| 
 
 
 | 
Otlu Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158100 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021 
460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
6 adet yufka
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı roka
 
Yarım demet maydanoz
 
1 su bardağı ıspanak
 
1 su bardağı pazı
 
Yarım demet taze nane
 
1 çorba kaşığı kekik
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Doğranmış roka, maydanoz ve naneyi zeytinyağında soteleyin. Baharatlar, yoğurt ve yumurtayla karıştırın.
 
Yufkalarınız teker teker 4 eşit parçaya bölün, üzerine otlu karışımı paylaştırın ve iri sigara böreği halinde sarın.
 
Kızgın bol sıvı yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Otlu Börek | 
  | 
atmaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128955 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017 
1,073 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
5 yufka
 
1 demet pazı
 
300 g hindiba
 
1 demet ısırgan otu
 
1 soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
Islatmak için:
 
50 g eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
 
1 çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin. Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Otlu Börek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103515 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014 
1,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
İçi için:
 
1 çay bardağı ince bulgur
 
Yarım demet maydanoz
 
3 dal taze soğan
 
1 demet taze nane
 
Kimyon, karabiber, kırmızıbiber
 
 
İnce bulgurun üzerine bir miktar sıcak su koyup bulgurun şişmesini sağlayın. Üzerine kıyılmış maydanozu, naneyi, baharatları ve soğanı koyup karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yufkalardan birini açın üzerine su ve yağ karışımını çırpıp ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine koyup yufkayı 8 eşit parçaya bölüp üçgenler yapın. İç malzemeden koyup üçgenlerin kenarlarını kapatarak sarın. Tepsiye dizip tüm malzemeler bitince 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Ya da yağda kızartılınca da çok güzel oluyor. Çıtır ve sıcak börekleri servis tabağına alıp ikram edin.
  
 | 
Otlu Börek | 
  | 
bahçıvan teyze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2013 
Mesajlar: 103 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100307 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014 
1,949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
400 gram lor peyniri
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
3 adet yumurta
 
2 demet maydanoz
 
1 demet nane
 
 
Yufkaları ıslatmak için yumurta, süt ve yağı iyice çırpın. Tepsiye her koyduğunuzda yufkaları bu karışımla ıslatıp her iki yufkada bir iç harçtan koyup yufkaları kat kat döşeyin. İç harç için peyniri, kıyılmış maydanoz ve taze naneyle harmanlayıp hazırlayın. İstenilen başka otlar da koyulabilir. Börek hazır olunca kalan sıvı malzeme üzerine dökülür ve 200 derecede 35 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Otlu Börek | 
  | 
Tansu Öz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95605 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014 
1,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
200 gram beyaz peynir
 
1 adet soğan
 
1 kilo ıspanak
 
Yarım çay bardağı erimiş tereyağı
 
 
Bir tavada tereyağını eritip rendelenmiş soğanları ekleyip kavurun. Ocaktan alıp içine kıyılmış ıspanakları koyup soğanların sıcaklığı ile yumuşamasını bekleyin. Kavurmayın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin ve her yufkanın arasına sirke, un, sıvı yağ, süt ve yoğurt karışımından gezdirip her tarafına yayın. Ispanaklı harçtan da iki yufkada bir serpin, tüm yufkalar bitince kalan sıvıyı üzerine bolca sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Otlu Börek | 
  | 
Fevziye Erman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70484 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011 
2,211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
250 gr. lor peyniri
 
2-3 dal taze soğan
 
1/2 demet maydanoz ve dereotu
 
5-6 yaprak ıspanak
 
3-4 dal taze nane
 
Tuz
 
Karabiber, pul biber
 
1 adet yumurta
 
1/2 su bardağı süt
 
125 gr. margarin
 
 
Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte, her iki tarafını da kızartın.
  
 | 
Otlu Börek (hazır yufkadan) | 
  | 
sofra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69228 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011 
3,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 demet pazı
 
1 demet taze soğan
 
1'er demet nane ve maydanoz
 
100'er gr. kaşar ve beyaz peynir
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Yufkayı ıslatmak için:
 
2 adet yumurta
 
1'er çay bardağı süt ve yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Ayıklanmış ve yıkanmış yeşillikleri süzüp kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine rendelenmiş peynirleri, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Islatmak için yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu bir kapta çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp her tarafını kaplayacak şekilde sebzeli harçtan yayın. Rulo biçiminde sarın ve hafif büzdükten sonra iki parmak kalınlığında kesin. İç harcı üste gelecek biçimde dik olarak yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımın kalanını böreğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
  
 | 
Otlu Börek (hazır yufka) | 
  | 
hayal idi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63987 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011 
2,419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
3 adet yufka
 
1/2 demet taze soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 demet maydanoz
 
1/2 demet pazı
 
1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve nane
 
 
Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları, aralarına bu karışımdan sürerek üst üste koyun. İnce kıyılmış taze soğanı margarinle kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pazıyı ilave edin. Baharatları ekleyip beş dakika pişirin. Karışımı, soğuduktan sonra yufkaların üzerine ince bir şekilde sürün. Yufkayı kenarlarından ortasına doğru, iki taraftan rulo şeklinde sarın. İki ruloyu ortadan keserek ayırın. Yuvarlaklar kesip yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |