| 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | Koç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.01.2006
 Mesajlar: 54
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3178 Gönderme Tarihi: 02.May.2006
 5,629 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 8 su bardağı et suyu
 4 kahve fincanı yeşil mercimek
 4 kahve fincanı un
 5 çorba kaşığı tereyağı
 tuz, biber
 
 Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup  hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika  kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.
 
 
 ML® Süzme Mercimek Çorbası için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "nazmiye" tarafından gönderildi. 28.09.2020
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | naz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.06.2005
 Mesajlar: 85
 Şehir: Nazilli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4762 Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
 3,351 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 ½ su bardağı kırmızı mercimek
 1 orta boy soğan
 1 orta boy havuç
 5 su bardağı kemik suyu
 1 yemek kaşığı un
 50 g tereyağı
 Kırmızıbiber
 Tuz
 
 YAPILIŞ TARİFİ
 4 su bardağı kemik suyuna havucu rendeleyin, üzerine dörde bölünmüş soğanı ve mercimeği ekleyerek 15 dakika kaynatın. Karışımı elekten geçirin.
 Bir kapta tereyağını eritin, unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun, üzerine 1 su bardağı kemik suyunu ekleyip iyice karıştırın, kaynamaya başladığında elekten geçirdiğiniz malzemeyi ilave edin. Kaynayınca ocağı kapatın, sıcak servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "al ışık" tarafından gönderildi. 24.11.2020
 
 
 | 
| Süzme Kırmızı ve Yeşil Mercimek Çorbası | 
|  | ziyafet Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.10.2007
 Mesajlar: 27
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18749 Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
 18,738 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 büyük fincan mercimek
 1 litre et suyu veya su
 1 kaşık un
 1 baş soğan
 1 adet havuç
 1 kaşık yağ
 
 Bir tencereye yağı ve soğanı koyup orta ateşte pembeleşmeden kavurunuz.
 Soğan hafif pembeleşince 1 kaşık unu koyup bir iki de bununla karıştırınız. Sonra ayıklanmış yıkanmış mercimek ve kuşbaşı doğranmış havucu ilave ediniz.
 Mercimek ve havuç ezilinceye kadar pişiriniz.
 Pişince süzgeçten geçiriniz, tekrar tencereye koyup kaynatınız.
 Yenmesine 20 dakika kala terbiyesini koyunuz.
 İstediğiniz bir garnitürle sofraya alınız. Terbiyesi sütlü ve limonlu olabilir.
 
 
   Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 14.04.2021
 
 
 | 
| Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası | 
|  | O'kadın Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.08.2008
 Mesajlar: 61
 Şehir: Çankaya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc26827 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
 4,421 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 5 su bardağı su
 1 çorba kaşığı tepeleme un
 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
 1 çay kaşığı kimyon
 2 dilim bayat ekmek
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Mercimekleri ayıklayın ve yıkayın. Beş bardak suyu tencereye dökün ve mercimekleri ilave edin. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp yarım saat pişirin ve sonra suyuyla beraber süzekten geçirin. Ayrı bir tencereye yağı koyun ve pembeleştirin, yavaş yavaş süzdüğünüz sulu mercimeği ekleyin ve pütür pütür olmaması için telle iyice karıştırın. Tuzunu ilave edin, eğer koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz. 20 dakika süreyle hafif ateşte pişirin.
 Servis yaparken, küp şeklinde doğrayıp kızarttığınız ekmekleri ve kimyonu ekleyin. Limonda sıkabilirsiniz.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | tzu Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.07.2011
 Mesajlar: 21
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65826 Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
 2,668 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 1 orta boy kuru soğan
 1 çorba kaşığı domates salçası
 5 su bardağı su
 Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
 1 dilim limon
 
 Mercimeği bir süzgece alın ve akan suyun altında yıkayıp süzün. Bir tencereye suyu koyup mercimeği ilave edin. Kuru soğanı 4'e kesip içine ilave edin. Tuz ve kimyon ekleyip pişmeye bırakın. Mercimekler dağılana kadar pişirin. Salçayı biraz su ile ezip çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp el blendırı ile ezerek süzme çorba kıvamına getirin. Blendırınız yoksa kevgirden geçirin. Son olarak kuru nane ve karabiber ilave edip karıştırın ve 1 taşım daha kaynatıp yanında birer dilim limonla birlikte sıcak olarak servis yapın.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | İbrahim Hakkı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2011
 Mesajlar: 185
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67568 Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
 2,706 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ebru Omurcalı
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 3 çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı un
 5 su bardağı su
 
 Tereyağında, unu pembeleşene kadar kavurun. Mercimekleri ekleyin ve unla karıştırın. Suyu ekleyin, mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Limon dilimi ve kızarmış, küp doğranmış ekmeklerle servis yapın.
 
 Not: Pürüzsüz bir kıvam için el blenderi kullanın.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | ipeknur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.09.2011
 Mesajlar: 69
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68105 Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
 2,687 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mercimek
 6 bardak su
 1 patates
 1 soğan
 ½ çay kaşığı kimyon
 2 çorba kaşığı limon suyu
 1 çorba kaşığı un
 Sos için:
 Tereyağı
 Oulbiber
 Tuz
 
 1 su bardağı mercimeğimizi bol suda yıkıyoruz. 6 su bardağı suyumuzu ekliyoruz, patates ve soğanımızı ince dilimleyip tüm malzememizi haşlıyoruz. Haşlama devam ederken bir teflon tavada unumuzu kavurup soğutuyoruz. 1 çay bardağı su ile topak kalmayacak şekilde eziyoruz. Pişmiş malzememize sulu unumuzu ekleyip elektrikli el püresi yapıcıdan geçiriyoruz . Kıvam ve tat için kimyon ve limon suyunu ekliyoruz, tuzunu ayarlıyoruz. Çorbanız koyu ise sıcak su ekleyin ve 3-5 dk daha sürekli karıştırarak pişirin.Tereyağını eritin, hafif kızdırın, pul biber ekleyin ve ateşten alın.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | hacı anne Aşçı
 
  
 Kayıt: 09.07.2011
 Mesajlar: 18
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72411 Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
 2,405 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı un
 Yarım su bardağı mercimek
 1 lt. et suyu
 2 tane kuru soğan
 60 gr margarin
 Biraz tuz
 
 Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Soğanı soyup piyaz biçiminde doğrayın.Bir tencereye margarini koyup eritin. Margarin eridiği zaman soğanları ilave edip orta ateşte 2-3 dakika kavurun, unu koyup 3-4 dakika daha karıştırın ve mercimeği, et suyunu ve tuzu ekleyip yaklaşık 30 dakika ağır ateşte pişirin.Çorbayı ateşten alıp bir süzgeçten geçirerek derin bir kaba süzüp tuzunu kontrol edin. Küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ile servis yapın.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | rengin Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.08.2007
 Mesajlar: 32
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75174 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
 2,681 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 1 adet patates
 1 adet havuç
 1 adet soğan
 2 adet Knorr Tablet Et Bulyon
 1 yemek kaşığı un
 
 Temizlenip,doğranmış patates,havuç,soğan ve kırmızı mercimek 2 lt suda sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kaynayınca etsuyu tablet ilave edilir.Piştikten sonra blendırdan geçirilir. Diğer tarafta un tereyağında kavrulur.Blendırdan geçirdiğimiz çorba tencereye eklenir.Tadına bakılarak tuz eklenir.Kaynatılır.Daha sonra tekrar blendırdan geçirilip,tereyağında kızdırılmış pul biberle servis yapılır.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | yeni fasıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.08.2011
 Mesajlar: 35
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75392 Gönderme Tarihi: 02.May.2012
 2,506 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kase mercimek
 1 orta boy kuru soğan
 2 adet knorr tavuk bulyon
 1 yemek kaşığı tereyağı
 
 Mercimekleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye alalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Tavuk bulyonları , tuz ve suyu ( Mercimeklerin üzerini 3 parmak geçecek kadar ilave edilir. ) ekleyelim ve ocağa alalım. Düdüklünün düdüğünü indirdikten 10 dakika sonra ocaktan alalım. Tel süzgeçten süzelim ve üzerine tereyağı yakalım.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | Mutlu Mesut Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.10.2012
 Mesajlar: 63
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81901 Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012
 2,457 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 1 adet soğan
 1 havuç
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı salça
 7 su bardağı su
 2 diş sarımsak
 
 Kırmızı mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. 25 dakika kaynadıktan sonra mercimekleri süzün. Tencereye yağı koyun ve üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı, süzülmüş mercimeği ezilmiş sarımsağı da koyup karıştırın. Üzerine 6-7 bardak sıcak su koyup kaynatın. El mutfak robotundan geçirip tekrar süzün ve biraz daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | tavşan yürek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.11.2012
 Mesajlar: 45
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc83760 Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
 2,449 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı salça
 1 soğan
 1 limon
 1 çay bardağı kırmızı mercimek
 Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
 Tencerenin içinde rendelenmiş soğanı ve tereyağını 2 dakika kavurun. Üzerine salça ve mercimeği ilave edip karıştırın. 6 bardak sıcak suyu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın. Mercimekler pişince mikserden geçirip çekin. Süzgeç yardımıyla da süzün. Servis yapmadan önce de üzerine kırmızı biber yağ yakıp gezdirin, dilerseniz limon suyu ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip ikram edin.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | seramik tava Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.12.2014
 Mesajlar: 39
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103563 Gönderme Tarihi: 11.Arl.2014
 2,157 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 4 bardak et suyu ya da su
 2 çorba kaşığı un
 1 adet soğan
 1 adet havuç
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 Kırmızı pul biber, kimyon,
 Yarım çay kaşığı zerdeçal
 1 adet limon
 
 Tencerede kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine un serin ve suyunu verin. Mercimekleri, havuçları da suyun içine aktarıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderden geçirip baharatlarını ekleyin ve sıcak ikram edin. Soğuk kış günlerinde bol limon suyuyla ikram edin.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | pestil Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.06.2016
 Mesajlar: 28
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117808 Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
 2,443 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ecem Yorat
 
 2 su bardağı kırmızı mercimek
 1 adet soğan
 1 adet havuç
 1.5 litre su
 Tuz
 Tereyağı
 Pul biber
 
 Mercimekleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz. Soğanın kabuğunu soyup ikiye bölüp tencereye ekliyoruz. Havucun dış yüzeyini soyduktan sonra yıkayıp tencereye ekliyoruz. Tuzumuzu suyumuzu da ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika düdüklü tencerede pişiriyoruz. Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz. Sosu için tereyağı ve pul biberi tavada pişiriyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası | 
|  | azıcık aşım Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2019
 Mesajlar: 33
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141374 Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
 938 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 1 adet soğan
 1 adet havuç
 1 adet limon
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 kaşığı un
 1 çay kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 4 su bardağı et suyu
 
 Bir tencereye tereyağı ve kıyılmış soğanı koyup orta ateşte çok fazla pembeleştirmeden kavurun. Unu ilave edip bir iki kez un ile birlikte karıştırın. Tencereye et suyunu da koyduktan sonra ayıklanmış, yıkanmış mercimek ile küp küp doğranmış havucu ilave edin. Mercimek ve havuç ezilinceye kadar pişirin. Karışım pişince süzgeçten ezerek geçirin. Süzülmüş kısmı tekrar tencereye koyup, kimyonu da ilave ederek kaynatın.
 Üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış pul biber ve kuru nane dökerek servise sunabilirsiniz. Yanında dilimlenmiş limon ve kruton vermeyi unutmayın.
 
 
  
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | azıcık aşım Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2019
 Mesajlar: 33
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141375 Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
 650 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
 3 litre su
 2 yemek kaşığı un
 1 adet kuru soğan
 2 yemek kaşığı pirinç
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 1 adet limon
 
 Bir çorba tenceresinde, tereyağını ve unu pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Çorbanın suyunu koyun. Ayıklayıp yıkadığınız mercimekleri ve pirinçleri katın. Soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak çorbanın suyuna bırakın. Karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya dek pişirin. Çorbayı ya tel süzgeçten geçirin ya da el blender'iyle iyice ezin. Tuzunu ekip, pul biber ve nane serpin. Bir taşım daha kaynatın.
 Çorba kaselerinin yanına birer dilim limon koyarak, çorbayı servise sunun.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | bilir dişi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.11.2019
 Mesajlar: 34
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146793 Gönderme Tarihi: 17.Kas.2019
 572 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı kırmızı mercimek
 1 adet soğan
 1 adet patates
 2 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı tereyağı
 Tuz
 Üzeri İçin:
 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 
 Mercimeği yıkayıp suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz ilave edip, malzemenin üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve mercimek yumuşayana dek haşlayın. Ocaktan alıp tereyağını katın ve blenderden geçirin. Üzeri için zeytinyağı ve toz kırmızıbiberi tavaya alıp ocağa oturtun ve orta ateşte 2 dakika karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | lezzet sepeti Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.11.2019
 Mesajlar: 35
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146816 Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
 670 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı kırmızı mercimek
 1 adet soğan
 1 adet patates
 2 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz
 Üzeri için:
 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 
 Mercimeği yıkayıp suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz ilave edip, malzemenin üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve mercimek yumuşayana dek haşlayın. Ocaktan alıp tereyağını katın ve blenderden geçirin. Üzeri için zeytinyağı ve toz kırmızıbiberi tavaya alıp ocağa oturtun ve orta ateşte 2 dakika karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | özle Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.11.2019
 Mesajlar: 34
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147805 Gönderme Tarihi: 12.Oca.2020
 674 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
 2 su bardağı tavuk suyu
 2 su bardağı su
 1 adet orta boy soğan
 1 adet orta boy patates
 1 adet orta boy havuç
 1 yemek kaşığı un
 1/2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 
 Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun.
 Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın.
 Mercimekleri bol suda yıkayın.
 Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin.
 İçine soğanları ilave edin kavurmaya başlayın. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
 Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
 Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.
 Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurun. Çorbadan yarım kepçe kadarını içine aktarın ve karışımı çorbaya alıştırın.
 Elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş çorbanın içine dökün ve karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin.
 Çorbanız hazır.
 
 Not: Çorbanızı hiç un kavurmadan hazırlayabileceğiniz gibi sebzeleri kavurma aşamasında da içine ilave edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Süzme Mercimek Çorbası | 
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150648 Gönderme Tarihi: 20.May.2020
 1,726 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 1 adet orta boy kuru soğan
 1 adet orta boy patates
 1 kahve fincanı sıvı yağ
 Tuz
 5 bardak su, et suyu karışımı
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı un
 
 Bir tencereye sıvıyağ konur, ateş yakılır.
 Yağ biraz ısınınca üzerine küçük doğranmış soğan ve küçük doğranmış patates eklenerek biraz kavrulur.
 Mercimek iyice yıkanarak soğan ve patateslerin üzerine eklenir, bir süre beraber kavrulur.
 Üzerine su, etsuyu karışımı ve tuz konarak kaynamaya bırakılır.
 Çorba tamamen pişince taneleri ezerek elekten geçilir.
 Bir tavada tereyağı eritilir, un eklenir, tuz katılır bir süre kavrulur.
 Kavrulan meyane çorbaya eklenir, bir süre daha kaynatılır.
 Sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |