Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pirinç Salatası Tarifleri > Pancarlı Humus (9 adet - 91,698 defa bakıldı)

Pancarlı Humus


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pancarlı Humus

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180186
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
½ limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı yemek kaşığı su
½ haşlanmış pancar
3-4 adet ceviz, kavrulmuş, doğranmış

Nohut, tahin, limon suyu, kimyon, sarımsak ve tuzu robota alın. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Daha rahat karışması için içerisine su ekleyerek devam edin.
Karışıma pancar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Humusu servis tabağına alarak ortasında boşluk oluşturun.
Ortasına ceviz ve sızma zeytinyağı gezdirin.
Ekmek ile servis edin.



Pancarlı Humus

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176835
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet büyük boy pancar (haşlanmış ve rendelenmiş)
3 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Susam veya nane yaprakları (servis için)

Haşlanmış nohutları, rendelenmiş pancarı, tahini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımın kıvamını kontrol ederek, ihtiyaç duyduğunuz kadar su ekleyerek isteğinize göre ayarlayın.
Servis tabağına almadan önce humusu bir süre buzdolabında dinlendirin. Böylece lezzetler birbirine daha iyi geçer.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini susam veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.



Pancarlı Humus

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173048
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı




Fatih Belediyesi

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet küçük boy pancar
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
1 yemek kaşık zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 silme tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı su

Küçük bir tencerede pancarı kabuklarını soymadan haşlayın. Yumuşadığından emin olduğunuz pancarı sıcak sudan aldıktan sonra direkt buzlu suya koyun. Bir süre soğumasını bekleyin. Daha sonra bir mutfak robotuna pancarları dilimleyin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, baharatları ve suyu üzerine ekleyin. Mutfak robotu yardımıyla tüm malzemeleri püre haline getirin. Homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.



Pancarlı Humus

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171704
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023
132 defa indirildi / yazdırıldı




Pancarları Pişirmek için:
4 adet pancar ( küçük boy)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
12 dal taze kekik
2 çay kaşığı tuz
Humusu Hazırlamak İçin:
2,5 - 3su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tahin
2 adet limon un suyu
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığıkimyon
1 çay kaşığıtuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Pancarları kabuklarıyla beraber sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile birlikte alüminyum folyoya sarın ve 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Kürdan ile kontrol ederek yumuşama derecesini anlayabilirsiniz.
Haşlanan pancarın kabuklarını havlu kağıt yardımıyla soyun.
Pancarları doğrayın ve nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderda çekin.
Taze kekik ve zeytinyağı eşliğinde servis edin.


Pancarlı Humus

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165959
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2022
286 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy pancar
500 gr. haşlanmış nohut
3-4 diş sarımsak
1.5 limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 limon kabuğu rendesi

Pancarları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve tek tek folyoya sarıp fırın tepsisine alın. Beş dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp folyolarını açın, ılındıktan sonra kabuklarını soyun ve iri dilimlere ayırıp rondoda püre haline getirin.
Pancarları geniş bir karıştırma kabına aktarın. Nohutları rondoya alın ve çalıştırın, bu aşamada nohutların kolay ezilmeleri için zeytinyağının yarısını ekleyin.
Nohutlar tamamen püre haline gelince pancarların üzerine alın. Tahin, kimyon, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini de ilave edip malzemeler tamamen kıvam alana kadar karıştırın.



Pancarlı Humus

ahahhhh
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc156093
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2021
374 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

500 gram nohut
1 adet orta boy pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı tuz

Geceden ıslattığınız nohudu güzelce haşlayın.
Diğer bir kapta pancarı da haşlayın. (Ben rengi içinde kalsın diye kabuğuyla haşlıyorum.)
Kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra mutfak robotunda çekin.
Haşladığınız nohutları ilave ederek hep beraber karıştırın.
Tahin, zeytinyağı ve tuzu ilave ederek biraz daha karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
Süslemek için bir tutam yeşil nane koyabilirsiniz.



Pancarlı Humus

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc152292
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
315 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak haşlanmış pancar
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kimyon
Üzeri için:
Çörekotu

Öncelikle pancaları soyun ve kolay haşlanması için küçük parçalar halinde doğrayıp, suda haşlayın.
Haşlanan pancarları soğuk suya koyun, böylece daha fazla kararmasını engelleyebilirsiniz.
Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun ve bir rondoya koyun.
İçerisine pancarı, sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar robotta çekmeye devam edin.
Eğer çekmekte zorlanıyorsanız, biraz su ekleyebilirsiniz.
Oluşan pancarlı humusu bir tabağa alın ve üzerine çörek otu gezdirin.



Pancarlı Humus

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc147398
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019
539 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

500 gr nohut
400 gr kırmızı pancar (1 adet orta boy)
2 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
100 ml su
Pita ekmeği

Pancarları yıkayın, tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra haşlayın. Haşlanan pancarları soyun ve küp küp doğrayın. Ardından nohutları haşlayın, suyunu süzün ve kabuklarını temizleyin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tahini geniş bir kapta iyice karıştırın. Bu karışımın içine nohutları ve pancarları ekleyin. Tüm malzemeyi blender’da karıştırın, bu arada içine 100 ml suyu yavaş yavaş dökün. Hazırladığınız karışım pürüzsüz ve pembe bir renk alana kadar karıştırmaya devam edin. Üzerini zeytinyağı ve pancar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Humus pita ekmeği ile oldukça lezzetli bir atıştırmalığa dönüşebilir. Bu ikiliyi beraber servis edebilirsiniz.



Pancarlı Humus

zatinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc69386
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011
2,686 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. nohut
6 adet kırmızı pancar
1 su bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 dal nane
Tuz

Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohutu, tahini, pancarı, sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip blender'da çekin. Humusu tabaklara paylaştırın. Üzerine nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.07.2023






Pancarlı Humus Tarifleri Pirinç Salatası Tarifleri



(9 adet Pancarlı Humus 91,698 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort