Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Kolay Poğaça (25 adet - 879,245 defa bakıldı)

Kolay Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kolay Poğaça

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157639
Gönderme Tarihi: 07.May.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 su bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı eritilmiş
2 yumurta Birinin sarısı ayrılacak
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
4-4,5 su bardağı un
İç için:
Peynir
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Önce bir kaba eritilmiş tereyağı sıvı yağ, süt, şeker, 1 tam yumurta, 2. yumurtanın sarısı ayrılıp akı konulur.
Hepsini karıştırıp sonra unu, kabartma tozunu ve karbonatı ekleyerek karışıma yavaşça eklenir ve yoğrulur.
Yalnız unu kontrollü ilave edelim, yumuşak bir hamur elde edelim (ele yapışmayan kulak memesi kıvamında)
Hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
İçine peynir koyup kapatalım, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.



Kolay Poğaça

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158068
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
282 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1/2 paket rendelenmiş hellim peyniri
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1 adet yumurtanın akı
1,5 su bardağı tam buğday unu
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2-3 çorba kaşığı çörekotu

Hamur için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, ele yapışmayan ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin.



Pratik Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159927
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin (yumuşak)
1 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı

Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırın. Fazla yoğurmayın sadece malzemeler birbirini tutsun. Çok yormanıza gerek yok kendinizi ve fazla vakit de harcamayın. Gelişigüzel şekil verin ve yumurta sarısını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış fırında 180- 200 derecede 20 dakika pişirin.



Pratik Ev Poğaçası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170567
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023
124 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Klasik Beyaz Peynir 1 Adet
Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı
Un 6 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Toz Şeker 1 Tatlı Kaşığı
Dereotu 1 Demet
Karbonat 1 Çay Kaşığı
Yumurta 1 Adet
Kabartma Tozu 1 Paket

ÖNCE YOĞURT, SIVI YAĞ, KARBONAT TOZU, TOZ ŞEKER, TUZ, KABARTMA TOZU BİR KABA KOYARAK GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ.
İNCE KIYILMIŞ DEREOTUNU DA EKLİYORUZ ARKASINDAN KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLUCAK TARZDA YOĞURUYORUZ.
İÇİNE KOYMAK İSTEDİĞİMİZ PEYNİR, PATATES,GİBİ İÇ HARÇLARINI İSTEDİĞİMİZ LEZZETTE HAZIRLIYORUZ VE TEPSİYE DİREK KOYMADAN ÖNCE COOK FIRIN KAĞIDINI TEPSİYE HAZIRLIYORUZ.
KAĞIDIN ÜSTÜNE POĞAÇALARI KOYUYORUZ VE YUMURTANIN SARISINI EKLEDİKTEN SONRA FIRINA KOYUYORUZ 200 DERECE YAKLAŞIK 40 YADA 45 DAKİKA FIRINDA PİŞİRİYORUZ.


Pratik Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175276
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

Hamuru için;
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı Labne
Çeyrek bardak Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
1 tutam toz şeker
İç Harcı İçin;
Kibrit kutusu kadar 7 tatlı kaşığı rendelenmiş İzmir tulumu ya da dilediğiniz çeşitte peynir
1 yumurta beyazı
3-4 dal maydanoz
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

Derin bir kaseye hamuru hazırlamak için iki su bardağı un eleyin. Ardından üzerine Ayçiçek yağını labneyi ekleyin.
Üzerine kabartma tozu, tuz, dövülmüş mahlep ve bir tutam şekeri ekleyerek karıştırın.
Hamurunuzu bir süre kasede ardından da tezgahta güzelce yoğurun. Ardından hamuru iki bezeye ayırıp iç harcı hazırlamaya başlayın.
İzmir tulumu veya istediğiniz başka bir peyniri ezin ya da rendeleyin. Ardından içine maydanozu kıyın.
Yumurtanın beyazını da ilave ettikten sonra çatalla karıştırarak iç harcınızı hazır hale getirin.
Bezelerden birini fırına da girebilen bir tavanın tabanı çapında açın. Tavanın 25-26 cm çapında olması yeterlidir.
Hamuru tavaya yerleştirip ardından iç harcı 7 eşit öbek halinde tavaya yerleştirin. Saat gibi düşünürsek önce 1 öbeği tam ortaya koyun. Kalanları da saat 12, 2, 4, 6, 8 ve 10 yönünde koyabilirsiniz.
Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine yerleştirin. Önce parmaklarınızla kenarlarına bastırıp kapatın. Ardından bir bıçak yardımıyla etrafını düzeltin.
Peynirlerin olmadığı yere de ellerinizle bastırıp poğaçaların yerlerini belli edin. Ortadaki poğaçayı bir kavanozla, kalanları da yine bıçakla keserek ayırın ve aralarını biraz açın.
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörek otu serpin.
Bu haliyle tavayı ocağa koyup 2-2,5 dakika altını pişirin. Altı renklenmeye başlayınca da 200 derecede, alt üst ve fansız çalışan fırının üstten ikinci rafına koyun ve 10- 15 dakika pişirin.







Kolay Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri



(25 adet Kolay Poğaça 879,245 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort