Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yerelması Tarifleri > Patates Kroket (24 adet - 1,195,052 defa bakıldı)

Patates Kroket


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patates Kroket

ziynet
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 11.04.2009
Mesajlar: 17
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc35337
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2009
3,127 defa indirildi / yazdırıldı




800 gram patatesi soyup, dilimleyin. Tuzlu suda haşlayın. Patatesi çıkarıp, suyunu süzerek bir fırın tepsisine alın ve 170 derece fırında kurutmak için birkaç dakika kadar pişirin. Sıcakken patates ezicisinden geçirin, 20 gram margarini küp küp doğrayıp patatese ekleyin. 2 yumurta sarısı ilave edip iyice karıştırın. Patatesi, sıvıyağla yağlanmış bir kalıba yayıp, kolaylıkla şekil vermek için soğumasını bekleyin. Başparmak kalınlığında şekil verdikten sonra una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Kroketleri, bol ve çok sıcak yağda pişirin.


Patates Kroketi

sevcan
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.05.2007
Mesajlar: 17
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc16362
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
3,103 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. patates
2 adet yumurta
tuz
karabiber
1 su bardağı galeta unu
Kızartma için sıvıyağ

Patatesler haşlanır, kabukları soyulur, ezilerek püre haline getirilir.
1 adet yumurta eklenir, karabiber, tuz katılır, iyice yoğrulur.
Harçtan köfte şeklinde parçalar yuvarlanır.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galet ununa bulanaır.
Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.


Patates Kroketi

Bahşende
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48609
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
3,026 defa indirildi / yazdırıldı




4 patates
3 yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı kaşar
3 çorba kaşığı un
4 fiske hindistancevizi
1 bardak zeytinyağı
tuz
karabiber

Patatesler yıkandıktan sonra kaynayan suya atılarak haşlanır. Sıcak iken püre haline getirilir. Biber, tuz ve hindistancevizi ilâve edilir. Sonra, bir yumurta kırılarak yoğrulur. Alınan parçalar bilinen köfte şekline getirilir. Tepsiye un serpilir, eldeki kroket tepsiye konulur ve üstüne un serpilir. Sonra tepsi biraz sallanarak unun her tarafa bulaşması sağlanır. Yumurtalar bir kaba kırılır, içine biraz peynir atılarak biraz çırpılır. Kroketler bu bulamaca batırılır, çıkarınca galeta tozuna bulanır. Öte yandan zeytinyağı kızdırılır ve kroketler içine atılarak kızartılır, servis yapılmak üzere tabağa alınır.


Patates Kroket

SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc6400
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
2,891 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. patates
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Kırmızı toz biber
50 gr. kozan peyniri rendesi
Yeteri kadar un

Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. Patateslerin içine rendelenmiş kaşar peyniri nişasta, yumurta, tuz, kırmızı biber ilave edilip iyice karıştırılır. Top haline getirilerek kızartılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023


Patates Kroket

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63399
Gönderme Tarihi: 23.May.2011
2,861 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr patates (haşlanıp, kabukları soyularak, çatalla püre haline getirilmiş)
1 yumurtanın sarısı
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1/4 su bardağı süt (sıcak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1+1/3 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı rafine yağ

Patates püresini orta boy bir kaba koyarak, tahta kaşıkla yumurta sarısını, tereyağın yarısını ve yeteri kadar sütü ekleyip, çırparak katı bir karışım elde ediniz. Tuzu, biberi ve maydanozu katıp yeniden çırpınız.
Ellerinizi hafifçe unlayınız. Karışımdan küçük parçalar alıp, sosis biçiminde yuvarladıktan sonra kroketleri yanyana bir tepsiye dizerek buzdolabında yarım saat, katılaşana kadar bekletiniz. Hafifçe çırpılmış yumurta ile galetayı ayrı tabaklara koyunuz. Kroketleri buzdolabından çıkarıp önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayarak iyice kaplayınız. Sallayarak fazlalıklarını attıktan sonra, bir kenara diziniz. Büyük bir tavada, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca kroketlerin birkaçını birden içine atarak 3-4 dakika, kroketler iyice kızarana kadar pişiriniz. Kızaran kroketleri delikli kepçeyle tavadan alıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını sûedürünüz. Bütün kroketler kızardıktan sonra ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, servis ediniz.

Not: Hemen her tür et, balık ya da sebzeli yemeklerle servis edilebilen patates kroketi, kolay ve çabuk hazırlanabilen bir garnitürdür.


Patates Kroketi

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11701
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
2,829 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo patates
6 yumurta
50 gram tereyağı
bol zeytinyağı
yeteri kadar tuz, karabiber, un ve kurutulmuş ekmek tozu
1 fiske cevz-i bevva

Patatesleri kabuklarıyle iyice yıkadıktan sonra büyükçe bir tencereye koymalı. Üstüne soğuk suyu doldurmalı. Bir kaşık da tuz serptikten sonra kabı ateşe oturtmalı. Patatesler haşlanınca kabuklarını soymalı ve pompresten geçirerek püre durumuna getirmeli.
Patates püresini paslanmaz çelikten yapılmış bir tavaya boşaltmalı. Tuzunu, biberini ve bir fiske cevz-i bevva'yi serpiştirdikten sonra küçük parçalara bölünmüş tereyağını katıp kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak püreyi iyice kuruyuncaya kadar ateşte tutmalı. Sonra kabı ateşten almalı. Tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken dört yumurtanın sarısını teker teker katmalı ve birincisi yedirilmeden ikincisini katmamalı. Dört yumurta sarısı da yedirlldikten sonra tavadaki karışımı büyük ve yassı bir tabağa boşaltıp bir spatulayla bir parmak kalınlığından az olmayacak biçimde düzlemell. Karışım soğuduktan sonra bunu İstenilen biçimde (yuvarlak, oval, yassı ve yuvarlak biçimlerde) parçalara bölmeli. Servis vaktinden beş-on dakika önce kalan iki yumurtayla Öbür dört yumurtanın akını çukurca bir kapta bir tutam tuzla hafifçe çırpmalı.
Hazırlanmış olan patatesli parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en sonunda da kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp içinde bol kızdırılmış zeytinyağı bulunan tel kafesli derin tavaya koyup nar gibi kızartmalı.
Kıtır kıtır olacak kroketleri iyice süzdükten sonra bir kızartmanın çevresine koymalı ve böylece sıcak sıcak servis yapmalı.


ML® Patates Kayganası için tıklayın



Fotoğraf "şems" tarafından gönderildi. 12.03.2015


Patates Kroket

denizkızı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 04.08.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc26112
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2008
2,717 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
1 tutam rende kaşar
1 çorba kaşığı galeta unu
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı

Patates haşlanır, ezilir. Üzerine yağ dışındaki malzemeler eklenir ve yoğrulur. Ceviz gibi toplar yapılır. Kızgın yağda altın rengi kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır.


Patates Kroket

NeclaK
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29
Şehir: K.Maraş
Kısa URL: https://ml.md/lc16773
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007
2,580 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
1 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı rende kaşar
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
kırmızı toz biber
tuz
kızartmak için sıvıyağ

Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. İçine nişasta, yumurta, un, tuz, kırmızı toz biber, rende kaşar eklenir, yoğrulur. Harçtan ıslatılmış elle ceviz kadar parçalar alınır, top yapılır, una bulanır, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.


Patates Kroket

şeref
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 42
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc64627
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
2,373 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patates
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı beyaz peynir
Karabiber, tuz
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
2 adet yumurta sarısı

Rende patatesin üzerine, yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynir ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Un, yumurta sarısı ve galeta ununa bulayıp kızgın olmayan yağda kızartın.


Kroket Patates

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc91410
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2013
2,292 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram patates
3 adet yumurta
75 gram rende kaşar peyniri
100 gram galeta unu
50 gram un
3 tatlı kaşık tuz
2 tatlı kaşık karabiber
150 gram tereyağı
4 tatlı kaşığı kırmızı biber

Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. 1.5 Yumurta sarısı, 50 gram kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiber katıp hafif yoğurun. Hamuru parçalara ayırıp 1-2 cm. çapında yuvarlayın ve serçe parmağı uzunluğunda kesin. Kalan peynir ve yumurtayı karıştırın. Hamurları önce una, sonra peynirli yumurtaya daha sonra da galeta ununa batırıp kızgın yağda pembe rengi alana kadar kızartın.


Patates Kroket

Suzanna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Roma
Kısa URL: https://ml.md/lc72982
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012
2,171 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patates (haşlanmış)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
3-4 dilim salam
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı galeta unu
Yeteri kadar tuz
Bir miktar karabiber (kızartmak için)
Sıvıyağ

Patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım. Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilıyınca servis yapalım


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.08.2022


Patates Kroket

Mehmet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2007
Mesajlar: 58
Şehir: Karadeniz
Kısa URL: https://ml.md/lc73889
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
2,088 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patates
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (içi için)
3 yemek kaşığı galeta unu (dışı için)
Sıvıyağ (kızartmak için)
Tuz
Karabiber

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. 2 yemek kaşığı galeta ununu, bir yumurtanın sarısını (akını dışında kullanacağız), tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra elimizle yoğurarak şekil verin. Önce yumurta akına sonra una ve galeta ununa batırarak sıvıyağ eklediğimiz teflon tavada kızartarak servise hazır hale getirin.


Patates Kroket

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99258
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2014
1,700 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patates
1 su bardağı galeta un
1 tutam tuz
1/2 su bardağı un
1 tutam karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
1/2 paket margarin

Öncelikle patateslerimizi iyice haşlayıp eziyoruz. Akabinde, daha önceden rendeleyerek hazırladığımız kaşar peynirimizi, yumurtamızı, un ve kara biber ile tuza ekleyip güzelce hepsini yoğuruyoruz. Akabinde, yoğurma işlemi bitince patateslerimizden toplar elde ediyoruz. Elde ettiğimiz patates toplarını güzelce galeta ununa buluyor ve kızartıyoruz. Akabinde, sıcak bir şekilde servis ile artık hazır hale geliyor.


Patates Kroket

bahçıvan abla
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.08.2015
Mesajlar: 18
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc119774
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2016
1,500 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patates
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 kase un
1 adet yumurta sarısı
1 kase galete unu
Sıvı yağ
Tuz

Orta boy patatesleri haşlamak için bir tencereye yerleştirip haşlayın ve haşlanan patatesleri rendeleyin.
Üzerine 1 yumurtayı, unu, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurun.
Elde ettiğimiz patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar alın ve istediğiniz şekli verin.
Patatesleri önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayın.
Kızartma yapabileceğimiz derin bir tavaya sıvı yağı koyup kızmasını bekleyin.
Kızan yağa patatesleri atarak kızartın ve servis yapın.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 29.04.2021


Patates Kroket

tercan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc140993
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2019
881 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2-3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı

Patatesleri iyice haşlayıp rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynirleri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlayarak isterseniz silindir şeklini verin. Şekil verdiğiniz topları önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve ara sıra ters düz ederek kızartın.



Patates Kroket

zekai
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2018
Mesajlar: 55
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc134091
Gönderme Tarihi: 15.May.2018
766 defa indirildi / yazdırıldı




3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice yoğuralım. Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım. Yuvarlayarak, şekil verelim. Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım. Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Ilınınca servis yapalım.


Patates Kroket

jülide bakan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc134334
Gönderme Tarihi: 25.May.2018
749 defa indirildi / yazdırıldı




3 orta boy haşlanmış patates
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
4 dilim salam
Yarım su bardağı un
Tuz
Karabiber

Haşlanmış patatesleri ezip içine yumurtaları unu nişastayı peyniri ve küçük küçük doğranmış salamları koyuyoruz.
Tuzunu karabiberini ekleyip yoğuruyoruz.
Elimizle top şekline getirip unu yumurta sarısına ve galete ununa bulayıp yağda kızartıyoruz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.04.2023


Patates Kroket

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171464
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
715 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bulamak için:
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ

Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine tereyağını ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca nişasta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına alın. Kesme tahtasını streçle kaplayın.
Üzerine püreyi şeritler halinde sıkın.
Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurucudan aldıktan sonra istenilen büyüklükte şeritler kesin.
Her bir parçayı önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurta ve galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda kızartın.
Yanına soslarla servis edebilirsiniz.

Not: Kızartma işlemini derin yağda gerçekleştirirseniz kroketler daha az yağ çekecek ve daha kıtır olacaktır.



Patates Kroket

çevrim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc154667
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
626 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar rendesi
Yarım çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı galeta unu
2 su bardağı ayçiçeği yağı

Patatesleri haşlayıp soyun.
Ardından rendeleyip tuz, karabiber, yumurta, un ve kaşar rendesiyle harmanlayın.
Hamur kıvamı alan patatesli harcı soğuması için 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Soğuttuğunuz patates püresini elinizle şekillendirip galeta ununa bulayın.
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırın.
Kroketleri yaşa atıp renkleri değişene kadar kızartın.
Kızaran kroketleri yağdan alıp kağıt havlunun üzerinde birkaç dakika dinlendirin.
Kroketlerinizi ketçap ve mayonezle servis edin.



Patates Kroket

hızlı ve lezzetli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2020
Mesajlar: 36
Şehir: İsveç
Kısa URL: https://ml.md/lc154565
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020
299 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patates
2 yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı

Kroket yapımına önce patatesleri haşlayarak başlayın. Haşlanan patatesleri rendeleyin. Üzerine 2 yumurta, nişasta, karabiber, beyaz peynirleri ilave edin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hamur kıvamına gelen patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister silindir şekil verebilirsiniz. Şekil verdiğiniz topları önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonunda da galeta ununa bulayın.
Derin bir tavada kızdırdığınız yağın içine una bulanmış topları yerleştirin ve ara sıra ters düz ederek kızartın. Kroketleriniz hazır. Servis tabağına istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.







Patates Kroket Tarifleri Yerelması Tarifleri



(24 adet Patates Kroket 1,195,052 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort