| 
 
 
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
CUMA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc335 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005 
4,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. köftelik kıyma
 
2 adet yumurta
 
250 gr. ekmek içi
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
4 kaşık tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
 
Tuz, karabiber, kimyon, ekmek içi, maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Daha sonra kıyma eklenir, bütün malzeme özleşene kadar yoğrulur. Arzu edilen şekilde yuvarlanır, tereyağında kızartılır.
 
 
 ML® Kuru Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.12.2014
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Vatandaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc617 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2005 
3,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. az yağlı dana kıyması
 
1 adet yumurta
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 iri kuru soğan
 
5 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Un
 
 
Uygun bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, ıslatılıp sıkılan ekmeği, baharatı, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun, ceviz kadar parçalar alın top şekli verin. Una bulayıp bol yağda kızartın, kızarmış patates ya da piyazla birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Sarılira Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc994 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2006 
3,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. ekmek içi
 
4 çorba kaşığı un
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
750 gr. az yağlı kıyma
 
2 küçük rendelenmiş kuru soğan
 
2 yumurta
 
1 kahve fincanı su
 
biraz karabiber
 
kimyon
 
tuz
 
 
Ekmek içini bol suda ıslatıp iyice sıkın. Sonra diğer malzemenin hepsini katarak iyice yoğurup, parmak biçiminde yuvarlayın. Una bulayarak kızgın sıvıyağda kızartın.
 
 
 ML® Cızbız Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.08.2022
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1277 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006 
3,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dana kıyma
 
2- 3 dilim bayat ekmek içi
 
1- 2 soğan
 
Kimyon
 
Karabiber
 
1 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için:
 
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı
 
 
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
 
Kızgın yağda kızartılır.
 
 
Not: Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Kuru köfteye 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir. Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir. Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.
 
 
 ML® Zeytinli Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "yemek dostu" tarafından gönderildi. 24.08.2020
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68947 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011 
2,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr dana kıyma
 
2-3 dilim bayat ekmek içi
 
1  2 adet Soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1  2 çay kaşığı kimyon
 
1 Adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için 1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı
 
 
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.
 
 
 
 
Fotoğraf Saadet tarafından gönderildi. 05.07.2014
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110906 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2015 
2,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. orta yağlı kıyma
 
3 adet kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 kase ekmek tozu
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı salça
 
10 dal maydanoz
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
Kuru nane
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Soğanlar ve sarımsaklar rendelenir.
 
Bir karıştırma kabına; kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça, kabartma tozu, kuru nane, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber eklenir.
 
Üzerine ekmek tozu katılır, bir yumurta kırılır ve en son çok ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek yoğrulur.
 
Malzemeler bütünleşince karıştırma kabının üzeri streç filmle kapatılarak buzdolabına kaldırılır ve en az 1 saat dinlenmeye bırakılır.
 
Süre sonunda buzdolabından alınan köfte harcından ceviz kadar parçalar kopartılarak yassı köfteler hazırlanır. (Köfte harcından ortalama 60 adet köfte çıkar.)
 
Bir tavaya sıvı yağ konarak kızdırılır. Köfteler iki taraflı olarak kızartılır, sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
tıpatıp 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2019 
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140706 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2019 
686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
2 adet soğan
 
3 diş sarmısak
 
1 demet maydanoz
 
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğuk suda ıslatılıp, suyu sıkılmış 3 dilim bayat ekmek içini ilave ederek 5 dakika kadar yoğurun. Kıymaya, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yarım tatlı kaşığı karabiber, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek, 5 dakika daha yoğurun. Kıymadan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, ıslattığınız iki avucunuzun içinde yuvarlayıp, bastırın. Yassı şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp, kızgın sıvıyağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
nazgül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141581 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2019 
705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram köftelik dana kıyma
 
5 dilim bayat ekmek
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Derin bir yoğurma kabının içine kıyma ile birlikte rendelenmiş soğanı ve tuzla birlikte baharatları da ekleyin.
 
Bayat ekmekleri suda ıslatın, iyice yumuşayınca suyu sıkın ve köfte harcının içine ilave edin. Sonra yoğurduğunuz etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayın.
 
Bir tepsinin içine unu serin ve uzunlamasına yuvarladığınız köfteleri una bulayıp, bir tavada kızdırılmış tereyağında çevirerek kızartın.
 
Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172539 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023 
268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
750 g orta yağlı dana döş kıyma, iki defa çekilmiş
 
100 g bayat ekmek içi, ıslatılmış
 
1 adet büyük boy soğan, ince rendelenmiş
 
8 dal maydanoz, ince kıyılmış
 
1 ½ tatlı kaşığı tuz
 
½ tatlı kaşığı karabiber
 
½ tatlı kaşığı kimyon
 
Kızartmak için:
 
300 ml zeytinyağı
 
 
Kıymayı bir kaba alın. 
 
Ekmeklerin suyunu sıkın ve kıymaya ilave edin.
 
Soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ilave edin ve iyice yoğurun. 
 
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Islak avuç arasında yuvarlayıp bir parmak kalınlığında şekil vererek köfteleri hazırlayın. Buzdolabına koyun.
 
Servise 15 dakika kala yağı bir tavada kızdırın. Köfteleri arkalı önlü kızartın ve sıcak servis edin.
 
 
Not: Kuru köfte, arzu edilirse una bulandıktan sonra kızartılabilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |