Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kurutma Tarifleri > Pancar Turşusu (17 adet - 3,295,349 defa bakıldı)

Pancar Turşusu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pancar Turşusu

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172267
Gönderme Tarihi: 25.May.2023
139 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

6 adet küçük boy kırmızı pancar
1 tatlı kaşığı tuz
6 diş sarımsak
15 ml pekmez
200 ml sirke
100 ml pancarın haşlanma suyu

Geniş bir tencereye pancarları koyun ve üzerini 3-4 parmak geçinceye kadar su ekleyin. Pancarlar yumuşayana dek pişirin.
Pancarlar haşlanınca tencereden alın ve soğuk sudan geçirin.
Pancarı haşladığınız suyu saklayın.
Pancarları halka halka doğrayıp kavanoza yerleştirin. Üzerine tuzla ezilmiş sarımsağı ve pekmezi ekleyin ve karıştırın.
Kavanoza sirke ve pancar suyunu ekleyin ve en az 3-4 saat beklettikten sonra servis edin.

Not: Pancar turşusunu buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.


Pancar Turşusu

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164607
Gönderme Tarihi: 02.May.2022
302 defa indirildi / yazdırıldı




Pancar
Sarımsak
Sirke
Kaya tuzu

1 kg. pancarı kabuklarıyla güzelce yıkayıp hatta fırçalayıp üstünü aşacak kadar suda düdüklü tencerede haşlıyorum. Pancarlara bıçak batırıp istenilen yumuşaklığa gelmişse ocaktan alıyorum. Çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Şayet kabuklarını soyup haşlarsanız o güzelim mor rengi elde edemezsiniz. Haşlanan pancarların fazla soğumadan kabuklarını soyuyorum ve bir kaç parçaya bölüp, kavanozlara yerleştiriyorum ( minik olursa 2-3 kavanoz ) ve içine 4-5 diş sarımsak atıyorum. Bir kapta 1 çay bardağı sirke, bir çay kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tuzu karıştırıp eriyince kavanoza katıyorum. Pancarları haşladığımız sudan kavanozumuzun eksik suyunu tamamlıyorum. Kapağını 4-5 gün sonra tüketmek üzere sıkıca kapatıyorum.



Pancar Turşusu

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161102
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı




6 pancar
6 diş sarımsak
3 defneyaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
10 dal maydanoz sapı
1 dal kereviz sapı ve yaprağı
Salamura için:
Yeteri kadar pancar suyu
Yeteri kadar sirke
1 yemek kaşığı kalın tuz

Pancarların kabuklarını fırça ile iyice temizleyip sap kısmını kesin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3 yemek kaşığı sirke ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın. Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalın, yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi şeklinde doğrayın.
Kavanoza karabiberleri, iki defneyaprağını ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları boşluk kalmayacak şekilde kavanoza doldurun.
En üste kalan sarımsak ve defneyaprağını ekleyin. Maydanoz, kereviz sapları ve yapraklarını pancarların üzerini tamamen kapatın.
Salamura için, pancar turşusunun kendi haşlama suyunu kullanın. Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyinceye kadar kadar karıştırın.
Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun, ağzını sıkıca kapatın.



Pancar Turşusu

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157438
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kırmızı pancar
1 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı kaya tuzu
6-7 diş sarımsak
Yeteri kadar su

İlk önce pancarları yıkayıp kabuklarını imce halde soyun.
Üzerine çıkacak kadar su dökerek kaynatın.
Sert kalmışsa 10 dakika daha kaynatın.
Çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Kevgirle pancarları sudan alıp geniş bir kaba çıkartalım.
Biraz ılındıktan sonra küp küp doğrayalım.
Cam kavanozlara alın.
Sarımsakları ortadan ikiye bölerek aralarına yerleştirin.
Ilınan haşlama suyuna tuz ve sirkeyi katın.
Kavanozlara paylaştırın.
Kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatın.
Serin bir ortamda 1-2 gün bekletin.
Turşunuz hazır.



Pancar Turşusu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70308
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2011
2,816 defa indirildi / yazdırıldı




20 pancar (yıkanmış)
3 litre (15 su bardağı) su
2 litre (10 su bardağı) sirke
1 baş sarımsak (kabukları soyulup, bütün bırakılmış)
5 defne yaprağı
3/4 su bardağı tuz
2 limonun suyu

Büyük bir tencereye pancarları, suyu ve sirkenin yarısını (5 su bardağı) koyup, orta ateşte 45 dakika, pancarlar yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir delikli kepçeyle pancarları tencereden çıkararak (tenceredeki haşlanma suyunu saklayınız) kabuklarını soyup, her birini ortadan ikiye kesiniz. Yarım pancarları bir kevgire koyup, soğuk suyla iyice yıkadıktan sonra, temiz bir cam kavanoza diziniz. Üstüne, süzdüğünüz ılık haşlanma suyunu, sarımsakları, defne yapraklarını, tuzu ve limon suyunu döküp, ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu serin ve nemsiz bir yerde bir hafta beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.


Pancar Turşusu

G.Ömer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.04.2011
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc63301
Gönderme Tarihi: 19.May.2011
3,946 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Tüter

1,5 kg. pancar
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker

Pancarları önce bol su ile yıkayın. Sonra, derin bir tencereye biraz sirke ve tuz atın ve pancarları bu sirkeli suda haşlayın. Pancarlar kaynayınca, suyunu süzüp pancarları kabuklarını soyun. Daha sonra pancarları piramit şeklinde doğrayın ve tekrar tencereye koyarak iyice yumuşayıncaya kadar yeniden haşlayın. Turşu henüz sıcak iken, içine yeterince tuz, dövülmüş sarımsak sirke ilave edin.


Pancar Turşusu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63220
Gönderme Tarihi: 17.May.2011
2,965 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr orta boy pancar (haşlanıp, süzülmüş ve kabukları soyularak 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1/2 su bardağı sirke
1/4 su bardağı su
1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
2 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 küçük soğan (ince halkalar halinde kesilip, tek tek ayrılmış)

Pancar dilimlerini derin bir kaseye koyunuz.
Sirke, su, dereotu, şeker, tuz ve soğanı küçük bir kasede karıştırıp, karışımı derin kasedeki pancarların üstüne dökünüz. Kaseyi buzdolabında 2 saat, iyice soğuyana kadar bekletiniz.
Kaseyi buzdolabından alıp, pancar turşunuzu servis ediniz ya da ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda saklayınız.


Pancar Turşusu

ayşe diye biri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc56244
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
3,963 defa indirildi / yazdırıldı




İyi cins pancarları yaprakları hariç, yalnız saplariyle birlikte suda haşlamalı ve sudan çıkarınca, kabuklarını soymalı ve halka halka doğramalıdır.
Bundan sonra, pancarları kavanoza doldurup ve üzerine, münasip bir mikdar döğülmüş sarımsakla tuz, sirke ve biraz şekerli sıcak su karışığını dökmeli ve ağzını kapıyarak, ertesi güne bırakmalıdır.
Şayet, bir zaman saklanmak isteniyorsa, pancarları tuz ve döğülmüş sarımsaklı sirkeye tamamiyle batırıp baskıya almalıdır.


Pancar Turşusu

arajman
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Kırşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc43800
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009
3,866 defa indirildi / yazdırıldı




1 Bağ pancar
1 Su bardağı sirke
1 Baş sarımsak
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam tuz

Pancarı ayıklayıp yıkayınız.
Bol suda haşlayarak kabuklarını soyunuz.
Sarımsağı havanda tuzla dövünüz ve zeytinyağıyla iyice karıştırınız.
Sirkeyle beraber pancarların üzerine dökerek hemen sofraya getiriniz.


Pancar Turşusu

cevahir
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35464
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
4,239 defa indirildi / yazdırıldı




4 kg için
1'er veya 2 kg'lık kavanozlar
3 kg taze pancar
Su
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kayatuzu

Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Pancarları, üzerini örtecek kadar suda yumuşayana dek haşlayın. Sıcakken suyun içinden çıkarın. Kabuklarını incecik soyun. Pancarları büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün. Temiz bir kavanoza doldurun. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyi, 1 çorba kaşığı kayatuzunu ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri ekleyin. Tuz ve şeker eriyene dek karıştırın. Karışımı pancarların üzerine ilave edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sonunda turşu yenmeye hazır olacaktır.


Pancar Turşusu

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35150
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2009
4,236 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Malzemesi:
2 kg kırmızı pancar
2 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı sirke
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Pancarlar temizlendikten sonra yıkanıp tencereye alınır. Üzerine tuz, 1 baş sarımsak, sirke ve su ilave edilip tencere ocağa alınır. Pancarlar pişinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Pancarların kabukları, soğuduktan sonra el ile soyulur. Kavanoza doldurulup, suyu tülbentten süzdürülüp üzerine boşaltılır. Kalan sarımsaklar soyulup ince doğranır, turşunun içerisine atılır. 2 gün beklettikten sonra servis edilir.


Pancar Turşusu

ihtiyar fırıncı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.09.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc27041
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2008
3,877 defa indirildi / yazdırıldı




2 bağ pancar
1 şişe sirke
1 baş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
Tuz

Pancar üzerinde ikişer parmak sap bırakılıp ayıklanır. Bol suda haşlanır. Soğuyunca kabukları ayıklanır. Dilimlere ayrılır. Sarımsak havanda dövülür, zeytinyağıyla karıştıra karıştıra ağartılır. Sirke ile beraber pancarın üzerine dökülür. Hemen sofraya çıkarılabilir.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 11.01.2022


Pancar Turşusu

gülay çarıkçı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc24573
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2008
3,915 defa indirildi / yazdırıldı




3 kg. küçük körpe pancar
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan . çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Denemediyseniz yumurtalısını bir deneyin.
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra, bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozun alacağı kadar su içinde haşlayınız. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız. Pancarların büyüklüğüne göre, dörde veya altıya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerleştiriniz. Havanda, ayıkladığınız sarımsakları tuz içinde iyice dövünüz. Pancarları haşladığınız suyun içine bir su bardağı sirkeyle birlikte atınız. Tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra bir tatlı kaşığı toz şekerini ekleyiniz. Kavanozun ağzını iyice kapatıp, oda hararetinde iki gün bekletiniz. İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazırdır.


Fotoğraf "fotocan" tarafından gönderildi. 09.05.2019


Pancar Turşusu

Elvin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20108
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007
4,068 defa indirildi / yazdırıldı




2-3 kg. kırmızı pancar
2 baş sarımsak
Tuz
Kafi miktar sirke

Pancarları iyice yıkayınız.
Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.
Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere).
Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz.
Sarımsakları soyup döğünüz.
Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız. (1 lt. sirke için 10 gr. tuz).
Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz.
Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz. Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir.


Pancar Turşusu

dul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2006
Mesajlar: 33
Şehir: ank
Kısa URL: https://ml.md/lc10261
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
4,281 defa indirildi / yazdırıldı




Pancarların önce yapraklarını kesmeli. Sonra bunları saplarıyla bol suda iyice yıkayıp bir kaba koymalı ve haşladıktan sonra hemen kabuklarını soyup dilim dilim doğramalı. Saplarını da parmak iriliğinde doğramalı. Beri yanda orta boy bir kavanoz için iki baş sarmısağı ayıklayıp tuzla havanda dövmeli ve bir miktar sirkeyle sulandırmalı. Sıcak suda bir kaşık kadar şekeri eritip bunu da sarımsaklı sirkeye katmalı. Pancar dilimleriyle saplarını kavanoza yerleştirmeli. Bunun üstüne şekerli ve sarımsaklı sirkeyi dökmeli. Pancarların üstüne ağırlık yerleştirdikten sonra ağırlığın üstüne çıkacak kadar sirke ilâve etmeli. Kavanozun ağzını kapatıp 24 saat böyle bırakmalı. Bu süre sonunda yenecek kadar pancarı bir kâseye yerleştirmeli. Üstüne gezdirerek az zeytinyağı dökmeli ve pancar turşusunu sofraya çıkarmalı. İsteyenler zeytinyağı koymadan da yiyebilirler. Pancar turşusunun fazla dayanmasını isteyenler turşuya şeker koymamalıdırlar. Buna mukabil turşunun olması için dört gün beklemek lâzımdır.


Pancar Turşusu

Eşik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67
Şehir: tekirdag
Kısa URL: https://ml.md/lc6993
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006
4,572 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kırmızı pancar
2/3 bardak sirke
1/3 bardak limon suyu
4 diş sarmisak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz

Pancarları ovarak yıkayın, sap ve yapraklarını kesin, bir tencereye koyup üç parmak aşacak kadar su koyun, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ile arada kontrol ederek, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kevgirle sudan alacağınız pancarlar soğumadan kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın. Pancarları cam kavanoza alın, kaynama suyunu süzerek üzerlerine dökün. Sarmısakları ayıklayın, bir parça tuzla dövün, üzerine sirke ve limon suyunu döküp karıştırın, pancarlara ekleyin. Toz şekeri ekleyin, tuzunu kontrol edin, buzdolabında 2-3 gün bekletin, küçük kaselerde suyu ile birlikte ikram edin.


ML® Yoğurtlu Pancar Salatası için tıklayın


Pancar Turşusu

zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc2442
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
4,595 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kırmızı pancar
2 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı tuz

Pancarlar yıkayıp, çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Soyarak yuvarlak dilimleyin, bir kavanoza koyun. Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su koyup karıştırın. Pancarın üzerine döküp, kavanozu sağa sola çalkalayın, kapağını kapatın. Bir günde turşu hazır olur.


ML® Pancar Turşusu için tıklayın

ML® Pancar Turşusu (görsel)


Fotoğraf "Düzağaç" tarafından gönderildi. 08.02.2021






Pancar Turşusu Tarifleri Kurutma Tarifleri



(17 adet Pancar Turşusu 3,295,349 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort