|
Pancar Turşusu |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2442
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
4,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kırmızı pancar
2 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı tuz
Pancarlar yıkayıp, çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Soyarak yuvarlak dilimleyin, bir kavanoza koyun. Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su koyup karıştırın. Pancarın üzerine döküp, kavanozu sağa sola çalkalayın, kapağını kapatın. Bir günde turşu hazır olur.
ML® Pancar Turşusu için tıklayın
ML® Pancar Turşusu (görsel)
Fotoğraf "Düzağaç" tarafından gönderildi. 08.02.2021
|
Pancar Turşusu |
|
gülay çarıkçı
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc24573
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2008
3,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kg. küçük körpe pancar
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan . çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Denemediyseniz yumurtalısını bir deneyin.
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra, bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozun alacağı kadar su içinde haşlayınız. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız. Pancarların büyüklüğüne göre, dörde veya altıya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerleştiriniz. Havanda, ayıkladığınız sarımsakları tuz içinde iyice dövünüz. Pancarları haşladığınız suyun içine bir su bardağı sirkeyle birlikte atınız. Tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra bir tatlı kaşığı toz şekerini ekleyiniz. Kavanozun ağzını iyice kapatıp, oda hararetinde iki gün bekletiniz. İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazırdır.
Fotoğraf "fotocan" tarafından gönderildi. 09.05.2019
|
Pancar Turşusu |
|
ihtiyar fırıncı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27041
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2008
3,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bağ pancar
1 şişe sirke
1 baş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
Tuz
Pancar üzerinde ikişer parmak sap bırakılıp ayıklanır. Bol suda haşlanır. Soğuyunca kabukları ayıklanır. Dilimlere ayrılır. Sarımsak havanda dövülür, zeytinyağıyla karıştıra karıştıra ağartılır. Sirke ile beraber pancarın üzerine dökülür. Hemen sofraya çıkarılabilir.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 11.01.2022
|
Pancar Turşusu |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157438
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kırmızı pancar
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı kaya tuzu
6-7 diş sarımsak
Yeteri kadar su
İlk önce pancarları yıkayıp kabuklarını imce halde soyun.
Üzerine çıkacak kadar su dökerek kaynatın.
Sert kalmışsa 10 dakika daha kaynatın.
Çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Kevgirle pancarları sudan alıp geniş bir kaba çıkartalım.
Biraz ılındıktan sonra küp küp doğrayalım.
Cam kavanozlara alın.
Sarımsakları ortadan ikiye bölerek aralarına yerleştirin.
Ilınan haşlama suyuna tuz ve sirkeyi katın.
Kavanozlara paylaştırın.
Kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatın.
Serin bir ortamda 1-2 gün bekletin.
Turşunuz hazır.
|
Pancar Turşusu |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161102
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 pancar
6 diş sarımsak
3 defneyaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
10 dal maydanoz sapı
1 dal kereviz sapı ve yaprağı
Salamura için:
Yeteri kadar pancar suyu
Yeteri kadar sirke
1 yemek kaşığı kalın tuz
Pancarların kabuklarını fırça ile iyice temizleyip sap kısmını kesin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3 yemek kaşığı sirke ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın. Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalın, yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi şeklinde doğrayın.
Kavanoza karabiberleri, iki defneyaprağını ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları boşluk kalmayacak şekilde kavanoza doldurun.
En üste kalan sarımsak ve defneyaprağını ekleyin. Maydanoz, kereviz sapları ve yapraklarını pancarların üzerini tamamen kapatın.
Salamura için, pancar turşusunun kendi haşlama suyunu kullanın. Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyinceye kadar kadar karıştırın.
Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun, ağzını sıkıca kapatın.
|
Pancar Turşusu |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164607
Gönderme Tarihi: 02.May.2022
302 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pancar
Sarımsak
Sirke
Kaya tuzu
1 kg. pancarı kabuklarıyla güzelce yıkayıp hatta fırçalayıp üstünü aşacak kadar suda düdüklü tencerede haşlıyorum. Pancarlara bıçak batırıp istenilen yumuşaklığa gelmişse ocaktan alıyorum. Çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Şayet kabuklarını soyup haşlarsanız o güzelim mor rengi elde edemezsiniz. Haşlanan pancarların fazla soğumadan kabuklarını soyuyorum ve bir kaç parçaya bölüp, kavanozlara yerleştiriyorum ( minik olursa 2-3 kavanoz ) ve içine 4-5 diş sarımsak atıyorum. Bir kapta 1 çay bardağı sirke, bir çay kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırıp eriyince kavanoza katıyorum. Pancarları haşladığımız sudan kavanozumuzun eksik suyunu tamamlıyorum. Kapağını 4-5 gün sonra tüketmek üzere sıkıca kapatıyorum.
|
|