Kısa URL: https://ml.md/lc100307
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet yufka
400 gram lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 demet maydanoz
1 demet nane
Yufkaları ıslatmak için yumurta, süt ve yağı iyice çırpın. Tepsiye her koyduğunuzda yufkaları bu karışımla ıslatıp her iki yufkada bir iç harçtan koyup yufkaları kat kat döşeyin. İç harç için peyniri, kıyılmış maydanoz ve taze naneyle harmanlayıp hazırlayın. İstenilen başka otlar da koyulabilir. Börek hazır olunca kalan sıvı malzeme üzerine dökülür ve 200 derecede 35 dakika pişirilir.
5 yufka
1 demet pazı
300 g hindiba
1 demet ısırgan otu
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı pul biber
Islatmak için:
50 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
Susam
Çörekotu
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin. Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
6 adet yufka
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı roka
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ıspanak
1 su bardağı pazı
Yarım demet taze nane
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Doğranmış roka, maydanoz ve naneyi zeytinyağında soteleyin. Baharatlar, yoğurt ve yumurtayla karıştırın.
Yufkalarınız teker teker 4 eşit parçaya bölün, üzerine otlu karışımı paylaştırın ve iri sigara böreği halinde sarın.
Kızgın bol sıvı yağda kızartın.