|
MENEMEN |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62849
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2011
2,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
6 yumurta
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılarak, küçük kuşbaşı doğranmış)
3 sivri biber (0,5 cm'lik halkalar halinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
Büyük bir sahanda yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca biberleri katıp 1-2 dakika kavurduktan sonra, domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişiriniz.
Domatesler salçalaşmaya başlayınca, yumurtaları teker teker kırıp sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirip, yumurtalar suyunu tamamen kaybetmeden sahanı ateşten alarak servis ediniz.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.08.2015
|
Menemen |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68360
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
1,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 adet sivri biber
1 adet domates
Yarım kahve fincanı süt
1.5 çorba kaşığı margarin
Biraz tuz
Biraz karabiber
Biberleri ince ince kesin. Domatesleri de küp küp kesin. Tavaya yağı koyup eritin. Önce biberleri sonra domatesleri atıp birkaç dk pişirin. Üzerine yumurtaları kırıp Hızlı hızı karıştırın ve sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini de ekledikdikten sonra Yumurtaları karıştırmadan ve dibi tutmadan 10 dk pişirmeye devam edin.
Fotoğraf "ayaktakımı" tarafından gönderildi. 26.02.2020
|
Menemen |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70075
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
1,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
6 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sivri biberlerin sap ve çekirdekleri çıkartılır. Yıkanır, süzülür ve ince ince kıyılır. 2. Bir tava veya geniş bir sahana yağ konur. Biberler katılır. Pembeleşmeye yüz tutunca kabukları soyulup ince doğranmış domates ilave edilir. Tuz katılır. Kapağı örtülür ve arada karıştırılır. Domatesler de pişince yumurta sayısı kadar gözler açılır. Üzerine yumurta kırılır. Kapak kapatılır. Yumurtalar fazla sertleşmeden ocaktan alınır. Sarının daha az pişmesi isteniyorsa kapak örtmeden pişirilir. Karabiber serpilir ve servis yapılır.
|
Menemen |
|
Yasemin Tarakçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2007
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75079
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
1,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 adet soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tencereye yağı koyup üzerine ince kıyılmış soğanı ve biberleri koyup hafifçe kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp yağa ilave ediniz. Bu sırada tuz, karabiber ve kekiği ilave ediniz. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Daha sonra yumurtalarını üzerine kırıp karıştırarak yumurtalar sertleşinceye kadar pişiriniz.
|
MENEMEN |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80724
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
4 adet sivribiber
4 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
125 gram ufalanmış beyaz peynir
8 adet yumurta
1) Biberlerin sapını ve çekirdeklerini çıkarıp ince lira biçimi doğrayınız.
2) Domateslerin kabuklarını soyup enine ortadan yarınız. Çekirdeklerini çıkarıp küçük zar gibi doğrayınız.
3) Yağın bir kaşığını küçük bir tavaya koyup biberleri ilâve ederek orta ateşte 2 dakika kavurup domatesleri ve tuzu ilâve ederek orta ateşte 7-8 dakika kaynatarak pişiriniz.
4) Maydanoz ve peynirini ilâve edip bir kere karıştırıp ateşten alınız.
5) Yumurtaları bir kaba kırıp sarı ve beyazını birbirine karışıncaya kadar çırpınız.
6) Başka bir tavaya 1 kaşık yağı koyup kızdırınız. Yumurtayı ilâve ederek bir çatalla iyice karıştırınız.
7) Yumurta sertleşmeye başlayınca domatesli harcı da yumurtanın içine döküp iyice karıştırınız.
8) Hafif sertleşmeye başlayınca ateşten alıp tabaklara boşaltarak servis yapınız.
|
MENEMEN |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87953
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğan
3 kaşık tereyağı
3 yeşil biber
3 domates
2-3 diş sarımsak (Arzu edilirse)
4 yumurta
Maydanoz
Tuz
Bir tencerede çentilmiş bir soğanı 3 çorba kaşığı tereyağında pembeleştirin. Kıyılırcasına küçük doğranmış 3 yeşil biberle 3 domates, 2-3 diş dövülmüş sarmısak katın, 4 yumurta kırın. Tuz, karabiber, ince kıyılmış bir demet maydanoz ekledikten sonra hepsini birlikte iyice kanştırarak domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.11.2023
|
Menemen |
|
Alevcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc96829
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2014
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taze sivri biberin tohumlu kısımlarını ayıklayarak 2-3 mm. inceliğinde doğrayınız.
Domatesin kabukları soyup çekirdeklerini çıkarınız. Fındık büyüklüğünde doğrayınız.
Yumurtaları çırparak pişirmeye hazırlayınız.
Tereyağını eritip biberleri kızarıncaya kadar kavurunuz.
Domatesleri ilave ediniz.
Domatesler biraz suyunu çekince çırparak hazırlanmış yumurtaları tuz ve karabiberi koyup devamlı karıştırınız.
Yumurta pişer pişmez ocaktan alıp sıcak tabağa boşaltınız.
2-3 dal maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapınız.
|
Menemen |
|
aydınhavası
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc107838
Gönderme Tarihi: 24.May.2015
1,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Metin Okutan
1 orta boy domates
1 adet yeşil biber (10-15 gr)
50 gr tereyağı
30 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Öncelikle 18 cm. çapında bir tava ya da sahan kullanmalısınız. Çizilen bir malzemeden yapılmamış olması tercih sebebidir. Seçtiğiniz kaba tereyağını ve doğradığınız biberleri koyarak bir miktar kavurun. Kabuğunu soyup rendelediğiniz domatesleri ekleyerip, karıştırarak kavurmaya devam edin. Domates suyunu çekinceye kadar ateşte tutmaya devam edin. Rendelenmiş kaşarı serpip karıştırın. Beyazını ayırdığınız yumurta sarılarını ilâve ederek bir çatal yardımıyla hızlı hızlı karıştırın. Yumurta ne çiğ kalmalı ne de çok pişmeli. Bunu göz önüne alarak kıvamını tutturun ve hemen ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Arzuya göre sucuk, pastırma, kavurma ilâvesiyle de yapabilirsiniz. Hangi malzemeyi isterseniz ondan 50 gr kadar ekleyin. Karışık istiyorsanız malzemenin toplamı 50 gr olmalıdır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
Menemen |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111954
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2015
1,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (birinin sarısı çıkarmalısınız.)
Domates
Yeşil biber
Karabiber
Domates ve biberleri küp küp doğrayıp bir kapta yumurtayla çırpın. Karabiberi de ekleyip yağsız teflonla pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.11.2023
|
Menemen |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123642
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
931 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Domates 350 gr
Yumurta 100 gr (2 ad.)
Tatlı biber 180 gr
Soğan 80 gr
Bitkisel yağ 30 ml
Tuz
Baharatlar
Biberi 1 cm'lik küpler şeklinde kesin. Soğanı yarım halka olarak doğrayın. Domatesleri blender ile püre haline getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 23 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye soğan ve biberi koyun. Hafiften karıştırarak pişirin. Çalışma modu bitmeden 13 dakika önce domatesleri ekleyin ve karıştırın. Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Menemen |
|
beeebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2017
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130373
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017
855 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet soğan
1 su bardağı hazır biberli domates püresi
2 adet yumurta
1 dilim kaşar peynir
Zeytinyağı
Soğanlar zeytinyağında kavrulur.
Üzerine biberli domates püresi ilave edilir.
Domtesli karışım ısınınca yumurtalar kırılıp karıştırılır.
En son ufak parçalara bölünen kaşar peyniri eklenip altı kapatılır.
|
Menemen |
|
zehra mardin
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc131879
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018
697 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Adet Yumurta
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Kaşığı
Tuz
Tava içerisine tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine küp küp doğranmış soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından halka halka doğranmış biberler ilave edilecek hafif kavrulacak. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, tuz ilave edilecek malzemeler bir güzel karıştırılacak ve tavanın kapağı kapatılacak.
Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Domateslerin diriliği gidinceye kadar malzemeler pişirilecek Üzerine çırpılmış yumurta ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak. Yumurta piştikten sonra menemen hazır.
|
Menemen |
|
gülru akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140316
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
3 orta boy domates
1/2 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.
Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır. Fotoğraftaki gibi domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.
|
Menemen |
|
LED
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140540
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
882 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
3 orta boy domates
1/2 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
İsteğe bağlı:
Kaşar peyniri, küçük bir kâsenin yarısı kadar
Ateşe verdiğiniz tavanın üzerine öncelikle sıvı yağınızı dökünüz. Ardından biberleri rengi dönünceye kadar kavurunuz. Kabuklarınızı soyarak ufak ufak doğradığınız domatesleri tavaya aktarınız. Ardından tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte domateslerin iyice pişmesini bekleyiniz. Eğer domatesleriniz sulu değil ve tavaya yapışıyorsa üzerine biraz su ekleyebilirsiniz. Domatesler piştikten sonra yumurtanızı ister direk ister ayrı bir kapta çırparak kırınız. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekledikten sonra pişirmeye bırakınız. Piştikten sonra üzerine kaşar peynir de rendeleyebilirsiniz.
|
Menemen |
|
ayaktakımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc148845
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2020
617 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 domates
2 yumurta
1 adet kuru soğan
2 yeşilbiber
1 kırmızıbiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Geniş bir menemen tavasına sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı alın.
Soğanlar hafif pembeleşince ince doğranmış yeşilbiber ve kırmızıbiberi ekleyin.
Rendelenmiş domatesleri tavaya alın ve iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Domatesler kaynayınca üzerine yumurtaları dökün ve iyice karıştırın. Son olarak pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyin.
Güzelce karıştırdığınız menemen fokurdamaya başlayınca ocaktan alın.
Menemeniniz hazır.
|
Menemen |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151727
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020
1,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet domates
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Domateslerin kabukları soyulur kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.
Bir tavaya yağ konur, yağ biraz ısınınca doğranmış domatesler katılır.
Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, tuz eklenir.
Üzerine yumurtalar kırılır, karıştırılır.
Yumurtalar da pişince ateşten alınır, sıcak servis yapılır.
|
Menemen |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152002
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
377 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
2 adet yeşil biber
3 adet yumurta
4 gram kaya tuzu
5 gram karabiber
30 ml zeytinyağı
Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin içini temizleyip ince ince kesin. Yağ koyduğunuz tavada önce biberi, daha sonra domatesleri soteleyip, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra içine yumurtaları kırın ve yumurtaları arzu ettiğiniz kadar pişirip, ocağın altını kapatın.
|
Menemen |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152304
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kimyon
4 adet yumurta
Domatesleri küp küp doğrayın ve bir kenara alın. Daha sonra bir tencereye sıvı yağı ve soğanları alın ve kavurun.
Kavrulan soğanların içerisine biber salçasını ve domatesleri ekleyin.
5-10 dakika pişen harcın içerisine karabiber, kırmızıbiber ve kimyonu ekleyin.
Son olarak sarımsağı ekleyin ve çırpılmış 4 yumurtayı içerisine koyun.
Tuzu ekledikten sonra üzerine dilerseniz rondodan geçirilmiş fesleğen ilave edebilirsiniz.
|
Menemen |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157435
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2021
331 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlk olarak yağ kızdırılır. Ardından soğanlar atılarak pembeleşene kadar kavrulur. Ardından biberler atılır ve kavrulur. Doğranmış domates malzemeye eklenir. Domatesler suyunu bırakana kadar pişirilir.
Adedi isteğe bağlı olmak üzere yumurta kırılır ve karıştırılır.
Not: Baharatlar zevke göre atılır. İsteyenler içerisine peynir, sucuk, pastırma gibi ek malzemeler atabilir.
|
Menemen |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158165
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021
531 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
3 domates
3 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
Karabiber ya da kimyon
Üzeri için:
Kekik
Soğanlı yapacaksanız 1 adet ince kıyılmış soğan
Sucuklu yapacaksanız 7-8 dilim sucuk
Kaşarlı yapacaksanız küçük bir 1 kase rendelenmiş kaşar
Yeşil biberleri ince ince dilimleyip yağda rengi dönene dek pişirin. (Yakmamaya özen gösterin.) Ardından küp küp doğranmış ya da rendelenmiş domatesleri ekleyin. Domatesler pişerken dilediğiniz baharatları ve tuzu ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekmeye başlarken ve tamamen yumuşamışken yumurtaları da kırıp karıştırın. Yumurtalar piştiğin de menemeniniz yemeye de hazır demektir. Menemeni yumurtasız olarak da yiyebilirsiniz. Domates piştikten sonra ocaktan alınıp da servis edilebilir.
* Eğer menemeni soğanlı yapacaksanız; en başta biberlerle beraber ince ince doğranmış bir soğanı da malzemelere eklemelisiniz.
* Kaşarlı istiyorsanız menemenin yumurtası pişmeye yakın kaşar rendesinin tamamını menemenin üzerine boşaltın ve tavanın üzerini de bir kapakla kapatıp 1 dakika ateşte ve 1 dakika da ocağı kapatıp bekleterek pişirin.
* Sucuklu menemen yapmak isterseniz de biberden sonra yarım ay şeklinde dilimlenmiş sucukları ekleyip pişirmelisiniz. Sonra sırayla domates ve yumurta eklenebilir.
Tüm bu seçeneklerden kendi menemen tarifinizi de oluşturabilirsiniz. Menemen piştikten sonra üzerine kekik serpip tava ile servis edebilirsiniz.
|
|