|
Otlu Börek (hazır yufkadan) |
|
sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc69228
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
2,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 demet pazı
1 demet taze soğan
1'er demet nane ve maydanoz
100'er gr. kaşar ve beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yufkayı ıslatmak için:
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt ve yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Ayıklanmış ve yıkanmış yeşillikleri süzüp kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine rendelenmiş peynirleri, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Islatmak için yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu bir kapta çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp her tarafını kaplayacak şekilde sebzeli harçtan yayın. Rulo biçiminde sarın ve hafif büzdükten sonra iki parmak kalınlığında kesin. İç harcı üste gelecek biçimde dik olarak yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımın kalanını böreğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
|
Otlu Börek (hazır yufka) |
|
hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc63987
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,302 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 adet yufka
1/2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1/2 demet pazı
1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve nane
Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları, aralarına bu karışımdan sürerek üst üste koyun. İnce kıyılmış taze soğanı margarinle kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pazıyı ilave edin. Baharatları ekleyip beş dakika pişirin. Karışımı, soğuduktan sonra yufkaların üzerine ince bir şekilde sürün. Yufkayı kenarlarından ortasına doğru, iki taraftan rulo şeklinde sarın. İki ruloyu ortadan keserek ayırın. Yuvarlaklar kesip yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.
|
Otlu Börek |
|
Fevziye Erman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2011
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc70484
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz ve dereotu
5-6 yaprak ıspanak
3-4 dal taze nane
Tuz
Karabiber, pul biber
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
125 gr. margarin
Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte, her iki tarafını da kızartın.
|
Otlu Börek |
|
bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc100307
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
400 gram lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 demet maydanoz
1 demet nane
Yufkaları ıslatmak için yumurta, süt ve yağı iyice çırpın. Tepsiye her koyduğunuzda yufkaları bu karışımla ıslatıp her iki yufkada bir iç harçtan koyup yufkaları kat kat döşeyin. İç harç için peyniri, kıyılmış maydanoz ve taze naneyle harmanlayıp hazırlayın. İstenilen başka otlar da koyulabilir. Börek hazır olunca kalan sıvı malzeme üzerine dökülür ve 200 derecede 35 dakika pişirilir.
|
Otlu Börek |
|
Tansu Öz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95605
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
200 gram beyaz peynir
1 adet soğan
1 kilo ıspanak
Yarım çay bardağı erimiş tereyağı
Bir tavada tereyağını eritip rendelenmiş soğanları ekleyip kavurun. Ocaktan alıp içine kıyılmış ıspanakları koyup soğanların sıcaklığı ile yumuşamasını bekleyin. Kavurmayın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin ve her yufkanın arasına sirke, un, sıvı yağ, süt ve yoğurt karışımından gezdirip her tarafına yayın. Ispanaklı harçtan da iki yufkada bir serpin, tüm yufkalar bitince kalan sıvıyı üzerine bolca sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
|
Otlu Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103515
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014
1,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçi için:
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
3 dal taze soğan
1 demet taze nane
Kimyon, karabiber, kırmızıbiber
İnce bulgurun üzerine bir miktar sıcak su koyup bulgurun şişmesini sağlayın. Üzerine kıyılmış maydanozu, naneyi, baharatları ve soğanı koyup karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yufkalardan birini açın üzerine su ve yağ karışımını çırpıp ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine koyup yufkayı 8 eşit parçaya bölüp üçgenler yapın. İç malzemeden koyup üçgenlerin kenarlarını kapatarak sarın. Tepsiye dizip tüm malzemeler bitince 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Ya da yağda kızartılınca da çok güzel oluyor. Çıtır ve sıcak börekleri servis tabağına alıp ikram edin.
|
Otlu Börek |
|
atmaca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc128955
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017
955 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
5 yufka
1 demet pazı
300 g hindiba
1 demet ısırgan otu
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı pul biber
Islatmak için:
50 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
Susam
Çörekotu
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin. Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Otlu Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158100
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
6 adet yufka
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı roka
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ıspanak
1 su bardağı pazı
Yarım demet taze nane
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Doğranmış roka, maydanoz ve naneyi zeytinyağında soteleyin. Baharatlar, yoğurt ve yumurtayla karıştırın.
Yufkalarınız teker teker 4 eşit parçaya bölün, üzerine otlu karışımı paylaştırın ve iri sigara böreği halinde sarın.
Kızgın bol sıvı yağda kızartın.
|
|