1 kg kırmızı pancar
1 litre su
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı limon tuzu
Cam kavanoz
Pancarların kabuklarını soymadan güzelce yıkayın ve büyük parçalar halinde doğrayın.
Doğranmış pancarları tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. (Çok fazla dağılmamasına dikkat edin.)
Ayrı bir kapta 1 litre suyu kaynatın.
İçine kaya tuzu, sirke, limon tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Haşlanan pancarları cam kavanoza yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
Hazırladığınız tuzlu-sirkeli karışımı kavanoza dökün.
Pancarların tamamen suyun içinde kaldığından emin olun.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Serin ve güneş görmeyen bir yerde en az 7-10 gün dinlendirdikten sonra pancar turşunuz hazır hale gelecektir.

|