|
Labada Dolması |
|
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52384
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2010
3,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg. Labada
2 bardak ince bulgur
2 soğan
2 kaşık un
salça
sıvı yağ
yoğurt
sarımsak
su
1'er tatlı kaşığı nane, kırmızı biber ve tuz
Yağda doğranmış soğanı pembeleştiriri ve unu ilave edip kavurun. Üzerine bulguru ve az miktarda su ilave edip pişirin. Tuz, nane ve kırmızıbiberini katın. Hafif haşlanmış labada yapraklarına bulgurdan koyup muska böreği gibi sarın ve bir tencereyedizipüzerinesuilave ederek pişirin. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökün veyağdayakılmış salça, nane ve kırmızı biberi gezdirin.
|
Labada Sarması |
|
Mengen
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc74823
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2012
3,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet Labada
2 su bardağı İri Bulgur
2 Adet Soğan
1 Tutam Taze Reyhan
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
Yarım çay bardağı Zeytinyağı
1 Kase Yoğurt (Üzeri İçin)
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
İç harcını hazırlarken; bulguru, soğanı ve salçayı karıştırın. Reyhanı ve baharatlarını da ekleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağını da ekleyin. İyice karıştırın. Labada yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Ardından soğuk suya batırıp çıkarın. Hazırladığınız iç harcı yaprakların içine paylaştırarak sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir servis tabağı kapatın. Sıcak suyunu ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Pişen sarmaları servis tabağına aktarın. Yoğurtla servis edin.
|
Labada Otu Dolması |
|
gülnar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2007
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74511
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
3,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo labada otu
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu, maydanoz, nane
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kuru üzüm
5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı pul biber
Labada otunun yapraklarını suda 10 dakika kadar haşlayın. Dolmanın iç malzemesini hazırlamak için bulgur, rendelenmiş soğan, kuru üzüm, ezilmiş sarımsak, taze nane, maydanoz ve dereotunu da ekleyip karıştırın. Bu karışımı yaprakların içine yerleştirip sarın. Tencereye dizin üzerine az su ekleyip 20 dakika pişirip servis tabağına alın. Çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirin. Bir çorba kaşığı yağda kırmızı pul biberi ekleyip kızdırın. Dolmanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
|
Labada Dolması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105140
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. labada
2 bardak ince bulgur
2 bardak süt
5 dal taze nane
5 adet taze sogan
5 kaşık sana klasik
500 gr. süzme yogurt
Tuz
3 diş sarımsak
2 Bardak süt kaynatılır,içine 2 bardak bulgur konarak ocak kapatılır,bulgur kabarınca içine ince kıyılmış nane ve taze sogan 5 kaşık süzme yogurt sana tuz konarak güzelce karıştırılır bir tencereye 5 bardak su konarak kaynatılır, içine labadalar konarak çok az bekletilerek soguk suyun içine alınır, labada yaprakları açılarak hazırlanan içten 1 tatlı kaşıgı konup üçgen muska şeklinde sarılır tencereye dizilerek üzerine çıkacak kadar sıcak su konup üstüne agırlık olarak bir porselen tabak konur agır ateşte 20 dakika pişirilir. Sarımsaklı yogurtla servis yapılır.
|
Lorlu Labada Dolması |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103192
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2014
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
200 gr bulgur
200gr lor
1 cay kasığı tuz
1 cay kasığı karabiber
2 su bardağı su
2 demet labada
1 kase bulguru, 1,5 kase su ile pilav gibi pişiriyoruz. Tencerenin altını kapattıktan sonra, üzerine 1 kase loru ilave edip birbiriyle tamamen bütünleşene kadar yoğuruyoruz. Bu arada 2 demet labadayı 1-2 dakika şok haşlamaya tabi tutuyoruz. Bir kenara alıp sularının süzülmesini ve ılınmalarını bekliyoruz. Hazırladığımız harcı labadalara yaprak sarar gibi sarıyoruz. Sardığımız her parçanın, yemeklik hazırladığımız yaprak sarma ebatında olmasına dikkat ediyoruz. Sarılan labadalarısana yağlanmış tepsiye diziyoruz. 1 su bardağı su ilave edip 180 derecelik fırına atıp, 20 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkar çıkmaz üzerine kızdırılmış sana yağı gezdirip, sıcak servis yapıyoruz. İsteğe göre yanında ayran servis edebilirsiniz.
|
Labada Dolması |
|
tarifsayar
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120145
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2016
1,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo ince bulgur
4-5 sap taze soğan
2-3 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Arzu ettiğiniz kadar labada
1 demet maydanoz
Nane
Tuz
Karabiber
Bulguru bir kaba koyup üstünü örtecek kadar kaynar suyla haşlayın. Suyunu çekince salçasını ilave edin. Maydanoz, nane, taze soğan, karabiber, tuz ve yağını ilave edin ve karıştırın.
Diğer tarafta labadaların damarlı kısımlarını bıçak yardımıyla sıyırıp büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölün. Güzelce yıkadıktan sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Labadaları kaynayan suyun içine atıp ters yüz yapıp hemen çıkartın. (Fazla tutmayın yapraklar ince olduğundan fazla tutulunca dağılıyor.) Daha sonra labadanın parlak kısmı içeride kalacak şekilde içini koyup yaprak dolmasını sarar gibi sarın.
Tencereye dizin. Üzerine salçalı su, zeytinyağ ve az miktarda tuz serpip 10-15 dakika pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
|
Labada Sarması |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146274
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2019
748 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
16 adet labada yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 kg domates
Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsak
Soğan, domates, karabiber, tuz, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, önceden ıslatılmış pirinç ve bulgur, kimyon, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domates bir kap içinde karıştırılır.
Kaynar suya batırılıp çıkarılan labadalar temizlenir, hazırlanan içle sarılır.
Su eklenerek 40 dakika pişirilir.
Piştikten sonra servis tabağına alınarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
|
|