| 
 
 
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172539 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023 
268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
750 g orta yağlı dana döş kıyma, iki defa çekilmiş
 
100 g bayat ekmek içi, ıslatılmış
 
1 adet büyük boy soğan, ince rendelenmiş
 
8 dal maydanoz, ince kıyılmış
 
1 ½ tatlı kaşığı tuz
 
½ tatlı kaşığı karabiber
 
½ tatlı kaşığı kimyon
 
Kızartmak için:
 
300 ml zeytinyağı
 
 
Kıymayı bir kaba alın. 
 
Ekmeklerin suyunu sıkın ve kıymaya ilave edin.
 
Soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ilave edin ve iyice yoğurun. 
 
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Islak avuç arasında yuvarlayıp bir parmak kalınlığında şekil vererek köfteleri hazırlayın. Buzdolabına koyun.
 
Servise 15 dakika kala yağı bir tavada kızdırın. Köfteleri arkalı önlü kızartın ve sıcak servis edin.
 
 
Not: Kuru köfte, arzu edilirse una bulandıktan sonra kızartılabilir.
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152308 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr dana kıyma
 
1 su bardağı bayat ekmek için, rendelenmiş
 
2 adet rendelenmiş soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
 
 
Redelenmiş bayat ekmek içini, kıyılmış maydanozu, karbonatı, tuzu ve baharatı küçük bir kapta harmanlayın.
 
Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Harmanladığınız malzemei ve zeytinyağını ekleyin.
 
İyice yoğurun.
 
Yoğurduğunuz köfte hamurunun üzerini örtüp buzdolabında yarım saat bekletin.
 
Beklettiğiniz köfte hamurundan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirin. Kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
nazgül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141581 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2019 
705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram köftelik dana kıyma
 
5 dilim bayat ekmek
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Derin bir yoğurma kabının içine kıyma ile birlikte rendelenmiş soğanı ve tuzla birlikte baharatları da ekleyin.
 
Bayat ekmekleri suda ıslatın, iyice yumuşayınca suyu sıkın ve köfte harcının içine ilave edin. Sonra yoğurduğunuz etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayın.
 
Bir tepsinin içine unu serin ve uzunlamasına yuvarladığınız köfteleri una bulayıp, bir tavada kızdırılmış tereyağında çevirerek kızartın.
 
Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
tıpatıp 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2019 
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140706 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2019 
686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
2 adet soğan
 
3 diş sarmısak
 
1 demet maydanoz
 
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğuk suda ıslatılıp, suyu sıkılmış 3 dilim bayat ekmek içini ilave ederek 5 dakika kadar yoğurun. Kıymaya, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yarım tatlı kaşığı karabiber, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek, 5 dakika daha yoğurun. Kıymadan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, ıslattığınız iki avucunuzun içinde yuvarlayıp, bastırın. Yassı şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp, kızgın sıvıyağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
mülteci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2015 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112822 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2015 
1,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr orta yağlı köftelik kıyma
 
1 adet kuru soğan rendesi
 
½ bardak ufalanmış bayat ekmek içi
 
Yarım bağ maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Tüm malzemeler karıştırılarak iyice yoğrulur. Kıvamına gelince ceviz iriliğinde toplar alınarak yuvarlatılır. Sonra iki avuç içine hafifçe rulo gibi yapılarak uzunca köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılır. İstenirse fındık iriliğinde köfteler yapılarak kızartılır ve üzerlerine kürdan batırılıp öyle de servis yapılabilir.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110906 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2015 
2,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. orta yağlı kıyma
 
3 adet kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 kase ekmek tozu
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı salça
 
10 dal maydanoz
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
Kuru nane
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Soğanlar ve sarımsaklar rendelenir.
 
Bir karıştırma kabına; kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça, kabartma tozu, kuru nane, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber eklenir.
 
Üzerine ekmek tozu katılır, bir yumurta kırılır ve en son çok ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek yoğrulur.
 
Malzemeler bütünleşince karıştırma kabının üzeri streç filmle kapatılarak buzdolabına kaldırılır ve en az 1 saat dinlenmeye bırakılır.
 
Süre sonunda buzdolabından alınan köfte harcından ceviz kadar parçalar kopartılarak yassı köfteler hazırlanır. (Köfte harcından ortalama 60 adet köfte çıkar.)
 
Bir tavaya sıvı yağ konarak kızdırılır. Köfteler iki taraflı olarak kızartılır, sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
ovalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2015 
Mesajlar: 21 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104413 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2015 
1,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma (Yarısı dana yarısı kuzu eti olursa daha lezzetli olur)
 
3 diş sarımsak
 
1 soğan
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
 
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu bir kabın içinde yoğurup 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp sıkarak şekil verin. Izgara görünümlü tavanın içine az yağda ya da fırında pişirin. Servis yapmak için közlenmiş domates, biber ve lavaş ekmeği kullanılabilir.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
nazlıgül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100707 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2014 
1,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kıyma
 
4 dilim bayat ekmek içi
 
1/demet maydanoz
 
1 adet yumurta
 
2 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı sirke
 
 
Öncelikle soğanı soyup, rendeleyin. Maydanozlan da ince ince kıyın. Ekmek içlerini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına koyup; içine ekmek içini, soğanı, maydanozu, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, köfte şekli verin. Bir tavaya yağ koyup, kızdırın ve köfteleri kızartın.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99613 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2014 
1,911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı baharat
 
1 bardak ekmek içi
 
Kızartma yağı
 
 
Yoğurma kabında kıyma, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, (damak tadınıza göre) kimyon, karabiber, tuzu karıştırıp özleşene kadar yoğurun.
 
Elinizi ıslatarak köfte harcından istediğiniz boyutta parçalar kopartarak köfte şekli verin.
 
Köfteleri bir süre dolapta dinlendirdikten sonra yağ koyduğumuz tavada veya ızgarada pişirin, yanında pilav veya lavaş arzuya göre patates kızarması ile servis yapın.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
devran 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88476 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2013 
1,989 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. Koyun kıyması
 
2 baş soğan
 
2 dilim ekmek içi
 
2 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
 
Bir kaba 750 gram kadar koyun kıymasıyla birlikte ince çentilmiş 2 baş soğan, ıslatılıp suları sıkılmış 2 dilim bayat ekmek içi, 2 yumurta, tuz, biber, ince kıyılmış maydanoz, biraz da su koyduktan sonra hepsini birden iyice yoğurun. Parmak biçiminde köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84446 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012 
2,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg az yağlı koyun kıyması
 
200 gram ekmek içi
 
2 adet küçük soğanın rende suyu
 
3 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı tepeleme un
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kimyon
 
Kızartma yağı
 
 
Ekmek içini 10 dakika bol soğuk suda ıslattıktan sonra iyice sıkıp bir kaba çıkarınız.
 
Üzerlerine 2 adet yumurta kırınız. Tuz, biber, kimyon, soğan suyu ve kıymayı ilâve ettikten sonra iyice yoğurup parmak gibi yuvarlayınız.
 
Sonra hafif una bulayarak bir tavada kızgın yağda 4-5 dakika kızartınız. Bir kevgirle yağsız olarak yağdan çıkarıp servis yapınız.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
ZEYNO 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2007 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75760 
Gönderme Tarihi: 15.May.2012 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 dilim ekmek içi (rende)
 
1 adet soğan (suyu sıkılmış)
 
 
Tüm malzemeyi çok iyi yoğurup, şekil verin ve  kızartın.  Püre ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
marmelat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73130 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2012 
2,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg koyun eti veya sığır eti (orta yağlı)
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
3 yemek kaşığı un
 
2 bardak bitkisel sıvıyağ
 
3 adet patates (orta boy)
 
3 dilim bayat ekmek (büyük boy)
 
2 adet yumurta
 
2 adet soğan (orta boy)
 
 
1. Patatesleri haşlayıp püre haline getirerek, ya da ekmek içini suyla ıslatıp sıkarak kıymaya karıştırın. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan ve iki yumurta katarak iyice yoğurun.
 
2. Yumurtadan daha küçük parçalara ayırıp ıslak avuç arasında parmak biçiminde uzunca yuvarlayın. Una buladıktan sonra kızgın yağa atarak pembe renkte kızartın.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68947 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011 
2,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr dana kıyma
 
2-3 dilim bayat ekmek içi
 
1  2 adet Soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1  2 çay kaşığı kimyon
 
1 Adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için 1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı
 
 
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.
 
 
 
 
Fotoğraf Saadet tarafından gönderildi. 05.07.2014
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67588 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011 
2,764 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 adet ufalanmış ekmek içi
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kekik
 
 
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, ufalanmış bayat ekmeği ve baharatları, birlikte iyice yoğurun ve üzerine zeytinyağı gezdirip yoğurmaya devamedin. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil verin ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda ya da ızgarada kızartın. Bezelye püresi ve patates püresi ile sunulabilir.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Som Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66978 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011 
3,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı kekik
 
3 dilim ekmek içi
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
1 adet yumurta
 
Sıvı yağ
 
 
Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, sütle ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içlerini, yumurta ve baharatlarla beraber yaklaşık 5 dakika iyice yoğurun. Elinizle şekil verip 15 dakika bekletin daha sonra kızgın yağda kızartıp servise sunun. Yanında domates ya da soğan salatasıyla ikram da edebilirsiniz.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
jülide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58539 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010 
2,978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. koyun kıyması
 
300 gr. patates
 
150 gr. soğan.
 
125 gr. pirinç
 
Bir demet maydanoz
 
Bir baş soğan
 
2-3 yumurta
 
Tuz
 
Biber
 
 
Patatesler yıkanarak haşlanır. Kabukları soyularak püre makinesinden geçirilir. Kıymaya ilâve edilir. İki defa et makinesinden geçirilir veya iyice yoğurulur. Bir baş soğan suyu, tuz, biber, kıyılmış maydanoz ve yumurta ilâve edilir. Biraz daha yoğurulur. 2 - 3 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek ıslak avuç içersinde silindir şekli verilir. Kızdırılmış yağda kızartılır. Garnitür olarak patates kızartması ilâve edilir.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
lezzet dünyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54484 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010 
4,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
400 gr. köftelik kıyma
 
1 orta boy soğan
 
4-5 dilim bayat ekmek içi
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kekik
 
4-5 çorba kaşığı un
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
tuz
 
 
Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, yumurtayı, tuzu ve baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak parmak iriliğinde yuvarlak silindirik köfteler hazırlayalım. Köfteleri una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda, ağır ateşte ve kapaklı olarak arkalı önlü kızartalım ve patates tavası ile birlikte servis yapalım.
 
 
Not: Köfteleri yuvarlak silindirik yapmak yerine yassı köfteler olarak da hazırlayabilirsiniz.
 
 
 ML® Etli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
ankara keçisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2009 
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34287 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2009 
3,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. koyun kıyması
 
4 dilim ekmek içi
 
2 yumurta
 
2 büyük baş soğan
 
maydanoz
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
tuz
 
karabiber
 
kimyon
 
isteğe göre kekik.
 
 
Rendelenmiş soğanlara kıyma, ekmek içi, yumurta, tuz, baharat ilavesi ile iyice yoğrulur. En son kıyılmış maydanozlar atılır. Elde köfte şekli verilerek kızgın ateşte kızartılır. Köftelerin kızartılması bitince tavadaki yağ boşaltılarak dibinde 1 parmak bırakılır. Kalan yağın içine ikiye bölünen domatesler ve biberler atılır. Yumuşayınca üzerine dilimlenmiş ekmekler bastırılarak domatesin suyunu ve yağı emmesi sağlanır. Üzerlerine kimyon serpilip köftelerle birlikte servis yapılır.
 
 
 ML® Cacıklı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
KURU KÖFTE | 
  | 
davet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34202 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009 
3,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kıyma
 
1 demet maydanoz
 
120 gram iç bayat ekmek (2 dilim)
 
Tuz ve karabiber
 
150 gram soğan (2 orta)
 
220 gram rafine çiçek yağı ya da margarin (1 bardak)
 
2 küçük yumurta
 
 
1 İki kez et makinesinden geçirilmiş yağsızca ve kemiksiz ola rak tartılmış, 750 gram kıymaya, soğuk suda ıslatılmış sonra da iyice sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 3 dilim iç bayat ekmek, rendelenmiş 2 orta baş soğan, 2 kahve kaşığı karabiber, 2 küçükçe yumurta, ince doğranmış 1 demet maydanoz, 2 tatlı kaşığı tuz katarak 10 dakika kadar yoğurmalı, sonra bu kıymadan birer irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde ince ve uzun şekiller verdirmelidir.
 
2 Köftenin şekillendirilmesi sona erince; bunları içinde kızdırılmış 1 bardak rafine çiçek ya da zeytinyağı olan tavaya atarak, orta kuvvetteki ateşte köftelerin önce bir, sonra da diğer yanları nar gibi oluncaya kadar aşağı yukarı 7-8 dakika kızartmalı ve delikli kepçe ile tabağa alarak ister sıcak ister soğuk olarak servis yapmalıdır.
 
 
 ML® Rus Köftesi (Pajaski) için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |