|
Patates Kroket |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171464
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
715 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bulamak için:
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine tereyağını ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca nişasta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına alın. Kesme tahtasını streçle kaplayın.
Üzerine püreyi şeritler halinde sıkın.
Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurucudan aldıktan sonra istenilen büyüklükte şeritler kesin.
Her bir parçayı önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurta ve galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda kızartın.
Yanına soslarla servis edebilirsiniz.
Not: Kızartma işlemini derin yağda gerçekleştirirseniz kroketler daha az yağ çekecek ve daha kıtır olacaktır.
|
Patates Kroket |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173445
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta sarısı (akını bulamak için kullanacağız)
Karabiber (1 çay kaşığı kadar)
Pul biber (isteğe bağlı)
Kırmızı toz biber
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
60 gr. tereyağı
Bulamak için:
Yumurta akı
Un
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Püre haline gelen patateslerimize tereyağını, baharatları ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Pütürsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştırıyoruz. Hazırladığımız patates harcını sıkma torbasına dolduruyoruz. Tabağımıza yapışmaması için pişirme kağıdı seriyoruz ve üzerine şeritler halinde patates harcından sıkıyoruz. Harcımızın dinlenmesi için yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletiyoruz. Dondurucudan aldıktan sonra istediğimiz uzunlukta dilimler halinde kesiyoruz. Her bir parçayı önce una, sonra yumurta akına ve son olarak galeta ununa güzelce buluyoruz. Kızdırmış olduğumuz sıvı yağda her iki yüzeyini de çevirerek kızartıyoruz.
|
Patates Kroket |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174794
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2023
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
4 orta boy patates
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Panelemek için;
1 kase un
1 kase pane harcı panko veya galeta unu
2 yumurta
Patatesleri soyduktan sonra eşit pişmeleri için aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
Derin bir tencerede kaynattığınız suya 2 kaşık tuz ekleyin. Kaynar suda patateslerinizi 10 dakika içleri de yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşadıktan sonra ilk buharı ve sıcağının çıkması için yarım saat kadar bekleyin, bu dinlenme aşaması şekil verirken istediğiniz kıvamı elde etmeniz için gerekli.
Tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan ve tereyağı ekleyerek ezici yardımıyla ezin. Blender gibi kesici aletler kullanmamaya özen gösterin ve fazla karıştırmaktan kaçının. Patates kroket kaşarlı olmasını istiyorsanız bu adımda parmesan yerine kaşar kullanabilirsiniz.
En son aşamada doğranmış frenk soğanlarını ekleyin.
Patateslerinizi; baş parmak büyüklüğünde yuvarlak ve uzun olacak şekilde şekillendirin.
Şekillendir işleminden sonra sırasıyla; önce una, sonra yumurtaya, daha sonra pane harcına batırın. Tüm yüzeylerin kaplandığından emin olun. Patates kroket galeta unsuz olsun istiyorsanız panko kullanabilirsiniz.
Derin bir kızartma tenceresinde yağı kızdırın. Isınan yağa kroketlerinizi atarak dışları çıtırdayıp parlak sarı renk alana kadar yaklaşık 7 dakika kızartın.
|
Patates Kroket |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179371
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2024
278 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzün, soğuması için bir kenara alın. Ardından kabuklarını soyun ve geniş bir kaba rendeleyin veya ezin.
Ezilmiş patateslere tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
Rendelenmiş kaşar peynirini, unu, bir yumurtayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Hazırladığınız patates karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak kroket şekli verin.
Bir kabın içine bir yumurtayı kırıp çırpın. Bir başka kabın içine galeta ununu koyun.
Şekillendirdiğiniz patates kroketlerini önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın.
Bir tencerede veya derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Kroketleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Her tarafının eşit şekilde kızardığından emin olun.
Kızaran kroketleri kağıt havlu serili bir tabağa alın, fazla yağını süzdürün.
Patates kroketleri sıcak olarak servis edin. Yanında ketçap, mayonez veya yoğurtlu bir sos ile servis edebilirsiniz.
|
|