|
Yassı Kadayıf |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc397
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2005
3,753 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hazır yassı kadayıf
1 kg şeker
5 adet yumurta
1 su bardağı yağ
5 su bardağı su
200 gr. ceviz içi
Kadayıflar çırpılmış bol yumurtaya bulanır, yağda kızarttıktan sonra süzgece çıkarılır, oradan kaynar suya atılır. Kadayıflar bitene kadaraynı işlem yapıldıktan sonra 5 bardak su ile hazırlanan şekerli şuruba atılır. Kadayıf 10 dakika kaynatılır, ateşten alınır, soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
ML® Yassı Kadayıf için tıklayın
|
Yassı Kadayıf |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7715
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
17,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
10 hazır yassı kadayıf,
3 yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
Şerbeti için malzeme:
3 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı:
Bir kapta yumurtaları çırpalım. Kadayıfları yumurtaya batırıp çıkararak kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran kadayıfları kâğıt havlu üzerine alarak 5 dakika bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakarak kadayıflar şerbeti emene dek bekletelim. Kadayıfları servis tabağına alalım. Üzerlerine iri dövülmüş ceviz serpelim. Şerbetin yapılısı: Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
ML® Karakuş Tatlısı için tıklayın
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
|
YASSI KADAYIF |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10914
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
8 adet yassı kadayıf
1 kilo şeker
3 bardak su
4 yumurta
1 kaşık marg. veya çiçek yağı
1 limon suyu
Yapılışı:
Yumurtalar bir kapta tel ile vurularak iyice çırpılır ve kadayıflar buna teker teker batırılıp bulanarak tavadaki kızdırılmış yağda her iki tarafları da pembeleşene kadar kızartılır. Sonra kadayıflar ılık suya atılıp yağları alınarak ikişer ikişer hafifçe sıkılarak ayrı bir tencereye dizilir. 3 bardak su, limon suyu ve şeker bir kapta kaynatılır ve kadayıfların üzerine bu şerbet dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre ceviz veya kaymak konarak servis yapılır.
ML® Perçem (görsel)
|
YASSI KADAYIF |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12565
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2007
6,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
300 gram yassı kadayıf,
5 yumurta,
Şurubu için:
2 bardak toz şekeri,
1+3/4 bardak su,
1 çorba kaşığı limon suyu.
Kızartılması için:
1+1/2 bardak zeytinyağı veya susam yağı
Üstüne serpmek için:
1+1/2 bardak dövülmüş ceviz İçi,
1/2 bardak toz şekeri,
1 lüle kaymak.
Yapımı: Yayvan ve geniş bir tencereye toz şekeriyle su ve limon suyu konur. Kap orta ısılı ateşe oturtulur ve karıştırılarak şeker eritilir. Şurup kaynamaya başlayınca ateşten indirilir.
Beri yanda yayvan bir porselen kâseye yumurtalar kırılır. Sarılarıyle akları birbirlerine karışacak biçimde yavaşça bir-iki defa çırpılır. Sonra yassı kadayıflar yumurtaların içine atılır ve yavaşça karıştırarak on dakika kâsede bırakılır. Yumurtaları iyice çektikten sonra yassı kadayıflar, içinde kızgın susam yağı bulunan tavaya atılır ve iki yanları güzelce kızartılır.
Tavadan çıkarılan kadayıfların kenarları yarım santim eninde kesilip atıldıktan sonra kadayıflar şurubun içine bırakılır. Bütün kadayıflar şuruba konunca şurup kabı ateşe oturtulur ve kadayıflar on dakika şurupta kaynatılır. Sonra ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kadayıflar tabaklara yerleştirilir ve üzerleri toz şekeriyle iyice karıştırılmış, dövülmüş ceviz içiyle süslenir. Kadayıfların tam ortasına da lüleden kesilmiş birer parça kaymak koyduktan sonra servis yapılır.
ML® Sever Paşa Tatlısı (görsel)
|
YASSI KADAYIF |
|
ŞerifTarganArmaç
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc16704
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007
3,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 Gr. yassı kadayıf
2 Bardak zeytinyağı
5 Yumurta
Yarım çorba kaşığı limon suyu
3 Bardak toz şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
Bir tencereye üç bardak şekerle üç bardak da su koyarak orta ısıdaki ateşe oturtup, şeker suyun içinde eriyinceye kadar iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra on dakika daha kaynatın ve kıvama gelince ateşten indirin. Bir tarafa ılınması için bırakın. Diğer tarafta yumurtaları iyice çırpın ve yassı kadayıfları buraya teker teker batırıp yumurtaya bulayın. Sonra bu yumurtalı kadayıfları kızgın zeytinyağına atarak her iki tarafları da pembemsi bir hal alıncaya kadar kızartın. Kızaran kadayıfları ılınmış olan şuruba atarak onbeş dakika daha kaynatın ve tencere içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da tabağa alarak üstlerine çekilmiş ceviz koyup, servis yapın.
ML® Balbaba için tıklayın
ML® Balbaba (görsel)
|
Yassı kadayıf |
|
cavidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17684
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007
3,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yassı kadayıf
2 adet yumurta
sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Arzuya göre;
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 sı bardağı çırpılmış krem şanti
1 adet kivi
Kadayıfların kenarını bir bıçak yardımıyla keserek çıkarın. Yumurtaları genişçe bir kapta çırpın. \adayiflan yumurtaya bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Ayrı bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kızarttığınız kadayıfları bu şerbetin içine atın. Kısık ateşte, kadayıflar şerbetini çekene dek pişirin. Soğumaya bırakın.
Arzu ederseniz soğuttuğunuz kadayıfları hindistancevizine bulayın. Servis tabağına alın.
ML® Kadayıf Yuvası için tıklayın
ML® Kadayıf Yuvası (görsel)
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
|
Yassı (Taş) Kadayıf |
|
Figaronun Düğünü
Aşçı
Kayıt: 11.10.2007
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc18365
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007
4,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
12 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta
Şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı kızartma yağı
Üzeri için:
Dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Önce su ve şeker kaynatılır. Kıvam almaya başlayınca limon suyu katılır, 10 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır. Yassı kadayıfların kenarı arzuya göre kesilebilir. Yumurta çırpılır. Kadayıflar yumurtaya batırılır. Kızgın yağda iki yüzü pembe renkte kızartılır. Hemen ılık şerbete atılır. Yumuşayınca servis tabağına çıkarılır. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
|
YASSI KADAYIF |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc19787
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
3,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. yassı kadayıf
750 gr. şeker,
4 yumurta,
1 bardak süt,
1 bardak kızartma yağı,
100 gr. ceviz içi veya kaymak.
Yapılışı:
1- Kadayıfları yumuşatmak için süte batırıp çıkartınız.
2- 4 yumurtayı bir tabağa kırıp çatalla karıştırınız.
3- Dört kaşık yağa bir tavaya koyup kızdırınız. Şekerden sulu bir şerbet hazırlayınız.
4- Kadayıfları sütten çıkardıktan sonra yumurtaya batırıp tavada kızdırılmış yağa koyup altım üstünü pembe renkte kızartınız.
5- Kızaran kadayıfları sulu şerbetin içine atınız.
6- Kızarma tamamen bitince sulu şerbet içindeki tatlıları ateşin üzerine koyunuz.
7- Ağzını kapatarak hafif ateşte kaynatıp şurubu koyulaştırınız.
8- Şerbet koyulaşınca tencereyi ateşten alıp soğutmasını bekleyiniz.
9- Soğuyan tatlıları tatlı tabaklarına koyup üzerlerine kıyılmış ceviz veya kaymak koyup servis yapınız.
|
YASSI KADAYIF |
|
çaça
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc21265
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2008
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. yassıkadayıf
5 yumurta
1 avuç ceviz içi
Şurup için:
2,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı sıvıyağ
Şekere 2 su bardağı su katıp, orta kıvamda bir şurup hazırlayınız. Yumurtaları ak ve sarısı karışıncaya kadar çatalla çarpınız. Kadayıfları yumurtaya bulayıp kızdırılmış yağa koyunuz. Tavayı hafif sallayarak iki yüzünü pembe renkte pişirip soğuk şuruba atınız.
Şurubu çekenleri servis tabağına çıkartıp üzerine kıyılmış ceviz serpiniz.
|
YASSI KADAYIF |
|
merhamet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23122
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 adet kadayıf
2 adet yumurta
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı ceviz içi
Sıvı yağ
Şurubu:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yapılışı:
Kadayıfların her iki yüzünü süt ile ıslatın. Teker teker önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp, kızartın. Bir tepsiye dizip, şerbeti üzerine gezdirin. Kadayıflar kalkmasın diye üzerine bir tabak koyup, tepsinin kapağını kapatın. Ağır ateşte şurubunu çekene kadar pişirin. Ceviz içi ile süsleyip, servis yapın.
|
YASSI KADAYIF |
|
şikemperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23938
Gönderme Tarihi: 19.May.2008
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
10 adet yassı kadayıf
1 bardak ılık süt
3 çırpılmış yumurta
2 kahve fincan un
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz veya fındık içi
Şurubu:
1 kilo şeker
1 kilo su
Yapılışı:
Kadayıfların kenarlarını 2 mm genişliğinde keserek atınız. Bir tepsiye koyup sütü üzerine dökerek ve hepsini alt üst ederek 2 dakika sütte ıslatınız. Sonra gayet hafif alt ve üstlerini unlayıp bir tepsiye koyunuz ve yumurtayı üzerlerine döküp kadayıfların üzerine bulayınız ve bir tavada kızgın yağda alt ve üstlerini altın sarısı gibi kızartıp bir tencereye diziniz ve şurubu üzerlerine döküp kadayıfların kalkmaması için üzerlerine bir tabak kapatıp tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika kaynatıp ateşten alınız ve şurubunun içinde soğutup üzerlerine fıstık koyup servis yapınız.
|
YASSI KADAYIF |
|
memo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc43708
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2009
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. yassı kadayıf
5 Yumurta
1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
ŞURUBU İÇİN:
3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
1/2 Limon suyu
YAPILIŞI
1 Yassı kadayıfın sertleşmiş kenarlarını bıçakla incecik kesip atınız.
2 Yumurtaları bir kap içinde çırpınız.
3 Çiçek yağını tavada kızdırınız.
4 Kadayıfları yumurtaya bulayarak her iki tarafını pembe renkte kızartınız.
5 Evvelce hazırlanmış ve soğutulmuş şuruba atınız.
6 Şurubu içen ve soğuyan kadayıfları servis tabağına çıkartınız.
7 Üzerlerine çekilmiş ceviz serperek servis yapınız.
ŞURUP HAZIRLIĞI
1 Şekeri su ile 10-15 dakika kaynatınız.
2 1/2 limon suyu ilâve ederek koyulaştırınız.
3 Ateşten alarak soğutunuz.
|
Yassı Kadayıf |
|
Hazan Yaprakları
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2009
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44409
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yassı kadayıf
2 yumurta
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Çekilmiş ceviz ya da hazır kaymak
Hazırlanışı:
2 bardak su, 2 bardak şeker ve 1/2 limonun suyunu birlikte kaynatarak şurup hazırlayın. Yassı kadayıf şurubunu sıcak çektiği için kapağını kapatarak sıcak tutacak bir yerde bekletin.
Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. 2 yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak yağda kızartın.
Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısa bir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve şurubu koyup 15-20 dakika kaynatın.
Üzerine ceviz içi ya da kaymak koyarak servis yapın.
|
YASSI KADAYIF |
|
eylem09
Aşçı
Kayıt: 18.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44699
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009
2,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kilo yassı kadayıf
10 adet yumurta
2 su bardağı ayçiçek yağı
5 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
250 gram çekilmiş ceviz içi.
Çarşıdan satın alınan hazır kadayıfın etrafını incecik keser, bir kaba yumurtalar kırılır, bir çatalla birkaç defa vurulur. Kadayıflar bol yumurtaya bulanır. Orta kızgın yağda pembe kızartılır. Bir süzgece çıkarılır. Su ile bir tencerede kaynatılır. Süzgeçteki kızarmış olan kadayıfların üzerine dökülür. Kadayıflar bir tencereye dizilir. 6 bardak su ile şeker kaynatılır. Tenceredeki kadayıflara dökülür, kapağı kapalı olarak orta ateştş 30-35 dakika kaynatılır. Ocaktan indirilip soğutulur, servis tabağına çıkarılır. Makineden çekilmiş ceviz içi, kadayıfların ortasına bir kaşıkla konulur. Arzu edilirse yanında kaymak da verilir.
|
YASSI KADAYIF |
|
Sevgi Ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc57160
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2010
2,827 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo yassı kadayıf
1 kilo şeker
8 adet yumurta
250 gram zeytinyağı ya da tereyağı
Önce yumurtaları bir kapta iyice çalkalamalı, yağı tavada kızdırmalı ve kadayıfları birer birer yumurtaya bulayarak tavaya bırakmalıdır. Yassı kadayıfların iki tarafı kızarınca tavadan alıp yağları süzülmek üzere kevgire konulmalıdır. Sonra, kadayıfları, kaynamakta bulunan koyu şerbet içine, birer birer atıp biraz beklemeli ve tatlıdan çıkararak tabaklara istif etmeli ve hangi garnitürden konulacaksa onu da kadayıfların üzerine yaymalı. Kalan tatlı şerbetini de gezdirip, kadayıf istifi üzerine tamamlamalıdır.
Not: Yassı kadayıflar da çarşıdan tedarik edilir, üzerleri çörekotlariyle bezenmiştir. Yassı kadayıfın lezzeti pek hoştur. Dövülmüş iç ceviz, hindistanceviziyle ve bademlisi olur. Ayrıca kaymaklısı ve katmerlisi de yapılır.
|
YASSI KADAYIF |
|
hanımefendi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2010
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57371
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010
2,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
500 gram yassı kadayıf
2 adet yumurta
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 adet limon suyu
Üzerini süslemek için;
Çekilmiş ceviz, fıstık ya da badem
İsteğe göre kaymak
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Satın aldığımız yassı kadayıfların kenarlarını makasla incecik kestikten sonra çırptığımız yumurtalara tersli yüzlü bulayıp sıvıyağda kızartalım.
Her iki tarafını da nar gibi kızarttıktan sonra kenarlı ve kapaklı bir tepsiye dizelim.
Toz şekeri, su ve limon suyu ile birlikte kaynatıp şurubu hazırlayalım.
Kadayıfların üzerine 1-2 adet tabak kapattıktan sonra hazırladığımız şurubu döküp ağzı kapalı olarak orta ısıdaki ateşte kaynatalım.
Kadayıflar şurubu iyice çekip de yumuşaymca ocaktan indirip soğumasını bekleyelim.
Servis yapacağımız zaman üzerine çekilmiş ceviz ve istersek de kaymak koyup servis yapalım.
|
Yassı Kadayı |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59082
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011
3,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
400 g Yassı kadayıf
5 tane Yumurta
300 g Çiçekyağı (1.1/2 bardak)
750 g Şeker (3 bardak)
750 g Su (3 bardak)
1/2 çorba kaşığı Limon suyu
Çekilmiş ceviz (üzerine)
içinde; 750 g şeker (3 bardak) ile 750 g su (3 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi orta ısıdaki ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz. Şeker eridikten sonra 10 — 12 dakika kadar daha kavratmaya devam ediniz. Bilâhare; sıcak şurubu ılınmak üzere bir tarafa bırakınız.
Diğer taraftan, 400 g yassı kadayıfı, çalkalanmış hâldeki 5 yumurtaya teker teker buladıktan sonra bunları, içinde kızgın hâlde 300 g çiçek yagı (1.1/2 bardak) bulunan bir tavaya atınız ve her iki tarafları da pembemsi bir hâl alıncaya kadar kızartınız.
Kadayıfları, kızarmalarını müteakip, evvelce hazırlayıp ılınmaya bırakmış olduğunuz şurup tenceresine atarak 15 dakika daha kaynatınız ve sonra şurup tenceresinin içinde soğumaya bırakınız. Soğuyan kadayıfları tabağa alınız ve üzerlerine çekilmiş ceviz koyarak servis yapınız.
|
Yassı Kadayıf |
|
çiçek abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc66662
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2011
2,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yassı kadayıf
2 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 çay bardağı ceviz
2 bardak su, 2 bardak şeker ve yarım limonun suyunu birlikte kaynatarak şurup hazırlayın. Yassı kadayıf şurubunu sıcak çektiği için kapağını kapatarak sıcak tutacak bir yerde bekletin.Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. 2 yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak yağda kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısa bir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve şurubu koyup 15-20 dakika kaynatın. Üzerine ceviz içi ya da kaymak koyarak afiyetle yiyin.
|
Yassı Kadayıf |
|
balzamik
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2011
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68184
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2011
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yassı kadayıf
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Sıvıyağı
Kaymak
Fıstık
Kadayıfların kenarları 1-2 mm. genişlikte mutfak makası ile kesilecek. Süt ılıtılacak, el yakmayacak. 4 adet yassı kadayıf ılık süt içerisinde 2-3 dakika tutulacak ve alt üst edilecek, sütü çekmesi sağlanacak. Yumurtalar çırpılacak.
Şerbetin Hazırlanması: Ocak üzerindeki tencereye 3 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker katılacak, karıştırılacak. Normal ısıda şerbet kaynadıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyu katılacak, karıştırılacak. Şerbet en fazla 2 dakika kaynatıldıktan sonra, ocak söndürülecek.
|
Yassı Kadayıf |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70751
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
2,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg yassı kadayıf
2 adet yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
100 gr kaymak
1'er çay bardağı fındık veya ceviz
Yassı kadayıfın sert kenarları kesilir, çırpılmış yumurtaya bulanır. Kızdırılmış bol sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Önceden hazırlanarak soğutulmuş şerbete batırılıp servis tabağına dizilir. Üzeri kaymak ve dövülmüş fındık veya cevizle süslenir.
|
|