| 
 
 
 | 
Pratik Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175276 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2023 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
Hamuru için;
 
2 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı Labne
 
Çeyrek bardak Ayçiçek yağı
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım çay kaşığı mahlep
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yumurta beyazı
 
1 tutam toz şeker
 
İç Harcı İçin;
 
Kibrit kutusu kadar 7 tatlı kaşığı rendelenmiş İzmir tulumu ya da dilediğiniz çeşitte peynir
 
1 yumurta beyazı
 
3-4 dal maydanoz
 
Üzeri İçin;
 
1 yumurta sarısı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Derin bir kaseye hamuru hazırlamak için iki su bardağı un eleyin. Ardından üzerine Ayçiçek yağını labneyi ekleyin.
 
Üzerine kabartma tozu, tuz, dövülmüş mahlep ve bir tutam şekeri ekleyerek karıştırın.
 
Hamurunuzu bir süre kasede ardından da tezgahta güzelce yoğurun. Ardından hamuru iki bezeye ayırıp iç harcı hazırlamaya başlayın.
 
İzmir tulumu veya istediğiniz başka bir peyniri ezin ya da rendeleyin. Ardından içine maydanozu kıyın.
 
Yumurtanın beyazını da ilave ettikten sonra çatalla karıştırarak iç harcınızı hazır hale getirin.
 
Bezelerden birini fırına da girebilen bir tavanın tabanı çapında açın. Tavanın 25-26 cm çapında olması yeterlidir.
 
Hamuru tavaya yerleştirip ardından iç harcı 7 eşit öbek halinde tavaya yerleştirin. Saat gibi düşünürsek önce 1 öbeği tam ortaya koyun. Kalanları da saat 12, 2, 4, 6, 8 ve 10 yönünde koyabilirsiniz.
 
Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine yerleştirin. Önce parmaklarınızla kenarlarına bastırıp kapatın. Ardından bir bıçak yardımıyla etrafını düzeltin.
 
Peynirlerin olmadığı yere de ellerinizle bastırıp poğaçaların yerlerini belli edin. Ortadaki poğaçayı bir kavanozla, kalanları da yine bıçakla keserek ayırın ve aralarını biraz açın.
 
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörek otu serpin.
 
Bu haliyle tavayı ocağa koyup 2-2,5 dakika altını pişirin. Altı renklenmeye başlayınca da 200 derecede, alt üst ve fansız çalışan fırının üstten ikinci rafına koyun ve 10- 15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pratik Ev Poğaçası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170567 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023 
209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Klasik Beyaz Peynir 1 Adet
 
Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı
 
Un 6 Su Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı
 
Dereotu 1 Demet
 
Karbonat 1 Çay Kaşığı
 
Yumurta 1 Adet
 
Kabartma Tozu 1 Paket
 
 
ÖNCE YOĞURT, SIVI YAĞ, KARBONAT TOZU, TOZ ŞEKER, TUZ, KABARTMA TOZU BİR KABA KOYARAK GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ.
 
İNCE KIYILMIŞ DEREOTUNU DA EKLİYORUZ ARKASINDAN KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLUCAK TARZDA YOĞURUYORUZ.
 
İÇİNE KOYMAK İSTEDİĞİMİZ PEYNİR, PATATES,GİBİ İÇ HARÇLARINI İSTEDİĞİMİZ LEZZETTE HAZIRLIYORUZ VE TEPSİYE DİREK KOYMADAN ÖNCE COOK FIRIN KAĞIDINI TEPSİYE HAZIRLIYORUZ.
 
KAĞIDIN ÜSTÜNE POĞAÇALARI KOYUYORUZ VE YUMURTANIN SARISINI EKLEDİKTEN SONRA FIRINA KOYUYORUZ 200 DERECE YAKLAŞIK 40 YADA 45 DAKİKA FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
  
 | 
Pratik Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159927 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2021 
378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı margarin (yumuşak)
 
1 paket kabartma tozu
 
3 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırın. Fazla yoğurmayın sadece malzemeler birbirini tutsun. Çok yormanıza gerek yok kendinizi ve fazla vakit de harcamayın. Gelişigüzel şekil verin ve yumurta sarısını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış fırında 180- 200 derecede 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158068 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021 
377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 çay bardağı süzme yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1/2 paket rendelenmiş hellim peyniri
 
1/2 demet kıyılmış maydanoz
 
1 adet yumurtanın akı
 
1,5 su bardağı tam buğday unu
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2-3 çorba kaşığı çörekotu
 
 
Hamur için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, ele yapışmayan ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157639 
Gönderme Tarihi: 07.May.2021 
475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
100 gram tereyağı eritilmiş
 
2 yumurta Birinin sarısı ayrılacak
 
1 su bardağı süt
 
2 çay kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
4-4,5 su bardağı un
 
İç için:
 
Peynir
 
Üzeri İçin:
 
Yumurta sarısı
 
 
Önce bir kaba eritilmiş tereyağı sıvı yağ, süt, şeker, 1 tam yumurta, 2. yumurtanın sarısı ayrılıp akı konulur.
 
Hepsini karıştırıp sonra unu, kabartma tozunu ve karbonatı ekleyerek karışıma yavaşça eklenir ve yoğrulur.
 
Yalnız unu kontrollü ilave edelim, yumuşak bir hamur elde edelim (ele yapışmayan kulak memesi kıvamında)
 
Hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
 
İçine peynir koyup kapatalım, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında
 
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
postacı bekir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2020 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148582 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020 
813 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4,5 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
Yarım çay kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam, çörekotu, mavi haşhaş (isteğe göre)
 
 
Öncelikle bir kaba ılık su, maya ve şekeri alın. Karışımı sıcak bir ortamda maya aktifleşene kadar bekletin.
 
Ayrı bir kaba sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ardından aktifleşmiş mayayı ekleyin.
 
Sıvı karışımı iyice karıştırın, ardından elekten geçirdiğiniz unu yavaşça karışıma ekleyin.
 
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
 
Ardından hamuru nemli bir bezle örtün ve çalışan fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
 
Kabarmış hamuru nazikçe biraz daha yoğurun.
 
Poğaçalarınıza istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörekotu ile süsleyin.
 
Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 30-35 dakika pişiriyoruz.
 
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
hamur abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144567 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019 
854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kabartma tozu
 
Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
 
İç harcı için:
 
Maydanoz
 
Lor peyniri
 
 
Yumurtaların bir tanesinin sarısını poğaçanın üzerine sürmek için ayırın.
 
Beyazını ve diğer yumurtayı yoğurt ve sıvı yağ ile birlikte yoğurma kabına alarak karıştırın.
 
Tuzu da ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ilave edin.
 
Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın ve elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
 
Maydanozları ince ince kıyıp lor ile karıştırın. (Dilerseniz farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.)
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.
 
Ortasına harcı kapatıp yuvarlak ya da D şeklinde kapatın.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip poğaçaları üzerine yerleştirin.
 
Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Arzu ederseniz üzerine susam, çörekotu ya da haşhaş serpin.
 
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden biraz ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
 
Kızaran poğaçalarınız kıtır kıtır kıvamıyla yenmeye hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Kolay Yaş Mayalı Poğaça | 
  | 
akıllı bıdık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132791 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2018 
1,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2 su bardağı ılık su
 
1 kahve fincanı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kibrit kutusu büyüklügünde yaş maya
 
1 yumurta çörekotu
 
İçi için:
 
Peynir
 
Maydonoz
 
 
Mayanın üzerine toz şekeri ve biraz su koyarak eritin.
 
Sonra diger malzemelerle birlikte alabildigine un koyup yoğurun.
 
1-2 saat mayasının gelmesini bekleyin.
 
Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklügünde bir parca kopararak hafifce düzleyin istiyorsanız iç malzemeyi koyun ay şeklinde kapatın.
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu dökün.
 
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
yüce çağla 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.05.2017 
Mesajlar: 15
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125166 
Gönderme Tarihi: 09.May.2017 
1,272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket margarin
 
1 tutam tuz
 
1 adet yumurta
 
1 su bardagı yoğurt
 
Alabildigince un
 
 
Malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Yumurtanın sadece beyazını harcın içine atıyoruz, sarısı üzerine.
 
Kulak memesi yumuşaklıgında olmasına dikkat ediyoruz.
 
İstege göre peynir ya da sade olabilir.
 
Tepsiye şekil verip, yumurta sarısını sürüp, 120 derece fırında 15 dak. pişiriyoruz.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118782 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016 
2,015 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melisa Üryan
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kabartma tozu
 
4 su bardağı un
 
İçi için:
 
Maydanoz
 
Lor peyniri
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın. Hamuru kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, el ile hafifçe açın. Ortasına peynirli harç koyup kapatın ve yuvarlayın. Poğaça şekli verildikten sonra tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürün. 175 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pratik Poğaça | 
  | 
dakik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.05.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117626 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016 
1,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülşen Ger
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet kabartma tozu
 
4 su bardağı un (aldığı kadar)
 
1 demet maydanoz
 
250 gram lor peyniri
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. El ile hafifçe açılır. Ortasına peynirli harç konulup kapatılır ve yuvarlatılır. Poğaça şekli verildikten sonra tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derece fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
beyaz ekmek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117266 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2016 
1,919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çay kaşığı sirke
 
Aldığı kadar un
 
150 gr eritilmiş margarin
 
100 gr beyaz peynir
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı çörekotu
 
Tuz
 
 
Öncelikle peynir ve maydanoz hariç olmak üzere geriye kalan bütün malzemelerimizi bir kaba alıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Şimdi ise, içerisine peynir ve maydanoz ile hazırladığımız içi koyup kapatalım. Kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde önceden yağladığımız tepsiye dizelim. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu da serpelim. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
fahrigül 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.04.2015 
Mesajlar: 16 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106482 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2015 
2,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
10 gram yaş maya
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çay kaşığı tuz, mahlep
 
2 çorba kaşığı şeker
 
2,5 - 3 su bardağı un
 
150 gram beyaz peynir
 
 
Yoğurma kabının içine unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker ve tuz ekleyip 5 dakika bekletin. Üzerine peynir dahil diğer bütün malzemeleri koyup yumuşak bir hamuru yapın. Bu hamura poğaça şekli verip tepside 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkartıp ılık hale gelince çayın yanında servis yapın.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98950 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2014 
2,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Yarım limon suyu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
50 gram kaşar peyniri
 
200 gram lor peynir
 
3 dal maydanoz ya da dereotu
 
 
Hamuru yoğurmak için öncelikle karbonatı limon suyuyla köpürtüp bir kaba alın. Daha sonra üzerine bütün malzemelerin hepsini ekleyin. Sadece yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırın. Hamuru peynirlerle, maydanozla birlikle yoğuracaksınız. Yoğrulan hamuru tezgâh üzerinde açın. Yuvarlak şekillerde kesin. Hamuru katlayıp yarım ay ya da yuvarlak şekilde tepsiye dizin. Tepsiye dizip istenirse üzerine bolca susamı yumurta sarısıyla karıştırıp sürülebilir. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
sayın b. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2013 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98196 
Gönderme Tarihi: 13.May.2014 
1,932 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ertilmis margarin
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kabartmatozu
 
1 çay kasığı tuz
 
 
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
ham-et 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95310 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
Yarım limon suyu
 
100 gram tereyağı ya da sıvı yağ
 
2 yumurta
 
2.5-3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
50 gram kaşar peyniri
 
 
Hamuru yoğurmak için öncelikle bir kabın içinde limon suyu ve karbonatı köpürtün. Üzerine yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp diğerlerini, oda sıcaklığında tereyağını, yoğurdu, tuzu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Son olarak rendelenmiş peyniri de ekleyip hamur haline getirin. Bu hamuru dinlendirmeden hemen elinizle yuvarlak şekillerde avuç içinde bastırın ve katlayıp yarım ay ya da yuvarlak şekilde tepsiye dizin. Tepsiye dizip istenirse üzerine bolca susamı yumurta sarısıyla karıştırıp sürülebilirsiniz.190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin, tadına doyamayacaksınız, sıcak sıcak hemen tüketin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
maşuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94789 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2013 
2,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı sana hamur işi
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
250 gram peynir
 
Tuz
 
 
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler karıştırma kabına koyulup kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Avucunuza aldığınız hamuru diğer elinizle bastırıp iç malzemesini ekleyin ve resimdeki gibi çay bardağı ile şekil vererek yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye sıralayın. Poğaçaların üzerine süreceğiniz yumurta sarısının üstüne poğaçalara daha rahat sürmek için azıcık sıvı yağ ekleyin ve son olarak çörek otlarını serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında (hamura başlamadan önce ısıtmaya başlayın fırını) 180 derecede 50 dakika pişirin.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
hanende 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94275 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013 
1,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Paket margarin
 
1 su bardağı süt
 
1 Paket kuru maya 
 
2 Yemek Kaşığı toz şeker 
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
1 Adet üzeri için yumurta sarısı
 
1 Adet yumurta
 
 
Yumurta, margarin ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz ayrı bir kapta 1 su bardağı sütü ılıtıp mayayla karıştırıyoruz. Şekeri katıyoruz, daha sonra unu ve bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz. İçine peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sürüyoruz çatalla da çizikleri veriyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
defne ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91549 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2013 
2,200 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Yarım limon suyu
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
50 gram kaşar peyniri
 
200 gram lor peynir
 
3 dal maydanoz ya da dereotu
 
 
Hamuru yoğurmak için öncelikle karbonatı limon suyuyla köpürtün, daha sonra üzerine malzemenin hepsini ekleyin. Sadece yumurtalardan birinin sarısını kenara ayırın. Hamuru kaşar peyniri, lor ve kıyılmış maydanozla birlikle yoğuruyoruz. Hamuru tezgâhta açın. Yuvarlak şekillerde kesin, tepsiye dizin. Katlayıp yarım ay da yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu poğaçanın mayalanma süresi yok; hem çabuk hem lezzetli oluyor, bu yüzden adını kolay poğaça koydum.
  
 | 
Kolay Poğaça | 
  | 
şadiye hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2012 
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84560 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012 
2,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı kaymak
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker  
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 adet haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peynir rendesi
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halında kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ve kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ekleyip karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |