|
Limonlu Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180212
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
Pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun ele yapışmayan, şekil verilebilir bir kıvamda olması gerekiyor.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
|
Limonlu Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179592
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2024
53 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
2 yumurta sarısı
250 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4,5-5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
2 yumurta akı susam
Hamur: Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin.
Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
|
Limonlu Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179591
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2024
44 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket Kabartma Tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Derin bir kaba margarin, tozşeker ve unu alın. Yumurta, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi sararıncaya kadar pişirin.
Fırını kapattıktan sonra kurabiyeleri 10 dakika daha fırında tutun. Daha sonra çıkarıp servis yapın.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179014
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
6ı damla limon suyu
1,5 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
150 gram tereyağını kısık ateşte eritin.
Erimiş tereyağını oda sıcaklığında dinlendirin.
Tereyağı ve bir adet yumurtayı kap içerisine alın. Hafif bir şekilde çırpın.
İçerisine pudra şekeri ilave edin ve karıştırın.
Ardından rendelenmiş limon kabuğunu, altı damla limon suyunu ve vanilini ekleyin.
Kabartma tozu, tuz ve unu eleyerek karıştırın.
Homojen bir kurabiye hamuru elde ettikten sonra, hamuru streç film ile sarıp buzdolabında dinlendirin.
Dinlenmiş olan hamuru 1-1,5 cm kalınlığında olacak şekilde açın.
Bir çay bardağı yardımı ile hamur üzerinde yuvarlak şekiller çıkarın.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında dinlendirin.
Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177777
Gönderme Tarihi: 16.May.2024
142 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
2.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağlayın.
Geniş bir karıştırma kabında, tereyağı ve toz şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
Yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.
Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Ardından bu kuru karışımı, ıslak karışıma yavaşça ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tepside birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerine alın ve tamamen soğumalarını bekleyin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Artık limonlu kurabiyelerinizi servis yapabilirsiniz.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176959
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı taze limon suyu
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Büyük bir karıştırma kabında, tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin, yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Aralarında yeterli mesafe bırakın, çünkü kurabiyeler fırında yayılacaktır.
Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 5 dakika tepside soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerine aktararak tamamen soğumalarını sağlayın.
Soğuduktan sonra limonlu kurabiyelerinizi servis yapabilirsiniz.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169114
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2022
160 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
200 g yumuşak margarin veya tereyağı
100 g toz şeker
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, toz şeker, tuz, şekerli vanilin, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Hamurları ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamurları buzdolabından çıkarıp bekletmeden bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169113
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2022
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur için:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
150 g oda sıcaklığında tereyağı
100 g krem peynir
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 poşet Dr. Oetker Limonlu Şeker
Üzeri için:
1 yumurta akı
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve vanilinli hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine toz şeker, yumurta sarısı, tereyağı, krem peynir, sirke ve 1 tatlı kaşığı limonlu şeker ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 4 cm çapındaki tırtıklı kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta akını çatal ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve üzerlerine kalan limonlu şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Limonlu Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167020
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022
167 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ (Türk kahvesi)
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 şişe limon suyu esansı
1 adet limon kabuğu rendesi
Un
Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemelerimizi koyuyoruz iyice karıştırıyoruz, elimize yapışmayacak kıvamda azar azar un ekliyoruz ve hamurumuzu toparlıyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarladığımız kurabiyelerimizi diziyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160340
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2021
349 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
175 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz badem
2 su bardağı un
1 su bardağı limon marmeladı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış badem
Tereyağını derin bir kaba alın. Pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarısı, toz badem ve un ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Ortalarına parmağınızla bastırıp hafif çukur açın. Çukurlara limon marmeladı yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürüp, kıyılmış badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160296
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2021
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım su bardağı damla çikolata
175 gram tereyağı
2,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Damla çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alın. Krema gibi olana dek mikserle çırpın. Yumurtayı başka bir kapta çatalla çırpıp yağ-şeker karışımına ekleyerek karıştırın. Unu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hamurlardan birine rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tekrar yoğurun. Diğer yarısına erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Unlanmış zemin üzerinde her iki hamuru da dikdörtgen şeklinde açın. Hamurları üst üste koyup geniş olan kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıda sarıp, buzdolabında yarım saat bekletin. Buzdolabından çıkartıp 1 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
|
Limonlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160107
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
8 çorba kaşığı kepek unu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yoğurt ve yumurtayı çırpma teliyle çırpın. 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Üzerine kepek unu, tatlandırıcı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Limonlu Kurabiye |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156353
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 su bardağı nişasta (ağızda dağılmasını sağlar)
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, limon suyu ve şekeri karıştırın. Ardından unu ve kabartma tuzunu ilave edin. En son vanilya ve limon kabuğunu ekleyin. Bu limon ve vanilya aromasının daha baskın olmasını sağlayacaktır. Hazır olan kurabiye hamurunuzu dilerseniz yarım saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Unutmayın dinlenmiş hamur her zaman daha lezzetli olur. Ancak aceleniz varsa bu kısmı es geçebilirsiniz.
Daha sonra kurabiye hamurunu ister minik yuvarlaklar isterseniz de kurabiye kalıpları ile şekillendirerek fırına verebilirsiniz. 200 derece ısıttığınız fırında 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz ısıyı düşürüp süreyi de uzatabilirsiniz. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra limon kabuğu rendesi ve şeker ile yaptığınız karışımdan serpip servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Kurabiyenizi süslemek ve aromasını arttırmak için üzerine; limon kabuğu rendesi ve şeker karışımı hazırlayabilirsiniz.
|
Limonlu Kurabiye |
|
mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc155588
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2021
635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı şeker
2 adet yumurta
400 gram ricotta peyniri (veya kaşar loru/tatlı lor)
3 yemek kaşığı limon suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Fırını 190 derecede ısıtın.
Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin.
Başka bir kapta tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın.
Peynir, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra iyice karıştırın.
En son kuru malzemeleri de ekleyin ve un gözden kaybolana kadar karıştırın.
2 tane fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Kurabiye hamurunda 2 yemek kaşığı kadar parçalar koparıp yassılaştırarak fırın tepsisine dizin.
Önceden ısınmış fırında 15 dakika pişirin.
|
Limonlu Kurabiye |
|
ekmekci kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc154866
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2020
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri
Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak 25 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan tatlı kaşığı ile cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Hazırlanan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2023
|
Limonlu Kurabiye |
|
ülke
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150703
Gönderme Tarihi: 22.May.2020
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
1 su bardağı un
Yarım su bardağı badem unu (çiğ bademleri mikserden geçirerek yapabilirsiniz)
5 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
Badem taneleri
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tüm malzemeleri bir kaseye alıp yoğuruyoruz. Zor toparlanacaktır. Eğer çok fazla tereyağı erirse arada buzdolabında soğutabilirsiniz.
İstediğiniz gibi şekil verdikten sonra 180 derece fırında 20 dakika pişirebilirsiniz yada buzlukta saklayıp daha sonra da oda sıcaklığında biraz çözülmesi için beklettikten sonra aynı şekilde pişirebilirsiniz. Glazenin kurabiyenin üzerinde kalabilmesi için ben en son parmağımla bastırarak çukur oluşturuyorum.
|
Limonlu Kurabiye |
|
kaide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc102853
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2014
1,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr. tereyağı
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Hindistancevizi
Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Üzerine bir adet yumurta ve bir adet yumurta sarısı ekleyin. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu ilave edip yoğurun. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını üzerine sürün, Hindistan cevizine bulayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.
|
Limonlu Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94714
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
1,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı limon suyu
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam tuz
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sirke
Yumurta hariç diğer malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamında hamur elde edilir kalıplar ile kesilip yumurta sarısı sürülür kızarana kadar pişirilir.
|
Limonlu Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84064
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012
3,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 yemek kaşığı (125 gr) margarin
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı limon kabuğu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı un
Süslemek için:
Zencefil tohumu
2 paket kremşanti
1 bardak soğuk süt
1 adet limon kabuğu rendesi
Margarin, şeker ve limonun kabuğunu şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın. Daha sonra içine limon suyunu ekleyerek tekrar karıştırın. 1 su bardağı unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz şekli vererek 160 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. 2 paket kremşantiye bir bardak soğuk sütü ekleyin ve mikserle çırpın. Kremşanti yoğun kıvama gelince bir adet limon kabuğu rendesini kremşantiye ilave edin ve karıştırın. Karışımı kurabiyelerinizin üzerine sürün. Zencefil tohumlarını üzerine serpiştirin.
|
Limonlu Kurabiye |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc71443
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2012
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 un
2 adet yumurta sarısı
250 gram margarin (eritilmiş)
1 cay bardagı sıvı yag
2 yemek kaşıgı yoğurt
3 yemek kaşıgı limon suyu
1 cay kaşıgı tuz
1 tatlı kaşıgı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta akı (üzeri için)
1 kahve fincanı susam
Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve önceden ısınmış 180C fırında 15 dakika kadar pişirin.
|
|