| 
 
 
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69386 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011 
2,799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. nohut
 
6 adet kırmızı pancar
 
1 su bardağı tahin
 
3-4 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
2 dal nane
 
Tuz
 
 
Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohutu, tahini, pancarı, sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip blender'da çekin. Humusu tabaklara paylaştırın. Üzerine nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.07.2023
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147398 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019 
696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
500 gr nohut
 
400 gr kırmızı pancar (1 adet orta boy)
 
2 yemek kaşığı tahin
 
3 diş sarımsak
 
1.5 yemek kaşığı limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
100 ml su
 
Pita ekmeği
 
 
Pancarları yıkayın, tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra haşlayın. Haşlanan pancarları soyun ve küp küp doğrayın. Ardından nohutları haşlayın, suyunu süzün ve kabuklarını temizleyin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tahini geniş bir kapta iyice karıştırın. Bu karışımın içine nohutları ve pancarları ekleyin. Tüm malzemeyi blenderda karıştırın, bu arada içine 100 ml suyu yavaş yavaş dökün. Hazırladığınız karışım pürüzsüz ve pembe bir renk alana kadar karıştırmaya devam edin. Üzerini zeytinyağı ve pancar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
 
Humus pita ekmeği ile oldukça lezzetli bir atıştırmalığa dönüşebilir. Bu ikiliyi beraber servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152292 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak haşlanmış pancar
 
2 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 yemek kaşığı tahin
 
2 diş sarımsak
 
Yarım limon suyu
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Kimyon
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
 
Öncelikle pancaları soyun ve kolay haşlanması için küçük parçalar halinde doğrayıp, suda haşlayın.
 
Haşlanan pancarları soğuk suya koyun, böylece daha fazla kararmasını engelleyebilirsiniz.
 
Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun ve bir rondoya koyun.
 
İçerisine pancarı, sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
 
Daha sonra tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar robotta çekmeye devam edin.
 
Eğer çekmekte zorlanıyorsanız, biraz su ekleyebilirsiniz.
 
Oluşan pancarlı humusu bir tabağa alın ve üzerine çörek otu gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
ahahhhh 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 16
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156093 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2021 
474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
500 gram nohut
 
1 adet orta boy pancar
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tahin
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Geceden ıslattığınız nohudu güzelce haşlayın.
 
Diğer bir kapta pancarı da haşlayın. (Ben rengi içinde kalsın diye kabuğuyla haşlıyorum.)
 
Kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra mutfak robotunda çekin.
 
Haşladığınız nohutları ilave ederek hep beraber karıştırın.
 
Tahin, zeytinyağı ve tuzu ilave ederek biraz daha karıştırın.
 
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
 
Süslemek için bir tutam yeşil nane koyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165959 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2022 
394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy pancar
 
500 gr. haşlanmış nohut
 
3-4 diş sarımsak
 
1.5 limonun suyu
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı tahin
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tepeleme çay kaşığı tuz
 
1 limon kabuğu rendesi
 
 
Pancarları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve tek tek folyoya sarıp fırın tepsisine alın. Beş dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp folyolarını açın, ılındıktan sonra kabuklarını soyun ve iri dilimlere ayırıp rondoda püre haline getirin.
 
Pancarları geniş bir karıştırma kabına aktarın. Nohutları rondoya alın ve çalıştırın, bu aşamada nohutların kolay ezilmeleri için zeytinyağının yarısını ekleyin.
 
Nohutlar tamamen püre haline gelince pancarların üzerine alın. Tahin, kimyon, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini de ilave edip malzemeler tamamen kıvam alana kadar karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171704 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023 
239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pancarları Pişirmek için:
 
4 adet pancar ( küçük boy)
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 diş sarımsak
 
12 dal taze kekik
 
2 çay kaşığı tuz
 
Humusu Hazırlamak İçin:
 
2,5 - 3su bardağı haşlanmış nohut
 
1/2 çay bardağı tahin
 
2 adet limon un suyu
 
3 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığıkimyon
 
1 çay kaşığıtuz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Pancarları kabuklarıyla beraber sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile birlikte alüminyum folyoya sarın ve 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Kürdan ile kontrol ederek yumuşama derecesini anlayabilirsiniz.
 
Haşlanan pancarın kabuklarını havlu kağıt yardımıyla soyun.
 
Pancarları doğrayın ve nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderda çekin.
 
Taze kekik ve zeytinyağı eşliğinde servis edin.
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173048 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2023 
299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet küçük boy pancar
 
2 yemek kaşığı tahin
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşık zeytinyağı
 
1/2 adet limonun suyu
 
1 silme tatlı kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı kimyon
 
1 yemek kaşığı su
 
 
Küçük bir tencerede pancarı kabuklarını soymadan haşlayın. Yumuşadığından emin olduğunuz pancarı sıcak sudan aldıktan sonra direkt buzlu suya koyun. Bir süre soğumasını bekleyin. Daha sonra bir mutfak robotuna pancarları dilimleyin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, baharatları ve suyu üzerine ekleyin. Mutfak robotu yardımıyla tüm malzemeleri püre haline getirin. Homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176835 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2024 
193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet büyük boy pancar (haşlanmış ve rendelenmiş)
 
3 yemek kaşığı tahin
 
2 diş sarımsak
 
1 limon suyu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
Susam veya nane yaprakları (servis için)
 
 
Haşlanmış nohutları, rendelenmiş pancarı, tahini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
 
Karışımın kıvamını kontrol ederek, ihtiyaç duyduğunuz kadar su ekleyerek isteğinize göre ayarlayın.
 
Servis tabağına almadan önce humusu bir süre buzdolabında dinlendirin. Böylece lezzetler birbirine daha iyi geçer.
 
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini susam veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180186 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2024 
190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 çay bardağı tahin
 
½ limon suyu
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2 diş sarımsak 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
½ çay bardağı yemek kaşığı su 
 
½ haşlanmış pancar
 
3-4 adet ceviz, kavrulmuş, doğranmış
 
 
Nohut, tahin, limon suyu, kimyon, sarımsak ve tuzu robota alın. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. 
 
Daha rahat karışması için içerisine su ekleyerek devam edin.
 
Karışıma pancar ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
 
Humusu servis tabağına alarak ortasında boşluk oluşturun. 
 
Ortasına ceviz ve sızma zeytinyağı gezdirin. 
 
Ekmek ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Pancarlı Humus | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181816 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2025 
166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elif Korkmazel
 
 
250 gram nohut
 
6-7 adet kırmızı pancar
 
1 su bardağı tahin
 
3-4 diş sarmısak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
2 dal nane
 
Tuz
 
 
Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayıp kenara alın.
 
Pancarların kabuklarını soyup haşlayın.
 
Nohutları blendere koyup üzerine, tahin, pancar, sarmısak, zeytinyağı ve tuzu ekleyip birlikte çekin.
 
Humusu tabaklara paylaştırın.
 
Üzerine nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |