|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165796
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
149 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kase kırmızı mercimek
1’er adet soğan ve patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Mercimeği yıkayıp, suyunu süzün ve tencereye alın. Kabuklarını temizlediğiniz sebzeleri küp küp doğrayıp üzerine ilave edip bir miktar da tuz ekleyin. Malzemelerin üstünü dört parmak geçecek biçimde, tencereye su ekledikten sonra pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayana dek pişen çorbanın son aşamasında içine tereyağını da ilave edip, blenderdan geçirin. Limon suyu ve kızarmış çıtır ekmek ile servis edebileceğiniz mercimek çorbanız hazır.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157151
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2021
535 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı mercimek
4 su bardağı su
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı vegeta
Üzeri İçin:
Limon
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
Mercimeği yıkayalım, tencereye yağlarla ve sebzeli ve tuzlu bir çeşni olan vegetayı ilave edelim.
Üzerine dört bardak su ilave edip, kaynamaya bırakalım.
Suyunu çekip azalınca, tavuk suyunu dökelim,
Tavuk suyu yoksa iki tane bulyon kullanabilirsiniz,
Çorbamız yumuşayıncaya kaymak gibi oluncaya kadar pişirelim.
Arada karıştıralım ki dibi tutmasın,
İyice kaynayan çorbayı ocaktan alalım.
On dakika bekletelim.
Daha sonra iri delikli bir süzgeçten geçirelim,
tekrar daha sık delikli bir süzgeçten geçirelim.
Süzdüğümüz çorbayı, tekrar ocağa koyarak ısıtalım.
Sonrasında servis yapılacağı zaman limon, dilediğiniz baharatları ilave edelim.
Süzme çorbamız içmeye hazırdır.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152307
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak kırmızı mercimek
1 soğan
2 diş sarımsak
3-4 kaşık sıvıyağ
2 kaşık un
4 bardak sıcak su
2 bardak sıcak et suyu
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin:
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
İnce ince doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı sıvıyağda kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ilave edip karıştırın. Et suyunu ve suyu ekleyip orta ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin
Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı daha sonra süzgeçten geçirin. Son olarak tuzunu ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Sosu için tereyağını tavada eritin. İçine pulbiber ilave edip karıştırın. Çorbanın içine sosu döküp karıştırın.
Çorbanızı sıcak servis edin.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150648
Gönderme Tarihi: 20.May.2020
1,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
5 bardak su, et suyu karışımı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Bir tencereye sıvıyağ konur, ateş yakılır.
Yağ biraz ısınınca üzerine küçük doğranmış soğan ve küçük doğranmış patates eklenerek biraz kavrulur.
Mercimek iyice yıkanarak soğan ve patateslerin üzerine eklenir, bir süre beraber kavrulur.
Üzerine su, etsuyu karışımı ve tuz konarak kaynamaya bırakılır.
Çorba tamamen pişince taneleri ezerek elekten geçilir.
Bir tavada tereyağı eritilir, un eklenir, tuz katılır bir süre kavrulur.
Kavrulan meyane çorbaya eklenir, bir süre daha kaynatılır.
Sıcak servis yapılır.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
özle
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc147805
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2020
566 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun.
Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın.
Mercimekleri bol suda yıkayın.
Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin.
İçine soğanları ilave edin kavurmaya başlayın. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.
Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurun. Çorbadan yarım kepçe kadarını içine aktarın ve karışımı çorbaya alıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş çorbanın içine dökün ve karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin.
Çorbanız hazır.
Not: Çorbanızı hiç un kavurmadan hazırlayabileceğiniz gibi sebzeleri kavurma aşamasında da içine ilave edebilirsiniz.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146816
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
544 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Mercimeği yıkayıp suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz ilave edip, malzemenin üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve mercimek yumuşayana dek haşlayın. Ocaktan alıp tereyağını katın ve blenderden geçirin. Üzeri için zeytinyağı ve toz kırmızıbiberi tavaya alıp ocağa oturtun ve orta ateşte 2 dakika karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146793
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2019
474 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Mercimeği yıkayıp suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz ilave edip, malzemenin üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve mercimek yumuşayana dek haşlayın. Ocaktan alıp tereyağını katın ve blenderden geçirin. Üzeri için zeytinyağı ve toz kırmızıbiberi tavaya alıp ocağa oturtun ve orta ateşte 2 dakika karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141375
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
551 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
3 litre su
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet limon
Bir çorba tenceresinde, tereyağını ve unu pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Çorbanın suyunu koyun. Ayıklayıp yıkadığınız mercimekleri ve pirinçleri katın. Soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak çorbanın suyuna bırakın. Karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya dek pişirin. Çorbayı ya tel süzgeçten geçirin ya da el blender'iyle iyice ezin. Tuzunu ekip, pul biber ve nane serpin. Bir taşım daha kaynatın.
Çorba kaselerinin yanına birer dilim limon koyarak, çorbayı servise sunun.
|
Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141374
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
834 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 su bardağı et suyu
Bir tencereye tereyağı ve kıyılmış soğanı koyup orta ateşte çok fazla pembeleştirmeden kavurun. Unu ilave edip bir iki kez un ile birlikte karıştırın. Tencereye et suyunu da koyduktan sonra ayıklanmış, yıkanmış mercimek ile küp küp doğranmış havucu ilave edin. Mercimek ve havuç ezilinceye kadar pişirin. Karışım pişince süzgeçten ezerek geçirin. Süzülmüş kısmı tekrar tencereye koyup, kimyonu da ilave ederek kaynatın.
Üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış pul biber ve kuru nane dökerek servise sunabilirsiniz. Yanında dilimlenmiş limon ve kruton vermeyi unutmayın.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
pestil
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117808
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
2,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ecem Yorat
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1.5 litre su
Tuz
Tereyağı
Pul biber
Mercimekleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz. Soğanın kabuğunu soyup ikiye bölüp tencereye ekliyoruz. Havucun dış yüzeyini soyduktan sonra yıkayıp tencereye ekliyoruz. Tuzumuzu suyumuzu da ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika düdüklü tencerede pişiriyoruz. Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz. Sosu için tereyağı ve pul biberi tavada pişiriyoruz.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
seramik tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc103563
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2014
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 bardak et suyu ya da su
2 çorba kaşığı un
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber, kimyon,
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 adet limon
Tencerede kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine un serin ve suyunu verin. Mercimekleri, havuçları da suyun içine aktarıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderden geçirip baharatlarını ekleyin ve sıcak ikram edin. Soğuk kış günlerinde bol limon suyuyla ikram edin.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc83760
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
2,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 soğan
1 limon
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Tencerenin içinde rendelenmiş soğanı ve tereyağını 2 dakika kavurun. Üzerine salça ve mercimeği ilave edip karıştırın. 6 bardak sıcak suyu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın. Mercimekler pişince mikserden geçirip çekin. Süzgeç yardımıyla da süzün. Servis yapmadan önce de üzerine kırmızı biber yağ yakıp gezdirin, dilerseniz limon suyu ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip ikram edin.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
Mutlu Mesut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2012
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc81901
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012
2,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
7 su bardağı su
2 diş sarımsak
Kırmızı mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. 25 dakika kaynadıktan sonra mercimekleri süzün. Tencereye yağı koyun ve üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı, süzülmüş mercimeği ezilmiş sarımsağı da koyup karıştırın. Üzerine 6-7 bardak sıcak su koyup kaynatın. El mutfak robotundan geçirip tekrar süzün ve biraz daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75392
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
2,399 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase mercimek
1 orta boy kuru soğan
2 adet knorr tavuk bulyon
1 yemek kaşığı tereyağı
Mercimekleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye alalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Tavuk bulyonları , tuz ve suyu ( Mercimeklerin üzerini 3 parmak geçecek kadar ilave edilir. ) ekleyelim ve ocağa alalım. Düdüklünün düdüğünü indirdikten 10 dakika sonra ocaktan alalım. Tel süzgeçten süzelim ve üzerine tereyağı yakalım.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
rengin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2007
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc75174
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet Knorr Tablet Et Bulyon
1 yemek kaşığı un
Temizlenip,doğranmış patates,havuç,soğan ve kırmızı mercimek 2 lt suda sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kaynayınca etsuyu tablet ilave edilir.Piştikten sonra blendırdan geçirilir. Diğer tarafta un tereyağında kavrulur.Blendırdan geçirdiğimiz çorba tencereye eklenir.Tadına bakılarak tuz eklenir.Kaynatılır.Daha sonra tekrar blendırdan geçirilip,tereyağında kızdırılmış pul biberle servis yapılır.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
hacı anne
Aşçı
Kayıt: 09.07.2011
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc72411
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mercimek
1 lt. et suyu
2 tane kuru soğan
60 gr margarin
Biraz tuz
Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Soğanı soyup piyaz biçiminde doğrayın.Bir tencereye margarini koyup eritin. Margarin eridiği zaman soğanları ilave edip orta ateşte 2-3 dakika kavurun, unu koyup 3-4 dakika daha karıştırın ve mercimeği, et suyunu ve tuzu ekleyip yaklaşık 30 dakika ağır ateşte pişirin.Çorbayı ateşten alıp bir süzgeçten geçirerek derin bir kaba süzüp tuzunu kontrol edin. Küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ile servis yapın.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68105
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
2,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mercimek
6 bardak su
1 patates
1 soğan
½ çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
Sos için:
Tereyağı
Oulbiber
Tuz
1 su bardağı mercimeğimizi bol suda yıkıyoruz. 6 su bardağı suyumuzu ekliyoruz, patates ve soğanımızı ince dilimleyip tüm malzememizi haşlıyoruz. Haşlama devam ederken bir teflon tavada unumuzu kavurup soğutuyoruz. 1 çay bardağı su ile topak kalmayacak şekilde eziyoruz. Pişmiş malzememize sulu unumuzu ekleyip elektrikli el püresi yapıcıdan geçiriyoruz . Kıvam ve tat için kimyon ve limon suyunu ekliyoruz, tuzunu ayarlıyoruz. Çorbanız koyu ise sıcak su ekleyin ve 3-5 dk daha sürekli karıştırarak pişirin.Tereyağını eritin, hafif kızdırın, pul biber ekleyin ve ateşten alın.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67568
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
2,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Tereyağında, unu pembeleşene kadar kavurun. Mercimekleri ekleyin ve unla karıştırın. Suyu ekleyin, mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Limon dilimi ve kızarmış, küp doğranmış ekmeklerle servis yapın.
Not: Pürüzsüz bir kıvam için el blenderi kullanın.
|
Süzme Mercimek Çorbası |
|
tzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2011
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65826
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
1 dilim limon
Mercimeği bir süzgece alın ve akan suyun altında yıkayıp süzün. Bir tencereye suyu koyup mercimeği ilave edin. Kuru soğanı 4'e kesip içine ilave edin. Tuz ve kimyon ekleyip pişmeye bırakın. Mercimekler dağılana kadar pişirin. Salçayı biraz su ile ezip çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp el blendırı ile ezerek süzme çorba kıvamına getirin. Blendırınız yoksa kevgirden geçirin. Son olarak kuru nane ve karabiber ilave edip karıştırın ve 1 taşım daha kaynatıp yanında birer dilim limonla birlikte sıcak olarak servis yapın.
|
Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26827
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
4,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimekleri ayıklayın ve yıkayın. Beş bardak suyu tencereye dökün ve mercimekleri ilave edin. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp yarım saat pişirin ve sonra suyuyla beraber süzekten geçirin. Ayrı bir tencereye yağı koyun ve pembeleştirin, yavaş yavaş süzdüğünüz sulu mercimeği ekleyin ve pütür pütür olmaması için telle iyice karıştırın. Tuzunu ilave edin, eğer koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz. 20 dakika süreyle hafif ateşte pişirin.
Servis yaparken, küp şeklinde doğrayıp kızarttığınız ekmekleri ve kimyonu ekleyin. Limonda sıkabilirsiniz.
|
|