| 
 
 
 | 
Yassıkadayıf | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75419 
Gönderme Tarihi: 02.May.2012 
2,456 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
10 adet yuvarlak yassıkadayıf
 
1 lt. ılık. süt (4 su bardağı)
 
900 ml. ayçiçek ycığı (4 su bardağı)
 
75 gr. un
 
3 adet yumurta (çırpılmış)
 
 
Sütü ılındırın. Kadayıfı kenarlarından ince şeritler halinde kesin. Ilık sütün içine koyarak 5 dakika bekletin. Avuçlarınızın arasında sıkarak sütten çıkaııp temiz bir kaba alın.
 
Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin içinde yağı kızdırın. Kadayıf şeritlerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Tepsideki kızgın yağın içine koyarak her iki tarafını da altın sarısı renk alıncaya, hatta biraz kahverengileşinceye kadar kızartın.
 
Bir kabın içinde ılık su hazırlayın. Kızaran kadayıfları bir maşa ile yağdan alıp ılık suyun içine koyun. Avuçlarınızın arasında sıkarak sudan çıkarıp, hafifçe üst üste bindirerek tepsiye dizin.
 
Şurubunu hazırlamak için tencerede şeker, su ve limon suyunu birlikte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 4-5 dakika daha kaynatın. Kepçe ile tepsideki kadayıfların üzerine dökün. Tepsiyi kısık ateşe oturtup 10 dakika pişirerek ateşten alın. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fındık, ceviz içi, antepfıstığı veya toz hindistancevizi serpip, dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
  
 | 
YASSI KADAYIF | 
  | 
tahlil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88535 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013 
1,864 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo yassı kadayıf
 
Yarım kilo şeker
 
4 yumurta
 
1 bardak süt
 
1 bardak sıvı yağ
 
1 bardak ceviz içi yada kaymak
 
 
Kadayıflar yumuşamaları için süte batırılıp çıkartılır. 4 yumurta çatalla çırpılır. Şeker bir tencerede üzerine 2 parmak geçecek kadar suyla kaynatılır. Koyulaşınca yarım limon sıkılır. Bir-iki taşım kaynatılıp indirilir. 4 kaşık yağ bir tavada kızdırılır. Kadayıflar sütten çıkartılarak yumurtaya batınlıp bu yağda altı-üstü pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızaran kadayıflar şurubun içine atılır. Kızartma işi tamamlanınca içinde kadayıflar bulunan tencere ağır ateşte ağzı kapalı olarak suyu daha da koyulaştırılır. Tatlı soğuduktan sonra servis tabağına alınarak, üzeri ceviz ya da kaymakla süslenir.
  
 | 
Yassı Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95572 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014 
1,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Hamuru için:
 
10 adet yuvarlak yassı kadayıf 
 
1 litre (4 su bardağı) ılık süt 
 
900 ml (4 su bardağı) sıvıyağ 
 
3 adet çırpılmış yumurta 
 
75 g un 
 
Şurubu için: 
 
5 su bardağı şeker 
 
3.5 su bardağı su 
 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
 
 
Şeker, su ve limon suyu kaynatılarak koyu kıvamlı bir şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 
 
Süt ılıtılır. 
 
Kadayıf, kenarlarından ince şeritler halinde kesilir. 
 
Ilık sütün içerisinde 5 dakika bekletilir. 
 
Avuçlar arasında sıkılarak sütten çıkartılır ve bir kaba alınır. 
 
Kadayıf pişirilecek tepsinin içerisinde yağ kızdırılır. 
 
Kadayıf şeritleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak her iki 
 
tarafı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartılır. Hatta biraz kahverengileşmesi daha iyi sonuç verir. 
 
Bir kabın içerisine ılık su hazırlanır. 
 
Kızaran kadayıflar bir maşa ile yağdan alınarak ılık suya koyulur. 
 
Avuçlar arasında sıkılarak sudan çıkartılır ve hafifçe üst üste bindirilerek tepsiye dizilir. 
 
Şurubunu hazırlamak için bir tencerede şeker, su ve limon suyu birlikte bir taşım kaynatılır. 
 
Ateş kısılarak 4-5 dakika daha kaynatılır. 
 
Kepçe ile tepsideki kadayıfların üzerine dökülür. 
 
Tepsi kısık ateşte 10 dakika pişirilerek ateşten alınır. 
 
Soğuyunca üzerine kıyılmış fındık, ceviz içi, Antep fıstığı veya hindistancevizi serpilerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |