Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sakızlı ve Muhallebili Güllaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sakızlı Muhallebili Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170118
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin
0,5 su bardağı kırılmış antepfıstığı
Islatmak için:
7 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
12 adet güllaç
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı kırılmış antepfıstığı
Kalıp:
Yuvarlak kalıp (Ø 34 cm)

Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyip ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun ve mikser ile 3-4 dakika çırpın.
7 su bardağı sütü toz şeker ile karıştırarak kaynatın. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın, arada karıştırarak ılıtın. Ilıyan sütü geniş bir tepsiye alın, güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın. 3 adet ıslatılmış güllaç yaprağını tepsiye üst üste koyun, üzerine sakızlı muhallebinin 1/3'ini kaşıkla yayın ve Antep fıstığı serpin. Tekrar güllaç yaprakları koyarak aynı sıralama ile 3 kat sakızlı muhallebi olacak şekilde sıralayın. En üste güllaç yaprakları gelecek şekilde tamamlayın. Kalan sütü üzerine dökün.
Soğutup antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.



Sakızlı Güllaç

gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40
Şehir: sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc40694
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,201 defa indirildi / yazdırıldı




Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker (ben daha az kullandım)
1 paket vanilya
Hindistancevizi
1 yumurta sarısı
Damla sakızı
Güllaç için :
10 güllaç yaprağı
1 litre + 2 su bardağı süt
1 kupa dolusu şeker
Nar taneleri
Fıstık
Ceviz
Fındık

Muhallebiyi hazırlamak için, sütü, damla sakızını, şekeri, pirinç unu ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Yumurta sarısını ekleyip çırpın. Katılaşıp muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapayıp vanilya ve hindistancevizi ekleyip mikserle 5 dakika pürüzsüz olana dek çekin. Ilımaya bırakın.
Diğer tarafta, güllaç için ayırdığınız süt ve şekeri tencereye alıp ılıtın. Güllaç yapraklarını teker teker kullanacağınız tepsiye göre yerleştirip birer kepçe ılık süt gezdirin.
Yaprakların yarısını bu şekilde bitirince ılıttığınız muhallebiyi boşaltıp spatula ile düzeltin. Kalan yarısını da aynı şekilde kullanarak güllaç yapraklarını bitirin.
Dolapta bir kaç saat dinlendirip kuru yemişlerle süsleyip dilimleyip ikram edin.


Sakızlı ve Muhallebili Güllaç

zyp27
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.10.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Konak/İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc18335
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007
4,908 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket güllaç
3 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı tanelenmiş nar
Sakızlı muhallebi için:
1-2 damla sakızı
3,5 su bardağı sut
yarım su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
Süsleme için:
1 çay bardağı orman meyveleri

Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın.
Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.






Sakızlı ve Muhallebili Güllaç Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri



(3 adet Sakızlı ve Muhallebili Güllaç 125,670 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort