Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Peksimet Tarifleri > Yağlı Katmer (2 adet - 11,550 defa bakıldı)

Yağlı Katmer


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yağlı Katmer

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110678
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
4,051 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
20 gr. yaş maya
Su
Arası için:
Margarin

Un bir kaba alınır, ortası havuz şeklinde açılır, tuz ve maya eklenir, azar azar su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurumuz kıvama gelince üzeri streçlenerek, mayalanmak üzere en az 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda kabaran hamur 5 eşit bezeye ayrılır.
Her beze oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Oda ısısında yumuşamış margarin elle yüzeyine sürülür.
Yağlanan hamur önce rulo yapılır, sonra kendi ekseni etrafında sarılır.
Sarılan hamurun altı üstü unlanarak oklava ile servis tabağı büyüklüğünde tekrar açılır.
Bu arada tava ocağa konarak ısıtılmaya başlanır.
Isınan tava yağlanmadan açılan hamur yerleştirilir. İki yüzü de kızarana kadar pişirilir.
Tavadan alınan katmerler sıcakken iki yüzü de yağlanarak servis tabağına alınır.
Sıcak olarak peynir, domates ve yeşillikler eşliğinde servise sunulur.



Yağlı Katmer

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176702
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
235 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
Bezelere sürmek için;
100 gram tereyağı

Ilık süt,su ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim.
Hamuru sekiz eşit parçaya bölüp beze yapalım.
Bir tepsiye biraz sıvı yağ dökelim bezeleri yağa bulayalım.
Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
Daha sonra bir bezeyi elimizle aça bildiğimiz kadar açalım ve tereyağı sürelim.
Bir kenardan başlayarak rulo şeklinde saralım.
Sardığımız ruloyu biraz elimiz ile uzatıp tekrar rulo şeklinde sarıp gül şekli verelim.
Bezelerin üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurları tek tek elimiz ile açarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.







Yağlı Katmer Tarifleri Peksimet Tarifleri



(2 adet Yağlı Katmer 11,550 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort