2 kg kırmızı pancar
 
5-6 diş sarımsak
 
1 çay bardağı üzüm sirkesi
 
1 yemek kaşığı kaya tuzu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
İçme suyu
 
 
Pancarları güzelce yıkayın. Kabuklarıyla birlikte büyük bir tencerede haşlayın. Pancarlar yumuşayınca suyunu süzün ve kabuklarını soyun.
 
Soyulan pancarları isteğe göre küp küp doğrayın ya da dilimleyin.
 
Kavanozların dibine birkaç diş sarımsak yerleştirin. Üzerine doğranmış pancarları doldurun.
 
Ayrı bir kapta 1 litre kaynatılıp soğutulmuş içme suyuna sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyin. Karışımı iyice çözülene kadar karıştırın.
 
Hazırlanan turşu suyunu kavanozların üzerine dökün. Kapaklarını sıkıca kapatın.
 
Kavanozları serin ve karanlık bir yerde 10-15 gün kadar dinlendirin. Pancar turşunuz hazır olacaktır.
 
 
 
  
 |