| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1994 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
4,415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane patlıcan 
 
1kase yoğurt 
 
2 dis sarımsak 
 
Yarim bag dereotu 
 
2 yemek kasigi mayonez
 
 
Patlicanlari kozleyip temizleyiniz.Bu arada yogurda ezilmis sarmisaklari ve mayonezi ekleyip karistirin bu karisima kiyilmis dereotu ve ince ince dogranmis patlıcanlari da ekleyip iyice karistirin. Servise hazirdir.
 
 
 ML® Yoğurtlu Patlıcan Salatası için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
Amazon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2005 
Mesajlar: 34 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4521 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006 
4,675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 adet patlıcan
 
1 su bardagi yoğurt
 
1 dis sarımsak
 
1 kahve fincani zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Patlicalari közleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz. Tahta üzerine incecik kiyiniz. Yogurda dövülmüs sarimsagi, tuzu, zeytinyağı koyup, karistiriniz. Yoğurtla patlıcanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. Süsleyip, servis tabagina aliniz.
 
 
 ML® Tahinli Patlıcan Salatası için tıklayın
 
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
dul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: ank | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10247 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
3,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet iri patlıcan 
 
250 gr. yoğurt 
 
8 tane yeşil biber 
 
4 diş  sarımsak
 
1 fincan zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kırmızı  biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patlıcanlar fırında veya harlı bir ateşe gösterilerek ve çevrile çevrile her tarafları iyice pişirilir ve sonra düz bir yere alınarak saplarından tutulup bıçakla, yukarıdan aşağıya olmak üzere soyulur. Sonra keskin bir bıçakla ezilircesine doğranır ve zeytinyağı ile iyice halledilir. Yoğurt ilâve edilerek tekrar iyice karıştırılır ve bir tarafa bırakılır. Yeşil biberler ateşte pişirilip soyulur ve sarımsaklar ile beraber varsa havanda dövülerek patlıcanlara katılıp iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır bu karışımın üzerine arzuya göre acı yeşil biber veya kırmızı biber serpilerek servis yapılır.
 
 
 ML® Patlıcan Graten için tıklayın
 
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
melda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2005 
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10345 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006 
3,460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dolgun patlıcan (1 kg), 
 
3/4 kahve fincanı zeytinyağı, 
 
250 gr yoğurt, 
 
5 diş sarımsak, 
 
10 yeşil biber, 
 
yarım limonun suyu, 
 
yeteri kadar tuz.
 
 
Patlıcanlar soyulmadan kuvvetli ateşte çevirerek közlenir. Piştikteü sonra, yanmış olan kabuklan bir bıçak yardımıyla yukarıdan aşağı doğru soyularak ayıklanır. Kabuğu soyulan her patlıcan içinde zeytinyağı bulunan porselen kâseye konur. Üstüne tuz serpilip limon suyu dökülür ve çatalla zeytinyağı patlıcanlara yedirilir. Sonra çatalla iyice ezerek macun kıvamına getirilir, üzerine yoğurt ilave edilir ve iyice karıştırarak birbirine yedirilir. Dört adet biber hafif ateşte közlenir, kabukları soyulur. İyice yıkandiktan sonra havanda sarımsak ve yeteri kadar tuzla birlikte iyice dövülür. Sonra bu dövülmüş, sarımsaklı biber yoğurtlu patlıcanlara katılır ve iyice karıştırılır. Sarmısak ve biberler iyice dağılıp kanştıktan sonra salata servis tabağına alınır. Üstüne hafif ateşte pişirilmiş ve ince zarları soyulduktan sonra yıkanarak kurulanmış olan yeşil biberler konur ve servis yapılır.
 
 
ML® Cive (görsel)
 
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
Horse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2007 
Mesajlar: 176
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11148 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007 
3,422 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gram patlıcan (4 büyük)
 
1/2 adet limon 
 
50 gram zeytinyağı
 
biraz tuz 
 
250  gram yoğurt
 
4  adet acı biber
 
3-6 adet yeşil biber
 
5  diş sarımsak
 
 
1)  Bin gram (4 büyükçe) patlıcan havagazı veya herhangi bir kuvvetlice ateş üstüne oturtarak arada bir çevirmek suretile patlıcanların her bir tarafları siyahımsı bir hal alıncaya kadar pişirmeli ve pişen her . patlıcanı da teker teker olmak üzere bunların yanmış kabuklarını yuka- , rıdan aşağı doğru bıçakla soymalıdır. (Patlıcanları kabukları adeta yanmış bir manzara arzedinceye kadar pişirmelidir.
 
2)  Sonra teker teker soyulan bu patlıcanları içinde 3/4 kahve fincanı zeytinyağı olan kâseye ilâve etmeli ve her patlıcanın üstüne bir miktar limon suyu ile tuz gezdirdikten sonra çatalla bir kaç defa çalkamak suretile zeytinyağını patlıcanlara yedirmeli. Sonra da bu patlıcanlara kaymağı alınmış çatal veya telle iyice doğulmuş 250 gram yoğurt ilâve ederek hepsini iyice bir karıştırmalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
 
3)  Patlıcanların ayıklanmaları sona erince acıca dört adet yeşil biberi ateşte hafifçe pişirdikten sonra kabuklarını soymalı sonra da bunları bir havana koyarak üstlerine 5 diş sarımsak ile 1 miktar da tuz ilâve ettikten sonra her ikisi de iyice ezik bir hal alıncaya kadar döğ-meli, sonra da doğulmuş olan bu sarımsaklı biberi yoğurtlu patlıcanlara katarak tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı üstlerine de ateşte pişirilmiş ince zarları soyulmuş 5-6 adet kadar da yeşil biber oturtmak suretile salatayı süslemeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
Hasibe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2007 
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14935 
Gönderme Tarihi: 28.May.2007 
3,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
2-3 diş sarımsak
 
3-4 yemek kaşığı yoğurt 
 
tuz, 
 
pul biber
 
 
Patlıcanları ocakta yada fırında güzelce közleyin. Kabuklarım soyup küpküp doğrayın. Daha sonra sarımsağı ezin. Sarımsak, közlenmiş patlıcan ve diğer malzemelerin tümünü bir kabın içinde karıştırın. Servis tabağına aldığınızda pul biber ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
zeytin dalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2008 
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20871 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2008 
3,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 patlıcan
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanı közleyiniz. Tahta üzerinde incecik kıyınız. Ezilmiş sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz katıp karıştırınız. Salata tabağına yerleştirip zevke göre süsleyiniz.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
karavana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2008 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22745 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2008 
3,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patlıcan
 
1 kâse sarımsaklı yoğurt
 
2 kaşık tereyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Bir ekmek tahtasının üzerinde kare kare kesin. Bir tabağa koyup, sarımsaklı yoğurt ile sıvayın. Tereyağını eritip pul biberle karıştırın. Üzerine yayın.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
pamir81 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2008 
Mesajlar: 33 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23350 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2008 
3,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. patlıcan
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
250 gr. yoğurt
 
4 adet acı biber
 
5 diş sarımsak
 
yarım adet limon
 
yeterince tuz,
 
üstüne:
 
3 ya da 6 adet yeşil biber
 
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları ateş üstünde pişirin ve kabuklarını soyun, üstüne yağı ve limon suyunu gezdirin. Çatalla ezin. Sonra bunlara çırpılmış yoğurdu ilave ederek hepsini iyice karıştırın ve bir tarafa bırakın. Dört adet yeşil biber ateşte hafifçe pişirdikten sonra kabuklarını soyun sonra bunlara 5 diş sarımsak ile biraz tuz ile havanda dövüp, biberli yoğurtlu patlıcana katın.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
bonito 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Barcelona | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24843 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2008 
3,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 adet kalın patlıcan
 
5 adet biber
 
5 diş sarımsak
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
200 gram süzme yoğurt
 
Tuz
 
Maydanoz
 
1 limon
 
 
Patlıcanları kabuklarıyla beraber ateşte pişirin. Soyup suya atın. Biberleri de ufak ufak doğrayın. Sarmısağı tuzla ezip katın. Yağı, maydanozu, limonu, yoğurdu katın. Patlıcanları da ufak ufak doğrayın ve hepsini karıştırın.
  
 | 
PATLICAN SALATASI (Yoğurtlu) | 
  | 
senem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.01.2009 
Mesajlar: 40
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33358 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009 
3,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1200 gram patlıcan
 
5 diş sarımsak
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1/2 limon
 
250 gram yoğurt
 
Tuz
 
10 adet yeşil biber
 
 
1 Kalıncalanndan 1200 gram patlıcan havagazı ya da herhangi bir kuvvetli alevde arada bir çevirmek suretiyle her tarafını iyice pişirmeli, sonra pişmiş her patlıcanı teker teker olmak üzere alarak, bunların yanmış kabuklarını bir bıçakla yukarıdan aşağıya doğru sıyırırcasına soymalı ve her soyulan patlıcanı da içinde bir kahve fincanı zeytinyağı olan kâseye ilâve etmeli ve her patlıcanın kâseye ilâvesinden de bunların üstlerine bir miktar limon sıkmak suretiyle bütün patlıcanları yoğurt ile bir tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek hepsini iyice karıştırmalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
 
2 Bundan sonra, 4 adet acıca yeşil biberi ateşte pişirdikten sonra kabuklarını soymalı ve bir havana koyarak, üstüne beş diş sarımsakla 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra her ikisi de iyice ezik bir hal alıncaya kadar dövmeli, sonrada bu sarımsaklı biberi, yoğurtlu patlıcanlara katarak, tekrar iyice karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve üstlerine de ateşte pişirilsa, ince zarları soyulmuş 5 - 6 adet de yeşil biber Oturtmalı ve servis yapmalı.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
KERİ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2009 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38008 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2009 
3,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patlıcan
 
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
 
250 gr. yoğurt
 
4 adet biber
 
5 diş sarımsak
 
Yarım adet limon
 
Tuz
 
3-4 yeşil biber (acı)
 
 
Patlıcanları ateş üzerinde her tarafını kabukları siyah bir hal alıncaya kadar pişiriniz.
 
Yanmış kabuklarını bıçakla soyunuz.
 
Soyduğunuz patlıcanları bir kase içerisinde limon, tuz ve zeytinyağına gömünüz.
 
Bir süre bırakınız. Sonra çatalla iyice döğünüz. (Püre haline gelinceye kadar).
 
Kaymağı alınmış, süzülmüş, çatalla bir kaç kere döğülmüş yoğurdu hazırlayınız.
 
Püre haline getirilmiş patlıcanlara acı biberleri biraz ateşte pişiriniz. Kabuklarını çıkarınız. Havanda dövünüz. Çentilmiş sarımsak ilâvesi ile biraz tuz serpiniz.
 
Kase içinde patlıcanlarla bir karışım yapınız.
 
Yukarda hazırladığımız yoğurdu geniş bir servis tabağına yerleştiriniz. Yeşil biberlerle süsleyiniz.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
sezercik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 27.04.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51156 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010 
3,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg. patlıcan
 
2 su bardağı koyu yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
tuz
 
1 domates
 
2 adet sivri biber
 
 
Yapılışı:
 
Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur. Aynı şekilde domates ve sivri biber de közlenip soyulur. İncecik kıyılan malzemeye dövülmüş sarımsaklı yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Servis tabağına alınır. Süslenir. Sıvı yağ üzerine dökülür.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63439 
Gönderme Tarihi: 24.May.2011 
3,072 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patlıcan
 
1/4 su bardağı rafine yağ
 
250 gr yoğurt (çırpılmış)
 
4 yeşil sivribiber (çekirdekleri temizlenmiş)
 
5 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1/2 limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
10 siyah zeytin
 
 
Patlıcanları, kabukları hafifçe yanana kadar pişiriniz. Patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla alınız. Rafine yağ ve limon suyunu büyükçe bir kaseye koyunuz. Soyulmuş patlıcanların etli kısımlarını ekledikten (kalanını atınız) sonra çatalla çırparak, yağı ve limon suyunu patlıcanlara yediriniz. Yoğurdu katıp, iyice çırptıktan sonra, kaseyi bir kenarda bekletiniz.
 
Sivribiberleri de orta ateşte döndürerek kabukları hafifçe yanana kadar pişiriniz. Biberlerin kabuklarını soyup, havanda dövünüz. Sarımsak ve tuzu ekleyip, püre haline gelene kadar dövmeye devam ediniz. Bu karışımı patlıcanların bulunduğu kaseye ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, salatayı bir servis tabağına yerleştiriniz. Üstünü siyah zeytinlerle süsleyip servis ediniz.
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan | 
  | 
şahin bey 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 27.05.2011 
Mesajlar: 19 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72267 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2012 
2,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-7 adet patlıcan
 
5 adet domates
 
5 adet sivribiber
 
1 demet maydanoz
 
1/2 kg yoğurt
 
3-4 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Yeteri kadar tuz
 
Bir miktar pul biber
 
 
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabukları soyulup incecik kıyılır. Domates, sivri biber ve maydanoz küçük doğranıp patlıcanlara katılır. Tuz atılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberle yaktığımız yağ gezdirilir.
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
usare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2009 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81571 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012 
2,574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
  
 
5-6 adet közlenmiş patlıcan  
 
1 kase süzme yoğurt
 
1 kase sade yoğurt  
 
1 kahve fincanı krema  
 
1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
 
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı  
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
Yarım demet kıyılmış dereotu  
 
 
Közlenmiş patlıcanı ezip kalan malzemelerle birlikte karıştırın. üzerini bolca kıyılmış maydanoz ve dereotu karışımından paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
  
 | 
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85176 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013 
2,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 limonun suyu
 
2 adet orta boy domates
 
16 adet siyah zeytin
 
6 adet dolgun çekirdeksiz kemer patlıcanı
 
3 adet sivribiber
 
250 gram süzme torba yoğurdu
 
 
1) Çukur bir kabın içerisinde limon suyunu, rafine yağını ve biraz tuz koyarak 1 kere karıştırınız.
 
2) Patlıcanları bıçağın ucunu hafifçe batırarak birkaç yerinden deliniz ve közleyiniz.
 
3) Sapından tutup bıçağın ucuyla kabuklarını mümkün olduğu kadar ince ve siyah kalmayacak şekilde soyarak, sapından kesip çukur kaptaki malzemenin içine koyunuz üzerine süzme torba yoğurdu ilâve ediniz.
 
4) Ağaç bir kaşık veya bir telle iyice karıştırarak tabaklara bölüştürüp kenarlarına 4 parça lira gibi kesilmiş domates ve 4'er adet zeytin ile üzerlerine 1'er santim kalınlığında çapraz kesilmiş 4 adet sivribiber batırarak servis yapınız.
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
reklamcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2013 
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93007 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013 
2,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patlıcan
 
150 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı çam fıstığı
 
4 dal maydanoz
 
2 domates
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
200 gram yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
Patlıcanları soyduktan sonra uzun ince bir şekilde kesip suyun içinde bekletin. Sudan çıkartıp sıkın ve yağda kızartın. Diğer taraftan kıymayı soğanla birlikte kavurun, ocaktan alırken üzerine kıyılmış maydanoz ve çam fıstığını ekleyin. Domatesleri zeytinyağında pişirin, şeker ve tuz ekleyin. Kıymayı ve domates sosu patlıcanların üzerine dökün. Sarımsaklı yoğurtla kaplayıp ikram edin.
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96055 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2014 
2,442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
4 orta boy patlıcan
 
1 fincan yoğurt
 
1 limon
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patlıcanları fırında közleyin.
 
Kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın.
 
Karabiber ilave ederek karıştırın.
 
Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyerek tekrar karıştırın.
 
Servis tabağına koyduktan sonra üzerine pul biber serpin ve servis yapın.
  
 | 
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | 
  | 
vah det 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104097 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2015 
2,609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram süzme yoğurt
 
3 adet közlenmiş patlıcan
 
2 çorba kaşığı kapari
 
100 gram beyaz peynir
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
1 limonun suyu
 
1 demet maydanoz
 
 
Közlenmiş patlıcanı elinizle irice doğrayın. Üzerine süzme yoğurdu, doğranmış sarımsakları ve kaparileri de ilave ederek salatayı servis tabağına aktarın. Üzerine peynir ya da havuç gibi farklı malzemeler de koyabilirsiniz. Zeytinyağı ve limon tabii ki salatanın vazgeçilmezidir. Ben biraz da ceviz eklemeyi tercih ediyorum. Bol maydanozla süsleyip ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gri" tarafından gönderildi. 25.10.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |