|
TEL KADAYIFI (CEVİZLİ) |
|
usare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc39834
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2009
4,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr tel kadayıfı
1,5 bardak sadeyağ
2 bardak iç-ceviz
Şurubu için :
5 bardak toz şeker
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon
Orta bor bir tepsiye, kadayıf hamuru iyice didiklendikten sonra yarısı döşenir, üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Kadayıf hamurunun artan yarısı cevizlerin üzerine didikleyerek yayılır. Sadeyağ eritilir, tepsiye dökülür ve fırına sürülür. Isı fırının altından verilir. Böylece yarım saat pişirilir. Kadayıf fırında iken, bir tencere alınır ve buna yandaki ölçülere göre su, şeker ve limon suyu konularak 5 dakika kaynatılıp şurup haline getirilir. Diğer taraftan kadayıf iyice kızarınca, fırından alınır, yağı süzülerek üzerine hemen kaynar durumdaki şurup kadayıfa yedirile yedirile dökülür ve tepsinin üzerine bir kapak kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca, tepsi alt üst edilir ve kesilip tabaklara alınarak servis yapılır.
|
CEVİZLİ KADAYIF |
|
şikemperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23936
Gönderme Tarihi: 19.May.2008
3,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo kadayıf
100 gr sıvı yağ
250 gr ceviz içi
100 gr tereyağı
Şurubu:
4 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Bir tencerede su ve şeker karıştıra karıştıra kaynatılır. Limon suyunu da ilave ettikten sonra ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içine açarak kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvı yağ üzerine dökerek elle yağı hafif hafif ovalayarak yedirilir. Yağlanmış tepsiye yarısını düzenli bir şekilde serdikten sonra elle iyice bastırılır. Kızgın fırına verilir. Kapağı açık olarak pişirilir.
Sonra fırından çıkarıp bir düz tahtaya, veya bir tepsinin arkasına kadıyıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırınız. Bu şekilde kadayıfın altı üste gelmiş olur. Ve hemen fırına sürüp 10 dakika daha aynı şekilde pişirin. Fırından çıkardıktan sonra şurubu üzerine dökün.
|
Cevizli Tel Kadayıf |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc19785
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
10,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kadayıf,
150 gr. ceviz içi,
500 gr. şeker,
1 küçük margarin,
1 limon,
1,5 bardak süt veya su.
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Öncelikle şerbet için, su ve şekeri kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ilave edin ve soğutun.
Kadayıfları küçük tepsiye koyunuz.
Yağı eriterek kadayıfların üzerine gezdirerek dökünüz.
Elle yavaş yavaş alt üst ederek yağı her tarafa yediriniz.
Yarısını ayrı kaba ayırıp tepsidekileri tepsiye muntazam yayınız.
Üzerine kıyılmış veya dövülmüş cevizi döküp yayınız.
Cevizin üzerine ayırdığımız kadayıfları koyup her tarafını aynı kalınlığa getiriniz.
Elle hafif bastırıp orta hararetli fırında altını üstüne pembe renkte kızartınız.
fırından alır almaz üzerine 1-1,5 bardak sıcak süt veya su serpip hemen ağzını kapatınız (hafif yumuşaması için).
Şerbet soğukken sıcak kadayıfın üzerine döküp soğuyuncaya kadar bekleyiniz.
Tatlı soğuyunca karelere veya baklavalara kesip tatlı tabaklarına koyunuz.
Arzu ederseniz tatlıların üzerine birer parça kaymak koyup servis yapınız.
|
CEVİZLİ TEL KADAYIFI |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10910
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
9,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
800 gr. tel kadayıf
1,5 küçük paket yağ, tercihan 150 gram tereyağı
2 bardak çekilmiş ceviz
Yarım ufak limonun suyu «1,5 kaşık kadar»
2,5 bardak su
2,5 bardak şeker
Yapılışı:
Kadayıfın yarısı kenarlı bir tepsinin içine sıkıştırılmadan, saçaklanarak yayılır. Üzerine eldeki ceviz muntazaman yayılarak yerleştirilir ve bunların da üstüne kadayıfın kalan yarısı gene aynı tarzda yerleştirilir. Yağ hafif eritilerek kadayıfın üzerine gezdirilerek dökülür. Bundan sonra tepsi orta ısıya ayarlı fırında yarım saat kadar tutulur ve kadayıfların iyice nar gibi kızarmış olduğu görülünce fırından alınır. Üstten bir kapakla basılıp yağı tamamen süzülür. Kadayıf fırında iken bir tencereye konan su, limon suyu ve şeker kaynatılarak bir şurup haline getirilip bu şurup fırından alman nar gibi kızarmış olan tel kadayıfın üzerine kaynar kaynar gezdirilerek dökülür ve tepsinin kapağı kapanıp soğumaya bırakılır. Kadayıf sıcaksa şerbet soğuk, kadayıf soğuksa şerbet sıcak olmalıdır. Eğer fırın yoksa, ateşi yayılmış bir mangal üzerine bir kiremit koyarak onun üzerinde tepsiyi silkerek ve altı kızarınca çevirip üstünü de kızartarak yapmak mümkündür. Şurubu ilâve edilirken hem şurup hem de kadayıf sıcak olmamalıdır.
|
Cevizli Telkadayıf |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10688
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
7,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr telkadayıf
2 su bardağı ceviz içi
1 paket margarin
yarım fincan tarçın
4+3/4 su bardağı tozşeker
3+3/4 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
İyice didiklenerek saçaklandırılmış telkadayıfın yarısı 24-26 cm çapındaki yuvarlak bir tepsiye yayılır. Cevizler iyice çekilir ve tarçınla karıştırılıp telkadayıfın üzerine serpilir. Kadayıfın diğer yarısı da cevizlerin üzerine yayılır. Eritilmiş yağ üzerine dökülür ve tepsi orta hararetli fırına konur. Kadayıfın altı ve üstü kızanncaya kadar, (45 dakika) fırında tutulur. Diğer tarafta bir tencereye su, şeker ve limon suyu konur. 5 dakika kaynatılır, şurup orta koyulukta olunca fırından çıkarılmış, yağı süzdürülmüş telkadayıfın üzerine sıcak sıcak dökülür. Kadayıf soğuyunca küçük parçalar halinde kesilir ve tabaklara konur, servis yapılır. İstenirse telkadayıfın üzerine 1 tutam çekilmiş ceviz konur. Telkadayıfın çok yumuşak olması istenmiyorsa, kadayıfın sert olması için fınndan çıkanldıktan sonra soğutulmuş kadayıfla ılık şurup dökülür.
ML® Kadayıf Yuvası için tıklayın
ML® Kadayıf Yuvası (görsel)
|
CEVİZLİ KADAYIF |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8935
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
19,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMLER:
500gr tel kadayıf
3 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada antepfıstığı
250 gr tereyağı (ben terem yağı kullandım)
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı ceviz ya da antepfıstığı
200 gr Kaymak
HAZIRLANMASI:
Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunuda ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin, kadayıfları geniş bir tepsinin içine alın ve elinizle didikleyerek parçalayın ve üzerine tereyağını gezdirin. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayfı ikiye bölün
30 - 40 cm lik alüminyum tepsiyi yağlayın (ben kendi fırın tepsime yaptım). Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırarak iyice sıkıştırın. Üzerine cevizi serpiştirin ve kalan kadayıfıda cevizlerin üzerine yayıp yine elinizle bastırarak iyice sıkıştırın. (Aslında bu aşamadada kadayıfın iyice sıkışması ve keserken dağılmaması için tepsiyi hazırladıktan sonra üzerine ağır bir tepsi daha koyup en az 1 saat beklemek gerekliki kadayıflar tam olarak birbirine tutunsun. Ama benim vaktim yoktu böyle yapamadım. O nedenle biraz dağıldı keserken ama yinede güzeldi.) 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızaran kadar pişirin.
Şerbeti fırından çıkan sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. isteğe göre üzerini ceviz ya da kaymakla süsleyip servis yapın.
ML® Cevizli Krak için tıklayın
|
Telkadayıf Cevizli |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5296
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
4,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr telkadayıf
200 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı tepeleme ceviziçi
Yarım bardak süt
Şurubu;
750 gr tozşeker
2,5 bardak su
YAPILIŞI
Kadayıfı, didikleyerek tel tel ayırın ve içindeki hamur kısımları çıkartın.
Bir kapta yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Elinizle altüst yaparak yağın kadayıflara karışmasını sağlayın.
Uygun bir tepsiye kadayıfın yarısını yerleştirin. Üzerine kıyılmış ceviz serpin ve kalan kadayıfı döşeyin.
Orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin. Yarım bardak kaynar sütü üzerine serpiştirin ve kapak örtülü olarak 5 dk yumuşamasını sağlayın.
Orta koyulukta hazırladığınız soğuk şurubu üzerine boşaltın. Üstü örtülü olarak 2-3 saat bekletin.
Kadayıfın, kare veya baklava biçimi kesip servis yapın. Dilerseniz üzerine kaymak koyun.
ML® Çikolatalı Tel Kadayıf için tıklayın
|
Cevizli Kadayıf |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3998
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
4,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. tel kadayıf
1,5 Küçük paket margarin (185-190 Gr.)
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Su bardağı sıcak su
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
1/2 Limon suyu
1 Çukur bir kaba tel kadayıfları koyunuz.
2 Üzerine eritilmiş margarin dökünüz. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayınız.
3 Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyiniz.
4 Üzerine dövülmüş ceviz yayınız.
5 Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam seriniz.
6 Orta ısıdaki fırında kızartınız.
7 Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdiriniz.
8 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletiniz ve üzerine soğuk şurup dökünüz.
9 Bir saat sonra kare kare keserek servis yapınız.
ŞURUP HAZIRLIĞI:
1 Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatınız. 1/2 limon suyu ilâve ediniz.
2 Koyulaşınca ateşten alınız soğutunuz.
Not: Kadayıf soğumuşsa şurubu sıcak olarak üzerine dökünüz.
ML® Cevizli Kadayıf için tıklayın
|
|