| 
 
 
 | 
Limonlu kurabiye | 
  | 
Aliye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 24 Şehir: Pakistan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8334 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006 
3,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
250 gram margarin
 
4 su bardağı un
 
1 paket limon kabuğu rendesi
 
3 çay kaşığı limon tuzu
 
 
Unu, hamur yoğuracağınız kaba eleyin. Unu, toz şekeri, margarini ve kabartma tozunu bir kaba koyun. Yumurtaları küçük bir kaseye kırıp, çırpın. Limon tuzunu ve yumurtaları una ilave edin. Tüm malzemeyi özleşene dek yoğurun. Limon kabuğu rendesini hazırladığınız hamurla karıştırın. Fırın tepsisini çok az yağlayın. Hamurdan parçalar kopartıp krema sıkacağının içine doldurun. Hamuru, değişik şekiller vererek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kurabiyeleri hafif sararana dek pişirin. Fırından çıkarttığınız kurabiyeleri bir spatula yardımıyla yerlerinden oynatın Soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Limonlu Kurabiye için tıklayın
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
parsel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27695 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2008 
3,031 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
2 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
70 gr. toz şeker (1,5 kahve fincanı)
 
100 gr. margarin (6. 5 çorba kaşığı)
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
Üzerine:
 
80 gr. pudra şekeri (2 kahve fincanı)
 
Yarım limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
 
 
Maya ve unu karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Ortasına şekeri, 100 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarini, limon suyunu, yumurta sarısını ve bir çimdik tuzu koyup yoğurun. Çabuk çabuk yoğurarak 4 santim eninde silindir bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarın saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru 5 milim kalınlığında daireler halinde kesip, elinizle yuvarlak şekil verin. Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında 15 dk. kadar pişirin. Pudra şekerini limon suyu ve kabuğuyla karıştırıp eritin. Fırından çıkan kurabiyeleri hazırladığınız limonlu suya batırın. Donmasını bekleyip, servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 09.12.2024
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
doktrin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2009 
Mesajlar: 41 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36602 
Gönderme Tarihi: 18.May.2009 
2,829 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 adet
 
100 gram margarin
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Yarım adet limonun suyu
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
2 su bardağı un
 
Üzerine:
 
180 gram beyaz çikolata
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
Arzu edilirse siyah çikolata ve kuru kayısı
 
 
Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle bir kapta çırpın. Üzerine kabartma tozu, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta ve vanilyayı katıp karıştırın. Son olarak unu katıp tekrar karıştırın. Malzemeyi folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Çıkarıp unlanmış zeminde bir merdaneyle, 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kalıplar yardımıyla kurabiyeleri kesin. Yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye sıralayın. 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. İçine rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine, erimiş çikolatalı karışımı, fırça yardımıyla sürün. Servis yapın.
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Şehriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71443 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2012 
2,543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 un
 
2 adet yumurta sarısı
 
250 gram margarin (eritilmiş)
 
1 cay bardagı sıvı yag
 
2 yemek kaşıgı yoğurt
 
3 yemek kaşıgı limon suyu
 
1 cay kaşıgı tuz
 
1 tatlı kaşıgı mahlep
 
1 paket kabartma tozu
 
2 adet yumurta akı (üzeri için)
 
1 kahve fincanı susam
 
 
Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve önceden ısınmış 180C fırında 15 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84064 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012 
3,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 yemek kaşığı (125 gr) margarin
 
2 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı limon kabuğu
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 su bardağı un
 
Süslemek için:
 
Zencefil tohumu
 
2 paket kremşanti
 
1 bardak soğuk süt
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
 
Margarin, şeker ve limonun kabuğunu şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın. Daha sonra içine limon suyunu ekleyerek tekrar karıştırın. 1 su bardağı unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz şekli vererek 160 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. 2 paket kremşantiye bir bardak soğuk sütü ekleyin ve mikserle çırpın. Kremşanti yoğun kıvama gelince bir adet limon kabuğu rendesini kremşantiye ilave edin ve karıştırın. Karışımı kurabiyelerinizin üzerine sürün. Zencefil tohumlarını üzerine serpiştirin.
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94714 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013 
2,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı limon suyu
 
1 paket margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
1 tutam tuz
 
1 adet yumurta sarısı
 
Yarım çay bardağı sirke
 
 
Yumurta hariç diğer malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamında hamur elde edilir kalıplar ile kesilip yumurta sarısı sürülür kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
kaide 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102853 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2014 
2,001 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
4 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
125 gr. tereyağı
 
1.5 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
1/2 paket kabartma tozu
 
Hindistancevizi
 
 
Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Üzerine bir adet yumurta ve bir adet yumurta sarısı ekleyin. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu ilave edip yoğurun. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını üzerine sürün, Hindistan cevizine bulayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
ülke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150703 
Gönderme Tarihi: 22.May.2020 
642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
1 su bardağı un
 
Yarım su bardağı badem unu (çiğ bademleri mikserden geçirerek yapabilirsiniz)
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
5 yemek kaşığı bal
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı tuz
 
Badem taneleri
 
Yarım limon suyu
 
1 yemek  kaşığı pudra şekeri
 
 
Tüm malzemeleri bir kaseye alıp yoğuruyoruz. Zor toparlanacaktır. Eğer çok fazla tereyağı erirse arada buzdolabında soğutabilirsiniz.
 
İstediğiniz gibi şekil verdikten sonra 180 derece fırında 20 dakika pişirebilirsiniz yada buzlukta saklayıp daha sonra da oda sıcaklığında biraz çözülmesi için beklettikten sonra aynı şekilde pişirebilirsiniz. Glazenin kurabiyenin üzerinde kalabilmesi için ben en son parmağımla bastırarak çukur oluşturuyorum.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154866 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2020 
364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 yumurta
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
5 yemek kaşığı toz şeker
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Yarım limon suyu
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
2 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
 
Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak 25 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan tatlı kaşığı ile cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Hazırlanan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2023
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155588 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2021 
734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı tereyağ
 
2 su bardağı şeker
 
2 adet yumurta
 
400 gram ricotta peyniri (veya kaşar loru/tatlı lor)
 
3 yemek kaşığı limon suyu
 
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 
 
Fırını 190 derecede ısıtın.
 
Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin.
 
Başka bir kapta tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
 
Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın.
 
Peynir, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra iyice karıştırın.
 
En son kuru malzemeleri de ekleyin ve un gözden kaybolana kadar karıştırın.
 
2 tane fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
 
Kurabiye hamurunda 2 yemek kaşığı kadar parçalar koparıp yassılaştırarak fırın tepsisine dizin.
 
Önceden ısınmış fırında 15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
imsak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.04.2020 
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156353 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021 
400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
3 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı nişasta (ağızda dağılmasını sağlar)
 
2 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
 
Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, limon suyu ve şekeri karıştırın. Ardından unu ve kabartma tuzunu ilave edin. En son vanilya ve limon kabuğunu ekleyin. Bu limon ve vanilya aromasının daha baskın olmasını sağlayacaktır. Hazır olan kurabiye hamurunuzu dilerseniz yarım saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Unutmayın dinlenmiş hamur her zaman daha lezzetli olur. Ancak aceleniz varsa bu kısmı es geçebilirsiniz.
 
Daha sonra kurabiye hamurunu ister minik yuvarlaklar isterseniz de kurabiye kalıpları ile şekillendirerek fırına verebilirsiniz. 200 derece ısıttığınız fırında 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz ısıyı düşürüp süreyi de uzatabilirsiniz.  Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra limon kabuğu rendesi ve şeker ile yaptığınız karışımdan serpip servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
 
Not: Kurabiyenizi süslemek ve aromasını arttırmak için  üzerine; limon kabuğu rendesi ve şeker karışımı hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160107 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2021 
425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
8 çorba kaşığı kepek unu
 
1 adet limon
 
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Yoğurt ve yumurtayı çırpma teliyle çırpın. 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Üzerine kepek unu, tatlandırıcı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160296 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2021 
463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Yarım su bardağı damla çikolata
 
175 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
3 su bardağı un
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
 
Damla çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alın. Krema gibi olana dek mikserle çırpın. Yumurtayı başka bir kapta çatalla çırpıp yağ-şeker karışımına ekleyerek karıştırın. Unu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hamurlardan birine rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tekrar yoğurun. Diğer yarısına erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Unlanmış zemin üzerinde her iki hamuru da dikdörtgen şeklinde açın. Hamurları üst üste koyup geniş olan kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıda sarıp, buzdolabında yarım saat bekletin. Buzdolabından çıkartıp 1 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160340 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2021 
446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
 
175 gram tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı toz badem
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı limon marmeladı
 
1 çay bardağı süt
 
1 su bardağı kıyılmış badem
 
 
Tereyağını derin bir kaba alın. Pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarısı, toz badem ve un ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Ortalarına parmağınızla bastırıp hafif çukur açın. Çukurlara limon marmeladı yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürüp, kıyılmış badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167020 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022 
289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
1 paket oda sıcaklığında margarin
 
1 kahve fincanı sıvı yağ (Türk kahvesi)
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 şişe limon suyu esansı
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
Un
 
 
Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemelerimizi koyuyoruz iyice karıştırıyoruz, elimize yapışmayacak kıvamda azar azar un ekliyoruz ve hamurumuzu toparlıyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarladığımız kurabiyelerimizi diziyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169113 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2022 
329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
 
2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yumurta sarısı
 
150 g oda sıcaklığında tereyağı
 
100 g krem peynir
 
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
 
1 poşet Dr. Oetker Limonlu Şeker
 
Üzeri için:
 
1 yumurta akı
 
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Un ve vanilinli hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine toz şeker, yumurta sarısı, tereyağı, krem peynir, sirke ve 1 tatlı kaşığı limonlu şeker ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 4 cm çapındaki tırtıklı kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta akını çatal ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin. 
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Süre sonunda fırından çıkarın ve üzerlerine kalan limonlu şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169114 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2022 
268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2,5 - 3 su bardağı un
 
200 g yumuşak margarin veya tereyağı
 
100 g toz şeker
 
1 tutam tuz
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 yumurta sarısı
 
1 limon kabuğu rendesi
 
 
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, toz şeker, tuz, şekerli vanilin, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Hamurları ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
 
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Süre sonunda hamurları buzdolabından çıkarıp bekletmeden bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
 
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176959 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024 
286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
2 yemek kaşığı taze limon suyu
 
2 su bardağı un
 
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
 
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
Büyük bir karıştırma kabında, tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
 
Limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
 
Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin, yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Aralarında yeterli mesafe bırakın, çünkü kurabiyeler fırında yayılacaktır.
 
Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarıp 5 dakika tepside soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerine aktararak tamamen soğumalarını sağlayın.
 
Soğuduktan sonra limonlu kurabiyelerinizi servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177777 
Gönderme Tarihi: 16.May.2024 
264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
2.5 su bardağı un
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağlayın.
 
Geniş bir karıştırma kabında, tereyağı ve toz şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
 
Yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın.
 
Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.
 
Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Ardından bu kuru karışımı, ıslak karışıma yavaşça ekleyerek hamuru yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verin.
 
Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tepside birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerine alın ve tamamen soğumalarını bekleyin.
 
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirin.
 
Artık limonlu kurabiyelerinizi servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179014 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2024 
199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 
6ı damla limon suyu
 
1,5 paket vanilin
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
3 su bardağı un
 
 
150 gram tereyağını kısık ateşte eritin.
 
Erimiş tereyağını oda sıcaklığında dinlendirin.
 
Tereyağı ve bir adet yumurtayı kap içerisine alın. Hafif bir şekilde çırpın.
 
İçerisine pudra şekeri ilave edin ve karıştırın.
 
Ardından rendelenmiş limon kabuğunu, altı damla limon suyunu ve vanilini ekleyin.
 
Kabartma tozu, tuz ve unu eleyerek karıştırın.
 
Homojen bir kurabiye hamuru elde ettikten sonra, hamuru streç film ile sarıp buzdolabında dinlendirin.
 
Dinlenmiş olan hamuru 1-1,5 cm kalınlığında olacak şekilde açın.
 
Bir çay bardağı yardımı ile hamur üzerinde yuvarlak şekiller çıkarın.
 
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
 
Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında dinlendirin.
 
Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |