| 
 
 
 | 
Yassı Kadayıf | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7715 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006 
17,808 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
10 hazır yassı kadayıf, 
 
3 yumurta, 
 
1 su bardağı sıvıyağ, 
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz. 
 
Şerbeti için malzeme: 
 
3 su bardağı şeker, 
 
2,5 su bardağı su
 
yarım tatlı kaşığı limon suyu.
 
 
Hazırlanışı: 
 
Bir kapta yumurtaları çırpalım. Kadayıfları yumurtaya batırıp çıkararak kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran kadayıfları kâğıt havlu üzerine alarak 5 dakika bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakarak kadayıflar şerbeti emene dek bekletelim. Kadayıfları servis tabağına alalım. Üzerlerine iri dövülmüş ceviz serpelim. Şerbetin yapılısı: Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
 
 
 ML® Karakuş Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
  
 | 
Yassı kadayıf | 
  | 
cavidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17684 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007 
3,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet yassı kadayıf
 
2 adet yumurta
 
sıvıyağ
 
2 su bardağı tozşeker
 
2 su bardağı su
 
Arzuya göre;
 
2 çorba kaşığı hindistancevizi
 
1 sı bardağı çırpılmış krem şanti
 
1 adet kivi
 
 
Kadayıfların kenarını bir bıçak yardımıyla keserek çıkarın. Yumurtaları genişçe bir kapta çırpın. \adayiflan yumurtaya bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Ayrı bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kızarttığınız kadayıfları bu şerbetin içine atın. Kısık ateşte, kadayıflar şerbetini çekene dek pişirin. Soğumaya bırakın.
 
Arzu ederseniz soğuttuğunuz kadayıfları hindistancevizine bulayın. Servis tabağına alın.
 
 
 ML® Kadayıf Yuvası için tıklayın 
 
ML® Kadayıf Yuvası (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
  
 | 
Yassıkadayıf | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75419 
Gönderme Tarihi: 02.May.2012 
2,456 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
10 adet yuvarlak yassıkadayıf
 
1 lt. ılık. süt (4 su bardağı)
 
900 ml. ayçiçek ycığı (4 su bardağı)
 
75 gr. un
 
3 adet yumurta (çırpılmış)
 
 
Sütü ılındırın. Kadayıfı kenarlarından ince şeritler halinde kesin. Ilık sütün içine koyarak 5 dakika bekletin. Avuçlarınızın arasında sıkarak sütten çıkaııp temiz bir kaba alın.
 
Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin içinde yağı kızdırın. Kadayıf şeritlerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Tepsideki kızgın yağın içine koyarak her iki tarafını da altın sarısı renk alıncaya, hatta biraz kahverengileşinceye kadar kızartın.
 
Bir kabın içinde ılık su hazırlayın. Kızaran kadayıfları bir maşa ile yağdan alıp ılık suyun içine koyun. Avuçlarınızın arasında sıkarak sudan çıkarıp, hafifçe üst üste bindirerek tepsiye dizin.
 
Şurubunu hazırlamak için tencerede şeker, su ve limon suyunu birlikte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 4-5 dakika daha kaynatın. Kepçe ile tepsideki kadayıfların üzerine dökün. Tepsiyi kısık ateşe oturtup 10 dakika pişirerek ateşten alın. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fındık, ceviz içi, antepfıstığı veya toz hindistancevizi serpip, dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
  
 | 
Yassı Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95572 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014 
1,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Hamuru için:
 
10 adet yuvarlak yassı kadayıf 
 
1 litre (4 su bardağı) ılık süt 
 
900 ml (4 su bardağı) sıvıyağ 
 
3 adet çırpılmış yumurta 
 
75 g un 
 
Şurubu için: 
 
5 su bardağı şeker 
 
3.5 su bardağı su 
 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
 
 
Şeker, su ve limon suyu kaynatılarak koyu kıvamlı bir şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 
 
Süt ılıtılır. 
 
Kadayıf, kenarlarından ince şeritler halinde kesilir. 
 
Ilık sütün içerisinde 5 dakika bekletilir. 
 
Avuçlar arasında sıkılarak sütten çıkartılır ve bir kaba alınır. 
 
Kadayıf pişirilecek tepsinin içerisinde yağ kızdırılır. 
 
Kadayıf şeritleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak her iki 
 
tarafı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartılır. Hatta biraz kahverengileşmesi daha iyi sonuç verir. 
 
Bir kabın içerisine ılık su hazırlanır. 
 
Kızaran kadayıflar bir maşa ile yağdan alınarak ılık suya koyulur. 
 
Avuçlar arasında sıkılarak sudan çıkartılır ve hafifçe üst üste bindirilerek tepsiye dizilir. 
 
Şurubunu hazırlamak için bir tencerede şeker, su ve limon suyu birlikte bir taşım kaynatılır. 
 
Ateş kısılarak 4-5 dakika daha kaynatılır. 
 
Kepçe ile tepsideki kadayıfların üzerine dökülür. 
 
Tepsi kısık ateşte 10 dakika pişirilerek ateşten alınır. 
 
Soğuyunca üzerine kıyılmış fındık, ceviz içi, Antep fıstığı veya hindistancevizi serpilerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |