| 
 
 
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
sarı fahriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93601 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013 
1,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kadayıf
 
2 su bardağı ceviz
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
150 gram tereyağı
 
 
 
Tereyağını eritin ve kadayıfla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
alaylı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94695 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kadayıf
 
2 su bardağı ceviz
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
150 gram tereyağı
 
 
 
Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99930 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014 
1,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kadayıf
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı ceviz içi
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Kadayıfları erimiş tereyağıyla harmanlayın ikiye bölün. Fırın kabını yağlayıp, ayırdığınız bir bölüm kadayıfı tabana yerleştirin. Daha sonra da ceviz serpin ve kıyılmış cevizleri üzerine dökün. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine bastırarak kaplayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadayıfları pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini de kaynatıp çıkan kadayıfların üzerine döküp soğumaya bırakın. Dilimleyip ikram edin.
  
 | 
Tel Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102757 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014 
1,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr margarin
 
Yarım kg tel kadayıf
 
150 gr ceviz
 
1 kg şeker
 
1 kg su
 
Yarım limon
 
Yeterince hindistancevizi
 
 
Tepsiyi margarinle iyice yağlayıp margarinin yarısını minik dilimleyerek tepsiye serpin. Tel kadayıfı tel tel ayırıp bıçakla ince kıyın. Tepsiye tel kadayıfı yayıp dövülmüş ceviz serpin. Üzerine kalan margarini minik doğrayıp 200 derece ısıtılmış fırında ters yüz ederek pişirin. Tencereye şeker, su ve limon suyunu alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti ekleyip hindistancevizi ile süsleyin.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
ba-ba 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.06.2015 
Mesajlar: 11 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108586 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2015 
1,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kadayıf
 
200 gram ceviz
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
 
Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısını serin ve üzerine cevizleri koyup kalan kadayıfları üzerine yayın. Elinizle bastırın, üzerine tereyağını eritip dökün ve 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Çıkınca şerbeti sıcak tatlı soğuk olacak şekilde dökün.
  
 | 
Cevizli Tel Kadayıf | 
  | 
ıhlamur gölgesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.06.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109052 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2015 
1,652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kadayıf
 
2 çay bardağı ceviz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şurubu için:
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Büyük bir tavayı yağlayın. Kadayıfın 1 fincanını tavanın dibine serin. Üzerini cevizle kaplayın. Geri kalan kadayıfı da en üste yayın. Eritilmiş tereyağını tepsinin üzerine gezdirin. Hafifçe kızarana dek 180°C fırında pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Şurup malzemelerini orta ateşte şekeri eriyene dek pişirin. Ağzı açık şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sıcak kızarmış karışımın üzerine şurubu dökün. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin. Üzerine çırpılmış krema ya da dondurmayla servis edilebilir.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
oluş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136144 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018 
880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. kadayıf
 
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
 
125 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 paket vanilya
 
 
Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
L.L 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150825 
Gönderme Tarihi: 28.May.2020 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
500 gr tel kadayıf
 
150 gr tereyağı
 
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı şeker
 
4,5 su bardağı su
 
Çeyrek limon
 
 
Taze tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını kısık ateşte eritip ılıtın ve kadayıfların üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip küçük parçalara ayırın ve yağıyla iyice harmanlayın.
 
Yarısını 26 x 37 cm ebadındaki fırın tepsisine yayın. Elinizle veya tabanı düz bir kavanozla sıkıca bastırın. Kırık cevizi her yerine eşit bir şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyip yine sıkıca bastırın.
 
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı aynı ebatlardaki bir tepsiye ters çevirin. Bu şekilde dilimlendiğinde kadayıf daha düzgün görünüyor.
 
Eğer alt kısım az kızarmışsa 10 dakika daha pişirin. Kadayıf soğurken şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 17-18 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
 
Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Servis ederken dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |