|
Menemen |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc252
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2005
4,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet ort boy domates
10 adet sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
8 adet yumurta
Domatesleri tavla zarı gibi doğrayın, biberleri, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince kıyın. Yağı koyun biberleri 2 dakika çevirin, daha sonra domates ve tuzu da ilave ederek 7 - 8 dakika pişirin. Peyniri ilave edip çırpılmış yumurtaları karıştırın. Yumurta sertlşeşmeye başlarken ateşten alın.
ML® Menemen için tıklayın
Fotoğraf "aydınhavası" tarafından gönderildi. 24.05.2015
|
MENEMEN |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1334
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
2,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
2- 3 soğan
3- 4 sivri biber
3- 4 domates
Yarım demet maydanoz
4 yumurta
2 kaşık yağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Soğan ve biber ince doğranıp yağla hafif kavrulur.
2- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domates konup pişirilir.
3- Maydanoz doğranır; tuz, karabiber serpilir.
4- Çatalla çarpılmış yumurtalar ilave edilip karıştırılır.
5- Yumurtalar pişince ateşten alınır.
Not: İstenirse; yumurtalar çarpılmadan bütün olarak da pişirilebilir.
ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın
Fotoğraf "altın maske" tarafından gönderildi. 09.09.2020
|
MENEMEN |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc2672
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
2,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
3 adet sivri biber (İsteğe göre)
2 adet Domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Önce yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye dökülür kısık ateşte 5 dakika kadar kaldıktan sonra, sivri biberler ince ince doğranarak yağın üstüne dökülür, daha sonra domateslerde biber gibi doğrandıktan sonra biberlerin üstüne dökülür. 5 yumurta ise üstüne kırıldıktan sonra servis yapılır.
ML® Menemen (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Menemen |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4049
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
2,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Domates
6 Sivribiber
2 Çorba Kasigi Tereyağıi
1/2 Kahve Fincani Süt
5 Adet Yumurta
2 büyük domatesin kabuklarini soyup küçük küpler halinde dograyin. 6 sivri biberin çekirdeklerini çikarip ince halkalar halinde kesin.
2 çorba kasigi tereyağıni tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pisirdikten sonra yarim kahve fincani sütü ekleyin.
5 yumurtayi teker teker bu karisima ilave edin. Krema hali alincaya kadar hizla kanstirin. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pisirin.
Maydanozla süsleyip servis yapin.
ML® Kuru Domatesli Yumurta için tıklayın
ML® Kuru Domatesli Yumurta (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.05.2023
|
Menemen |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6770
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
2,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
8 yumurta
2 sivri biber
3 domates
2 tatli kasigi tuz
½ tatli kasigi karabiber
1 yemek kasigi margarin
Yapilisi:
1) Margarini bir tavada eritin. Biberlerin cekirdeklerini cikarip ince halkalar halinde dograyin. Yagda cevirin. Kabuklari soyulup kucuk dogranmis domatesleri katin.
2) Ara sira karistirarak, suyunu hafif cekene kadar 7-8 dakika pisirin. Yumurtalari bir kasede cirpin. Tuz, biber koyun. Tavaya katarak surekli karistirin. Cok fazla pisip kurumamasini ozen gostererek servis yapin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.05.2023
|
Menemen |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6973
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
2,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
4 adet taze soğan
2 diş sarımsak
3 orta boy olgun domates
2 sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
1/3 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Domatesleri kaynar suya atıp hemen çıkartın. Kabuğunu soyun. Çekirdeklerini atın. Küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğanların püsküllerini kesin, kabuklarını soyun, halka şeklinde doğrayın. Yapışmaz bir tavada yağı kızdırın, sarımsakları koyun, bir dakika kadar çevirin, soğanları atın, iki dakika karıştırarak kavurun. Domates ve sivri biberi ekleyin, domatesler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Tavayı ocağın üstünden alın, peynir, karabiber ve tuzu ilave edin. Tavayı tekrar ocağın üzerine koyun. Çırpılmış yumurtaları dökün, orta kuvvetli ateşte karıştırarak her tarafı eşit, suluca bir kıvamda olacak şekilde pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozu serpin ve kapağı kapalı olarak birkaç dakika tutup sofraya getirin. Taze soğan yerine kuru soğan da kullanabilirsiniz. Kullanacağınız beyaz peynir tuzlu ise tuz koymanız gerekmeyebilir
|
Menemen |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7612
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 adet yumurta,
2 adet orta boy kuru soğan,
3-4 adet yeşil sivribiber,
yarım demet maydanoz,
2 kaşık sıvıyağ,
yeterince tuz
karabiber.
Hazırlanışı:
Soğan ve biber doğranarak yağ ile hafifçe kavrulur. Kabukları soyulan domatesler küp şeklinde doğranarak, maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte ilave edilir. Ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar pişmekte olan karışımın üzerine dökülerek karıştırılır. Yumurtaların pişme düzeyi arzu edilen duruma gelince ateşten indirilir. Eğer yumurtaları çırpmadan pişirmek istiyorsanız, karışımın üzerine kırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak buhar ile pişmesi sağlanır ve soğumadan servis yapılır.
|
Menemen |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9832
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
2,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME (4 kişilik)
5 yumurta
2 kaşık margarin
3 tane sivribiber
3 tane domates
100 gram peynir
Maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Beyaz peyniri bir tabağa rendeleyin. Sivribiberleri yıkayıp ince doğrayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Margarini bir sahanda eritin. Biberleri karıştırıp kızartın. Domates ve tuzu ekleyin. Domates suyunu çekince maydanoz ve peyniri ilave edin. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp karışıma katın. Yumurtalar sertleşince ateşten indirin.
|
MENEMEN |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10169
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
8 tane yumurta
4 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
200 gr. beyaz peynir veya tulum peyniri
Yarım paket margarin yağı
Tuz, karabiber.
Yapılışı:
Kaynamakta olan suya bir çatala batırılıp daldırılan domatesler yanm dakika sonra çıkarılır. Böylece kabukları adeta kendiliğinden soyulur ve çekirdekleri de temizlenir. Biberler az kaynar suda bir müddet hafif haşlanıp bıçaktan geçirilir ve domateslerle birlikte karıştırılıp bir genişçe sahan veya tavada domatesler eriyene kadar kavrulur. Sonra beyaz peynir bunlara ilâve edilip 3 dakika daha kavrulup, açılan yuvalara yumurtalar kırılır ve sahanın üzerine bir kapak kapanır, kenarları yanmasın diye kapağın üzerinden kenarlara yanm fincan kadar su akıtılır. Yumurtaların akları pişince sahan ateşten alınır. Veya, sahanda kavrulmakta olan domates ve biberlere beyaz peynir de ilâve edildikten sonra yumurtalar kırılır ve bir çatal ile tavadaki kanşıma iyice karıştırılarak pişirilir. Servis yapılmadan önce peynirin tuzuna göre tuz ve karabiber ekilerek servis yapılır.
|
Menemen |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10562
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
2,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
8 yumurta,
5-10 sap maydanoz,
1/2 kg domates,
4 dolmalık biber,
2 çorba kaşığı margarin,
1 baş küçük soğan,
yeteri kadar tuz
karabiber.
Yapılışı:
Soğanın kabuğu soyulup rendelenir, yağı da ilave edilerek kuvvetli ateşe oturtulur. Tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Soğanlar pembeleşince, tohumları çıkartılıp ince ince doğranmış biberler katılır. Karıştırılarak 5 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Kabuğu soyulup, küçük küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanoz ilave edilir. Zaman zaman karıştırılarak on dakika kadar pişirilir. Üstüne başka bir kaba kırılmış olan yumurtalar dökülür. Tuz ve karabiber serpilerek karıştırılır. Yumurtaların akı pişince, ateşten indirilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
Menemen |
|
Pervin Çaplı
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc16224
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007
2,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Çorba kaşığı tereyağı
4 Yumurta
3 Sivri biber
Tuz
Karabiber
3 Domates
Geniş bir kapta tereyağını eritin. Sivri biberle domatesleri ufak ufak doğrayıp katın. Domatesler suyunu biraz çekince yumurta kırın. Tuz ve karabiber de ekerek hepsini karıştırın, bir kaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alarak servis yapın.
|
Menemen |
|
selvinaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18103
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
1 soğan
1 dolmalık biber
3 domates
8 yumurta
20 gr tereyağı
Tuz, karabiber
Süslemek için:
50 gr beyazpeynir
4-5 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Soğan ve domateslerin kabuğunu soyup kıyın. Dolmalık biberi temizleyip ince zar şeklinde doğrayın. Yumurtaları bir kapta bir tutam tuz ve karabiber ilave ederek iyice çırpın.
Tereyağını tavada eritip soğanı 4-5 dakika kavurun. Biber ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar kavurun. Yumurtaları ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın.
|
MENEMEN |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20197
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
3 orta boy domates
8-10 dal maydanoz
2-3 yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan ve yeşilbiber, kabuğu çıkartılarak küçük doğranmış domates, tuz ve yağı bir tavaya koyunuz. Kapağını örterek hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Yumurta ve ince kıyılmış maydanozu katıp, ara sıra karıştırarak yumurtalar sertleşinceye kadar pişiriniz.
|
MENEMEN |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22646
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,421 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 adet yumurta
5 adet domates
2 adet soğan veya 1,5 demet taze soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
Tuz
Yapılışı:
Soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Biberleri de doğrayıp ilâve edin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Soğanla birlikte biraz pişirin. Yumurtaları kırıp, tuzu dökün. Yumurtaları dağıtmadan pişirin.
|
Menemen |
|
karavana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2008
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22674
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 adet iri kuru soğan
3 adet domates
2 adet çarliston biberi
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber, tuz, pul biber
Soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış biber katılır, yumuşayana kadar pişirilir. Diğer tarafta yumurtalar çukur bir kaba kırılır vr çırpılır. Soğanlı karışıma önce rende domates, sonra çırpılmış yumurta katılır. Pul biber, tuz ve karabiber serpilir. Arzu edilen kıvama gelene dek pişirilir.
|
MENEMEN |
|
devlet
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23391
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2008
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
10 sivri biber
1 soğan
tuz
5 domates
5 yumurta
2 kaşık sıvı yağ
Yapılışı:
Bir tencereye yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış soğan ve siribiberi katıp, kavuran. Soğanlar sararınca, kabukları soyulmuş, küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler iyice yumuşayınca tuz ve yumurtaları kırıp, karıştırın. Yumurtalar pişince ateşten alıp servis yapın.
|
Menemen |
|
pür-i pak
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24104
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
2 büyük domates
2 adet sivri biber
Karabiber
Tuz
Yayvan bir tavada yağı eritin. Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın, ardından da biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Erimekte olan yağın içine önce biberleri atıp yumuşatın, sonra domatesleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla domatesleri ezerek karıştırın. Domatesler püre haline geldiğinde yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber koyun ve sürekli karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın, dağıtım tabağına alın.
Fotoğraf "mışıl mışıl" tarafından gönderildi. 30.05.2018
|
Menemen |
|
gümüş gondol
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34751
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2009
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ (veya zeytinyağı)
7-8 adet biber
yumurta (kişi sayısı kadar yumurta)
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
kuru kekik.
Hazırlanışı:
Tavaya zeytinyağı konur, üzerine yıkanmış, çekirdekleri çıkarılıp, küçük doğranmış biberler ilave edilir. Biberler hafif pişince kabukları soyulup rendelenmiş veya doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber konur. Domatesler suyunu çekene kadar ocakta pişirilir. Önce yumurtaların beyazı pişirilir, daha sonra sarıları ilave edilir, tavanın kapağı kapatılır. Yumurta sarıları hafif pişirilir. Arzu edilirse kuru kekik ilave edilir.
|
MENEMEN |
|
sezercik
Aşçı
Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51161
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. domates
2 baş kuru soğan
5-6 sivri biber
4 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
ince doğranmış maydanoz
nane
Yapılışı:
Soğan, biber yağda hafif kavrulur. Kabuğu soyulmuş ve çok küçük doğranmış domatesler ilave edilir. İyice pişirilir. Tuz, nane, maydanoz ve karabiber ilavesinden sonra çatalla çırpılmış yumurtalar konur. Yumurtalar pişince ateşten alınır.
|
MENEMEN |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61234
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 klio domates
2 baş soğan
2 kahve kaşığı kekik
4 büyük dolmalık biber
6 yumurta
2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
tuz
karabiber
Biberleri ateşte bütün olarak pişirin. Islak bir kâğıda sararak on dakika bekleyin. Böylelikle biberlerin kabukları kolayca soyulur. Tavaya dilim dilim keserken çekirdeklerini atınız. Tereyağını kızdırıp, içerisine biberleri atarak yumuşatıncaya kadar pişiriniz. Sonra, kabukları çıkarılmış domatesleri üzerine rendeleyin, yine rendelenmiş soğanı buna ilâve edin. Tuz, kekik ve karabiber serperek orta ateşte pişiriniz. Fırına girebilecek bir kaba boşaltıp, üzerlerine yumurta kırarak sıcak olarak servis yapınız.
|
|