| 
 
 
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
CUMA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc335 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005 
4,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. köftelik kıyma
 
2 adet yumurta
 
250 gr. ekmek içi
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
4 kaşık tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
 
Tuz, karabiber, kimyon, ekmek içi, maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Daha sonra kıyma eklenir, bütün malzeme özleşene kadar yoğrulur. Arzu edilen şekilde yuvarlanır, tereyağında kızartılır.
 
 
 ML® Kuru Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.12.2014
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
lezzet dünyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54484 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010 
4,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
400 gr. köftelik kıyma
 
1 orta boy soğan
 
4-5 dilim bayat ekmek içi
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kekik
 
4-5 çorba kaşığı un
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
tuz
 
 
Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, yumurtayı, tuzu ve baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak parmak iriliğinde yuvarlak silindirik köfteler hazırlayalım. Köfteleri una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda, ağır ateşte ve kapaklı olarak arkalı önlü kızartalım ve patates tavası ile birlikte servis yapalım.
 
 
Not: Köfteleri yuvarlak silindirik yapmak yerine yassı köfteler olarak da hazırlayabilirsiniz.
 
 
 ML® Etli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
KURU KÖFTE | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8038 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
3,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo köftelik kıyma
 
1 demet maydanoz
 
2 adet yumurta 
 
4 kaşık sadeyağ
 
250 gram ekmek içi
 
Yeteri kadar tuz, biber ve baharat
 
1 adet soğan
 
 
Budama deyimi üzerine et alınır. Bir kez makineden çekilir. Tuz, biber, baharat, ekmek içi, maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Tekrar makineden geçirilir, arzu edilen şekilde yuvarlanır. Dört kaşık yağda kızartılır. Arzu edilirse genç sığır eti karıştırılarak kuru köfte ve diğer köfteler gibi yapılır.
 
 
 ML® Kütahya Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1277 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006 
3,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dana kıyma
 
2- 3 dilim bayat ekmek içi
 
1- 2 soğan
 
Kimyon
 
Karabiber
 
1 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için:
 
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı
 
 
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
 
Kızgın yağda kızartılır.
 
 
Not: Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Kuru köfteye 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir. Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir. Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.
 
 
 ML® Zeytinli Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "yemek dostu" tarafından gönderildi. 24.08.2020
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
elena 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2005 
Mesajlar: 91 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1259 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2006 
3,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. az yağlı dana kıyma
 
1 yumurta
 
1 orta boy soğan
 
2-3 dilim bayat ekmek içi
 
tuz
 
karabiber
 
köfte baharı
 
1 adet kaşlanmış patates
 
yarım su bardağı sıvıyağ
 
 
Kıymayı bir kaba alıp, içine ufalanmış bayat ekmek içini, yumurtayı, tuzu, haşlanmış patatesi, baharatları ekleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyin, köfte harcını iyice yoğurarak istediğiniz şekilde silinddirik köfteler hazırlayın. Ağır ateşte ve kapaklı olarak arkalı önlü iyice kızartın.
 
 
 ML® Sahan Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc994 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2006 
3,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. ekmek içi
 
4 çorba kaşığı un
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
750 gr. az yağlı kıyma
 
2 küçük rendelenmiş kuru soğan
 
2 yumurta
 
1 kahve fincanı su
 
biraz karabiber
 
kimyon
 
tuz
 
 
Ekmek içini bol suda ıslatıp iyice sıkın. Sonra diğer malzemenin hepsini katarak iyice yoğurup, parmak biçiminde yuvarlayın. Una bulayarak kızgın sıvıyağda kızartın.
 
 
 ML® Cızbız Köfte için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.08.2022
  
 | 
KURU KÖFTE | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9937 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
Yarım kilo yağsız kıyma
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
3 baş soğan
 
yarım bardak zeytinyağı veya çiçek yağı
 
1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 adet yumurta
 
 
Yapılışı:
 
Bayat ekmekler su ile ıslatılıp sıkılır ve genişçe bir kaba konmuş olan kıymanın içine ufalanarak katılır, soğanlar rendenin ince tarafından geçirilir ve yumurta, tuz ve biberle birlikte dereotu da ince kıyılarak kıymaya katılır. Hepsi birlikte iyice yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bunlara avuç içinde parmak şekli verilir. Bu hazrlanmış olan köfteler bir tavada iyice kızdırılmış olan yağın içine gerekirse parti parti atılarak nar gibi kızartılır ve kızaran köfteler bir delikli kepçe ile alınır. Kuru köfte, arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.
 
 
 ML® Nahna Küftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7824 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006 
3,559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gram az yağlı dana kıyma,
 
3 dilim bayat ekmek içi,
 
2 adet kuru soğan,
 
1 çay kaşığı kimyon,
 
1 çay kaşığı karabiber,
 
1 adet yumurta,
 
yarım demet maydanoz,
 
kızartma için 1 bardak zeytinyağı.
 
 
Hazırlanışı:
 
Kıyma, mümkün olduğu kadar az ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 kaşık zeytinyağı (yumuşak olması için) ve yumurta iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.
 
 
 ML® Tire Köfte için tıklayın
 
  
 | 
KURU KÖFTE | 
  | 
davet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34202 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009 
3,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kıyma
 
1 demet maydanoz
 
120 gram iç bayat ekmek (2 dilim)
 
Tuz ve karabiber
 
150 gram soğan (2 orta)
 
220 gram rafine çiçek yağı ya da margarin (1 bardak)
 
2 küçük yumurta
 
 
1 İki kez et makinesinden geçirilmiş yağsızca ve kemiksiz ola rak tartılmış, 750 gram kıymaya, soğuk suda ıslatılmış sonra da iyice sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 3 dilim iç bayat ekmek, rendelenmiş 2 orta baş soğan, 2 kahve kaşığı karabiber, 2 küçükçe yumurta, ince doğranmış 1 demet maydanoz, 2 tatlı kaşığı tuz katarak 10 dakika kadar yoğurmalı, sonra bu kıymadan birer irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde ince ve uzun şekiller verdirmelidir.
 
2 Köftenin şekillendirilmesi sona erince; bunları içinde kızdırılmış 1 bardak rafine çiçek ya da zeytinyağı olan tavaya atarak, orta kuvvetteki ateşte köftelerin önce bir, sonra da diğer yanları nar gibi oluncaya kadar aşağı yukarı 7-8 dakika kızartmalı ve delikli kepçe ile tabağa alarak ister sıcak ister soğuk olarak servis yapmalıdır.
 
 
 ML® Rus Köftesi (Pajaski) için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Vatandaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc617 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2005 
3,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. az yağlı dana kıyması
 
1 adet yumurta
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 iri kuru soğan
 
5 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Un
 
 
Uygun bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, ıslatılıp sıkılan ekmeği, baharatı, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun, ceviz kadar parçalar alın top şekli verin. Una bulayıp bol yağda kızartın, kızarmış patates ya da piyazla birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Sarılira Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
KURU KÖFTE | 
  | 
Oktay Usta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16036 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007 
3,445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. kıyma,
 
2 demet dereotu,
 
2 dilim bayat ekmek,
 
tuz, biber,
 
2 orta boy soğan,
 
1 bardak çiçek yağı.
 
2 yumurta,
 
 
Makineden iki defa geçirilmiş yağsızca kıymayı, soğuk suda ıslatılmış, sonra da iyice sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 2 dilim iç bayat ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber, yumurta, ince doğranmış dereotu, iki tatlı kaşığı tuz katarak on dakika kadar yoğurun. Sonra bu kıymadan birer irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, hafifçe ıslatılmış avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
 
Köftenin şekillendirilmesi sona erince, bunları içinde kızdırılmış çiçek yağı olan tavaya atarak orta ısıdaki ateşte kızartın.
 
 
 ML® Harput Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3715 
Gönderme Tarihi: 13.May.2006 
3,401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
Karabiber
 
1 kg. köftelik kiyma
 
1 tatli kasigi kimyon
 
2 adet haslanmis patates
 
1 adet kuru soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet yumurta
 
2 dilim bayat ekmek
 
2 su bardagi sivi yag
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Kiyma, rendelenmis soğan, ufalanmis ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince dogranmis maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karistirip yogurun. 
 
Köfte harcindan ceviz büyüklügünde parçalar alip, parmak seklinde yuvarlayin.
 
Köfteleri kizdirilmis sivi yagda kizartin. Kuru köfteleri soguk olarak servis yapin.
 
 
 ML® Tekirdağ Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
KURU KÖFTE | 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26701 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2008 
3,293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
500 gr. orta yağlı kıyma,
 
1 baş soğan,
 
2 dilim bayat ekmek içi,
 
maydanoz,
 
tuz,
 
karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
İki defa çekilmiş kıymanın içine 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber ve maydanoz koyun. İyice yoğur-duktan sonra küçük parçalar ayırın. Islak avuç arasında oval şekil vererek parmak kalınlığına getirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Köftelerin önce bir sonra diğer yüzlerini kızartın ve servis yapın.
 
 
 ML® Ciğer Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
ankara keçisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2009 
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34287 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2009 
3,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. koyun kıyması
 
4 dilim ekmek içi
 
2 yumurta
 
2 büyük baş soğan
 
maydanoz
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
tuz
 
karabiber
 
kimyon
 
isteğe göre kekik.
 
 
Rendelenmiş soğanlara kıyma, ekmek içi, yumurta, tuz, baharat ilavesi ile iyice yoğrulur. En son kıyılmış maydanozlar atılır. Elde köfte şekli verilerek kızgın ateşte kızartılır. Köftelerin kızartılması bitince tavadaki yağ boşaltılarak dibinde 1 parmak bırakılır. Kalan yağın içine ikiye bölünen domatesler ve biberler atılır. Yumuşayınca üzerine dilimlenmiş ekmekler bastırılarak domatesin suyunu ve yağı emmesi sağlanır. Üzerlerine kimyon serpilip köftelerle birlikte servis yapılır.
 
 
 ML® Cacıklı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
Som Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66978 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011 
3,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı kekik
 
3 dilim ekmek içi
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
1 adet yumurta
 
Sıvı yağ
 
 
Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, sütle ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içlerini, yumurta ve baharatlarla beraber yaklaşık 5 dakika iyice yoğurun. Elinizle şekil verip 15 dakika bekletin daha sonra kızgın yağda kızartıp servise sunun. Yanında domates ya da soğan salatasıyla ikram da edebilirsiniz.
  
 | 
KURU KÖFTE | 
  | 
savaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20953 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008 
3,151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kıyma
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 küçük soğan
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
4-5 dal maydanoz
 
 
Ete, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, kimyon, karabiber ve tuz katarak yoğurup özleştiriniz.
 
Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlıyarak yağlanmış tepsiye diziniz. Orta hararetli fırında sertleştirmeden pişiriniz.
 
 
 ML® Filistin Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
oymakbeyi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24188 
Gönderme Tarihi: 30.May.2008 
3,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
750 gr. az yağlı karışık dana-koyun kıyması
 
1 baş orta büyüklükte soğan
 
2 dilim ekmek
 
1 yumurta
 
1 kaşık yağ
 
Tuz
 
karabiber
 
1 küçük demet maydanoz
 
 
Köfteyi yoğuracağınız kaba, önce soğanı rendeleyin. Sonra, kenarları çıkartılarak ıslatılmış ekmek dilimlerini avucunuz arasında sıkarak tellendirin. Aynı kaba, kıymayı, 1 yumurtayı ve bir kaşık yağı koyup, üzerine tuz ve karabiber serpin. Kıyılmış maydanozu da ilave ederek iyice yoğurun.
 
Ellerinizi ıslatın ve avucunuzun arasına köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak, parmak gibi uzun, oval, ya da yuvarlak şekiller verin.
 
Orta ısıda kurutmadan kızartıp, bir tencereye çıkartın. Kızartma sırasında yağın yanmamasına dikkat edin.
 
Kapağını kapatarak, 2-3 dakika kadar dinlendirip yumuşamasını sağlayın ve servis yapın.
 
 
 ML® Safranlı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
dilber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2008 
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23633 
Gönderme Tarihi: 05.May.2008 
3,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kg. kıyma
 
4 dilim bayat ekmek içi
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet yumurta
 
2 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı sirke
 
 
Öncelikle soğanı soyup, rendeleyin. Maydanozları da ince ince kıyın. Ekmek içlerini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına koyup; içine ekmek içini, soğanı, maydanozu, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edin ve yoğurun.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, köfte şekli verin. Bir tavaya yağ koyup, kızdırın ve köfteleri kızartın.
 
 
 ML® Mubi Busesi için tıklayın
 
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
jülide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58539 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010 
2,978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. koyun kıyması
 
300 gr. patates
 
150 gr. soğan.
 
125 gr. pirinç
 
Bir demet maydanoz
 
Bir baş soğan
 
2-3 yumurta
 
Tuz
 
Biber
 
 
Patatesler yıkanarak haşlanır. Kabukları soyularak püre makinesinden geçirilir. Kıymaya ilâve edilir. İki defa et makinesinden geçirilir veya iyice yoğurulur. Bir baş soğan suyu, tuz, biber, kıyılmış maydanoz ve yumurta ilâve edilir. Biraz daha yoğurulur. 2 - 3 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek ıslak avuç içersinde silindir şekli verilir. Kızdırılmış yağda kızartılır. Garnitür olarak patates kızartması ilâve edilir.
  
 | 
Kuru Köfte | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67588 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011 
2,764 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 adet ufalanmış ekmek içi
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kekik
 
 
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, ufalanmış bayat ekmeği ve baharatları, birlikte iyice yoğurun ve üzerine zeytinyağı gezdirip yoğurmaya devamedin. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil verin ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda ya da ızgarada kızartın. Bezelye püresi ve patates püresi ile sunulabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |