https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
 
3,5 su bardağı süt
 
25 g margarin
 
0,5 su bardağı kırılmış antepfıstığı
 
Islatmak için:
 
7 su bardağı süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
12 adet güllaç
 
Üzeri için:
 
2 - 3 yemek kaşığı kırılmış antepfıstığı
 
Kalıp:
 
Yuvarlak kalıp (Ø 34 cm)
 
 
Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyip ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun ve mikser ile 3-4 dakika çırpın.
 
7 su bardağı sütü toz şeker ile karıştırarak kaynatın. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın, arada karıştırarak ılıtın. Ilıyan sütü geniş bir tepsiye alın, güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın. 3 adet ıslatılmış güllaç yaprağını tepsiye üst üste koyun, üzerine sakızlı muhallebinin 1/3'ini kaşıkla yayın ve Antep fıstığı serpin. Tekrar güllaç yaprakları koyarak aynı sıralama ile 3 kat sakızlı muhallebi olacak şekilde sıralayın. En üste güllaç yaprakları gelecek şekilde tamamlayın. Kalan sütü üzerine dökün.
 
Soğutup antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |