| 
 
 
 | 
Yağlı Katmer | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176702 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024 
415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
1 su bardağı ılık su
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
5-5,5 su bardağı un
 
Bezelere sürmek için;
 
100 gram tereyağı
 
 
Ilık süt,su ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.
 
Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim.
 
Hamuru sekiz eşit parçaya bölüp beze yapalım.
 
Bir tepsiye biraz sıvı yağ dökelim bezeleri yağa bulayalım.
 
Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
 
Daha sonra bir bezeyi elimizle aça bildiğimiz kadar açalım ve tereyağı sürelim.
 
Bir kenardan başlayarak rulo şeklinde saralım.
 
Sardığımız ruloyu biraz elimiz ile uzatıp tekrar rulo şeklinde sarıp gül şekli verelim.
 
Bezelerin üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
 
Dinlenen hamurları tek tek elimiz ile açarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Yağlı Katmer | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110678 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015 
4,552 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
20 gr. yaş maya
 
Su
 
Arası için:
 
Margarin
 
 
Un bir kaba alınır, ortası havuz şeklinde açılır, tuz ve maya eklenir, azar azar su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir.
 
Hamurumuz kıvama gelince üzeri streçlenerek, mayalanmak üzere en az 1 saat dinlendirilir.
 
Süre sonunda kabaran hamur 5 eşit bezeye ayrılır.
 
Her beze oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır.
 
Oda ısısında yumuşamış margarin elle yüzeyine sürülür.
 
Yağlanan hamur önce rulo yapılır, sonra kendi ekseni etrafında sarılır.
 
Sarılan hamurun altı üstü unlanarak oklava ile servis tabağı büyüklüğünde tekrar açılır.
 
Bu arada tava ocağa konarak ısıtılmaya başlanır.
 
Isınan tava yağlanmadan açılan hamur yerleştirilir. İki yüzü de kızarana kadar pişirilir.
 
Tavadan alınan katmerler sıcakken iki yüzü de yağlanarak servis tabağına alınır.
 
Sıcak olarak peynir, domates ve yeşillikler eşliğinde servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |