| 
 
 
 | 
Sakızlı ve Muhallebili Güllaç | 
  | 
zyp27 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.10.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18335 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007 
5,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket güllaç
 
3 su bardağı süt
 
yarım su bardağı şeker
 
yarım su bardağı tanelenmiş nar
 
Sakızlı muhallebi için:
 
1-2 damla sakızı
 
3,5 su bardağı sut
 
yarım su bardağı su 
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı un 
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 tatlı kaşığı vanilya
 
Süsleme için:
 
1 çay bardağı orman meyveleri
 
 
Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın.
 
Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Sakızlı Güllaç | 
  | 
gonultastan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40694 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009 
2,294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Muhallebisi için:
 
5 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
2 yemek kaşığı pirinç unu
 
1 su bardağı şeker (ben daha az kullandım)
 
1 paket vanilya
 
Hindistancevizi
 
1 yumurta sarısı
 
Damla sakızı
 
Güllaç için :
 
10 güllaç yaprağı
 
1 litre + 2 su bardağı süt
 
1 kupa dolusu şeker
 
Nar taneleri
 
Fıstık
 
Ceviz
 
Fındık
 
 
Muhallebiyi hazırlamak için, sütü, damla sakızını, şekeri, pirinç unu ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
 
Yumurta sarısını ekleyip çırpın. Katılaşıp muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapayıp vanilya ve hindistancevizi ekleyip mikserle 5 dakika pürüzsüz olana dek çekin. Ilımaya bırakın.
 
Diğer tarafta, güllaç için ayırdığınız süt ve şekeri tencereye alıp ılıtın. Güllaç yapraklarını teker teker kullanacağınız tepsiye göre yerleştirip birer kepçe ılık süt gezdirin.
 
Yaprakların yarısını bu şekilde bitirince ılıttığınız muhallebiyi boşaltıp spatula ile düzeltin. Kalan yarısını da aynı şekilde kullanarak güllaç yapraklarını bitirin.
 
Dolapta bir kaç saat dinlendirip kuru yemişlerle süsleyip dilimleyip ikram edin.
  
 | 
Sakızlı Muhallebili Güllaç | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170118 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
 
3,5 su bardağı süt
 
25 g margarin
 
0,5 su bardağı kırılmış antepfıstığı
 
Islatmak için:
 
7 su bardağı süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
12 adet güllaç
 
Üzeri için:
 
2 - 3 yemek kaşığı kırılmış antepfıstığı
 
Kalıp:
 
Yuvarlak kalıp (Ø 34 cm)
 
 
Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyip ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun ve mikser ile 3-4 dakika çırpın.
 
7 su bardağı sütü toz şeker ile karıştırarak kaynatın. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın, arada karıştırarak ılıtın. Ilıyan sütü geniş bir tepsiye alın, güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın. 3 adet ıslatılmış güllaç yaprağını tepsiye üst üste koyun, üzerine sakızlı muhallebinin 1/3'ini kaşıkla yayın ve Antep fıstığı serpin. Tekrar güllaç yaprakları koyarak aynı sıralama ile 3 kat sakızlı muhallebi olacak şekilde sıralayın. En üste güllaç yaprakları gelecek şekilde tamamlayın. Kalan sütü üzerine dökün.
 
Soğutup antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |