|
Yağlı Katmer |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110678
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
4,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
20 gr. yaş maya
Su
Arası için:
Margarin
Un bir kaba alınır, ortası havuz şeklinde açılır, tuz ve maya eklenir, azar azar su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurumuz kıvama gelince üzeri streçlenerek, mayalanmak üzere en az 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda kabaran hamur 5 eşit bezeye ayrılır.
Her beze oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Oda ısısında yumuşamış margarin elle yüzeyine sürülür.
Yağlanan hamur önce rulo yapılır, sonra kendi ekseni etrafında sarılır.
Sarılan hamurun altı üstü unlanarak oklava ile servis tabağı büyüklüğünde tekrar açılır.
Bu arada tava ocağa konarak ısıtılmaya başlanır.
Isınan tava yağlanmadan açılan hamur yerleştirilir. İki yüzü de kızarana kadar pişirilir.
Tavadan alınan katmerler sıcakken iki yüzü de yağlanarak servis tabağına alınır.
Sıcak olarak peynir, domates ve yeşillikler eşliğinde servise sunulur.
|
Yağlı Katmer |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176702
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
Bezelere sürmek için;
100 gram tereyağı
Ilık süt,su ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim.
Hamuru sekiz eşit parçaya bölüp beze yapalım.
Bir tepsiye biraz sıvı yağ dökelim bezeleri yağa bulayalım.
Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
Daha sonra bir bezeyi elimizle aça bildiğimiz kadar açalım ve tereyağı sürelim.
Bir kenardan başlayarak rulo şeklinde saralım.
Sardığımız ruloyu biraz elimiz ile uzatıp tekrar rulo şeklinde sarıp gül şekli verelim.
Bezelerin üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurları tek tek elimiz ile açarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
|
|