| 
 
 
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
L.L 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150825 
Gönderme Tarihi: 28.May.2020 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
500 gr tel kadayıf
 
150 gr tereyağı
 
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı şeker
 
4,5 su bardağı su
 
Çeyrek limon
 
 
Taze tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını kısık ateşte eritip ılıtın ve kadayıfların üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip küçük parçalara ayırın ve yağıyla iyice harmanlayın.
 
Yarısını 26 x 37 cm ebadındaki fırın tepsisine yayın. Elinizle veya tabanı düz bir kavanozla sıkıca bastırın. Kırık cevizi her yerine eşit bir şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyip yine sıkıca bastırın.
 
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı aynı ebatlardaki bir tepsiye ters çevirin. Bu şekilde dilimlendiğinde kadayıf daha düzgün görünüyor.
 
Eğer alt kısım az kızarmışsa 10 dakika daha pişirin. Kadayıf soğurken şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 17-18 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
 
Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Servis ederken dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
oluş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136144 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018 
880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. kadayıf
 
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
 
125 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 paket vanilya
 
 
Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Tel Kadayıf | 
  | 
ıhlamur gölgesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.06.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109052 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2015 
1,652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kadayıf
 
2 çay bardağı ceviz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şurubu için:
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Büyük bir tavayı yağlayın. Kadayıfın 1 fincanını tavanın dibine serin. Üzerini cevizle kaplayın. Geri kalan kadayıfı da en üste yayın. Eritilmiş tereyağını tepsinin üzerine gezdirin. Hafifçe kızarana dek 180°C fırında pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Şurup malzemelerini orta ateşte şekeri eriyene dek pişirin. Ağzı açık şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sıcak kızarmış karışımın üzerine şurubu dökün. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin. Üzerine çırpılmış krema ya da dondurmayla servis edilebilir.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
ba-ba 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.06.2015 
Mesajlar: 11 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108586 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2015 
1,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kadayıf
 
200 gram ceviz
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
 
Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısını serin ve üzerine cevizleri koyup kalan kadayıfları üzerine yayın. Elinizle bastırın, üzerine tereyağını eritip dökün ve 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Çıkınca şerbeti sıcak tatlı soğuk olacak şekilde dökün.
  
 | 
Tel Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102757 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014 
1,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr margarin
 
Yarım kg tel kadayıf
 
150 gr ceviz
 
1 kg şeker
 
1 kg su
 
Yarım limon
 
Yeterince hindistancevizi
 
 
Tepsiyi margarinle iyice yağlayıp margarinin yarısını minik dilimleyerek tepsiye serpin. Tel kadayıfı tel tel ayırıp bıçakla ince kıyın. Tepsiye tel kadayıfı yayıp dövülmüş ceviz serpin. Üzerine kalan margarini minik doğrayıp 200 derece ısıtılmış fırında ters yüz ederek pişirin. Tencereye şeker, su ve limon suyunu alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti ekleyip hindistancevizi ile süsleyin.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99930 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014 
1,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kadayıf
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı ceviz içi
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Kadayıfları erimiş tereyağıyla harmanlayın ikiye bölün. Fırın kabını yağlayıp, ayırdığınız bir bölüm kadayıfı tabana yerleştirin. Daha sonra da ceviz serpin ve kıyılmış cevizleri üzerine dökün. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine bastırarak kaplayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadayıfları pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini de kaynatıp çıkan kadayıfların üzerine döküp soğumaya bırakın. Dilimleyip ikram edin.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
alaylı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94695 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kadayıf
 
2 su bardağı ceviz
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
150 gram tereyağı
 
 
 
Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
sarı fahriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93601 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013 
1,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kadayıf
 
2 su bardağı ceviz
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
150 gram tereyağı
 
 
 
Tereyağını eritin ve kadayıfla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.
  
 | 
Cevizli Tel Kadayıf | 
  | 
efem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2013 
Mesajlar: 46 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93189 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2013 
3,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tel kadayıf 
 
250 gr. tereyağı 
 
250 gr. ceviz
 
Şerbeti için: 
 
3 su bardağı toz şeker 
 
3.5 su bardağı su 
 
1/2 limonun suyu 
 
 
Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kadayıfı didikleyip tereyağıyla karıştırın. Yarısını yağlanmış tepsiye yayıp iyice bastırın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı üzerine döşeyip bastırın. Üzerine ağırlık koyup 10 dakika bekletin. 210 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
 
 
 
Fotoğraf "civan mert" tarafından gönderildi. 18.09.2018
  
 | 
TEL KADAYIFI (Cevizli) | 
  | 
mtfk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2013 
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88673 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013 
3,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gr. Tel kadayıf
 
3,5 bardak toz şeker
 
2 bardak dövülmüş ceviz
 
1 bardak tereyağı
 
3 bardak su
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Kadayıfların yarısını kenarlı bir tepsiye yayarak koyunuz. Üzerine çekilmiş cevizi muntazam bir şekilde serpiniz. Kadayıfların diğer yansını da cevizlerin üstünü örtecek şekilde tepsiye yerleştiriniz. Diğer tarafta tereyağını eritip, kadayıfın üzerinde gezdiriniz. Daha sonra tepsiye orta ısılı fırına koyunuz. Üstleri kızarıncaya kadar 30 - 40 dakika kadar pişiriniz.
 
Bir tencerede şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatarak koyuca bir şurup hazırlayınız. Bu şurubu tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz yağını süzünüz. Bu süzülmüş kadayıfa kaynamakta olan şurubu her tarafına gezdirecek dökünüz.
 
Tepsinin üzerine derhal bir kapak kapatıp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra da kareler halinde parçalara bölüp, alt üst ederek servis yapınız.
 
 
Not: Tel kadayıf, pişince tel tel olabilmesi için; beyaz telleri ince, hamursuz olmalıdır. Kadayıfların ne çok yaş, ne de kuru olmamasına dikkat edilmelidir. Bu tatlıda önemli bir husus da yağ miktarıdır. Tel kadayıf bol yağlı pişirilmelidir. Yağın kalanı 'atlı piştikten sonra süzülerek alınıp, bir başka tatlıda kullanılabilir. Az yağda pişen kadayıflar, fırında az kalırsa lâpa gibi ezik, çok kalırsa katı, sert olur.
  
 | 
Cevizli Kadayıf Tatlısı | 
  | 
fatma hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2009 
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83311 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012 
3,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kadayıf
 
200 gram kıyılmış ceviz
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Öncelikle kadayıfları elinizle ince ince dağıtın. Tepsiyi yağlayıp üzerine ince bir tabaka kadayıf döşeyin. Kıyılmış cevizi bolca üzerine serpin. Tekrar kadayıfı döşeyip üzerine iyice bastırın. Eritilmiş sıcak tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti için su ve şekeri kaynatıp fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin. Çıtır çıtır ikram edin. Hem sıcak hem soğuk olarak yenebilen nefis bir tatlıdır.
  
 | 
TEL KADAYIF | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75627 
Gönderme Tarihi: 10.May.2012 
4,531 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 kg. tel kadayıf
 
250 gram ceviz
 
350 gram margarin
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için:
 
1250 gram tozşeker
 
1 litre su
 
1/4 adet limonun suyu
 
Üzeri için:
 
Kaymak
 
 
İlk önce, kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır. Bunu da deneyerek, öğrenebiliriz. Onun için, ilk döşeyeceğimiz kadayıf ince ya da kalın olabilir.
 
Satın aldığımız kadayıfı, iyice didikleyelim. Ondan sonra, 250 gram erittiğimiz margarin ile iyice yoğuralım.
 
Kadayıf tepsisini, 50 gram margarinle yağlayalım.
 
Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp, yağladığımız tepsinin dibine yapıştıralım. Geri kalanını, makineden çekelim.
 
Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim. Elimizle iyice bastırarak, ezelim
 
Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp, kadayıfın üzerine serpelim. Geri kalan kadayıfı da düzgünce tepsiye serip, gene iyice bastıralım.
 
50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim.
 
Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
 
Fırından çıkarıp ters yüz ederek, tekrar fırına verelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.
 
1.250 gram tozşekerle 1 litre suyu bir tencereye koyup, kaynatalım.
 
Şurubu kaynatıp, kıvama gelince, limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatarak, ocaktan indirelim.
 
Pişmiş olan kadayıfı fırından çıkarıp, kaynar şekilde olan şuruptan üzerine kepçe kepçe gezdirelim ve şurubu emdirelim.
 
Biraz soğuduktan sonra kesip, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım.
  
 | 
Kadayıf Tatlısı | 
  | 
zilha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70778 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011 
5,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg tel kadayıf
 
250 gr iç ceviz
 
100 gr sıvıyağ
 
100 gr tereyağı
 
Şurubu:
 
4 bardak şeker
 
3 bardak su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır. Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır. Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır. Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür. Not: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır
  
 | 
Cevizli Telkadayif | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70086 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011 
3,411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr hazır telkadayıfı
 
195 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
 
90 gr (1/2 su bardağı) ceviziçi (dövülmüş)
 
350 gr (1+1/2 su bardağı) şeker
 
1+1/2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (250°C) getirip, ısıtınız.
 
Küçük bir tepsiyi, 3 çorba kaşığı (45 gr) eritilmiş yağla yağlayınız. Kadayıfı iyice didikleyip tel tel ayırdıktan sonra, yarısını yağlanmış tepsiye dizip, üstüne ceviziçini serpiniz. Kalan kadayıfı cevizlerin üstüne döşedikten sonra, kalan 15 gr (10 çorba kaşığı) eritilmiş yağı üstüne döküp, tepsiyi fırına sürünüz. Kadayıfı 20-25 dakika, üstü hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz.
 
Tepsiyi fırından alıp, üstüne aynı boyda bir başka tepsi koyarak ters-yüz ediniz. Tepsiyi yeniden fırına sürüp, kadayıfı 15-20 dakika daha pişiriniz.
 
Bu arada, küçük bir tencerede şeker ve suyu orta ateşte ısıtınız. Sürekli karıştırarak şekeri eritip, limon suyunu ekleyiniz. Şerbeti 5-10 dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alınız.
 
Tepsiyi fırından alıp, kaynar haldeki şerbeti üstüne dökerek oda sıcaklığında soğutunuz. Kadayıfı el büyüklüğünde parçalara kesip, servis ediniz.
  
 | 
Kadayıf | 
  | 
külhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67428 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011 
4,176 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Özgür Şef
 
 
500 gr. tel kadayıf
 
250 gr. tereyağı
 
250 gr. ceviz
 
Şurubu İçin;
 
750 gr toz şeker
 
4 su bardağı süt
 
 
Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi rondodan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfa cevizleri yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66782 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011 
3,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. ceviz içi
 
1/2 kg tel kadayıf
 
1 kg şeker
 
2,5 su bardağı su
 
200 gr. tereyağı
 
1 yemek kaşığı dut pekmezi
 
 
Şekerle suyu ateşe koyalım, 5 dakika kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Geniş bir tepsiyi yağlayalım. Üzerine 1 yemek kaşığı pekmez döküp elimizle her yerine sıvayalım. Cevizi dövelim. Yağı eritip soğuttuktan sonra kadayıfla harmanlayalım. Kadayıfın yarısını tepsiye serelim. Üzerine elimizle iyice bastıralım. Üstüne cevizi eşit biçimde dağıtalım. Kalan kadayıfı onun üstüne serpelim, tekrar iyice bastıralım. Kadayıfı 200 (turbo 180) derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim. Sıcak kadayıfın üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirelim.
  
 | 
Cevizli Kadayıf Tatlısı | 
  | 
seyyare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66455 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011 
9,976 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr tereyağı
 
Yarım kg tel kadayıf
 
250 gr dövülmüş ceviz
 
4 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
1 limonun suyu
 
 
Önce şerbeti hazırlayın. Şekerle suyu ateşe koyun. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir tepside tereyağını eritin. Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın. Yarısını ayrı bir yere alın. Kalan yarısını tepsiye düzgünce yayın. Dövülmüş cevizi her yerine eşit biçimde serpiştirin. Kalan kadayıfı da üstüne serin. Elinizle hafif bastırın. Tepsiyi sıcak fırına atın. Üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Cevizli Tel Kadayıf | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64974 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
4,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tel kadayıf (Yarım kg)
 
Pekmez (2 çorba kaşığı)
 
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
 
Ceviz içi (1,5 su bardağı)
 
Şerbeti için:
 
Su (3-4 su bardağı, sıcak)
 
Limon (Yarım adet)
 
Şeker (Yarım kg.)
 
 
Yarım kg tel kadayıfı tel tel ayırın. Derin cam bir kaba koyun. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritin. Eriyen yağı tel kadayıfının içine dökün. Yağın kadayıfa iyice yayılması için karıştırın.
 
2 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı pekmezi karıştırarak tepsiye iyice yayın. Üzerine yarım su bardağı ceviz içini bütün halinde sırayla dizin.
 
Tel kadayıfının yarısını bir kat tepsiye dizin. 1 su bardağı cevizi rendeleyin ya da dibekte dövün. Tel kadayıfın üzerine dövülmüş cevizleri her tarafa gelecek şekilde yayarak serpin. Üzerine 2. kat olarak kalan tel kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
 
Pişen tel kadayıfı bir başka fırın tepsisine ters çevirerek koyun. Böylece alta dizdiğiniz cevizler üste gelecektir.
 
Bu sırada tencereye 3-4 su bardağı sıcak su dökün. Suyun içine yarım kesilmiş limonu ve yarım kg. şekeri koyun. Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın. Hazırladığınız şerbeti soğuttuktan sonra bir kepçe yardımıyla sıcak kadayıfın üzerine dökün. Tel kadayıfınız servise hazır.
  
 | 
Cevizli Kadayıf | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64171 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
3,911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 kg. kadayıf
 
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Şerbeti:
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti, soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.
  
 | 
Cevizli Tel Kadayıf | 
  | 
aza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46974 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2010 
4,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
300 gr. taze kadayıf
 
100 gr. tereyağı
 
200 gr. ceviz içi
 
3 bardak toz şeker
 
2 bardak su
 
yarım limon suyu
 
 
Yapılışı
 
Aynı boyda iki tepsi alınır. Kadayıfın - pişirileceği tepsiye yağın hepsi oda sıcaklığında yumuşatılıp sıvanır. Eğer kadayıf tazeyse düz olarak boylamasına yerleştirilir. Tepsinin altı görünmeyecek gibi olunca kıyılan cevizler yerleştirilip üzerine geriye kalan kadayıflar yerleştirilir. Kadayıflar tepsiye yerleştirilince üzerine bir naylon koyulup bir tepsi yerleştirilir. Onun üzerine de bir ağırlık koyulup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat beklenir. Daha sonra İyice basılan kadayıf orta hararetli fırına sokularak hafif pembe renkte pişirilir. Tepsi fırından çıkarılıp, aynı büyüklükte kî ikinci tepsiye dağıtmadan ters çevrilir. Tekrar fırına sokulup üstü nar gibi kızartılır. Diğer yandan şeker ve su kaynatılır ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyulup ateşten indirilir. Fırından çıkarılan kadayıfa sıcak sıcak dökülür.
 
 
Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır. Şurubunun da mutlaka şeker 3, su 2 ölçüsünde koyu bir şurup olması lazımdır. O zaman kadayıf kıtır olur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |