Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reyhan Tarifleri > Patates Kroket (13 adet - 1,195,096 defa bakıldı)

Patates Kroket


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patates Kroket

SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc6400
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
2,892 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. patates
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Kırmızı toz biber
50 gr. kozan peyniri rendesi
Yeteri kadar un

Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. Patateslerin içine rendelenmiş kaşar peyniri nişasta, yumurta, tuz, kırmızı biber ilave edilip iyice karıştırılır. Top haline getirilerek kızartılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023


Patates Kroketi

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11701
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
2,829 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo patates
6 yumurta
50 gram tereyağı
bol zeytinyağı
yeteri kadar tuz, karabiber, un ve kurutulmuş ekmek tozu
1 fiske cevz-i bevva

Patatesleri kabuklarıyle iyice yıkadıktan sonra büyükçe bir tencereye koymalı. Üstüne soğuk suyu doldurmalı. Bir kaşık da tuz serptikten sonra kabı ateşe oturtmalı. Patatesler haşlanınca kabuklarını soymalı ve pompresten geçirerek püre durumuna getirmeli.
Patates püresini paslanmaz çelikten yapılmış bir tavaya boşaltmalı. Tuzunu, biberini ve bir fiske cevz-i bevva'yi serpiştirdikten sonra küçük parçalara bölünmüş tereyağını katıp kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak püreyi iyice kuruyuncaya kadar ateşte tutmalı. Sonra kabı ateşten almalı. Tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken dört yumurtanın sarısını teker teker katmalı ve birincisi yedirilmeden ikincisini katmamalı. Dört yumurta sarısı da yedirlldikten sonra tavadaki karışımı büyük ve yassı bir tabağa boşaltıp bir spatulayla bir parmak kalınlığından az olmayacak biçimde düzlemell. Karışım soğuduktan sonra bunu İstenilen biçimde (yuvarlak, oval, yassı ve yuvarlak biçimlerde) parçalara bölmeli. Servis vaktinden beş-on dakika önce kalan iki yumurtayla Öbür dört yumurtanın akını çukurca bir kapta bir tutam tuzla hafifçe çırpmalı.
Hazırlanmış olan patatesli parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en sonunda da kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp içinde bol kızdırılmış zeytinyağı bulunan tel kafesli derin tavaya koyup nar gibi kızartmalı.
Kıtır kıtır olacak kroketleri iyice süzdükten sonra bir kızartmanın çevresine koymalı ve böylece sıcak sıcak servis yapmalı.


ML® Patates Kayganası için tıklayın



Fotoğraf "şems" tarafından gönderildi. 12.03.2015


Patates Kroket

Suzanna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Roma
Kısa URL: https://ml.md/lc72982
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012
2,171 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patates (haşlanmış)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
3-4 dilim salam
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı galeta unu
Yeteri kadar tuz
Bir miktar karabiber (kızartmak için)
Sıvıyağ

Patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım. Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilıyınca servis yapalım


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.08.2022


Patates Kroket

bahçıvan abla
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.08.2015
Mesajlar: 18
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc119774
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2016
1,500 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patates
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 kase un
1 adet yumurta sarısı
1 kase galete unu
Sıvı yağ
Tuz

Orta boy patatesleri haşlamak için bir tencereye yerleştirip haşlayın ve haşlanan patatesleri rendeleyin.
Üzerine 1 yumurtayı, unu, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurun.
Elde ettiğimiz patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar alın ve istediğiniz şekli verin.
Patatesleri önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayın.
Kızartma yapabileceğimiz derin bir tavaya sıvı yağı koyup kızmasını bekleyin.
Kızan yağa patatesleri atarak kızartın ve servis yapın.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 29.04.2021


Patates Kroket

jülide bakan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc134334
Gönderme Tarihi: 25.May.2018
750 defa indirildi / yazdırıldı




3 orta boy haşlanmış patates
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
4 dilim salam
Yarım su bardağı un
Tuz
Karabiber

Haşlanmış patatesleri ezip içine yumurtaları unu nişastayı peyniri ve küçük küçük doğranmış salamları koyuyoruz.
Tuzunu karabiberini ekleyip yoğuruyoruz.
Elimizle top şekline getirip unu yumurta sarısına ve galete ununa bulayıp yağda kızartıyoruz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.04.2023


Patates Kroket

tercan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc140993
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2019
882 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2-3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı

Patatesleri iyice haşlayıp rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynirleri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlayarak isterseniz silindir şeklini verin. Şekil verdiğiniz topları önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve ara sıra ters düz ederek kızartın.



Patates Kroket

hızlı ve lezzetli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2020
Mesajlar: 36
Şehir: İsveç
Kısa URL: https://ml.md/lc154565
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020
299 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
2 yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı

Kroket yapımına önce patatesleri haşlayarak başlayın. Haşlanan patatesleri rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynirleri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister silindir şekil verebilirsiniz. Şekil verdiğiniz topları önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve ara sıra ters düz ederek kızartın. Kroketleriniz hazır. Servis tabağına istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.



Patates Kroket

çevrim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc154667
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
626 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar rendesi
Yarım çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı galeta unu
2 su bardağı ayçiçeği yağı

Patatesleri haşlayıp soyun.
Ardından rendeleyip tuz, karabiber, yumurta, un ve kaşar rendesiyle harmanlayın.
Hamur kıvamı alan patatesli harcı soğuması için 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Soğuttuğunuz patates püresini elinizle şekillendirip galeta ununa bulayın.
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırın.
Kroketleri yaşa atıp renkleri değişene kadar kızartın.
Kızaran kroketleri yağdan alıp kağıt havlunun üzerinde birkaç dakika dinlendirin.
Kroketlerinizi ketçap ve mayonezle servis edin.



Kroket

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159908
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
283 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
2 yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı

Kroket yapımına önce patatesleri haşlayarak başlayın. Haşlanan patatesleri rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynirleri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister silindir şekil verebilirsiniz. Şekil verdiğiniz topları önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve ara sıra ters düz ederek kızartın. Kroketleriniz hazır. Servis tabağına istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.



Patates Kroket

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171464
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
715 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bulamak için:
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ

Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine tereyağını ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca nişasta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına alın. Kesme tahtasını streçle kaplayın.
Üzerine püreyi şeritler halinde sıkın.
Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurucudan aldıktan sonra istenilen büyüklükte şeritler kesin.
Her bir parçayı önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurta ve galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda kızartın.
Yanına soslarla servis edebilirsiniz.

Not: Kızartma işlemini derin yağda gerçekleştirirseniz kroketler daha az yağ çekecek ve daha kıtır olacaktır.



Patates Kroket

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173445
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta sarısı (akını bulamak için kullanacağız)
Karabiber (1 çay kaşığı kadar)
Pul biber (isteğe bağlı)
Kırmızı toz biber
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
60 gr. tereyağı
Bulamak için:
Yumurta akı
Un
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Püre haline gelen patateslerimize tereyağını, baharatları ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Pütürsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştırıyoruz. Hazırladığımız patates harcını sıkma torbasına dolduruyoruz. Tabağımıza yapışmaması için pişirme kağıdı seriyoruz ve üzerine şeritler halinde patates harcından sıkıyoruz. Harcımızın dinlenmesi için yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletiyoruz. Dondurucudan aldıktan sonra istediğimiz uzunlukta dilimler halinde kesiyoruz. Her bir parçayı önce una, sonra yumurta akına ve son olarak galeta ununa güzelce buluyoruz. Kızdırmış olduğumuz sıvı yağda her iki yüzeyini de çevirerek kızartıyoruz.



Patates Kroket

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174794
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2023
251 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

4 orta boy patates
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Panelemek için;
1 kase un
1 kase pane harcı panko veya galeta unu
2 yumurta

Patatesleri soyduktan sonra eşit pişmeleri için aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
Derin bir tencerede kaynattığınız suya 2 kaşık tuz ekleyin. Kaynar suda patateslerinizi 10 dakika içleri de yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşadıktan sonra ilk buharı ve sıcağının çıkması için yarım saat kadar bekleyin, bu dinlenme aşaması şekil verirken istediğiniz kıvamı elde etmeniz için gerekli.
Tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan ve tereyağı ekleyerek ezici yardımıyla ezin. Blender gibi kesici aletler kullanmamaya özen gösterin ve fazla karıştırmaktan kaçının. Patates kroket kaşarlı olmasını istiyorsanız bu adımda parmesan yerine kaşar kullanabilirsiniz.
En son aşamada doğranmış frenk soğanlarını ekleyin.
Patateslerinizi; baş parmak büyüklüğünde yuvarlak ve uzun olacak şekilde şekillendirin.
Şekillendir işleminden sonra sırasıyla; önce una, sonra yumurtaya, daha sonra pane harcına batırın. Tüm yüzeylerin kaplandığından emin olun. Patates kroket galeta unsuz olsun istiyorsanız panko kullanabilirsiniz.
Derin bir kızartma tenceresinde yağı kızdırın. Isınan yağa kroketlerinizi atarak dışları çıtırdayıp parlak sarı renk alana kadar yaklaşık 7 dakika kızartın.



Patates Kroket

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179371
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2024
278 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzün, soğuması için bir kenara alın. Ardından kabuklarını soyun ve geniş bir kaba rendeleyin veya ezin.
Ezilmiş patateslere tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
Rendelenmiş kaşar peynirini, unu, bir yumurtayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Hazırladığınız patates karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak kroket şekli verin.
Bir kabın içine bir yumurtayı kırıp çırpın. Bir başka kabın içine galeta ununu koyun.
Şekillendirdiğiniz patates kroketlerini önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın.
Bir tencerede veya derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Kroketleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Her tarafının eşit şekilde kızardığından emin olun.
Kızaran kroketleri kağıt havlu serili bir tabağa alın, fazla yağını süzdürün.
Patates kroketleri sıcak olarak servis edin. Yanında ketçap, mayonez veya yoğurtlu bir sos ile servis edebilirsiniz.







Patates Kroket Tarifleri Reyhan Tarifleri



(13 adet Patates Kroket 1,195,096 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort