|
Pancarlı Humus |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc69386
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011
2,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. nohut
6 adet kırmızı pancar
1 su bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 dal nane
Tuz
Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohutu, tahini, pancarı, sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip blender'da çekin. Humusu tabaklara paylaştırın. Üzerine nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.07.2023
|
Pancarlı Humus |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147398
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019
539 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 gr nohut
400 gr kırmızı pancar (1 adet orta boy)
2 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
100 ml su
Pita ekmeği
Pancarları yıkayın, tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra haşlayın. Haşlanan pancarları soyun ve küp küp doğrayın. Ardından nohutları haşlayın, suyunu süzün ve kabuklarını temizleyin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tahini geniş bir kapta iyice karıştırın. Bu karışımın içine nohutları ve pancarları ekleyin. Tüm malzemeyi blenderda karıştırın, bu arada içine 100 ml suyu yavaş yavaş dökün. Hazırladığınız karışım pürüzsüz ve pembe bir renk alana kadar karıştırmaya devam edin. Üzerini zeytinyağı ve pancar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Humus pita ekmeği ile oldukça lezzetli bir atıştırmalığa dönüşebilir. Bu ikiliyi beraber servis edebilirsiniz.
|
Pancarlı Humus |
|
ahahhhh
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc156093
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2021
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
500 gram nohut
1 adet orta boy pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı tuz
Geceden ıslattığınız nohudu güzelce haşlayın.
Diğer bir kapta pancarı da haşlayın. (Ben rengi içinde kalsın diye kabuğuyla haşlıyorum.)
Kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra mutfak robotunda çekin.
Haşladığınız nohutları ilave ederek hep beraber karıştırın.
Tahin, zeytinyağı ve tuzu ilave ederek biraz daha karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
Süslemek için bir tutam yeşil nane koyabilirsiniz.
|
Pancarlı Humus |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152292
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak haşlanmış pancar
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kimyon
Üzeri için:
Çörekotu
Öncelikle pancaları soyun ve kolay haşlanması için küçük parçalar halinde doğrayıp, suda haşlayın.
Haşlanan pancarları soğuk suya koyun, böylece daha fazla kararmasını engelleyebilirsiniz.
Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun ve bir rondoya koyun.
İçerisine pancarı, sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar robotta çekmeye devam edin.
Eğer çekmekte zorlanıyorsanız, biraz su ekleyebilirsiniz.
Oluşan pancarlı humusu bir tabağa alın ve üzerine çörek otu gezdirin.
|
Pancarlı Humus |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165959
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2022
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy pancar
500 gr. haşlanmış nohut
3-4 diş sarımsak
1.5 limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 limon kabuğu rendesi
Pancarları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve tek tek folyoya sarıp fırın tepsisine alın. Beş dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp folyolarını açın, ılındıktan sonra kabuklarını soyun ve iri dilimlere ayırıp rondoda püre haline getirin.
Pancarları geniş bir karıştırma kabına aktarın. Nohutları rondoya alın ve çalıştırın, bu aşamada nohutların kolay ezilmeleri için zeytinyağının yarısını ekleyin.
Nohutlar tamamen püre haline gelince pancarların üzerine alın. Tahin, kimyon, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini de ilave edip malzemeler tamamen kıvam alana kadar karıştırın.
|
Pancarlı Humus |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173048
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet küçük boy pancar
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
1 yemek kaşık zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 silme tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı su
Küçük bir tencerede pancarı kabuklarını soymadan haşlayın. Yumuşadığından emin olduğunuz pancarı sıcak sudan aldıktan sonra direkt buzlu suya koyun. Bir süre soğumasını bekleyin. Daha sonra bir mutfak robotuna pancarları dilimleyin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, baharatları ve suyu üzerine ekleyin. Mutfak robotu yardımıyla tüm malzemeleri püre haline getirin. Homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
|
Pancarlı Humus |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171704
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023
132 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pancarları Pişirmek için:
4 adet pancar ( küçük boy)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
12 dal taze kekik
2 çay kaşığı tuz
Humusu Hazırlamak İçin:
2,5 - 3su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tahin
2 adet limon un suyu
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığıkimyon
1 çay kaşığıtuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pancarları kabuklarıyla beraber sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile birlikte alüminyum folyoya sarın ve 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Kürdan ile kontrol ederek yumuşama derecesini anlayabilirsiniz.
Haşlanan pancarın kabuklarını havlu kağıt yardımıyla soyun.
Pancarları doğrayın ve nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderda çekin.
Taze kekik ve zeytinyağı eşliğinde servis edin.
|
Pancarlı Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176835
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet büyük boy pancar (haşlanmış ve rendelenmiş)
3 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Susam veya nane yaprakları (servis için)
Haşlanmış nohutları, rendelenmiş pancarı, tahini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımın kıvamını kontrol ederek, ihtiyaç duyduğunuz kadar su ekleyerek isteğinize göre ayarlayın.
Servis tabağına almadan önce humusu bir süre buzdolabında dinlendirin. Böylece lezzetler birbirine daha iyi geçer.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini susam veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Pancarlı Humus |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180186
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
½ limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı yemek kaşığı su
½ haşlanmış pancar
3-4 adet ceviz, kavrulmuş, doğranmış
Nohut, tahin, limon suyu, kimyon, sarımsak ve tuzu robota alın. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Daha rahat karışması için içerisine su ekleyerek devam edin.
Karışıma pancar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Humusu servis tabağına alarak ortasında boşluk oluşturun.
Ortasına ceviz ve sızma zeytinyağı gezdirin.
Ekmek ile servis edin.
|
|