Kadayıfları küçük tepsiye koyunuz.
 
Yağı eriterek kadayıfların üzerine gezdirerek dökünüz.
 
Elle yavaş yavaş alt üst ederek yağı her tarafa yediriniz.
 
Yarısını ayrı kaba ayırıp tepsidekileri tepsiye muntazam yayınız.
 
Üzerine kıyılmış veya dövülmüş cevizi döküp yayınız.
 
Cevizin üzerine ayırdığımız kadayıfları koyup her tarafını aynı kalınlığa getiriniz.
 
Elle hafif bastırıp orta hararetli fırında altını üstüne pembe renkte kızartınız.
 
fırından alır almaz üzerine 1-1,5 bardak sıcak süt veya su serpip hemen ağzını kapatınız (hafif yumuşaması için).
 
Şerbet soğukken sıcak kadayıfın üzerine döküp soğuyuncaya kadar bekleyiniz.
 
Tatlı soğuyunca karelere veya baklavalara kesip tatlı tabaklarına koyunuz.
 
Arzu ederseniz tatlıların üzerine birer parça kaymak koyup servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Tel Kadayıf | 
  | 
efem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2013 
Mesajlar: 46 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93189 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2013 
3,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tel kadayıf 
 
250 gr. tereyağı 
 
250 gr. ceviz
 
Şerbeti için: 
 
3 su bardağı toz şeker 
 
3.5 su bardağı su 
 
1/2 limonun suyu 
 
 
Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kadayıfı didikleyip tereyağıyla karıştırın. Yarısını yağlanmış tepsiye yayıp iyice bastırın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı üzerine döşeyip bastırın. Üzerine ağırlık koyup 10 dakika bekletin. 210 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
 
 
 
Fotoğraf "civan mert" tarafından gönderildi. 18.09.2018
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
alaylı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94695 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kadayıf
 
2 su bardağı ceviz
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
150 gram tereyağı
 
 
 
Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
oluş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136144 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018 
880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. kadayıf
 
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
 
125 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 paket vanilya
 
 
Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
L.L 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150825 
Gönderme Tarihi: 28.May.2020 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
500 gr tel kadayıf
 
150 gr tereyağı
 
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı şeker
 
4,5 su bardağı su
 
Çeyrek limon
 
 
Taze tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını kısık ateşte eritip ılıtın ve kadayıfların üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip küçük parçalara ayırın ve yağıyla iyice harmanlayın.
 
Yarısını 26 x 37 cm ebadındaki fırın tepsisine yayın. Elinizle veya tabanı düz bir kavanozla sıkıca bastırın. Kırık cevizi her yerine eşit bir şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyip yine sıkıca bastırın.
 
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı aynı ebatlardaki bir tepsiye ters çevirin. Bu şekilde dilimlendiğinde kadayıf daha düzgün görünüyor.
 
Eğer alt kısım az kızarmışsa 10 dakika daha pişirin. Kadayıf soğurken şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 17-18 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
 
Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Servis ederken dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |