| 
 
 
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2476 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
3,518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
1 adet kabartma tozu
 
Alabildiğince un
 
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)
 
 
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
 
 
 ML® Açık Poğaça için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 13.07.2017
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
aysun57 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 21.03.2009 
Mesajlar: 3 Şehir: bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34884 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2009 
2,812 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı mısırözü yağı
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı toz maya
 
1 tutam şeker
 
alabildiğince un
 
üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Ilık suya maya ve bir tutam şeker koyup mayalandırılır. Yoğurt ve sıvıyağ bir kapta çırpılır. Ardından mayalı su ilave edilir biraz tuz ve alabildiğince un ile hamur yoğurulur ve 10 dakika kadar dinlendirilir. içine istediğiniz harçtan koyun ve üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede pişirin.
 
 
 ML® İncirli Poğaça için tıklayın 
 
 
ML® Mısır Unlu Poğaça (görsel)
 
  
 | 
KOLAY POĞAÇA | 
  | 
ferman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51305 
Gönderme Tarihi: 02.May.2010 
2,720 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı yoğurt
 
Alabildiği kadar un
 
1 su bardağı margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
peynir
 
maydanoz
 
susam
 
 
Yapılışı:
 
Erimiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu karıştırılıp un ilavesiyle hamur yumuşak şekilde yoğrulur. Bildiğimiz poğaça şeklinde yapılır. Ceviz büyüklüğünde koparılıp elle açılan hamurun içine peynir, maydanoz konup üzerine az yağlı tepsiye sıralanır. Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 180°de pişirilir.
 
 
 ML® Çeşnili Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65007 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,521 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
100 gr. beyaz peynir
 
Maydanoz
 
 
Maydanozu ince kıyın. Peyniri ezip maydanozla karıştırın. Hamur için verilen tüm malzemeleri yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İçine peynirli maydanozlu karışımdan koyarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73949 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
2,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 paket margarin
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı su
 
2 kaşık toz maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
 
Mayayı bir bardak ılık suda eritin. Sırası ile margarin (yumuşamış olacak) yoğurt, yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekle yoğur. Yumurtanın sarısını üzerine ayrın. Arzuya göre poğaçaların içine peynir maydanoz karışımı koyabilirsiniz.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
şadiye hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2012 
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84560 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012 
2,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı kaymak
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker  
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 adet haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peynir rendesi
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halında kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ve kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ekleyip karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
defne ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91549 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2013 
2,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Yarım limon suyu
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
50 gram kaşar peyniri
 
200 gram lor peynir
 
3 dal maydanoz ya da dereotu
 
 
Hamuru yoğurmak için öncelikle karbonatı limon suyuyla köpürtün, daha sonra üzerine malzemenin hepsini ekleyin. Sadece yumurtalardan birinin sarısını kenara ayırın. Hamuru kaşar peyniri, lor ve kıyılmış maydanozla birlikle yoğuruyoruz. Hamuru tezgâhta açın. Yuvarlak şekillerde kesin, tepsiye dizin. Katlayıp yarım ay da yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu poğaçanın mayalanma süresi yok; hem çabuk hem lezzetli oluyor, bu yüzden adını kolay poğaça koydum.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
hanende 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94275 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013 
1,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Paket margarin
 
1 su bardağı süt
 
1 Paket kuru maya 
 
2 Yemek Kaşığı toz şeker 
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
1 Adet üzeri için yumurta sarısı
 
1 Adet yumurta
 
 
Yumurta, margarin ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz ayrı bir kapta 1 su bardağı sütü ılıtıp mayayla karıştırıyoruz. Şekeri katıyoruz, daha sonra unu ve bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz. İçine peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sürüyoruz çatalla da çizikleri veriyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
maşuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94789 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2013 
2,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı sana hamur işi
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
250 gram peynir
 
Tuz
 
 
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler karıştırma kabına koyulup kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Avucunuza aldığınız hamuru diğer elinizle bastırıp iç malzemesini ekleyin ve resimdeki gibi çay bardağı ile şekil vererek yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye sıralayın. Poğaçaların üzerine süreceğiniz yumurta sarısının üstüne poğaçalara daha rahat sürmek için azıcık sıvı yağ ekleyin ve son olarak çörek otlarını serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında (hamura başlamadan önce ısıtmaya başlayın fırını) 180 derecede 50 dakika pişirin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
ham-et 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95310 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
Yarım limon suyu
 
100 gram tereyağı ya da sıvı yağ
 
2 yumurta
 
2.5-3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
50 gram kaşar peyniri
 
 
Hamuru yoğurmak için öncelikle bir kabın içinde limon suyu ve karbonatı köpürtün. Üzerine yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp diğerlerini, oda sıcaklığında tereyağını, yoğurdu, tuzu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Son olarak rendelenmiş peyniri de ekleyip hamur haline getirin. Bu hamuru dinlendirmeden hemen elinizle yuvarlak şekillerde avuç içinde bastırın ve katlayıp yarım ay ya da yuvarlak şekilde tepsiye dizin. Tepsiye dizip istenirse üzerine bolca susamı yumurta sarısıyla karıştırıp sürülebilirsiniz.190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin, tadına doyamayacaksınız, sıcak sıcak hemen tüketin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
sayın b. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2013 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98196 
Gönderme Tarihi: 13.May.2014 
1,932 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ertilmis margarin
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kabartmatozu
 
1 çay kasığı tuz
 
 
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98950 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2014 
2,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Yarım limon suyu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
50 gram kaşar peyniri
 
200 gram lor peynir
 
3 dal maydanoz ya da dereotu
 
 
Hamuru yoğurmak için öncelikle karbonatı limon suyuyla köpürtüp bir kaba alın. Daha sonra üzerine bütün malzemelerin hepsini ekleyin. Sadece yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırın. Hamuru peynirlerle, maydanozla birlikle yoğuracaksınız. Yoğrulan hamuru tezgâh üzerinde açın. Yuvarlak şekillerde kesin. Hamuru katlayıp yarım ay ya da yuvarlak şekilde tepsiye dizin. Tepsiye dizip istenirse üzerine bolca susamı yumurta sarısıyla karıştırıp sürülebilir. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
fahrigül 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.04.2015 
Mesajlar: 16 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106482 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2015 
2,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
10 gram yaş maya
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çay kaşığı tuz, mahlep
 
2 çorba kaşığı şeker
 
2,5 - 3 su bardağı un
 
150 gram beyaz peynir
 
 
Yoğurma kabının içine unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker ve tuz ekleyip 5 dakika bekletin. Üzerine peynir dahil diğer bütün malzemeleri koyup yumuşak bir hamuru yapın. Bu hamura poğaça şekli verip tepside 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkartıp ılık hale gelince çayın yanında servis yapın.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
beyaz ekmek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117266 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2016 
1,919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çay kaşığı sirke
 
Aldığı kadar un
 
150 gr eritilmiş margarin
 
100 gr beyaz peynir
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı çörekotu
 
Tuz
 
 
Öncelikle peynir ve maydanoz hariç olmak üzere geriye kalan bütün malzemelerimizi bir kaba alıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Şimdi ise, içerisine peynir ve maydanoz ile hazırladığımız içi koyup kapatalım. Kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde önceden yağladığımız tepsiye dizelim. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu da serpelim. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Pratik Poğaça | 
  | 
dakik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.05.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117626 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016 
1,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülşen Ger
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kabartma tozu
 
4 su bardağı un (aldığı kadar)
 
1 demet maydanoz
 
250 gram lor peyniri
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. El ile hafifçe açılır. Ortasına peynirli harç konulup kapatılır ve yuvarlatılır. Poğaça şekli verildikten sonra tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derece fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118782 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016 
2,015 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melisa Üryan
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kabartma tozu
 
4 su bardağı un
 
İçi için:
 
Maydanoz
 
Lor peyniri
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın. Hamuru kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, el ile hafifçe açın. Ortasına peynirli harç koyup kapatın ve yuvarlayın. Poğaça şekli verildikten sonra tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürün. 175 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
yüce çağla 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.05.2017 
Mesajlar: 15
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125166 
Gönderme Tarihi: 09.May.2017 
1,272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket margarin
 
1 tutam tuz
 
1 adet yumurta
 
1 su bardagı yoğurt
 
Alabildigince un
 
 
Malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Yumurtanın sadece beyazını harcın içine atıyoruz, sarısı üzerine.
 
Kulak memesi yumuşaklıgında olmasına dikkat ediyoruz.
 
İstege göre peynir ya da sade olabilir.
 
Tepsiye şekil verip, yumurta sarısını sürüp, 120 derece fırında 15 dak. pişiriyoruz.
  
 | 
Kolay Yaş Mayalı Poğaça | 
  | 
akıllı bıdık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132791 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2018 
1,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2 su bardağı ılık su
 
1 kahve fincanı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kibrit kutusu büyüklügünde yaş maya
 
1 yumurta çörekotu
 
İçi için:
 
Peynir
 
Maydonoz
 
 
Mayanın üzerine toz şekeri ve biraz su koyarak eritin.
 
Sonra diger malzemelerle birlikte alabildigine un koyup yoğurun.
 
1-2 saat mayasının gelmesini bekleyin.
 
Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklügünde bir parca kopararak hafifce düzleyin istiyorsanız iç malzemeyi koyun ay şeklinde kapatın.
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu dökün.
 
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
hamur abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144567 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019 
854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kabartma tozu
 
Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
 
İç harcı için:
 
Maydanoz
 
Lor peyniri
 
 
Yumurtaların bir tanesinin sarısını poğaçanın üzerine sürmek için ayırın.
 
Beyazını ve diğer yumurtayı yoğurt ve sıvı yağ ile birlikte yoğurma kabına alarak karıştırın.
 
Tuzu da ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ilave edin.
 
Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın ve elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
 
Maydanozları ince ince kıyıp lor ile karıştırın. (Dilerseniz farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.)
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.
 
Ortasına harcı kapatıp yuvarlak ya da D şeklinde kapatın.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip poğaçaları üzerine yerleştirin.
 
Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Arzu ederseniz üzerine susam, çörekotu ya da haşhaş serpin.
 
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden biraz ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
 
Kızaran poğaçalarınız kıtır kıtır kıvamıyla yenmeye hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
postacı bekir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2020 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148582 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020 
813 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4,5 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
Yarım çay kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam, çörekotu, mavi haşhaş (isteğe göre)
 
 
Öncelikle bir kaba ılık su, maya ve şekeri alın. Karışımı sıcak bir ortamda maya aktifleşene kadar bekletin.
 
Ayrı bir kaba sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ardından aktifleşmiş mayayı ekleyin.
 
Sıvı karışımı iyice karıştırın, ardından elekten geçirdiğiniz unu yavaşça karışıma ekleyin.
 
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
 
Ardından hamuru nemli bir bezle örtün ve çalışan fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
 
Kabarmış hamuru nazikçe biraz daha yoğurun.
 
Poğaçalarınıza istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörekotu ile süsleyin.
 
Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 30-35 dakika pişiriyoruz.
 
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |