| 
 
 
 | 
Labada Dolması | 
  | 
Buğday Hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52384 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2010 
3,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 kg. Labada
 
2 bardak ince bulgur
 
2 soğan
 
2 kaşık un
 
salça
 
sıvı yağ
 
yoğurt
 
sarımsak
 
su
 
1'er tatlı kaşığı nane, kırmızı biber ve tuz
 
 
Yağda doğranmış soğanı pembeleştiriri ve unu ilave edip kavurun. Üzerine bulguru ve az miktarda su ilave edip pişirin. Tuz, nane ve kırmızıbiberini katın. Hafif haşlanmış labada yapraklarına bulgurdan koyup muska böreği gibi sarın ve bir tencereyedizipüzerinesuilave ederek pişirin. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökün veyağdayakılmış salça, nane ve kırmızı biberi gezdirin.
  
 | 
Labada Otu Dolması | 
  | 
gülnar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2007 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74511 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012 
3,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo labada otu
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Dereotu, maydanoz, nane
 
4 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı kuru üzüm
 
5 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
 
Labada otunun yapraklarını suda 10 dakika kadar haşlayın. Dolmanın iç malzemesini hazırlamak için bulgur, rendelenmiş soğan, kuru üzüm, ezilmiş sarımsak, taze nane, maydanoz ve dereotunu da ekleyip karıştırın. Bu karışımı yaprakların içine yerleştirip sarın. Tencereye dizin üzerine az su ekleyip 20 dakika pişirip servis tabağına alın. Çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirin. Bir çorba kaşığı yağda kırmızı pul biberi ekleyip kızdırın. Dolmanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
  
 | 
Labada Sarması | 
  | 
Mengen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74823 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2012 
3,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 demet Labada
 
2 su bardağı İri Bulgur
 
2 Adet Soğan
 
1 Tutam Taze Reyhan
 
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
 
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
 
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
 
Yarım çay bardağı Zeytinyağı
 
1 Kase Yoğurt (Üzeri İçin)
 
Bir miktar tuz
 
Bir miktar karabiber
 
 
İç harcını hazırlarken; bulguru, soğanı ve salçayı karıştırın. Reyhanı ve baharatlarını da ekleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağını da ekleyin. İyice karıştırın. Labada yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Ardından soğuk suya batırıp çıkarın. Hazırladığınız iç harcı yaprakların içine paylaştırarak sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir servis tabağı kapatın. Sıcak suyunu ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Pişen sarmaları servis tabağına aktarın. Yoğurtla servis edin.
  
 | 
Lorlu Labada Dolması | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103192 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2014 
2,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr margarin
 
200 gr bulgur
 
200gr lor
 
1 cay kasığı tuz
 
1 cay kasığı karabiber
 
2 su bardağı su
 
2 demet labada
 
 
1 kase bulguru, 1,5 kase su ile pilav gibi pişiriyoruz. Tencerenin altını kapattıktan sonra, üzerine 1 kase loru ilave edip birbiriyle tamamen bütünleşene kadar yoğuruyoruz. Bu arada 2 demet labadayı 1-2 dakika şok haşlamaya tabi tutuyoruz. Bir kenara alıp sularının süzülmesini ve ılınmalarını bekliyoruz. Hazırladığımız harcı labadalara yaprak sarar gibi sarıyoruz. Sardığımız her parçanın, yemeklik hazırladığımız yaprak sarma ebatında olmasına dikkat ediyoruz. Sarılan labadalarısana yağlanmış tepsiye diziyoruz. 1 su bardağı su ilave edip 180 derecelik fırına atıp, 20 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkar çıkmaz üzerine kızdırılmış sana yağı gezdirip, sıcak servis yapıyoruz. İsteğe göre yanında ayran servis edebilirsiniz.
  
 | 
Labada Dolması | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105140 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015 
2,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. labada
 
2 bardak ince bulgur
 
2 bardak süt
 
5 dal taze nane
 
5 adet taze sogan
 
5 kaşık sana klasik
 
500 gr. süzme yogurt
 
Tuz
 
3 diş sarımsak
 
 
2 Bardak süt kaynatılır,içine 2 bardak bulgur konarak ocak kapatılır,bulgur kabarınca içine ince kıyılmış nane ve taze sogan 5 kaşık süzme yogurt sana tuz konarak güzelce karıştırılır bir tencereye 5 bardak su konarak kaynatılır, içine labadalar konarak çok az bekletilerek soguk suyun içine alınır, labada yaprakları açılarak hazırlanan içten 1 tatlı kaşıgı konup üçgen muska şeklinde sarılır tencereye dizilerek üzerine çıkacak kadar sıcak su konup üstüne agırlık olarak bir porselen tabak konur agır ateşte 20 dakika pişirilir. Sarımsaklı yogurtla servis yapılır.
  
 | 
Labada Dolması | 
  | 
tarifsayar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.10.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120145 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2016 
1,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo ince bulgur
 
4-5 sap taze soğan
 
2-3 yemek kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Arzu ettiğiniz kadar labada
 
1 demet maydanoz
 
Nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bulguru bir kaba koyup üstünü örtecek kadar kaynar suyla haşlayın. Suyunu çekince salçasını ilave edin. Maydanoz, nane, taze soğan, karabiber, tuz ve yağını ilave edin ve karıştırın.
 
Diğer tarafta labadaların damarlı kısımlarını bıçak yardımıyla sıyırıp büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölün. Güzelce yıkadıktan sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Labadaları kaynayan suyun içine atıp ters yüz yapıp hemen çıkartın. (Fazla tutmayın yapraklar ince olduğundan fazla tutulunca dağılıyor.) Daha sonra labadanın parlak kısmı içeride kalacak şekilde içini koyup yaprak dolmasını sarar gibi sarın.
 
Tencereye dizin. Üzerine salçalı su, zeytinyağ ve az miktarda tuz serpip 10-15 dakika pişirin.
 
Soğuyunca servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Labada Sarması | 
  | 
damat bey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2019 
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146274 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2019 
896 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
16 adet labada yaprağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı bulgur
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 bağ maydanoz
 
1 bağ dereotu
 
1 kg domates
 
Üzeri için:
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
 
Soğan, domates, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, önceden ıslatılmış pirinç ve bulgur, kimyon, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domates bir kap içinde karıştırılır.
 
Kaynar suya batırılıp çıkarılan labadalar temizlenir, hazırlanan içle sarılır.
 
Su eklenerek 40 dakika pişirilir.
 
Piştikten sonra servis tabağına alınarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |